Uživatel s deaktivovaným účtem

Вася, нам не интересны твои сказки

Tak dobře, když pominu to, že si každý může mluvit jak chce, Vasyl'ko. Velká a obří plemena dospívají v 3.letech, takže tvoje štěně mà ještě dost času. Mmch, jak jsou na tom s hlídáním rodiče tvého štěněte?

Odkud jste ho vzali? Předpokládám tedy, že k němu nemáš rodokmen. Tak v tom případě možná ani nikdy hlídat nebude, bohužel. Copak se pes kupuje jak houska na krámě?
Ne ale pejska ti lidé co ho měli tak tvrdili že se musí odstěhovat do bytu a že jinak ho daj utratit tak jsme si ho vzali.tak nebude hlídat to nevadí jen mne to zajímalo jestli to je normální dik.a o tom jak píšete jak houska v krámě tak kolega má pořád kao.má též 5.vše bes papíru a daj život za něj hlidaj mu snat 400.ovci a kolik zlodějů porvali.

Dobře, vysvětlím ti to, k čemu je rodokmen, rodokmen je jako rodný list, dozvíš se z něj, jaké předky má tvůj pes třeba do 4.kolene, dále, chovatelé chovají jen pravé představitele plemene, takže se nemůže stát to, na co se tady ptáš ty, jelikož se u psů s rodokmenem povaha prověřuje. A také se z rodokmenu dozvíš, jestli rodiče a předkové tvého psa měli zdravé klouby. Howg.

Vasil.18
napsal(a):
Má 9.měsíců ale má 83.kg.a v kohoutku 95.a je plachý máme atrakcí stoho na vesnici snat se to casem spraví.
Tak pokud se bojí už teď, tak ten asi nikdy hlídat nebude, a nezapomeň ho socializovat a nedělat z něj atrakci. Máš jeho fotku?

Vasil.18
napsal(a):
Tak to je taky podvod před nedávnem jsem koupil kao. s papirama a byl úplně plachý tady mi všichni radili ať ho vrátím tak jsem to udělal a to stál 800.eu.
A nekecáš náhodou ? A z jaké chovky byl? A to sis jako neprověřil povahu rodičů?

Vasil.18
napsal(a):
Prověřil povahu matka byla Ostrá jak břitva otec ten malém kotec rozbil matka původ rusko.otec Ukrajina se podívejte na bazos pořád je tam nabízejí kdys zadáte na českém bazosi do vyhledávače Kavkaz.
Mia Caoko Mia?

"chovatelé chovají jen pravé představitele plemene, takže se nemůže stát to, na co se tady ptáš ty, jelikož se u psů s rodokmenem povaha prověřuje."
rájka, u pastevců se povaha prověřuje prací a to tam, kde ti psi ještě pracují. Umělý chov nic neprověřuje...
krom toho fakt, že 9ti měsíční pastevec uteče neznamená, že ve stejné situaci za půl roku, rok nepůjde zbořit plot a sousedovi udělat plastiku. A krom toho se mi zdá, že se Vasil dobře baví...

Tvůj pes je ještě štěně, možná se jednoho krásnýho dne až na něj soused něco hodí bude divit, protože saošek si tuhle situaci bude moc dobře pamatovat...nemám SAO, ale můj pes byl jako štěndo a mlaďoch taky bázlivka, až mezi druhým a třetím rokem se to "upravilo", ale chtělo to hodně trpělivosti a povzbuzování sebevědomí a lásky...
Teď nevím jestli si to byl ty, kdo se tady na diskuzi ptal jestli s takhle mladým saoškem může zkoušet obranu...na to bych se fakt vykašlala, zvlášť když je pes bojácný...
Jen doufám, že víš co máš doma za psa, že z něho jednou bude tvůj strážný anděl, ale teď musíš být jeho jistota ty...budujte si vztah, zkoušejte nějakou poslušnost (ale ne nějaký cvičákový dril, přeci jen máš pastevce) a hlavně nekoukej na to komu už teď pes hlídá a že tobě ještě ne...
A moje otázka...jaký je důvod pořízení SAO? Co od něj očekáváš?

"jestli s takhle mladým saoškem může zkoušet obranu...na to bych se fakt vykašlala, zvlášť když je pes bojácný..."
dobře a cíleně vedené obrany umí významně podpořit a "nahodit" psu sebevědomí, ale figuranta, který to umí, aby člověk s baterkou ve dne hledal...

napsal(a):
"jestli s takhle mladým saoškem může zkoušet obranu...na to bych se fakt vykašlala, zvlášť když je pes bojácný..."
dobře a cíleně vedené obrany umí významně podpořit a "nahodit" psu sebevědomí, ale figuranta, který to umí, aby člověk s baterkou ve dne hledal...
No jasně pokud to bude figurant "umět", tak vám dávám za pravdu...ale otázka je jestli by se pes k takovému dostal, bohužel jsem už taky viděla bázlivého psa, který se po "obranách" ještě zhoršil...

napsal(a):
"chovatelé chovají jen pravé představitele plemene, takže se nemůže stát to, na co se tady ptáš ty, jelikož se u psů s rodokmenem povaha prověřuje."
rájka, u pastevců se povaha prověřuje prací a to tam, kde ti psi ještě pracují. Umělý chov nic neprověřuje...
krom toho fakt, že 9ti měsíční pastevec uteče neznamená, že ve stejné situaci za půl roku, rok nepůjde zbořit plot a sousedovi udělat plastiku. A krom toho se mi zdá, že se Vasil dobře baví...
Ano, to hlavně, ale na druhou stranu i umělý chov prověřuje povahu, nevím jak tady, ale v Rusku a na Ukrajině chovatelé bojácné psy nepoužívají v chovu.

Vasil.18
napsal(a):
Ráno ho vyfotim Roba má fotky a ta je tuha. Socializovaný je poslouchat na vodítku chodí i stéká ale za plotem ale nesmí nikdo huknout jinak uteče no.
Líbilo by se Vám takovéhle hlídání ? Rumunský pastevecký pes Corb
https://m.youtube.com/watch?v=Ds2ncEQRXOQ.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
Vasil.18
napsal(a):
A muj bratr má bandoga zkříženého s tibetskou dogou má ju za borovičku a ta fena rostrhala chlapa i s rotwikem a zachránila mu život naco potom papíry.
jojo a pak si se vzbul(a) s rukou v nočníku...

Https://m.youtube.com/watch?v=lzxrdNZA2l4
nedráždi psa
napsal(a):
Ošklivé, ale nikoli vyjímečné, bohužel.
Ovšem k čemu přivázaný pes? Aby štěkal? To bude nejspíš štěkat furt. Majitel stejně nepozná, jestli jde někdo okolo, či po dvoře.
A nejspíš, když mu hodíte flák dobroty, štěkat přestane.

sisi58
napsal(a):
Ovšem k čemu přivázaný pes? Aby štěkal? To bude nejspíš štěkat furt. Majitel stejně nepozná, jestli jde někdo okolo, či po dvoře.
Sisi, nic proti Vám, ale takhle jsou chováni psi nejen v Rumunsku, jsou to pastevci, ti se Vám na kus flákoty vykašlou. Pokud nerozeznáte druhy štěkání, tak debata s Vámi postrádá smysl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
sisi58
napsal(a):
Omyl, velký omyl...
Takhle je chováno většina pastevců u makedonců se stejně chovaj šarplaninci v rusku kavkazani, atd...
Jako majitel pastevce poznám, zda pes štěká na ježka, zda pes štěká na druhého psa u sousedů, zda pes štěká na mě - vítá nebo štěká, protože někdo prochází kolem a nebo když se něco děje...
A ne, neštěká furt, pastevec štěká tehdy, když se něco děje... A uplatit pastevce flákotou? To je dobrý scifi, ale realita je opradu jinde...
napsal(a):
Sisi, nic proti Vám, ale takhle jsou chováni psi nejen v Rumunsku, jsou to pastevci, ti se Vám na kus flákoty vykašlou. Pokud nerozeznáte druhy štěkání, tak debata s Vámi postrádá smysl.
Wulfina vysvětlila slušně.
Vy ne
Já Vám taky nevykládám, že nemá význam se s Vámi bavit, když nevíte, co znamená, když kůň udělá to nebo ono.
Tak prosím trochu brzděte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Omyl, velký omyl...
Takhle je chováno většina pastevců u makedonců se stejně chovaj šarplaninci v rusku kavkazani, atd...
Jako majitel pastevce poznám, zda pes štěká na ježka, zda pes štěká na druhého psa u sousedů, zda pes štěká na mě - vítá nebo štěká, protože někdo prochází kolem a nebo když se něco děje...
A ne, neštěká furt, pastevec štěká tehdy, když se něco děje... A uplatit pastevce flákotou? To je dobrý scifi, ale realita je opradu jinde...
No bezva. Zase vím něco nového.
Ale stejně se mi to nelíbí
Zůstanu u ovčáckých psů.

sisi58
napsal(a):
Wulfina vysvětlila slušně.
Vy ne
Já Vám taky nevykládám, že nemá význam se s Vámi bavit, když nevíte, co znamená, když kůň udělá to nebo ono.
Tak prosím trochu brzděte.
No jo, ale já nediskutuji na koňské diskuzi a nevím, co je na mém vysvětlení neslušného?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
sisi58
napsal(a):
No bezva. Zase vím něco nového.
Ale stejně se mi to nelíbí
Zůstanu u ovčáckých psů.
Jasan, ono i samo o sobě je velký rozdíl ovčák/pastevec... od toho se odvíjí prakticky všechno - využití, povaha, výchvoa/výcvik... všechno...
napsal(a):
No jo, ale já nediskutuji na koňské diskuzi a nevím, co je na mém vysvětlení neslušného?
Nikoli neslušného.
Ale napsat cizímu člověku, který neví...
" Pokud nerozeznáte druhy štěkání, tak debata s Vámi postrádá smysl."
Vám by se to líbilo?
Jasně, že nediskutujeme na koňském fóru, mělo to být přirovnání.
"Pokud jste to nepochopila, nemá význam se s Vámi bavit!"
Co Vy na to?

sisi58
napsal(a):
Nikoli neslušného.
Ale napsat cizímu člověku, který neví...
" Pokud nerozeznáte druhy štěkání, tak debata s Vámi postrádá smysl."
Vám by se to líbilo?
Jasně, že nediskutujeme na koňském fóru, mělo to být přirovnání.
"Pokud jste to nepochopila, nemá význam se s Vámi bavit!"
Co Vy na to?
Vy jste napsala neslušného
Mně by to nerozhodilo, naopak bych se nad sebou zamyslela a snažila se "zmenšit mezery" v neznalosti chování psů..
Necháme toho

napsal(a):
Vy jste napsala neslušného
Mně by to nerozhodilo, naopak bych se nad sebou zamyslela a snažila se "zmenšit mezery" v neznalosti chování psů..
Necháme toho
Opr mě*.

napsal(a):
Nemám moc ráda videa, kde se prakticky z mého pohledu zbytečně dráždí přivázaný pes, i když je to běžné
...jestli to má být prověření povahy konkrétního psa, tak já mám raději modelové situace
https://www.youtube.com/watch?v=8dBRKvGCba0&feature=youtu.be...a i tak si myslím, že saošek moc dobře ví, že je to celé jen nahrané.

napsal(a):
Nemám moc ráda videa, kde se prakticky z mého pohledu zbytečně dráždí přivázaný pes, i když je to běžné
...jestli to má být prověření povahy konkrétního psa, tak já mám raději modelové situace
https://www.youtube.com/watch?v=8dBRKvGCba0&feature=youtu.be...a i tak si myslím, že saošek moc dobře ví, že je to celé jen nahrané.
Video nefunguje.

napsal(a):
Video nefunguje.
Opraveno
https://www.youtube.com/watch?v=8dBRKvGCba0&feature=youtu.be.
napsal(a):
Opr mě*.
Tak teď už tomu nerozumím vůbec.
A můžete opravovat hned i když příspěvek pošlete, je tam psáno editova/nahlásit/citovat
nemyslela jsem neslušné/slušné jako sprostá slova, ale jako správné, dobré/nesprávné, špatné
Ale máte pravdu.
Řeč slouží k tomu, aby mátla.
S tím štěkáním, u svého psa poznám, kdy štěká zlobně nebo oznamuje. Jinak on téměř neštěká.
Když jsem ho přivezla, myslela jsem, že neštěká vůbec. První 2 měsíce ani neštěkl.
A vrčet jsem ho ještě neslyšela a to ho máme skoro 2roky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
napsal(a):
Jenže tohle se dělá běžně a třeba v makedonii je to "test karaktera pasa" - v makedonii mají jiné podmínky chovu a pes, který nevystartuje a nejde proti figurantovi naostro jde z kola ven...
Pastevci nejsou ovčáci, aby se používali pro "umělé - modelové situace"
Většinou se test dělá v kruhu nebo na úvazu...
https://www.youtube.com/watch?v=Gz37p-F3IRg.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže tohle se dělá běžně a třeba v makedonii je to "test karaktera pasa" - v makedonii mají jiné podmínky chovu a pes, který nevystartuje a nejde proti figurantovi naostro jde z kola ven...
přesně.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo já vím, že je to běžné a nic proti tomu nemám...beru to spíš z mého pohledu...když si pořídím pastevce nebo jakéhokoliv psa...to je celkem jedno, tak je pro mě osobně důležitější zjistit, jak se pes v nějaké konkrétní situaci zachová, než jak se projevuje na úvazu...nevm jak to popsat, asi je pro mě důležitější vědět, že mě bude bránit, když na mě vyhupsne chlap v lese než jestli mi půjde na úvazu "správně" na figuranta...

