Dobrý den, ráda bych se zeptala, jakou máte zkušenost s ČSVčkem a elektronickým obojkem.
Příbuzní maji čsv zavřené v kotci, krom vychazek. Pes je ostrý (na čsv asi normalni) (zaútočil už na par psu a potrhal pri tom jejich majitele...)
No a teď to resi výcvikovým obojkem.
Priznam se, ze jsem z této situace dost vyděšená, sama mam psa, ale o elektronicky obojek bych mu nikdy nedala...
Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

EO nepatří do rukou (resp. na krk psa) nezkušeným, kteří ho nespojí s pracným výcvikem a budou do psa pouze pálit výboj. Zvlášť u povahově složitějších, tzn. přirozenějších plemen.
petronela90
napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jakou máte zkušenost s ČSVčkem a elektronickým obojkem.
Příbuzní maji čsv zavřené v kotci, krom vychazek. Pes je ostrý (na čsv asi normalni) (zaútočil už na par psu a potrhal pri tom jejich majitele...)
No a teď to resi výcvikovým obojkem.
Priznam se, ze jsem z této situace dost vyděšená, sama mam psa, ale o elektronicky obojek bych mu nikdy nedala...
Děkuji.
U ČSV není ostrost na lidi normální a řešit to tímhle krámem je blbost. Nejlepší bude, když vezmou psa domů a začnou se mu věnovat a něco s ním dělat, procházky, přivolání, socializace, košík a provozní ovladatelnost. Tenhle krám výchovu nenahradí a čsv chované doma bude mít méně výchovných problémů neže pes vedený cvičákovsky a násilím a chovaný v kotc.
Upřimně si myslím, že tahle situace nemá řešení. Ti lidé, jestli chovají ČSV v kotci, tak zjevně netuší, jak se k psovi chovat a jak jej vycvičit a EO je přece tak snadné... Scilla radí dobré řešení, ale tohle ti lidé dělat nebudou, protože to je práce a musí se psovi věnovat, což nechtějí, jinak by nebyl v kotci...navíc si myslím, že v tomto případě při použití EO hrozí, že agrese psa jen naroste...
scylla
napsal(a):
Také si to myslím. Smažit psa EO je blbost vždycky a v tomto případě dvojnásobná, protože se může stát, že si to pes spojí s jiným psem nebo zjistí, že ovladač drží majitel a vyřídí si to s ním a bude vymalováno. Možná by to chtělo najít psovi nový domov, než bude průšvih.
U tohoto pseudoplemene nikdy nevíte jak zareaguie. nejlépe utratit!
Pro psa by bylo nejlepší řešení jak píšete nový domov...mít jakéhokoli psa v kotci i když je člověk doma je podle mě zvěrstvo vždy...
Já osobně EO používám, protože jinak bych nemohla venčit na poli a v lese bez vodítka. Mám nezadržitelné lovce. Ale chce to používat s rozumem, není to trest, jak si hodně lidí myslí...Použití EO v případě, že pes chce napadnout jiného psa ne-li člověka...tak to agresi zvýší, pes si bude myslet, že impuls dostal od protivníka a rovnou se na něj vrhne...
Pupča
napsal(a):
Pro psa by bylo nejlepší řešení jak píšete nový domov...mít jakéhokoli psa v kotci i když je člověk doma je podle mě zvěrstvo vždy...
Já osobně EO používám, protože jinak bych nemohla venčit na poli a v lese bez vodítka. Mám nezadržitelné lovce. Ale chce to používat s rozumem, není to trest, jak si hodně lidí myslí...Použití EO v případě, že pes chce napadnout jiného psa ne-li člověka...tak to agresi zvýší, pes si bude myslet, že impuls dostal od protivníka a rovnou se na něj vrhne...
Obojkem musíte fixovat přivolání. použít ho můžete až jej bude brát jako součást těla (tj asi měsíc) pak jej použít v modelové situaci (štěně, fena) pak flegmatický pes. chyba je v psovodovi, protože ve snaze zabránit rvačce psa jen podporuje. tréning by měl probíhat v absolutně cizím prostředí s absolutně neznámými lidmi a psy.
petronela90
napsal(a):
Dekuji za reakce, ano, jako troll si už přijdu
Pokud nejste trollem a musíte se na tohle koukat, tak s vámi soucítím, musí to být opravdu hrozné, hlavně už toho důvodu, že s tím asi nic neuděláte :( nechci Vám brát iluze ani sílu, ale opravdu to na zlepšení nevidím :(.
Prave je to cele absurdní... myslím si totiž také, ze to skončí velkým průšvihem...
Ale jsem jaksi jediná v rodině... Pes je totiž pry vychovany a poslušný (řekneš sedni a on si sedne)
Majitel ma ale vibec extra zvláštní vychovne postupy (já bych mu za ne dala přes ruce...) třeba včera jdeme kolem s nasim psem a on vyběhne, vezme míček sveho psa a začne (4m od kotce (se svým psem) házet míček tomu nasemu (ten štěkal a řádil na vodítku) Rikam nedej to. Nedráždi ho... Melo to na majitele úplně opačný efekt... (a to neřeším to, ze mne neposlechl, kdyz si nepreji, aby to s mým psem nedělal...).
jahodapavel
napsal(a):
U tohoto pseudoplemene nikdy nevíte jak zareaguie. nejlépe utratit!
Pseudoplemene? To že díky vlčí krvi má přirozené chování, lepší čich, výdrž i reakce a silnější instinkty nedělá z ČSV nic podřadného dnešním přešlechtěným a mnohdy nepoužitelným plemenům. Výkon, vztah k majiteli i temperament u psů, kteří svým způsobem zůstávají divocí, nelze s "civilními" rasami nikdy srovnávat. Jen pes s vlastní inteligencí, který není robotem na dálkové ovládání, nepatří do rukou neznalým hlupákům, kteří ho neumí vést a nabídnout mu vše, co potřebuje a kteří nikdy neví, jak zareaguje.
petronela90
napsal(a):
Prave je to cele absurdní... myslím si totiž také, ze to skončí velkým průšvihem...
Ale jsem jaksi jediná v rodině... Pes je totiž pry vychovany a poslušný (řekneš sedni a on si sedne)
Majitel ma ale vibec extra zvláštní vychovne postupy (já bych mu za ne dala přes ruce...) třeba včera jdeme kolem s nasim psem a on vyběhne, vezme míček sveho psa a začne (4m od kotce (se svým psem) házet míček tomu nasemu (ten štěkal a řádil na vodítku) Rikam nedej to. Nedráždi ho... Melo to na majitele úplně opačný efekt... (a to neřeším to, ze mne neposlechl, kdyz si nepreji, aby to s mým psem nedělal...).
Jak píšete, také si myslím, že to skončí průšvihem. Nevím úplně přesně, jak se ČSV chová, ale myslím, že mu brzy dojdou nervy a pána pořádně pokouše Pokud se majitel hafana takto chová, tak to opravdu zle dopadne a hlavně si myslím, že by ani o radu ať už od Vás nebo kohokoli jiného nestál...
Uživatel s deaktivovaným účtem

petronela90
napsal(a):
Můžete mi říct, kdo takovým lidem ČSV prodá?
Že by prachy až na prvnímmístě? Fuj
jahodapavel
napsal(a):
Pokud si majitel neuvědomuje že má v ruce zbraň která se mu může vymknout a něco s tím hned neudělá, je o psovi asi rozhodnuto. Zažil jsem několik případů že psa darovali, tam pes napadl nového majitela, ti z něj dostali strach a nakonec ho v kotci zastřelil myslivec.
Nejedná se o zbraň, ale o živou bytost !
K Vámi popsanému případu se raději ani vyjadřovat nebudu.