Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda někdo nemá tip na vysavač, který by zvládl vysát psí chlupy z celoplošného koberce. Mám dva psy, oba středně dlouhá srst (1 kříženec GR,2. kříženec NOxBOC) a i při pravidelném kartáčování to z nich padá celoročně. Stačí pohlazení, oklepání a chlupů plno. Nemůžu do vysavače dát bohužel víc jak 5 000kč. Koukala jsem po Zelmer Solaris na který jsem dostala tip od známých, ale bohužel se již neprodává.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Línání a kvalita srsti souvisí se stravou, kdybyste chtěla poradit, napíšu Vám do zpráv doporučení ohledně krmení.
Mezi sacími výkony nejsou zas tak velké rozdíly. Víc záleží na hlavici. Na delší chlupy je dobrá s rotačním kartáčem. Měli jsme Philips, chlupy bral dobře, ale hůř se čistil. Teď používáme turbokartáč Fello (Dirt Devil), kde je přímo psáno, že je na odstranění zvířecí srsti a spokojenost.

Záleží i na typu koberce...z některých chlupy vysajete téměř čímkoliv a některé jsou jak suchej zip a pomůžou jen rotační kartáče nebo zakleknout a chlupy odstranit pěkně růčo
Jinak já mám náhodou Zelmer...multifunkční (i na čištění koberců)...dávala jsem za něj necelé 4000, - teď ho mám rok...super sací výkon, vysává do vody, takže odpadá nákup pytlíků, popř nových hepa filtrů...
Mám tenhle...ZELMER ZVC762SP...jen trochu nevýhoda je větší hlučnost a velikost, ale to mi nevadí..

Zelmer je super https://www.alza.cz/zelmer-zvc762sp-d4348796.htm mám něco takového v trošku starší verzi, vysává do vody, k tomu jsem dokoupila rotační kartáč a bere i chlupy z NO a labradora.

Mame http://rainbow.cz/.
Na zacatku 90. byla porizovaci cena silena - nevim jak je tomu dnes, ale vysavac stale slouzi na 100% (bazar?).
Vysavani do vody, takze odpada nakup pytlu, smradek atd...
Zvladne i pripadne "mokre nehody" (kocek, psa...), i cele damacnosti (prdla trubka u wc)...
Nas ma dva nastvace - "koberec/lino". "Koberec" je fakt hustak kartac - sesrotuje vse. "Lino" zvladne pekne i koberce.
Pokud sezenete za rozumnou cenu - sla bych do toho.

napsal(a):
Zelmer je super https://www.alza.cz/zelmer-zvc762sp-d4348796.htm mám něco takového v trošku starší verzi, vysává do vody, k tomu jsem dokoupila rotační kartáč a bere i chlupy z NO a labradora.
No taky o rotačním kartáči přemejšlím...

napsal(a):
No taky o rotačním kartáči přemejšlím...
Měli ho nedávno v lidlu, stál 600, jeto super, moc sem tomu nevěřila když sem ho kupovala, ale fakt to funguje, beru s tím i kufr v autě kde je vozím, jde to i z tý blbý látky v tom kufru.

napsal(a):
Měli ho nedávno v lidlu, stál 600, jeto super, moc sem tomu nevěřila když sem ho kupovala, ale fakt to funguje, beru s tím i kufr v autě kde je vozím, jde to i z tý blbý látky v tom kufru.
No právě, že si to všichni moji známí chválej, ale to jsou vesměs nepejskaři, tak jsem ráda za názor někoho, komu se doma také "objevují" chlupy...já to z většiny koberců dostanu v poho, ale v obýváku mám koberec, kde to prostě vysavač neveme, jsou na tom koberci jak přilepený musím vzít normálně růčo psím kartáčem na podsadu...koukala jsem, že kolem šesti stovek ho maj i na netu...