Štěně BSP chytá "amok"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2016 21:20
michaaela

XXX.XXX.112.69

Ahoj, jelikož jsem pejskař začátečník, bez žádných zkušeností, tak bych se vás chtěla zeptat, zda je normální, že naše 2,5 měsíční fenka berňáka chytá amok poté co se seznamuje s ostatními psi. Jelikož ještě nemá poslední třetí přeočkování, tak od veterináře máme dovoleno chodit pouze u nás v ulici a tak se dostane do styku jenom se psy, které známe. Nevíme právě, ale jak ji správně uklidnit a jestli ji vůbec uklidňovat a nebo nechat ať se vyvzteká, akorát že její záchvat se projevuje tak, že lítá jak neřízené střela, vrčí a kouše nás. Beru, že je to štěně a chce si hrát, ale když ji nabídnu hračku, se kterou si za normálních okolností hraje, tak i stejně tak se snaží kousnout mě do ruky nebo do nohy. Takové záchvaty chytá i normálně během dne. Tak nevím jak se k tomu správně postavit a jak řešit takovou situaci. Za každou radu budu ráda :).

11.9.2016 21:27
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Záchvaty? Je to štěně, chce si hrát. Při kontaktu s jiným psem lítá, kouše a psů se bojí? Jestli dobře chápu? Pak najděte nějakého klidného vyrovnaného psa a nechte je, aby pochopila, že se nic neděje, že si může hrát.

A s tím kousáním, to je také normální. Jak jí nabízíte hračku? Musíte tu hru udělat zajímavější. Dát hračku třeba na provázek, hýbat s ní. Hračka která se hýbe je pro psa zajímavější.

11.9.2016 21:49
michaaela

XXX.XXX.112.69

Nee právěže těch psů se vůbec nebojí, vždycky když si jich za plotem všimne tak za nima letí, vrtí ocasem a prostrkuje k nim čumák. A sousedé mají hodnou klidnou fenku, která s ní u toho plotu vydrží.
S tou hračkou to vím, snažím se s ní běhat a různě do stran rozhazovat, ale po chvíli ji to přestane bavit a začne vrčet a kousat.
Už jsem si toho přečetla dost, ať už tady na internetu nebo v knížkách, že jsou to štěňata, chtějí si hrát a poznávají svět pusou potažmo zuby. Ale furt nevím jak ji správně vysvětlit, že to už přehání.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2016 22:00

Štěněti to vysvětlíte těžko, vyroste z toho. Vet ve školce rozhodila pamlsky, když se štěňata moc rozjela, a byl klid. Praktikovala jsem to u malého bratrance mého psa, když to přeháněl a mého už začal dost vytáčet. Ve vteřině přestal a nějakou dobu mu to i vydrželo.

11.9.2016 22:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.81

Nepřehání.
Najít kamarády a nechat ji vyřádit.
Potřebuje to totiž.

11.9.2016 22:26
Terven

XXX.XXX.110.147

michaaela napsal(a):
Ahoj, jelikož jsem pejskař začátečník, bez žádných zkušeností, tak bych se vás chtěla zeptat, zda je normální, že naše 2,5 měsíční fenka berňáka chytá amok poté co se seznamuje s ostatními psi. Jelikož ještě nemá poslední třetí přeočkování, tak od veterináře máme dovoleno chodit pouze u nás v ulici a tak se dostane do styku jenom se psy, které známe. Nevíme právě, ale jak ji správně uklidnit a jestli ji vůbec uklidňovat a nebo nechat ať se vyvzteká, akorát že její záchvat se projevuje tak, že lítá jak neřízené střela, vrčí a kouše nás. Beru, že je to štěně a chce si hrát, ale když ji nabídnu hračku, se kterou si za normálních okolností hraje, tak i stejně tak se snaží kousnout mě do ruky nebo do nohy. Takové záchvaty chytá i normálně během dne. Tak nevím jak se k tomu správně postavit a jak řešit takovou situaci. Za každou radu budu ráda :).

Úplně normální . Naše štěně, pokud venku potká někoho, koho miluje, ať už psa nebo člověka, v tu ránu zešílí - začne lítat kolem dotyčného třetí kosmickou rychlostí a zvětšuje kruhy. Nemá -li jiný objekt, šílí klidně i se mnou, vrčí, chňape...přiznám se, že to miluju taky, takže jí v tom ještě povzbuzuju...není to vztek, je to radost, přebytek energie.
Mně kousání nevadí, mám malý štěndo, pokud je vám to nepříjemné, vražte jí do huby raději nějakou hračku- naše bere cokoliv...vodítko, klacík, šišku...

11.9.2016 22:34
michaaela

XXX.XXX.112.69

děkuji za reakce :) uklidnilo mě to a pokusím se tyhle situace řešit více pozitivně :).

12.9.2016 05:21
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

michaaela napsal(a):
Nee právěže těch psů se vůbec nebojí, vždycky když si jich za plotem všimne tak za nima letí, vrtí ocasem a prostrkuje k nim čumák. A sousedé mají hodnou klidnou fenku, která s ní u toho plotu vydrží.
S tou hračkou to vím, snažím se s ní běhat a různě do stran rozhazovat, ale po chvíli ji to přestane bavit a začne vrčet a kousat.
Už jsem si toho přečetla dost, ať už tady na internetu nebo v knížkách, že jsou to štěňata, chtějí si hrát a poznávají svět pusou potažmo zuby. Ale furt nevím jak ji správně vysvětlit, že to už přehání.

Jen teda bych jí nenechala běhat od plotu k plotu. Za prvé pak někde může narazit na psa, který na ní nebude zvědavý. Ale hlavně, když si na to zvykne teď, bude to chtít dělat i až vyroste a bude Vás vláčet od plotu k plotu. Nebude chápat, proč předtím mohla a teď nemůže.

12.9.2016 06:47

"S tou hračkou to vím, snažím se s ní běhat a různě do stran rozhazovat, ale po chvíli ji to přestane bavit a začne vrčet a kousat."

nevím jak je to "různě do stran rozhazovat", ale vem si hadr, psí lanko, míček na šňůrce a přetahuj se s ní...a v tomto smyslu jí to i odhoď, ať si to k tobě zase přinese (aport) a zase se potaháte...a musíš mít těch přetahovadel víc (štěně si to třeba taky k tobě zpátky nepřinese, na to musí přijít), můžeš to mít připnuté na delší šňůře, ať si hračku můžeš přitáhnout...a v rámci hry ji už můžeš učit přivolání, sedni, soustředění, veledůležitý povel pusť atd.atd.

12.9.2016 07:28

Mám kříženku BSP, ale tady nejde tak dalece o plemeno, spíš o věk a povahu...naše měla "záchvaty" taky...doma to bylo "bojové" štěndo, protože nej hra byla útok na její lidi...vyrostla z toho, dnes je to ta nejmazlivější holka jakou jsem kdy měla...akorát ta štěněcí láska ke psům jí nevydržela, psy nesnáší a nejraději by je "sežrala"...

12.9.2016 07:56

michaaela napsal(a):

Záchvaty, jasně všichni psi je mají.Je to štěně, připravte se na to že tahle nemoc bude postihovat psa i v dosplělosti a letící 60 kilový tank to už je jiná sranda Jak to řešit ? Uhnout na stranu, někdy narazí do nohou Ne vážně, nechte jí být, hraje si, u psů je tohle normální chování, jen pozor kde jí pouštíte, při tomhle moc nemyslej a snadno by mohla vlítnout pod auto.

12.9.2016 09:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Záchvaty, jasně všichni psi je mají.Je to štěně, připravte se na to že tahle nemoc bude postihovat psa i v dosplělosti a letící 60 kilový tank to už je jiná sranda Jak to řešit ? Uhnout na stranu, někdy narazí do nohou Ne vážně, nechte jí být, hraje si, u psů je tohle normální chování, jen pozor kde jí pouštíte, při tomhle moc nemyslej a snadno by mohla vlítnout pod auto.

Vzala jste mi to z "klávesnice". Takové "záchvaty mívá i moje sedmiletá psice. Nejčastěji, když nás navštíví mladá fenka, to jsou pak závody. Ale i když jdeme jen spolu. Jen už do mě nekouše. S jejími "záchvaty" jsem maximálně spokojená. Vím, že je zdravá a spokojená.

12.9.2016 19:55
nexxi

XXX.XXX.228.56

My tomu říkali "dělová koule" dělali to oba našich psi.. moje ani ne, ale ona si s jinýma psama hrát nechce. něco podobného jako je na tomto videu ;)
https://www.youtube.com/watch?v=Icv-iW4sY9w

a když už jsme u těch videí, tohle tu musím ukázat, není to sice moje video, ale je dokonalý. malá porce něžnosti ač se jedná o brutální utok :D
https://www.youtube.com/watch?v=nhvgnryphV4.

Přidejte reakci

Přidat smajlík