Uživatel s deaktivovaným účtem

mouse
napsal(a):
Tak to je potom drsný, ty peníze. Ale tak, když to někdo koupí...
No myslím, že koupí, bude mít přece raritku s kterou může honit vodu
Včera jsem zrovna slyšela jak známí, co mají psa s PP za 20 tis.(možná ještě víc? nevím přesně) tak zjistili, že roční pejsek má nádory a problémy s očima a náhodou potkali majitele sourozence a ten má to samé. PP tedy vyšší kvalitu nezaručuje. Zatím co tady za ty peníze je alespoň barva jistá
Než se do mě obujete, že obhajuji chov bez PP či množírny - tak uvedu, že toto jde zcela kolem mě, doživotně si chci brát psy jen z útulku.
keira
napsal(a):
Včera jsem zrovna slyšela jak známí, co mají psa s PP za 20 tis.(možná ještě víc? nevím přesně) tak zjistili, že roční pejsek má nádory a problémy s očima a náhodou potkali majitele sourozence a ten má to samé. PP tedy vyšší kvalitu nezaručuje. Zatím co tady za ty peníze je alespoň barva jistá
Než se do mě obujete, že obhajuji chov bez PP či množírny - tak uvedu, že toto jde zcela kolem mě, doživotně si chci brát psy jen z útulku.
PP je průkaz původu. Doklad, že štěně patří k určitému plemeni, že mělo po x generací zpět určité předky.
Co v tom pořád hledáte za záruky?
impact
napsal(a):
PP je průkaz původu. Doklad, že štěně patří k určitému plemeni, že mělo po x generací zpět určité předky.
Co v tom pořád hledáte za záruky?
Přesně- PP je doklad o předcích, stejně jako dnes lidé hledají své předky a vyrábí si genealogie. PP zdraví psa v žádném případě nezaručuje- polovina zdraví psa je o genetice, druhá se týká péče nového majitele.Genetiku neovlivní nikdo, majitel ovlivní hodně.
A co si koupit křížence za 800 euro? http://landderzwerge.de/prodej401.html. Podle ceny bych to tipla že je to "chovatelka" i těch modrých buldočků.
awake
napsal(a):
A co si koupit křížence za 800 euro? http://landderzwerge.de/prodej401.html. Podle ceny bych to tipla že je to "chovatelka" i těch modrých buldočků.
Nevěřila bych, že to někdy napíši o nějakém štěněti (štěňátka jsou přece krásná všechna - horší, co z nich vyroste), ale tahle štěňata se mě zdají ošklivá už teď.
Drahé? Cenu určuje poptávka. Když někdo touží po takovém podvraťákovi, ty peníze prostě dá. Hlavně že se bude moci v parku chlubit raritou.
Obdivuji tento obchodní tah. Proti chovatelům s PP mají minimum práce, nemají žádné náklady s výstavami, uchovněním, zdravotními testy, neposkytují žádné záruky, nikdo je v případě podvodu nedohledá a ještě vydělají víc než poctiví chovatelé.Proč by to nedělali, když je hlupáci podpoří a peníze jim dají?
Lexaurin
napsal(a):
Jo jo, modra je dobra? Ne -draha. Zajimalo by me kolik pak soji papirak
Nestojí nic, jelikož neexistuje - dle standardu to není přípustné zbarvení.
Bohužel frbul je nyní módní plemeno a bezpapíráci se prodávají draze i v "obyčejné" barvě, natož v modré. Je to stejné jako třeba s merle čivavami - zkrátka mám něco extra, s čím se mohu předvádět.
Anebo si takové štěně někdo pořídí s vidinou snadného zbohatnutí. Pokud však nezná alespoň základy genetiky, spláče nad výdělkem. Gen pro modrou je totiž recesivní, takže pokud ke krytí nezajistí partnera nesoucího alespoň vlohu pro modrou barvu, žádná modrá štěňata stejně nebudou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Tak hlavně, že jsou papíráci drazí
awake
napsal(a):
Tam je přepsováno, překočkováno a i koník by se našel.
Jak to paní všechno zvládá, to koukám. Já mám 1 psa a 2 koně a ja to tak akorát, abych to slušně opatřila.
Jen odčervení vší té zvěře musí jít do tisíců
koňadra
napsal(a):
Nevěřila bych, že to někdy napíši o nějakém štěněti (štěňátka jsou přece krásná všechna - horší, co z nich vyroste), ale tahle štěňata se mě zdají ošklivá už teď.
Já to taky chtěla napsat, že jsou ty štěňata ošklivý, ale pak mi to bylo blbý, tak jsem to smazala. Jsem ráda, že to není jenom můj názor.

Při venčení potkáváme štěně modráka bez PP a majitelé nijak extra solventně nevypadají. To se jich snad opravdu zeptám, kolik za něj dali. Ostatně zas tak málo jich není, tak to tipuji max. na "exkluzivní mini čivavu", tj. strop 10000, což je i tak pekelně hodně.
napsal(a):
Při venčení potkáváme štěně modráka bez PP a majitelé nijak extra solventně nevypadají. To se jich snad opravdu zeptám, kolik za něj dali. Ostatně zas tak málo jich není, tak to tipuji max. na "exkluzivní mini čivavu", tj. strop 10000, což je i tak pekelně hodně.
Take potkavam modreho buldocka. Ma vyssi nohy nez buldocci mivaji. Majitele jsou rusi, u nich je to otazka penez, take ho od miminka nechavali ve "skolce" za 6000 mesicne, protoze to je prece znamka VIP jedincu-drahy pes, draha skolka. To ze je ma ted dospely pes na haku-to si s tim, ze si k nemu od mimina nebudovali vztah, samozrejme nespoji. Ale jsou nooooobl
mouse
napsal(a):
Jako fakt tolik peněz za bezpapíráka? Nebo má PP?
Já mám teda taky modrýho psa, akorát jiný plemeno, ale ani s PP nestál zdaleka tolik.
Třeba proto, že je to u vašeho plemene normální barva. Osobně si myslím, že to za tak draho stejně neprodá - jen zkouší a když nikdo nekoupí, tak bude nucen jít s cenou dolů.
Když lidé koupí, je to jejich věc, podstatné je, aby štěňata byla odchována pečlivě a s láskou. O ohledně kříženců, aby všechny chovy byly podrobovány kontrole ohledně ubytování a pohody psů a aby musely závazně dodržovat pravidla dnes platní jen pro organizovaé chovy, tedy počet vrhů za rok a stářé feny při prvním, jakož i konec plodnosti...
první generace kříženců něklterých plemen je chována ve světě a velmi draze prodávána i u nás, samozřhejmě ale jen ta první, protože pak se podoba i vlastnosti silně rozjedou.