Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2016 20:38
Atheira

XXX.XXX.50.119

Tak se přidávám k hromadě témat ohledně snězených věcí, které být snědeny neměly.
Ta moje malá mrcha právě zblajzla bodlák. Večer jsem se s ní vrátila z venku, jak už byla tma, neviděla jsem, kolik bodláků jsem kde zase nabrala, tak jsem sundala kalhoty, že je odbodláčím v koupelně. Než jsem ale stihla zareagovat, jeden z nich stihla sebrat a zblajznout.

No, jak ho polkla, začala jančit a snažila se ho vykašlat. Vzadu v tlamě už ho neměla, abych jí ho zvládla vytáhnout, tak mě nenapadlo nic lepšího, než jí nacpat housku... i když takové věci běžně nejí, přišlo mi, že je to asi nejlepší věc, která by jí pomohla, aby jí dál neváznul v krku. V první chvíli se to snažila zapít, chtěla mi žrát deky, závěsy,... Vykašlat už jí to taky nešlo. Tak jsem jí vzala ven, tam se pustila do hltání trávy. Ještě jsem jí dala kousek té housky, ale neměla jsem tu zrovna jinou, než tmavou se lněným semínkem.
Ale jak jí do sebe nasoukala, přestala jančit a vypadá, že už je zase v pohodě.

Moje otázka je, jestli jí ten bodlák samotný nemůže nijak ublížit a jestli jsem to nějak ještě víc nepodělala tou houskou, když na není zvyklá takové věci jíst?

1.10.2016 20:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Nemělo by se nic stát.

1.10.2016 21:23
Atheira

XXX.XXX.50.119

Díky moc oběma. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2016 07:11

Bodlák stráví maximálně si poskrabala krk. A co by ji měla udělat houska? Vy je snad nejite?

2.10.2016 09:58
Atheira

XXX.XXX.50.119

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bodlák stráví maximálně si poskrabala krk. A co by ji měla udělat houska? Vy je snad nejite?

Ne, já rohlíky a housky vážně běžně nejím. Tohle byla náhoda, že zrovna ta jedna houska doma byla. Jinak mám prostě fakt pažravýho psa. Všechno, co nezná, zkouší sežrat. Všechna zvířata, co jsem doteď měla kolem sebe, byla ke všemu neznámému dost obezřetná, tak jsem z ní už fakt na nervy, co kde zase najde. Když tu danou věc, co jsem jí už jednou vypáčila z huby a zakázala, najde podruhé, nevšimne si ji... jen těch věcí, co ještě nepotkala a neochutnala je tolik... Štve mě, že asi nakonec skončíme s procházkama s košíkem.

Jinak, co se toho pečiva týče. Upřímně, nechcete s ní být v jedné místnosti, když pozře rohlík nebo housku, fakt ne. Nemluvě o tom, že potom pokaždé zvrací. Proto jsem se na to ptala... ale neuvedla jsem to, takže chápu, že se divíte, co mi hrabe. Ale byla hrozně pojančená a ta houska byla jediná věc, co mě napadlo, že ten bodlák úspěšně z toho krku pošle dál.

Ale už je to v pohodě, tak ještě jednou děkuju všem za reakce.

2.10.2016 11:10
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak za prvé: rohlíky psu dávám běžně. Nedávala jsem jim tyhle věci jako malým, ale teď, v 8 letech, jako mlsku ráno dostane polovinu rohlíku. Už rok. Od doby, kdy nám onemocněl druhý pes a vet nám to doporučil(měl jaterní dietu) Tento druhý pes to dostává hlavně proto, že je neustále vychrtlý a má to trochu jako vzpomínku, na svého kamaráda. Vím, že jemu je to fuk, to spíš já to tak beru. A za druhé: z večerní prochajdy se vracíme potmě a pes je venkovní, takže s bodláky musí většinou vydržet do rána, kdy děláme očistu. Co mu vadí si vykouše. Jasně, není magor, takže se snaží to vyplivat a ne sežrat ale ne vždy se úplně povede dostat to z huby. Probůh...bodlák je rostlina, co by měl asi tak psu udělat? Kdyby jste napsala, že sežral sklo, železo či podobný hnus, tak to je o něčem jiném...

2.10.2016 11:18

lesnížínka napsal(a):
Tak za prvé: rohlíky psu dávám běžně. Nedávala jsem jim tyhle věci jako malým, ale teď, v 8 letech, jako mlsku ráno dostane polovinu rohlíku. Už rok. Od doby, kdy nám onemocněl druhý pes a vet nám to doporučil(měl jaterní dietu) Tento druhý pes to dostává hlavně proto, že je neustále vychrtlý a má to trochu jako vzpomínku, na svého kamaráda. Vím, že jemu je to fuk, to spíš já to tak beru. A za druhé: z večerní prochajdy se vracíme potmě a pes je venkovní, takže s bodláky musí většinou vydržet do rána, kdy děláme očistu. Co mu vadí si vykouše. Jasně, není magor, takže se snaží to vyplivat a ne sežrat ale ne vždy se úplně povede dostat to z huby. Probůh...bodlák je rostlina, co by měl asi tak psu udělat? Kdyby jste napsala, že sežral sklo, železo či podobný hnus, tak to je o něčem jiném...

Jenže ne každému pečivo sedne. Můj pes by po něm odletěl a předtím by mě ještě stačil otrávit.

2.10.2016 11:54

Mí psi pečivo normálně žerou, kradou sušené co máme pro slepice, tvrdé pečivo je pro ně pochoutka.

2.10.2016 11:59
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jenže ne každému pečivo sedne. Můj pes by po něm odletěl a předtím by mě ještě stačil otrávit.

Jistě, já to napsala pro to, že když zadavatelka nejí sama pečivo neznamená to, že jejímu psu by dělalo zle, či nechutnalo. Také neříkám, že je to pro psy bůhví jak prospěšná věc, ale nezabije ho to : A pokud mu dávám jako přílohu těstoviny, tak v tom po výživové stránce není žádný rozdíl.

2.10.2016 13:05
Atheira

XXX.XXX.50.119

lesnížínka napsal(a):
Jistě, já to napsala pro to, že když zadavatelka nejí sama pečivo neznamená to, že jejímu psu by dělalo zle, či nechutnalo. Také neříkám, že je to pro psy bůhví jak prospěšná věc, ale nezabije ho to : A pokud mu dávám jako přílohu těstoviny, tak v tom po výživové stránce není žádný rozdíl.

Dál v příspěvku, kde zmiňuju, že sama pečivo nejím, jsem taky psala, že rohlíky a housky jí fakt dobře nedělají. Není to jen nějaká moje domněnka, ale vím to moc dobře nejen já, ale zažili i jiní, kteří trvali na tom, že kus rohlíčku přece žádné zlo není...

Když chcete vylidnit nějaký prostor, pošlete tam mého psa a nechte ho sežrat kus pečiva. Lidi během chvíle vypálí sami.

2.10.2016 13:30
Atheira

XXX.XXX.50.119

lesnížínka napsal(a):

A ještě k tomu bodláku - ano, já vím, že je to rostlina. Tak blbá fakt nejsem. Děkuju, nemusíte mi to naznačovat. Ona ani moje fena není magor, jenom zvědavý štěně, co se všechno holt snaží poznat tak, že to sežere.
Kdyby ale nezačala dělat takový scény, vůbec bych se v tom nevrtala. Prostě by ho snědla a co... no, nic. Jenže když mi pes v amoku chce sežrat deku i závěsy a lítá jako střela, div se nezcvokne, prostě mě to úplně chladnou nenechává. Vám by něco takovýho snad bylo úplně jedno?

2.10.2016 15:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Atheira napsal(a):
A ještě k tomu bodláku - ano, já vím, že je to rostlina. Tak blbá fakt nejsem. Děkuju, nemusíte mi to naznačovat. Ona ani moje fena není magor, jenom zvědavý štěně, co se všechno holt snaží poznat tak, že to sežere.
Kdyby ale nezačala dělat takový scény, vůbec bych se v tom nevrtala. Prostě by ho snědla a co... no, nic. Jenže když mi pes v amoku chce sežrat deku i závěsy a lítá jako střela, div se nezcvokne, prostě mě to úplně chladnou nenechává. Vám by něco takovýho snad bylo úplně jedno?

Nebylo by mi to jedno, ale řekla bych mu, že je trdlo a dobře mu tak. Vyzkoušel si a nese si následky. V přírodě by to nebylo jinak, nestojí mu pořád za prde.í psí máma. Až by vypadalo, že potřebuje opravdu pomoct, řešila bych to asi stejně jako nakonec vy. Napsala jsem, že je to rostlina protože jsou i takoví, co jim nějak nedochází, že jsou věci prostě v přírodě běžné a nemusí se nad nima pozastavovat...

2.10.2016 15:40

Nedá mi to abych nereagovala : V přírodě je běžných spousta věcí, od kterých radši dál.
Třeba takové pěkné černé cosi, něco mezi rybízem a borůvkou...A on je to silně jedovatý lilek černý, v naší přírodě poměrně hojný.

2.10.2016 16:07
Terven

XXX.XXX.160.10

lesnížínka napsal(a):
Nebylo by mi to jedno, ale řekla bych mu, že je trdlo a dobře mu tak. Vyzkoušel si a nese si následky. V přírodě by to nebylo jinak, nestojí mu pořád za prde.í psí máma. Až by vypadalo, že potřebuje opravdu pomoct, řešila bych to asi stejně jako nakonec vy. Napsala jsem, že je to rostlina protože jsou i takoví, co jim nějak nedochází, že jsou věci prostě v přírodě běžné a nemusí se nad nima pozastavovat...

Nevěřím, že pes je v případě problémů po sežrání něčeho nevhodného schopen pochopit příčinu a důsledek. Ne vše, co je v přírodě běžné, je taky nezávadné.
Moje ztřeštěné štěně v záchvatu šílenství bere do tlamy naprosto cokoliv, ať je to poživatelné či ne, na nezávadnost taky moc nehledí, takže jsem celkem ráda, že nám za barákem nerostou vraní oka a rulík. Protože by pak ty následky nemuselo přežít, zrovna tak, jako dost psů nepřežilo polknutí kaštanu, ačkoliv ten je taky čistě přírodní.
Ono i mláďata divokých zvířat ledacos nepřežijou, jen se o tom většinou nikdo nedozví.
Z bodláku bych obavy neměla.

2.10.2016 17:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nedá mi to abych nereagovala : V přírodě je běžných spousta věcí, od kterých radši dál.
Třeba takové pěkné černé cosi, něco mezi rybízem a borůvkou...A on je to silně jedovatý lilek černý, v naší přírodě poměrně hojný.

Když pes sežere kuličku lilku, rozhodně ho to nezabije, nanejvíš se pos...Dost pochybuju, že se na nich bude pást, dobrota to vážně není A tak je to s většinou jedovatých plodů - jsou nechutné- Rulíku se nažral jedem náš opilý spoluobčan, který v tom stavu nějak nepochytal, že to fakt nejsou borůvky. Žije i chlastá dál

2.10.2016 17:37
Terven

XXX.XXX.160.10

lesnížínka napsal(a):
Když pes sežere kuličku lilku, rozhodně ho to nezabije, nanejvíš se pos...Dost pochybuju, že se na nich bude pást, dobrota to vážně není A tak je to s většinou jedovatých plodů - jsou nechutné- Rulíku se nažral jedem náš opilý spoluobčan, který v tom stavu nějak nepochytal, že to fakt nejsou borůvky. Žije i chlastá dál

To musel bejt fakt namol- rulík dorůstá hodně přes metr, "borůvky" jsou to fakt veliký a dost vysoko od země
Když dítěti stačí ke smrtelné otravě 3 bobule, menšímu psu by možná stačila i jedna. Naštěstí rulík není úplně běžný- tak jestli ten spoluobčan nebaštil spíš vraní oka nebo něco jiného...

2.10.2016 17:43
Terven

XXX.XXX.160.10

Jinak na tu nechutnost jedovatých plodů (a rostlin vůbec) bych tak úplně nespoléhala- oni se sem tam otráví i koně.
A pokud pes dokáže pozřít kus plastu, oči z plyšáka, kaštan, šutr, kus tenisáku apod. určitě to nebude z důvodu chutnosti dotyčných předmětů.
Dost často to v zápalu dovádění prostě polkne.

2.10.2016 17:50
dadu

XXX.XXX.61.94

Děkuji za foto a stručný popis rostliny, která mi v mém minulém bydlišti rostla hned u baráku (na stinném, vlhčím místě). Psy jsem měla už tenkrát, ale žádný si rostliny nevšímal a je taky pravda, že bobulky nestihly dozrát, páč jsem se je snažila "udržet na uzdě" sekáním smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík