Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.9.2016 20:57
amebu

XXX.XXX.44.133

Můj pes měl nedávno silný krvavý průjem jeli jsme na veterinu dostal dietu probiotika a antibiotika na 6 dní. Antibiotika už dobral průjem odešel cca druhý den. Stolici má už pevnou ale furt tam má jasně červenou krev. Včera jsme byli u veterináře a říkal že to bude nejspíš prasklá žilka, ale mě přijde divný že to trvá už takhle dlouho. Máte s tím někdo nějakou podobnou zkušenost ?

21.9.2016 11:58
asurwic

XXX.XXX.36.3

amebu napsal(a):
Můj pes měl nedávno silný krvavý průjem jeli jsme na veterinu dostal dietu probiotika a antibiotika na 6 dní. Antibiotika už dobral průjem odešel cca druhý den. Stolici má už pevnou ale furt tam má jasně červenou krev. Včera jsme byli u veterináře a říkal že to bude nejspíš prasklá žilka, ale mě přijde divný že to trvá už takhle dlouho. Máte s tím někdo nějakou podobnou zkušenost ?

Nám se to stalo u 6ti denního štěněte na umělém odchovu, takže jsem plašila o to více. Ale také se ukázalo, že to byla naštěstí jen cévka, která praskla. Během 14ti dní se to srovnalo. U dospělého psa, který má menší schopnost regenerace, to ale může trvat podstatně déle. Prasknutí žilky nebo odření mohl způsobit průjem - to se občas stává.

Každopádně pokud je krev jasně červená, znamená to, že je čerstvá a nejspíše se opravdu jedná o podráždění vylučovacích cest. Nesmí být hlavně tmavě hnědá a zapáchající - to by signalizovalo problém ve střevech nebo hůře v žaludku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík