Aidi

XXX.XXX.223.159
Zdravím. Mám psa plemene border kolie (v lednu 2letý) a uvažuji nad kastrací. Jenže jsem se doslechla že i kastrovaní psi mohou trpět únikem moči. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Popř. jak je léčba nebo potlačení inkontinence léky účinná?
Děkuji za odpovědi. :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

A z jakého důvodu ho chcete nechat vykastrovat?
Ano, je to možné.
Aidi
napsal(a):
Zdravím. Mám psa plemene border kolie (v lednu 2letý) a uvažuji nad kastrací. Jenže jsem se doslechla že i kastrovaní psi mohou trpět únikem moči. Má s tím někdo nějaké zkušenosti? Popř. jak je léčba nebo potlačení inkontinence léky účinná?
Se psem samcem mám zkušenost jednu: pomáhala jsem mu hledat nový domov, protože původní majitelé ho mít nemohli, byl to velký pes a měli dvě malé, po zemi lezoucí děti a počůraný celý byt. Nepodařilo se, pes byl nakonec utracen. Byl to kříženec dalmatina.
Aidi

XXX.XXX.223.159
Dalo by se říct že extrémní sexualita. Oskáče každou fenu, i tu která je protivná, nejdříve se jí dvoří a pak jde na věc, je mu jedno že třeba ze špatné strany. Výcvikem jsme se to snažila odbourat ale moc se mi to nedaří, dříve mi to dělal i u psů, i u kastrátů teď naštěstí ne. Ještě jsem chtěla vyzkoušet hormonální testy ale většina lidí mi radí kastraci. Nevím jak dál, zase nechci abych měla celý byt počůraný... :(.
Aidi

XXX.XXX.223.159
napsal(a):
A z jakého důvodu ho chcete nechat vykastrovat?
Ano, je to možné.
Dalo by se říct že extrémní sexualita. Oskáče každou fenu, i tu která je protivná, nejdříve se jí dvoří a pak jde na věc, je mu jedno že třeba ze špatné strany. Výcvikem jsme se to snažila odbourat ale moc se mi to nedaří, dříve mi to dělal i u psů, i u kastrátů teď naštěstí ne. Ještě jsem chtěla vyzkoušet hormonální testy ale většina lidí mi radí kastraci. Nevím jak dál, zase nechci abych měla celý byt počůraný... :(.

"Oskáče každou fenu, i tu která je protivná, nejdříve se jí dvoří a pak jde na věc, je mu jedno že třeba ze špatné strany. "
Aidi (pokud jsi zadavatelka, v diskuzi mi to ukazuje "Neregistrovaný") - a co takhle vodítko, to máš ?....k tomu výcviku.
Lucie1989

XXX.XXX.120.246
Prodám sirup Propalin 100ml, vhodný při inkontinenci psů. Původní cena byla 900kč, nyní prodám za 550Kč včetně poštovného. Sirup je od vánoc rozdělaný a je z něj troška odebraná.
mrnik

XXX.XXX.156.2
Měla jsem kastrovanou fenu (kastrovaná cca v 6 letech), inkontinentní začala být až ve stáří (13 let), vet nasadil nějaké prášky (hormony - název si už bohužel nepamatuju) balení tenkrát za 400 Kč,10 Kg fena měla na měsíc (no říkala jsem si, ještě že nechovám mamuta. Při podávání prášků bylo vše v pořádku. Toť moje zkušenost s inkontinencí. Vzhledem k věku psa a k tomu, že v tu domu jsem měla doma batole, jsem raději moc nezkoumala vedlejší účinky prášků. Pes umřel ve věku 17 let.
Aidi
napsal(a):
Inkontinence ohrožuje po kastraci hlavně feny středních a větších plemen (hmotnost nad 20 kg v dospělosti). Pokud pes nemá funkční poruchu močení, po kastraci bych se toho problému nebála.

saola
napsal(a):
Inkontinence ohrožuje po kastraci hlavně feny středních a větších plemen (hmotnost nad 20 kg v dospělosti). Pokud pes nemá funkční poruchu močení, po kastraci bych se toho problému nebála.
Mno, pár kastrovaných psů trpících inkontinencí znám. dokonce je jich víc, než kolik znám fen.
saola
napsal(a):
Já bych se bála, vzpomínám na psa XRR, který po kastraci z důvodu dominance byl inkontinentní a přes snahu mu najít nový domov se toto nepodařilo a pes byl nakonec z tohoto důvodu utracen, majitelé si to do dnes vyčítají, ale život to psovi nevrátí.
A kolik takových psů znáte? Vždycky se výjimka najde (jaký má váš příklad význam pro tuto diskuzi, vždyť jistě znáte i psy, kteří nepřežili narkózu - nemá ho tedy i kvůli tomu kastrovat?), nicméně je to o pravděpodobnosti - více bych se bála u zmiňovaných fen a hodně bych se rozmýšlela.
saola
napsal(a):
A kolik takových psů znáte? Vždycky se výjimka najde (jaký má váš příklad význam pro tuto diskuzi, vždyť jistě znáte i psy, kteří nepřežili narkózu - nemá ho tedy i kvůli tomu kastrovat?), nicméně je to o pravděpodobnosti - více bych se bála u zmiňovaných fen a hodně bych se rozmýšlela.
A na jakou potvoru řezat do zdravého psa? Z pohodlnosti? Z neostatku výchovy? Na radu "odborníka" na psí chování, veterináře, který se nazývá behaviorálním odborníkem? Ten stál toho RR život. Nemá se kastrovat pro blbost, pohodlnost a oblbování majitelů. Opravdu ne.
scylla
napsal(a):
A na jakou potvoru řezat do zdravého psa? Z pohodlnosti? Z neostatku výchovy? Na radu "odborníka" na psí chování, veterináře, který se nazývá behaviorálním odborníkem? Ten stál toho RR život. Nemá se kastrovat pro blbost, pohodlnost a oblbování majitelů. Opravdu ne.
Prosím vás, proč ta hysterie? Řezat do zdravého psa? To je tedy argument... Po staletí se běžně kupírovaly ocasy, uši, kastrace se šmahem provádí např. v severní Americe úplně běžně.
Druhá věc je, zda tento zákrok vyřeší problém tazatelky - spíše si myslím, že ne.

..."Druhá věc je, zda tento zákrok vyřeší problém tazatelky - spíše si myslím, že ne"...
A tato věc je zásadní. Problém majitelky nemusí vyřešit. I kdyby pes přestal naskakovat na feny, může se objevit jiný výchovný problém.
Dále by se majitelka-zadavatelka měla ptát, co bude se psem, když po zákroku bude inkontinentní.100 kastrovaných psů nebude, ten její ano. Vyloučit se to nedá. Co potom? Počůraný byt mít nechce, jen chce mít hodného psa.

Řeší se tu pořád inkontinence kastrátů a my máme inkontinentního nekastrovaného čuvače(je mu 12 let) a kastrovaný takřka 14ti letý berňák inkontinentní není.Ono bude tak fifty fifty, jelikož se těžko prokáže, jestli ten kastrovaný, by nebyl inkontinentní i kdyby kastrovaný nebyl.
saola
napsal(a):
Prosím vás, proč ta hysterie? Řezat do zdravého psa? To je tedy argument... Po staletí se běžně kupírovaly ocasy, uši, kastrace se šmahem provádí např. v severní Americe úplně běžně.
Druhá věc je, zda tento zákrok vyřeší problém tazatelky - spíše si myslím, že ne.
Ano, běžně se lidé chovají ke psům jako dobytek a budeme argumentovat tím, že v Americe jsou ještě horší? Snad by měl každý dbát zájmů svého psa, ne své pohodlnosti a křičet, že jinde se chovají ještě hůř není přece argument.
napsal(a):
Řeší se tu pořád inkontinence kastrátů a my máme inkontinentního nekastrovaného čuvače(je mu 12 let) a kastrovaný takřka 14ti letý berňák inkontinentní není.Ono bude tak fifty fifty, jelikož se těžko prokáže, jestli ten kastrovaný, by nebyl inkontinentní i kdyby kastrovaný nebyl.
A čuvač byl inkontinentní celý život nebo teď ve stáří?
saola
napsal(a):
Na následky problémů, které se kastrací zvyšují, za poslední 3 roky uhynulo 5 psů a fen, včetně toho RR. Na FB se zrovna řeší podobná otázka a pár lidí tam psalo, že jim fena při kastraci nebo po kastraci umřela. Já bych si zbytečné řezání do zdravého zvířete na svědomí nevzala. Pokud je to nutné ze zdravotních důvodů, nic proti, ale pro pohodlnost majitele opravdu ne.
scylla
napsal(a):
Na následky problémů, které se kastrací zvyšují, za poslední 3 roky uhynulo 5 psů a fen, včetně toho RR. Na FB se zrovna řeší podobná otázka a pár lidí tam psalo, že jim fena při kastraci nebo po kastraci umřela. Já bych si zbytečné řezání do zdravého zvířete na svědomí nevzala. Pokud je to nutné ze zdravotních důvodů, nic proti, ale pro pohodlnost majitele opravdu ne.
Nechci to zlehčovat, protože je to operace a uhynutí zvířete je u toho možné vždy. Ale zpráva typu: fena při kastraci nebo po kastraci umřela...je hodně zavádějící. I tady je hodně takových, co byli proti kastracím a pak svoji starou fenu s pyometrou zachraňovali kastrací za minutu 12. Tam je pak pravděpodobnost komplikací mnohem vyšší...

