Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.9.2016 14:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Odvezla jsem tříměsíční štěně na veterinu, protože zvracelo a bylo horko a bála jsem se dehydratace. Doktor ho vyšetřil, štěně nemělo teplotu a doktorovi se zdálo dobré. Stejně jsem se bála a přesvědčila ho, aby ho aspoň zavodnil kapačkou. Tak jsem ho tam nechala do druhého dne. Potom mi vet telefonicky sdělil, že měl dojem, že štěně mohlo něco spolknout a tak ho "otevřel" a prohlédl a vymasíroval střeva. Nikdy bych nedala k něčemu takovému souhlas! Ale nikdo se mě nezeptal! Na jiných veterinách jsem v minulosti vždy podepisovala souhlas se zákrokem. Jak to je? Copak může vet bez vědomí majitele udělat něco tak razantního? Po tomto zákroku štěně umřelo! Chtěla jsem ho odvézt na pitvu, aby se zjistilo co se stalo. Štěně však nechali při pokojové teplotě. Prý umřelo večer a mě to sdělili až druhý den ráno. Vzorky už tedy nebudou průkazné. Jsem úplně v šoku! Stalo se vám někdy něco podobného? Jak by jste to dál řešili?

24.9.2016 14:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Ne, protože nenechávám své psy samotné.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2016 15:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Přece na hospitalizaci je přes noc vždy zvíře samotné.

24.9.2016 15:24
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

To jste štěně nechala u cizího veterináře? A on Vám neřekl, co se stalo?
Myslím, že pokud jde zvířeti o život ve Vaší nepřítomnosti a doktor se rozhodne operovat, tak těžko bude shánět Váš souhlas. Mohlo by se mu stát, že až by Vás sehnal, souhlas už by nepotřeboval.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2016 15:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Tedy myslela jsem bez majitele, ne bez personálu. Nejdražší veterinární klinika v ČR vás dokonce ani nepustí do prostor, kde se vyšetřuje ani nemáte možnost vidět, kde je vaše zvíře hospitalizované. Proto tam již nikdy nepůjdu i kdyby měli sebelepší vybavení a nevím co ještě.
Ale prosím o zkušenosti - podepisujete souhlas s operací, nebo je to jenom někde?

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.9.2016 15:30

Víte, možný jsou různý věci, třeba prodávat za těžký peníze vodícího psa, který vodit neumí.

A zrovna od takové osoby bych prostě její verzi událostí vůbec nebrala na vědomí.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2016 15:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Fiona.Praha napsal(a):
To jste štěně nechala u cizího veterináře? A on Vám neřekl, co se stalo?
Myslím, že pokud jde zvířeti o život ve Vaší nepřítomnosti a doktor se rozhodne operovat, tak těžko bude shánět Váš souhlas. Mohlo by se mu stát, že až by Vás sehnal, souhlas už by nepotřeboval.

To chápu, ale já jsem byla na telefonu a nikdo mi nezavolal. Řekli mi, že dostali podezření, že pejsek něco spolkl, tak udělali kontrastní vyšetření a RTG. Tam se nic nenašlo a aby měli úplnou jistotu, tak ho otevřeli. Nic se v něm nenašlo. Neví, proč došlo k úhynu a pitva už to stěží prokáže, když ho nechali deset hodin při pokojové teplotě, než mě vyrozuměli.
Otázku, jestli jsem ho nechala u - cizího - veterináře nechápu. Do této doby jsem měla na této veterině velmi dobré zkušenosti, ale příbuzný to není.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2016 15:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Víte, možný jsou různý věci, třeba prodávat za těžký peníze vodícího psa, který vodit neumí.

A zrovna od takové osoby bych prostě její verzi událostí vůbec nebrala na vědomí.

