Kačenka151

XXX.XXX.222.82
Dobrý den chtěla bych se zeptat, mám 3 ročního psa a má epilepsii a u přítele u kterého jsme s naším pejskem převážně pořád si chtějí pořídit svého pejska. Náš pejsek je kamarádsky, hravý ale mám strach aby se mu ty záchvaty neopakovaly a nevyvolavaly častěji sice se říkám bude mít kamaráda může to byt lepší bude si mit s kým hrát. Proto bych se chtěla touto cestou zeptat jestli nemáte někdo doma vic psů a z toho jeden má epilepsi a jak se snáší jestli jsou zachvaty lepší nebo jsou častější. Děkuji za odpověď. Katka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Kačenka151
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych se zeptat, mám 3 ročního psa a má epilepsii a u přítele u kterého jsme s naším pejskem převážně pořád si chtějí pořídit svého pejska. Náš pejsek je kamarádsky, hravý ale mám strach aby se mu ty záchvaty neopakovaly a nevyvolavaly častěji sice se říkám bude mít kamaráda může to byt lepší bude si mit s kým hrát. Proto bych se chtěla touto cestou zeptat jestli nemáte někdo doma vic psů a z toho jeden má epilepsi a jak se snáší jestli jsou zachvaty lepší nebo jsou častější. Děkuji za odpověď. Katka.
S tímhle zkušenost nemám, ale bála bych se psa s epkou nechat bez dozoru s jiným psem, protože v momentě záchvatu ho může druhý pes napadat nebo i zabít - je to v tu chvíli slabý článek, a chová se pro druhého psa naprosto nepochopitelně.
Kačenka151

XXX.XXX.222.82
Zapomněla jsem dodat že s polu budou převážně jen přes den na zahradě jinak na noc budou oddělení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neměla jsem dva psy klasicky spolu, moje ovčanda, epileptička cca od devíti let, bydlící u manželových rodičů-důchodců, takže celý den pod dozorem a k ní chvíli irský setr, poté afgán se kterými trávila hodně času přes den jsme tam byli prakticky celé odpoledne a nějakou změnu ve frekvenci nebo intenzitě záchvatů jsme nezaznamenali, ale asi bych se zamyslela nad tím co píše inspektor...pesani jí při záchvatu (neměla je často) viděli párkrát, ale to jsme byli u ní i my a drželi jí, aby si neublížila, takže z toho byli spíš vykulení, ale těžko říct, co by se stalo, kdyby byli sami doma?
Kačenka151

XXX.XXX.222.82
Já svého psa nenechávám bez dozoru ani teď když je ještě sám přes den když jsem v práci vozim ho domu do svého kotce a zas když přijedu z práce jedeme k příteli asi takhle bych to praktikovala i na dále samotný bych je nenechávála bez dozoru přesně tak bych měla strach aby mu nas neublížil takže aji na noc bych je dávala zvlášť ale asi je lepší je seznamit hned než někdy az ten jejich pejsek vyroste kdyz tam jezdim častěji pak by se asi nemuseli snášet.
Má fena skutečnou epilepsii, nebo záchvaty podobné epce vyvolává jiné onemocnění ? Jak se zachová v tu chvíli smečka - dva psi už smečka jsou, to vám nikdo neřekne, ale instinkt velí zabít slabého jedince. Takže nemocné zvíře nikdey nenechávám o samotě s dalšími psy. Prostě ho pro jeho bezpečnost v mé nepřítomnosti oddělím.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S tímhle zkušenost nemám, ale bála bych se psa s epkou nechat bez dozoru s jiným psem, protože v momentě záchvatu ho může druhý pes napadat nebo i zabít - je to v tu chvíli slabý článek, a chová se pro druhého psa naprosto nepochopitelně.
To je hodně pravděpodobné. Další možností je pak, že ten druhý bude moula, půjde se přátelsky podívat, co se jeho kamarádovi děje a pes v záchvatu ho nevědomky skousne, když k němu strčí čumák.
Tak či onak, rozhodně nenechávat bez dozoru. Nebezpečné je to pro obě strany.
Anji

XXX.XXX.56.245
Mam dve feny s epilepsii. Kdyz jedna dostane zachvat tak ta druha akorat vykulene kouka a pak tu druhou po odezneni zachvatu olizuje a stara se o ni. Nikdo vam nemuze rict jak bude pes vaseho pritele reagovat. Muze zautocit a nebo se pak o ni starat.Musite je hlidat a az situace nastane tak uvidite jak zareaguje.