napsal(a):
Jen mimo téma...berňák 14 let?...to teda klobouk dolu , když vidim dneska v kolika letech kolem mě odcházejí berňáci, tak 14 let je teda úctihodnej věk...kéž by se i moji pesani dožili takového krásného věku...

inusanka
napsal(a):
Scylla to píše dobře - pro pohodlnost majitele opravdu ne
tak s tím lze jen souhlasit.
No já v tom nevidím rozdíl...jestli já jsem vykastrovala fenu z důvodu prevence, někdo jiný třeba po zdravotním problému-třeba opakující se brutální falešky a pod. a někdo jen kvůli tomu, že je jednodušší mít fenu, která nehárá...tak výsledek je stejnej, kastrované zvíře...
A já musím říct, že raději uvidim kastrovanou psí holku, která žije v milující rodině a páníčci by jí snesli modrý z nebe, než nekastrovanou např.vesnickou fenu, kterou každé hárání nakryje nějaký místní Casanova a majitel pak štěňata utopí, protože se o ně nebude starat...v tomto případě...ať žije pohodlnost...protože v těchto případech se nedá apelovat na zodpovědnost majitele ohledně hlídání feny...jemu je to prostě šumák...
A na rovinu, co se týče vykastrování zdravého psa-samce...já v tom nevidím defakto žádná pozitiva, ale troufám si říct, že kdybych doma měla psa s abnormálním sexuálním pudem, tak bych i jeho vykastrovat nechala, aby mohl mít "normální" život...a to by byla kastrace, dle mého z pohodlnosti...

scylla
napsal(a):
A čuvač byl inkontinentní celý život nebo teď ve stáří?
Začal po 10tém roce, nejdříve někdy, pak častěji, pak dostal kapky, postupně měl problémy se vstáváním, ale vždy se to na čas vylepšilo, když jsme byli v práci dostával plíny, pokud jsme byli doma měl jen podložku a často se venčil.Dnes už se jeho čas naplnil.Ač neradi museli jsme zavolat veta a umožnit mu odejít aby netrpěl.

napsal(a):
Jen mimo téma...berňák 14 let?...to teda klobouk dolu , když vidim dneska v kolika letech kolem mě odcházejí berňáci, tak 14 let je teda úctihodnej věk...kéž by se i moji pesani dožili takového krásného věku...
Ano berňákovi bude v květnu 14let, ale znám jich více co se takového věku dožily.Třeba z chov.st.z Hodolan.
napsal(a):
Začal po 10tém roce, nejdříve někdy, pak častěji, pak dostal kapky, postupně měl problémy se vstáváním, ale vždy se to na čas vylepšilo, když jsme byli v práci dostával plíny, pokud jsme byli doma měl jen podložku a často se venčil.Dnes už se jeho čas naplnil.Ač neradi museli jsme zavolat veta a umožnit mu odejít aby netrpěl.
to je mi moc líto A já chtěla napsat, jestli by nepomohlo vybrat prostatu Váš byl zvyklý na berňáka, náš Beruška už je tam...bude mu tam dobře

lesnížínka
napsal(a):
to je mi moc líto A já chtěla napsat, jestli by nepomohlo vybrat prostatu Váš byl zvyklý na berňáka, náš Beruška už je tam...bude mu tam dobře
Díky, člověk už to zažil mockrát, ale rozhodnout se je to nejtěšší.Jak nerada si hraju na Boha, ale už to jinak nešlo.Máme skvělého a citlivého veterináře, vždy taktně naznačí, že už čas nadešel.