Uživatel s deaktivovaným účtem
Bez obav z čeho.
Aby se nerozhodil poměr něčeho. Který stejně rozhazujeme pamlsky.
Možná něco s málo proteiny, málem vápníku atd.
Pečené a lisované. Že by jako bylo blíže syrovému a pes neměl tolik práce s trávením.
Beztak jsem vedle.
Asi jak si který pes navykne. Někdo potřebuje snídani v 5.34, protřepat, nemíchat, druhému stačí, když to bude brunch.
Sypu do misky s masem lisované granule. Protože si naivně myslím, že jsou taková müsli tyčinka.
Podle vzoru "řízek s bramborem".
Šly by
Magnusson sušenky
Markus M a spol. müsli tyčinky
A fakt asi všecko co má ta čísílka níže.
"Aby se nerozhodil poměr něčeho"
granulemi se těžce rozhazuje poměr Ca:P, neb ho mají daný a dle jakýchsi norem.
napsal(a):
"Aby se nerozhodil poměr něčeho"
granulemi se těžce rozhazuje poměr Ca:P, neb ho mají daný a dle jakýchsi norem.
Když se přidá maso nebo pamlsky ?
Tak se poměr rozhodí oním masem či pamlsky či čímkoliv jiným, ne těmi granulemi. Pokud to myslíš tak, že granule mají vyvažovat nadbytek fosforu ve svalovině, tak to nelze.
Ale ne. Ptá se na granule vhodné k masu.
A granule jsou kompletní žrádlo. By se teda nemělo nic přidávat.
Tak jaké by se daly použít k masu ? Žádné. Protože by se všecko rozhodilo. Maso a pamlsky, cokoli, co pes dostane kromě granulí, přece.
Dát každý den maso ke granulím, kde je 35% bílkovin,2% Ca atd., tak už by toho bylo trochu moc.
Všeho s mírou by zkousnout šlo.
"A granule jsou kompletní žrádlo."
no však...ale prosím z pohledu poměru Ca:P, např. obsah živočišných bílkovin bude u většiny granulí tristní
"By se teda nemělo nic přidávat."
proč by ne, ale s vědomím oné "kompletnosti" granulí...a upřímně u dospělce bych to zas tak nehrotila
"Dát každý den maso ke granulím, kde je 35% bílkovin,2% Ca atd., tak už by toho bylo trochu moc."
to je ten půvab procent - váhově pes sežere v granulí daleko méně, tudíž (zjednodušeně)
100g granulí s 40% bílkovin = 200 g masa s 20% bílkovin (a na rozdíl od granclí víš, že ty bílkoviny jsou fakt živočišné) = jseš na stejném.
Však říkám, všeho s mírou.
Zajímalo by mě jak kdo počítá u syrového.
Třeba tyhlety mletiny. Každá část krávy má jiný obsah všeho. Teď se to semele i s kostmi a dá psovi.
Kolik čeho tam je, se moc neví.
A co.
V klidu.
Lehčí granule a maso, pes bude jedině rád.
Masem myslím celou krávu.
Ja dekuji za reakce, nestiham. Jde mi o to, ze vykrmuji fenku, dostava rano maso, kureci krk s prilohami... a vecer granule s vyvarem nebo trochom masa, tak abych to neprehnala .Sedi ji to, nema prujem, kadi 2x denne a vypada v pohode. Davam ten Black canyon, Marp nebo Wolfsblut-ale ten ma asi masa dost, ze...
Koupila jsem u nás v obchůdku na zkoušku tyto konzervy a jsou docela fajn. http://www.krmimkvalitne.cz/konzervy-granatapet/.