Jste hrubá a jste vedle. Nevíte o souvislostech vůbec nic. Já jsem se normálně slušně zeptala na věc, která může zajímat i jiné lidi. Já jsem vycvičila 134 vodících psů a x dalších pro lidi s jiným postižením. Stala jsem se terčem české nenávisti některých primitivních lidí, kteří neskousnou když má někdo v něčem úspěch. Bylo by dobré, kdyby jste se držela tématu, tato konference vám nepatří.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2016 15:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Jestlli se mnou máte problém, tak mi napište soukromě a můžeme se klidně setkat a vyříkat si to. Já nemám v ničem špatné svědomí! Ale, že jsem už vydeptaná zlýma a závistivíma lidma to je pravda. Mám pocit, že je nejlepší nepracovat a chodit si pro podporu. Když člověk maká celá léta včetně sobot, nedělí a nezná, co to je dovolená a daří se mu, tak se na něj sesypou supi.

24.9.2016 16:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Počkejte, co tím naznačujete? Já se vůbec v této problematice neorientuji ani se jí nijak nevěnuji. Ale jsou na to, nač poukazujete, nějaké důkazy? A není to žádné rýpání, jen dotaz.

24.9.2016 16:31
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To chápu, ale já jsem byla na telefonu a nikdo mi nezavolal. Řekli mi, že dostali podezření, že pejsek něco spolkl, tak udělali kontrastní vyšetření a RTG. Tam se nic nenašlo a aby měli úplnou jistotu, tak ho otevřeli. Nic se v něm nenašlo. Neví, proč došlo k úhynu a pitva už to stěží prokáže, když ho nechali deset hodin při pokojové teplotě, než mě vyrozuměli.
Otázku, jestli jsem ho nechala u - cizího - veterináře nechápu. Do této doby jsem měla na této veterině velmi dobré zkušenosti, ale příbuzný to není.

Jinak k Vaší otázce. Myslím, že u zvířete se snad takový souhlas nepožaduje. Ale je to jen má domněnka - přesně jak píše někdo výše. Necháte psa hospitalizovat, ten se náhle zhorší a je nutná operace z vitální indikace (jinak by zvíře pošlo). Není asi čas shánět majitele, který může být bůhvíkde a už vůbec čekat než přijede a podepíše lejstra. Ale berte to jen jako můj názor.

24.9.2016 17:30
balisek

XXX.XXX.131.211

fikovnice napsal(a):
Počkejte, co tím naznačujete? Já se vůbec v této problematice neorientuji ani se jí nijak nevěnuji. Ale jsou na to, nač poukazujete, nějaké důkazy? A není to žádné rýpání, jen dotaz.

Http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/podvodnici-prodavaji-nevidomym-nevycvicena-zvirata_346709.html
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/reklamuje-vodiciho-psa-nic-neumi-tvrdi-nevidoma-cvicitelce_305998.html
http://www.invarena.cz/?p=15986

A jestli máte čas a žaludek, přečtěte si tuto diskuzi:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3019443/jak-vratit-psa-chovateli#a3187076.

24.9.2016 17:34
balisek

XXX.XXX.131.211

Jestlli se mnou máte problém, tak mi napište soukromě a můžeme se klidně setkat a vyříkat si to. Já nemám v ničem špatné svědomí! Ale, že jsem už vydeptaná zlýma a závistivíma lidma to je pravda. Mám pocit, že je nejlepší nepracovat a chodit si pro podporu. Když člověk maká celá léta včetně sobot, nedělí a nezná, co to je dovolená a daří se mu, tak se na něj sesypou supi.

Když máte svědomí zcela čisté, můžete nám tedy sdělit, jak to dopadlo s Archiem?

24.9.2016 17:34
sufle

XXX.XXX.161.21

fikovnice napsal(a):
Jinak k Vaší otázce. Myslím, že u zvířete se snad takový souhlas nepožaduje. Ale je to jen má domněnka - přesně jak píše někdo výše. Necháte psa hospitalizovat, ten se náhle zhorší a je nutná operace z vitální indikace (jinak by zvíře pošlo). Není asi čas shánět majitele, který může být bůhvíkde a už vůbec čekat než přijede a podepíše lejstra. Ale berte to jen jako můj názor.

Tak mě to tedy přijde krajně podivné a otřesné. Telefonát zabere cca 2 minuty a v případě zadavatelky se o kontakt ani nepokusili. Měla jsem psa na veterině a při změně stavu mi volali vždy.
Souhlas s operací jsem také dávala a to hlavně z důvodu finančního. Chránili se tak před případným neplacením drahého zákroku. Předem mi řekli cenu.

24.9.2016 18:17
nexxi

XXX.XXX.228.56

Já měla čubinu před pěti lety na kastraci. u veterináře, operoval ji po práci, večer s tím, že sám říkal, že si nechává psy po větších operacích u sebe do rána, aby při případném problému mohl hned reagovat a nemusel řešit převoz psa od majitele k němu.. jen mi napsal, že fena se probudila z operace a ráno jsme si ji v pořádku převzali. Jedinej kdo měl trošku šok byl vet, kterej mi večer vysvětloval, že tam nemáme feně nechávat košík, že to tam lidi pak zapomínaj atd, a po týdnu, když jsme šli na stehy, tak upřímeně jásal jééé ona má košík :D takže osobně, pokud nechávám na veterině psa v horším stavu, tak asi tak nějak počítám s tím, že pokud by došlo ke zhoršení, může nastat operace.

24.9.2016 18:32

Takové "štěstí" na těžce až fatálně nemocné psy...

24.9.2016 19:47
fikovnice

XXX.XXX.30.49

balisek napsal(a):
Když máte svědomí zcela čisté, můžete nám tedy sdělit, jak to dopadlo s Archiem?

Aha, na Archieho si vzpomínám...tedy aspoň myslím. Byl to pudl, že?

24.9.2016 19:50
fikovnice

XXX.XXX.30.49

sufle napsal(a):
Tak mě to tedy přijde krajně podivné a otřesné. Telefonát zabere cca 2 minuty a v případě zadavatelky se o kontakt ani nepokusili. Měla jsem psa na veterině a při změně stavu mi volali vždy.
Souhlas s operací jsem také dávala a to hlavně z důvodu finančního. Chránili se tak před případným neplacením drahého zákroku. Předem mi řekli cenu.

Ano, telefonát snad ano. Ale dovedete si představit chtít písemný souhlas, když třeba majitel může být na druhém konci republiky? A kdyby pak došlo na nějaké právní tahanice, tak já nevím jakou váhu by měl telefonický souhlas, byť by byl třeba nahraný...?
Ale zase máte pravdu stran těch financí. To ano. Představa, že vezete na veterinu pejsu třeba jen pozorování a druhý den se dozvíte, že máte cálovat x tisíc Kč, to není košer.

24.9.2016 19:51
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Takové "štěstí" na těžce až fatálně nemocné psy...

To patří komu ta reakce?

24.9.2016 20:22

fikovnice napsal(a):
To patří komu ta reakce?

Asi Flipovi.

Ono takhle osoba má nějak "štěstí" na nevyléčitelně nemocné psy. Až je to podezřelé.

Neregistrovaný uživatel

24.9.2016 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Takže milá Flip. Když jste čistá jak lilie. Jak to dopadlo s Archiem? taky se ptám a ptám se slušně. Pokud víme a je to i veřejné. Je prodán jako vodící pes který nic neumí. takže jak to tedy je? Kecá nová majitelka která si s nim neví rady nebo prostě není vycvičený neb to neumíte a děláte podrazy?

24.9.2016 20:32
Fine

XXX.XXX.129.20

To snad není normální, aby tady skoro pořád psala tatáž osoba, že má nějaký problém se psy ( obzvlášť se štěňaty...) mě nad tím zůstává rozum stát.

Jinak k otázce, v životně ohrožující situaci ( a to nejspíš byla) museli urgentně štěně otevřít i bez vašeho souhlasu. Kdyby třeba čekali na váš souhlas, nejspíš už by bylo pozdě...
Za opravdu velkou škodu beru fakt, že nemůže být provedena pitva, alespoň by se prokázalo co s těmi štěňaty děláte!

24.9.2016 20:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Asi Flipovi.

Ono takhle osoba má nějak "štěstí" na nevyléčitelně nemocné psy. Až je to podezřelé.

