Zdravím, prosím, můžete mi ze zkušeností napsat, co rozhodčí na výstavách preferují ze strany páničků?Je mi jasné, že na prvním místě kvality psa, ale určitě můžu já, jako vystavovatel něco ovlivnit (vhodné oblečení, kontakt se psem...) Prostě co třeba může rozhodnout, jestli se budeme líbit víc, nebo nezaujmeme? Třeba když pes běží v kruhu normálně, nebo naopak nadšene a sleduje pánička? Když se pes automaticky sám staví do postoje, nebo když ho majitel musí šponovat?
Máme už 4 výstavy za sebou a jelikož jsme porostli, brzzy se přesuneme o třídu výš, kde je větší konkurence, tak hledám ještě nejaké rady a Vaše zkušenosti mi určitě pomohou. Děkuji
Všude se píše o pamlscích, ale abych toho našeho zaujala v kruhu, musela bych mít asi ruce od špeku a to přece nejde Tak nevím zda třeba ten rozhodčí ocení víc, když jdeme bez pamlsku, nebo s ním, fakt nevím...Jak to děláte vy?
Jestli jste byla na 4 výstavách, tak jste něco okoukala, ne?
Především záleží na rozhodčím, co který preferuje, takže nelze dát jednoznačnou radu. Někomu se líbí to, jinému ono. Samozřejmě, že nejlépe působí, když se pes chová nenuceně, radostně, můžete ho mít i nacvičeného, aby se na povel sám postavil do výstavního postoje... Oblečení by mělo být v kontrastu se psem, tzn. vzít si k černému psu černý kostýmek asi nebude to pravé ořechové. Také záleží na plemeni, které vystavujete. Růžové šatičky k yorkovi ano, k pracovnímu nebo loveckému plemeni ne.
Co se týče pamlsků, já je považuji za nešvar na výstavách, ale některý rozhodčí je toleruje, jiný ne. Podobně, jako když někdo z rodiny šaškuje kolem kruhu s pískacími hračkami apod. I když toto je už snad (konečně) zakázáno.
Samozřejmě, že vždycky záleží hlavně na kvalitě psa, pokud je pes extra třída, nějaké chybičky v předvedení rozhodčí přehlédne, pokud pes není až tak dokonalý, perfektní předvedení může některé chybičky skrýt a psovi se tak dá hodnocení "vylepšit" (samozřejmě, že z D nebude V, ale místo V3 může být V1).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Řekla bych že je to všechno hlavně o náhodě, vkusu a náladě konkrétnho rozhodčího. Stává se že na jedné výstavě dostane pes výbornou a za měsíc na jinné a třeba nižšího typu VD. Jinak je to celkem tak jak popisuje końadra, vychovaný radostný pes, vkusné oblečení hodící se k barvě psa, plemeni i stylu výstavy. Na výstavách v přírodě asi nebudeme běhat po trávě v lodičkách, ale na veliké mezinárodní výstavě na koberci můžeme i ve společenských šatech, klidně i s lovečákem. jde o to aby majitel vypadal vkusně a ne jako kašpar. Jinak to šaškování s hračkami už je naštěstí zakázáno, je to dobře. neměli bychom v zájmu svého psa poškozovat a rušit ostatní.
napsal(a):
Řekla bych že je to všechno hlavně o náhodě, vkusu a náladě konkrétnho rozhodčího. Stává se že na jedné výstavě dostane pes výbornou a za měsíc na jinné a třeba nižšího typu VD. Jinak je to celkem tak jak popisuje końadra, vychovaný radostný pes, vkusné oblečení hodící se k barvě psa, plemeni i stylu výstavy. Na výstavách v přírodě asi nebudeme běhat po trávě v lodičkách, ale na veliké mezinárodní výstavě na koberci můžeme i ve společenských šatech, klidně i s lovečákem. jde o to aby majitel vypadal vkusně a ne jako kašpar. Jinak to šaškování s hračkami už je naštěstí zakázáno, je to dobře. neměli bychom v zájmu svého psa poškozovat a rušit ostatní.
Šaškování s hračkama dál funguje.. Nedělní Brno a vystavování rotvajlerů je toho ukázkou Ale chci se zeptat... jak na vás působí ve výstavním kruhu psi motivovaní na pamlsky? Přijde mi divné, když jde na výstavě pes omotaný kolem majitele s vyvrácenou hlavou, hlavně aby dobře viděl na pamlsek...

Grandina
napsal(a):
Šaškování s hračkama dál funguje.. Nedělní Brno a vystavování rotvajlerů je toho ukázkou Ale chci se zeptat... jak na vás působí ve výstavním kruhu psi motivovaní na pamlsky? Přijde mi divné, když jde na výstavě pes omotaný kolem majitele s vyvrácenou hlavou, hlavně aby dobře viděl na pamlsek...
Tak to sem nevěděla, já myslela že už se to dávno nesmí, a myslím že je to i ve výstavních řádech. Jinak na pamlsky, ono záleží jak, pokud pes jen zírá jak magor na pamlsek, je to divné. Při běhání pamlsky nepoužívám, jednou sem si tím pokazila výstavu, pes věděl že mám v kapse sýr a skákal jako deb.l. Jinak k motivaci postoje jo, protože na retrívry se nesahá, takže ne jako u ostatních plemen kde psa prostě ručně doupraví. Potřebuji aby pozorně stál a radostně vrtěl. Ale zas ten pamlsek nesmí být nic extra aby pes nejančil :-D.
No jak říkám, v Brně to u rotvajlerů nikdo neřešil. V Bratislavě tam paní vyšišlávala (ono to prostě jinak nazvat nejde :-D) zase berňáka zpoza kruhu.. Ale takovým způsobem, jak infantilní tetička miminko v peřince... :-D :-D A ano, oficiálně je to zakázané No pevně věřím, že kdyby tam byl drn, tak se o něj ten pes přerazí, jak hledí jen na tu ruku s pamlskem... :-D Jinak teda k zadavatelce.. Někteří posuzovatelé stíhají koukat i co se děje kolem kruhu a v Bratislavě okomentoval v posudku i špatnou povahu u psa, který sice v kruhu kde byli sami šlapal, ale mimo kruh vyjížděl jak na lidi, tak na psy...

..."Především záleží na rozhodčím, co který preferuje, takže nelze dát jednoznačnou radu. Někomu se líbí to, jinému ono"...
Na Hořáka jednoznačně bujné poprsí...