napsal(a):
Jo já vím, že je to běžné a nic proti tomu nemám...beru to spíš z mého pohledu...když si pořídím pastevce nebo jakéhokoliv psa...to je celkem jedno, tak je pro mě osobně důležitější zjistit, jak se pes v nějaké konkrétní situaci zachová, než jak se projevuje na úvazu...nevm jak to popsat, asi je pro mě důležitější vědět, že mě bude bránit, když na mě vyhupsne chlap v lese než jestli mi půjde na úvazu "správně" na figuranta...
Ale o to jde, z projevu na úvaze poznáte, jestli by Vás bránil natvrdo i před figurantem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
napsal(a):
A jak tu konkrétní situaci "vyrobíš"?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S někým se domluví na "přepadení".

napsal(a):
Ale o to jde, z projevu na úvaze poznáte, jestli by Vás bránil natvrdo i před figurantem
Já se nebudu hádat...ale pořád si myslím, že inteligentní pes ví, že je to jenom jako a jde spíš o to, že ho ten figurant pěkně se*e a ne, že by si myslel, že pánovi hrozí nějaké nebezpečí...
Nejsem ani zastáncem nějakého pravidelného nácviku modelových situací, spíš použití když člověk potřebuje vědět, jak se pes v konkrétní situaci zachová...
taky vím, že se povahy prověřují i jinak než v kruhu, což je pro mě jako pro laika samozřejmě atraktivnější https://www.youtube.com/watch?v=twMx30rfj4Y.

napsal(a):
Já se nebudu hádat...ale pořád si myslím, že inteligentní pes ví, že je to jenom jako a jde spíš o to, že ho ten figurant pěkně se*e a ne, že by si myslel, že pánovi hrozí nějaké nebezpečí...
Nejsem ani zastáncem nějakého pravidelného nácviku modelových situací, spíš použití když člověk potřebuje vědět, jak se pes v konkrétní situaci zachová...
taky vím, že se povahy prověřují i jinak než v kruhu, což je pro mě jako pro laika samozřejmě atraktivnější https://www.youtube.com/watch?v=twMx30rfj4Y.
Na úvaze doma, na svém teritoriu hlídá obojí, i Vás i teritorium, ale povahy se dají samozřejmě prověřovat kdekoliv.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My jsme použili modelovou situaci jednou u NO...protože nám přišlo, že když někdo vleze na zahradu, tak se fena sebere a zdrhne, takže jsme využili figuranta...fena dělala bububu, pak skutečně zdrhla, ale jen proto, aby si figuranta oběhla a ze zálohy na něj vystartovala ze zadu...
nic jsme jí nechtěli přeučovat, jen jsme prostě chtěli vědět, jak se zachová v konkrétní situaci...

napsal(a):
My jsme použili modelovou situaci jednou u NO...protože nám přišlo, že když někdo vleze na zahradu, tak se fena sebere a zdrhne, takže jsme využili figuranta...fena dělala bububu, pak skutečně zdrhla, ale jen proto, aby si figuranta oběhla a ze zálohy na něj vystartovala ze zadu...
nic jsme jí nechtěli přeučovat, jen jsme prostě chtěli vědět, jak se zachová v konkrétní situaci...
Třeba jako tady? https://m.youtube.com/watch?v=By-j_Jn8XTA.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
napsal(a):
S někým se domluví na "přepadení".
Opět to je "hrané"
A plno pastevců to prokoukne...

Nebo tady https://m.youtube.com/watch?v=xy4AmcE0sKc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
napsal(a):
No, tohle jde udělat u NO, u pastevce se tohle dělat nedá, protože by jaxi figurant nevyšel ze zahrady živý...
V tom, je právě ten rozdíl

napsal(a):
Třeba jako tady? https://m.youtube.com/watch?v=By-j_Jn8XTA.
Jo něco takovýho, akorát my jsme tedy dopadli, co se ochrany teritoria týče o poznání lépe...u nás to vlastně vypadalo, že figuranta zahnala do rohu a už mu nedovolila odejít, když na fenu figurant "zaútočil" tak se fena aktivně bránila...fena si po té jen udržovala větší odstup a o to razantněji korigovala každý figurantův pohyb...jasně je to jenom "blbej" NO, ale s takovou reakcí jsme byli více než spokojeni... ...tak člověk by jí samozřejmě miloval i kdyby to dopadlo tak jako na tomto videu, ale věděl by že na ní není spoleh, co se vpuštění cizího člověka týče...respektive i umožnění jeho odchodu z pozemku...
napsal(a):
Jo něco takovýho, akorát my jsme tedy dopadli, co se ochrany teritoria týče o poznání lépe...u nás to vlastně vypadalo, že figuranta zahnala do rohu a už mu nedovolila odejít, když na fenu figurant "zaútočil" tak se fena aktivně bránila...fena si po té jen udržovala větší odstup a o to razantněji korigovala každý figurantův pohyb...jasně je to jenom "blbej" NO, ale s takovou reakcí jsme byli více než spokojeni... ...tak člověk by jí samozřejmě miloval i kdyby to dopadlo tak jako na tomto videu, ale věděl by že na ní není spoleh, co se vpuštění cizího člověka týče...respektive i umožnění jeho odchodu z pozemku...
Proč vlastně ti dva psi toho narušitele nijak nezpacifikovali?
Jednak byli na svém území a druhak dva!
To by se snad rozčílil i york.

sisi58
napsal(a):
Proč vlastně ti dva psi toho narušitele nijak nezpacifikovali?
Jednak byli na svém území a druhak dva!
To by se snad rozčílil i york.
Protože to jsou poseroutkové, co do chovu nepatří.
napsal(a):
Protože to jsou poseroutkové, co do chovu nepatří.
To jako oba?
Jak se majitelovi podařilo sehnat si dva nehlídací psy, když evidentně nemá hluboko do kapsy?
Měla bych zato, že si koupí co nejlepší psy, jednak na hlídání a taky, aby se s nimi mohl chlubit.

sisi58
napsal(a):
To jako oba?
Jak se majitelovi podařilo sehnat si dva nehlídací psy, když evidentně nemá hluboko do kapsy?
Měla bych zato, že si koupí co nejlepší psy, jednak na hlídání a taky, aby se s nimi mohl chlubit.
Tak fundlák v dnešní době asi moc hlídat nebude, a navíc je to štěně, možná fena a to druhé burbul taky fena, holt u burbula ruleta v podobě povahy nevyšla, ale třeba je jen mladá a dospěje...
napsal(a):
Tak fundlák v dnešní době asi moc hlídat nebude, a navíc je to štěně, možná fena a to druhé burbul taky fena, holt u burbula ruleta v podobě povahy nevyšla, ale třeba je jen mladá a dospěje...
Dobrá tedy.
V tom případě musí majitel doufat, že než dospěje, nikdo se k němu nevloupá

sisi58
napsal(a):
Dobrá tedy.
V tom případě musí majitel doufat, že než dospěje, nikdo se k němu nevloupá
Jj, souhlas

napsal(a):
Nebo tady https://m.youtube.com/watch?v=xy4AmcE0sKc.
A pak, že pes, který štěká, nekouše! Dobrej
Ta kruhovka je takřka na prdlačku, coby povahový test, protože to je asi umělotina ze všech největší, psi se tam hecují sami sebou a hlavně, mají majitele za prdelí!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, tohle jde udělat u NO, u pastevce se tohle dělat nedá, protože by jaxi figurant nevyšel ze zahrady živý...
No ten vstup na pozemek byl příklad modelové situace, abych pravdu řekla, tak doufám, že je to s pastevci tak jak říkáte, protože jednoho taky výhledově plánuji...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1
napsal(a):
No ten vstup na pozemek byl příklad modelové situace, abych pravdu řekla, tak doufám, že je to s pastevci tak jak říkáte, protože jednoho taky výhledově plánuji...
Vím, co mám doma
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano můžu potvrdit .Chlap co sem vlezl když byl předchozí pastevec tak byl rád že vyšel se sto stehy a že ho vůbec psovi vypáčily z huby ven.Navíc chlap byl opilý.

kobylatko
napsal(a):
Ano můžu potvrdit .Chlap co sem vlezl když byl předchozí pastevec tak byl rád že vyšel se sto stehy a že ho vůbec psovi vypáčily z huby ven.Navíc chlap byl opilý.
No tak já chci pastevce ani ne kvůli tomu, že bych si musela někde honit triko např. s kavkazanem zabijákem...současná fena je ostrá až na půdu, povahově hodně podobná pastevci, ale co si budem povídat, takový instinkty jako pastevec určitě nemá a pokud by musela naostro zasáhnout, tak mám strach, že by nemusela mít dostatečnou "kadenci", nemusela by být dostatečně odhodlaná, možná by se i mohlo někomu povést jí zastrašit, přeci jen z pastevecké krve nemá ani zbla...takže pastevce hlavně kvůli bezpečnosti psa samotného, kdyby se někdy v budoucnu přeci jen něco semlelo...