A hlavně, pokud jsou tato zvířátka s PP.
Zřejmě má doma nějaké špatné vibrace.
Tolik nemocných zvířat, co se jí nashromáždilo, jsem já neviděla za celý život a že už nejsem nejmladší.

Do kterého útulku toho chudáka odloží tentokrát?
V Olomouci už ji znají, tam to nepůjde!

24.9.2016 21:06
bhk

XXX.XXX.210.170

Takže milá Flip. Když jste čistá jak lilie. Jak to dopadlo s Archiem? taky se ptám a ptám se slušně. Pokud víme a je to i veřejné. Je prodán jako vodící pes který nic neumí. takže jak to tedy je? Kecá nová majitelka která si s nim neví rady nebo prostě není vycvičený neb to neumíte a děláte podrazy?

Já mám jen dotaz, nezaujatý - jak víte, že ten pes nic neumí?
Někdo sem dal odkazy na "prý" špatně vycvičeného vodícího psa - je to jen jedna osoba dokola se opakující..Vzhledem k tomu, že se i ve stejných odkazech píše, že paní vycvičila na 130psů - je podle mě jedna "reklamace" nebo dvě -výsledek slušný. No a proto si říkám, že je vcelku možné, že tyhle dva případy jsou možná o tom, že ten postižený člověk se psem prostě neumí pracovat, komunikovat, dává třeba špatné povely, které pes nezná apod.
Možná asi nevíte, ale stát který dává peníze na jakoukoliv "kompenzační" pomůcku si docela prověřuje komu ji za á dá a za bé prověřuje i "firmu"která pomůcku dodává a za cé - pravda tady u psů si nejsem na 100%jistá - musí žadatel předložit nabídky tři a už více nemá vliv na to komu to bude tzv. "přiklepnuto"...
Jen si říkám jestli Filip zbytečně nelynčujete, ale podrobnosti fakt nevím, neznám.

K původnímu dotazu - pár psů už jsem také musela nechat operovat, nechat na veterině, ale nikdy se mě naštěstí nestalo, že by se původní plán operace nějak změnil.Vždy mě bylo řečeno-psu je to a to, operace se provede v ten a ten den, za +- tolik peněz, po operaci si zavolejte nebo psa si vyzvedněte tehdy a tehdy. Vždy bez problémů.

Jo a jinak kdybych tady měla vypsat s čím možným nebo nemožným jsem se setkala tak možná někteří zde také namítnou, že mám bud nehoráznou smůlu a nebo, že jsem špatná chovatelka, která vysílá nějaké špatné vibrace -něco podobného tu zaznělo.. Pes není věc a přihodit se může cokoliv - obzvláště pak když máte psů víc nebo prostě "za ty roky".

24.9.2016 21:43
koňadra

XXX.XXX.128.31

Nějak nemohu uvěřit tomu, že někdo vycvičil 130 slepeckých a asistenčních psů. Výcvik takového psa trvá řadu měsíců, kolik by Flip muselo být let? I kdyby cvičila 2 psy najednou... no, nějak se mě to nezdá.

Souhlas majitele zvířete s akutní operací (písemný) je asi někdy časově nezvládnutelný, i když majitel třeba bydlí ve stejném městě. Fikovnice: Vy si umíte představit dát zvíře na operaci a odjet na druhý konec republiky? Takových případů jistě moc nebude. Ale na telefonu je určitě každý majitel a považuji přinejmenším za slušnost (ne-li povinnost) každého veterináře, aby o případném náročném zákroku (jako je urgentní operace) majitele informoval alespoň tím telefonem.

24.9.2016 22:39

Těch 130 psů mě taky zarazilo. Moc o tom sice nevím. Ale : vybrané štěně se dává na cca rok do předvýchovy, potom výcvik trvá další cca rok.134 psů, i kdyby cvičila 5 psů ( po předvýchově ) najednou, je to skoro 30 let. To má paní docela výdrž.

24.9.2016 22:40

A co se týče Archieho : Nebyl nevyléčitelně nemocný ? A teď je prodaný ? Ale možná to pletu.

24.9.2016 23:08
Chingis

XXX.XXX.95.243

A co se týče Archieho : Nebyl nevyléčitelně nemocný ? A teď je prodaný ? Ale možná to pletu.

