Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

salátoo

2.10.2016 18:45
salátoo

XXX.XXX.215.221

Dobry den potrebovala bych radu. nase rocni fenka se neustále kouše. byli jsem u veterinare a ten rikal ze blechy nema ( moc mu neverim jen tak ledabile se na ni kouknul). muze byt i neco jineho zdrojem kousani
dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2016 18:56

salátoo napsal(a):
Dobry den potrebovala bych radu. nase rocni fenka se neustále kouše. byli jsem u veterinare a ten rikal ze blechy nema ( moc mu neverim jen tak ledabile se na ni kouknul). muze byt i neco jineho zdrojem kousani
dekuji

Jistě, naopak blechy samy o sobě způsobují jen mírné až střední svědění, podle množství blech.

silné svědění způsobuje především svrab a alergie/atopie.

2.10.2016 19:47
anonymx

XXX.XXX.188.147

A vy jste blechy nenasla?

2.10.2016 19:56
scylla

XXX.XXX.150.32

salátoo napsal(a):
dekuji

Zkontrolujte srst psa na hlavě, lopatkách a nad kořenem ocasu na malé černé tečky - bleší trus. Pokud je tam najdete, chce to pořídit difusil a psa tím nasprejovat, vykoupat v protibleším šamponu, vyprat s přídavkem sava nebo fenoformu - pozor, smrdí, nutno větrat a nepustit k tomu kočky - všechno, s čím pes přišel do styku, vytřít tím podlahy. Pokud je nenajdete, chce to stěr kůže a chlupů a dát na rozbor - plíseň, demodex, alergie, další cizopasníci.

2.10.2016 20:02
CHs Kasami

XXX.XXX.174.95

Snad poznáte jestli má blechy na to nepotřebujete veterináře...

2.10.2016 20:05

CHs Kasami napsal(a):
Snad poznáte jestli má blechy na to nepotřebujete veterináře...

To neznáte lidi

2.10.2016 20:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

A co vám veterinář poradil? Dal vám pipetku, kdyby šlo o svrab (nemusí být vždy na stěru vidět)? Dnešní moderní prostředky působí na více parazitů a jsou celkem šetrné (např. Stronghold, Advocate...).
A viděl veterinář, na jakém místě se pes kouše? Např. na zadku to bývá příznak ucpání análních žláz.

2.10.2016 20:24
anonymx

XXX.XXX.188.147

scylla napsal(a):
Zkontrolujte srst psa na hlavě, lopatkách a nad kořenem ocasu na malé černé tečky - bleší trus. Pokud je tam najdete, chce to pořídit difusil a psa tím nasprejovat, vykoupat v protibleším šamponu, vyprat s přídavkem sava nebo fenoformu - pozor, smrdí, nutno větrat a nepustit k tomu kočky - všechno, s čím pes přišel do styku, vytřít tím podlahy. Pokud je nenajdete, chce to stěr kůže a chlupů a dát na rozbor - plíseň, demodex, alergie, další cizopasníci.

Fenoform se nevyrábí uz spoustu let. Misto nej je (nevim nazev) ale je to silene drahe. Difusil je na... je spousta lepsich pripravku a savo take blecham neublizi.

2.10.2016 23:01
Persefona

XXX.XXX.174.210

Zkontrolujte jestli nemá plné anální žlázky, moji psi na to trpí a poznám to tak, že se začínají škrábat a vylizávat...Jinak si myslím, že dnes je už bohužel nutné pravidelně psa odčervovat a dávat přípravky proti blechám...ještě zkuse rozbor výkalů- pokud je začervená, může se to taky projevit škrábáním...

3.10.2016 08:29
inusanka

XXX.XXX.98.58

Jen se kouše, nebo i drbe? Kouše se stále do jednoho místa, do krve? To je také důležité, pokud by se jen kousala, může to být i problém psychiky. Pokud na místě, kde se kouše má nějakou vyrážku, boláček či vřídek, může jít o problém kožní. Navíc pochopitelně i onemocnění štítné žlázy a mnoho dalších možností. Co jiný veterinář?

sh

6.10.2016 02:46
sh

XXX.XXX.4.192

Asi se kouše nudou.

6.10.2016 04:00
scylla

XXX.XXX.150.32

anonymx napsal(a):
Fenoform se nevyrábí uz spoustu let. Misto nej je (nevim nazev) ale je to silene drahe. Difusil je na... je spousta lepsich pripravku a savo take blecham neublizi.

Fenoform je možné normálně sehnat, pravidelně s ním čistím kotce, nevýhodou je, že se pak musí dlouho větrat, než se do nich dá dát pes, ale je to naprosto spolehlivé.

6.10.2016 08:18
sufle

XXX.XXX.49.81

S dovolením vložím svůj dotaz sem, abych nezakládala nové téma.

Moje 10ti letá fena lurchera byla celkem ošklivě pokousaná. Bohužel nyní při podrobnějším prohlédnutí jsem zjistila, že má blechy (vůbec se neškrábala a je celkem chlupatá).
Hlavu a krk má zabandážovaný a tak jsem se chtěla zeptat, zda má smysl a zda je vůbec vhodné odblešit. Myslím tím, třeba nastříkat zbytek těla a zda máte zkušenosti s nějakým konkrétním přípravkem. Děkuji.

6.10.2016 08:28

sufle napsal(a):
S dovolením vložím svůj dotaz sem, abych nezakládala nové téma.

Moje 10ti letá fena lurchera byla celkem ošklivě pokousaná. Bohužel nyní při podrobnějším prohlédnutí jsem zjistila, že má blechy (vůbec se neškrábala a je celkem chlupatá).
Hlavu a krk má zabandážovaný a tak jsem se chtěla zeptat, zda má smysl a zda je vůbec vhodné odblešit. Myslím tím, třeba nastříkat zbytek těla a zda máte zkušenosti s nějakým konkrétním přípravkem. Děkuji.

Jistě, že to má smysl.

a kašlete na nějaké postřiky. proti blechám existují i tablety.

6.10.2016 08:42
sufle

XXX.XXX.49.81

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jistě, že to má smysl.

a kašlete na nějaké postřiky. proti blechám existují i tablety.

Děkuji. A ty tablety nevadí, když bere ATB?

6.10.2016 10:48
anonymx

XXX.XXX.34.150

scylla napsal(a):
Fenoform je možné normálně sehnat, pravidelně s ním čistím kotce, nevýhodou je, že se pak musí dlouho větrat, než se do nich dá dát pes, ale je to naprosto spolehlivé.

Buďte tak hodná a prozraďte mi kde, můj vet mě informoval, že se nesmí vyrábět kvůli nějaké látce kterou obsahuje a to už před hodně lety. Odlil mi trošku do skleničky ze svých zásob. Při větším počtu psů byl k nezaplacení. Děkuji.

6.10.2016 10:51
anonymx

XXX.XXX.34.150

Hledala jsem na netu a skutečně se u nás nevyrábí od roku 1989.

6.10.2016 12:01

Neostomosan.

Přidejte reakci

Přidat smajlík