Jo, přesně tak, před rokem tady házela špínu na chovatelku, že si nechce vzít zpět štěně umírající na nevyléčitelnou vrozenou nemoc...
Kde je ta informace, že byl prodán jako asistenční pes?

25.9.2016 00:44

Asi Flipovi.

A to tady ještě nikdo nezmínil množení na MM feně s omezenými znalostmi genetiky.

25.9.2016 11:01
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Jste hrubá a jste vedle. Nevíte o souvislostech vůbec nic. Já jsem se normálně slušně zeptala na věc, která může zajímat i jiné lidi. Já jsem vycvičila 134 vodících psů a x dalších pro lidi s jiným postižením. Stala jsem se terčem české nenávisti některých primitivních lidí, kteří neskousnou když má někdo v něčem úspěch. Bylo by dobré, kdyby jste se držela tématu, tato konference vám nepatří.

Kde jste proboha vycvičila 134 vodících psu.. tolik tu snad ani nemáme postižených.

25.9.2016 14:07
sufle

XXX.XXX.64.23

koňadra napsal(a):
Nějak nemohu uvěřit tomu, že někdo vycvičil 130 slepeckých a asistenčních psů. Výcvik takového psa trvá řadu měsíců, kolik by Flip muselo být let? I kdyby cvičila 2 psy najednou... no, nějak se mě to nezdá.

Souhlas majitele zvířete s akutní operací (písemný) je asi někdy časově nezvládnutelný, i když majitel třeba bydlí ve stejném městě. Fikovnice: Vy si umíte představit dát zvíře na operaci a odjet na druhý konec republiky? Takových případů jistě moc nebude. Ale na telefonu je určitě každý majitel a považuji přinejmenším za slušnost (ne-li povinnost) každého veterináře, aby o případném náročném zákroku (jako je urgentní operace) majitele informoval alespoň tím telefonem.

Přesně, nejde o písemný souhlas, ale o telefonické informování majitele.

1.10.2016 16:02
fikovnice

XXX.XXX.30.49

koňadra napsal(a):

Ne na operaci ne, to bych samozřejmě nikam neodjela. Ale život přináší různé situace - opravdu se může stát i něco závažnějšího, co Vás donutí akutně odjet třeba 200km daleko. V příspěvku bylo původně, že na pozorování, a že ten stav ze začátku až tak závažný nebyl, pak se z toho vyvrbila operace (teda jestli to nějak nemotám). A byla jsem to já, kdo psal, že si nedovedu představit sehnat v případě akutního stavu a třeba operace z vitální indikace písemný souhlas majitele.

Neregistrovaný uživatel

1.10.2016 16:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Byla jsem pořád na telefonu a blízko. Požádala jsem veta, aby mě informoval pokud by došlo k nějaké změně. Neuděl to. Nyní uznal, že pochybyl a že neměl bez souhlasu do štěněte řezat. Chápu, že na písemný souhlas nemusí být vždy čas. A hlavně kvůli pitvě měli dát štěně do chlaďáku a ne ho nechat hnít při pokojové teplotě. Jinak tato veterina má dobrou pověst.

2.10.2016 02:00
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Byla jsem pořád na telefonu a blízko. Požádala jsem veta, aby mě informoval pokud by došlo k nějaké změně. Neuděl to. Nyní uznal, že pochybyl a že neměl bez souhlasu do štěněte řezat. Chápu, že na písemný souhlas nemusí být vždy čas. A hlavně kvůli pitvě měli dát štěně do chlaďáku a ne ho nechat hnít při pokojové teplotě. Jinak tato veterina má dobrou pověst.

A co má tedy v papírech od dr. jako příčinu úmrtí?

2.10.2016 07:43
ivulka2

XXX.XXX.155.174

fikovnice napsal(a):
A co má tedy v papírech od dr. jako příčinu úmrtí?

Vzhledem k tomu co a jak Flip dělá tak kdoví jak to bylo a kdoví kde je pravda a už to tu bylo několikrát její výlevy a pak byla skutečnost uplně jiná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík