Teď mě psala kámoška, že po novým roce bude chtít nechat nakrýt svou fenku čivavy, které byl rok a má kilo! Nepodařilo se mě jí to rozmluvit a její veterinář ji v tom ještě podporuje, prej nechápe ty co si pořídí fenu a nechce jí nechat nakrýt. Ty wogo, co je tohle za veta? Uf, úplně mě to rozzuřilo
Markéta80
napsal(a):
Tak to si dost koleduje , počítá i s problémy? my máme 2kg fenu jorka, na výstavy nechodíme, nechtěla jsem jí na chov a i kdyby ano asi bych do toho nešla, přijde mě strašně malinká. veterinář je taky prase, ale nejspíš vidí ten kšeft za císaře
To netuším jestli počítá s problémy, doktor jí řekl, že je to v pohodě tak je to prej v pohodě. No ona nemá psa s pp, ale chce takový malilinkatý štěňátko přece a ještě předejít zánětům jak jí pan doktor poučil
Uživatel s deaktivovaným účtem

macomb
napsal(a):
To netuším jestli počítá s problémy, doktor jí řekl, že je to v pohodě tak je to prej v pohodě. No ona nemá psa s pp, ale chce takový malilinkatý štěňátko přece a ještě předejít zánětům jak jí pan doktor poučil
No když nepřežije porod tak zánět mít nebude, takže jako prevence to určitě fungovat bude.
macomb
napsal(a):
Čím dál lepší , čivavy mají velké hlavy to sama fena těžko porodí , pak bude brečet jak je to možné že tohle nechtěla, štěně kdo ví jestli přežije porod nebo ho pak vypiplá bez matky? Vždyt ta fena musí být miniaturní, protože když vidim naší fenu jorka tak proti osatnim je to prcek
macomb
napsal(a):
No já jsem ji na živo neviděla ještě, ale z fotek fenečka do dlaně. Prostě to bere tak, že veterinář jí řekl tohle a přirovnal to k tomu, že hubená, drobná ženská má taky dítě. Tak pokud to fakt udělá tak jsem zvědavá jak to dopadne a čím si to pak omluví
To musí být super veterinář, navíc když je bez pp , kilová fena by přece byla vyloučená z chovu a proč asi at je ráda že je relativně zdravá, řekla bych jí že o nim může přijít
macomb
napsal(a):
Teď mě psala kámoška, že po novým roce bude chtít nechat nakrýt svou fenku čivavy, které byl rok a má kilo! Nepodařilo se mě jí to rozmluvit a její veterinář ji v tom ještě podporuje, prej nechápe ty co si pořídí fenu a nechce jí nechat nakrýt. Ty wogo, co je tohle za veta? Uf, úplně mě to rozzuřilo
K chovu by se neměla použít fena s váhou pod 2 kg, malá fenka neutáhne březost a většinou chytne eclampsií ještě v březosti a taková fenka pak není schopna donosit a už vubec ne porodit štěnata které mužou svojí váhou+plodové vody přesáhnout i hmotnost feny matky.Veterinaři nejsou chovatelé a většina z nich nemá o chovu či odchovu štěnat či problémech jednotlivých plemen ani páru.
Markéta80
napsal(a):
To jí asi moc o fenu nejde , at si přečte standard plemene a od kdy je ok připouštět fenu. Kilo je prostě málo, nejspíš sama nezvládne porod a už vidim jak jí bude hlídat a domlouvat císaře
Na to mě napsala, že si to načetla když si ji koupila. Já jsem ten chat pak ukončila, protože na tohle jsem neměla nervy. Na všechno měla odpověď (blbou) a já se s ní dohadovat nebudu. Jen mě to teda dost nakrklo.
ivulka2
napsal(a):
K chovu by se neměla použít fena s váhou pod 2 kg, malá fenka neutáhne březost a většinou chytne eclampsií ještě v březosti a taková fenka pak není schopna donosit a už vubec ne porodit štěnata které mužou svojí váhou+plodové vody přesáhnout i hmotnost feny matky.Veterinaři nejsou chovatelé a většina z nich nemá o chovu či odchovu štěnat či problémech jednotlivých plemen ani páru.
Co Vám mám říct Doktor jí už sehnal ženicha prej a když jsem ji odkázala na diskuze aby si o tom něco načetla tak mě řekla, že si o tom už četla.

Jediný, co vám můžu poradit je pustit to z hlavy a umýt si nad tím ruce.
Až jí fena natáhne i se štěňaty, může jí pak říct "jsem to říkal".
napsal(a):
Jediný, co vám můžu poradit je pustit to z hlavy a umýt si nad tím ruce.
Až jí fena natáhne i se štěňaty, může jí pak říct "jsem to říkal".
Tak určitě, každýho odpovědnost.Spíš mě vadí, že se nad tím ani nepozastavila nebo to tak aspoň působilo. Třeba se ještě chytí za nos a něco počte.

macomb
napsal(a):
Tak určitě, každýho odpovědnost.Spíš mě vadí, že se nad tím ani nepozastavila nebo to tak aspoň působilo. Třeba se ještě chytí za nos a něco počte.
Nepozastaví se. pokud je rozhodnutá mít loztomiloučká štěňátka a veterinář jí to schválil, tak to udělá.
pozastaví se až nad nad mrtvou fenou. možná.

Chudák fenečka
napsal(a):
Nepozastaví se. pokud je rozhodnutá mít loztomiloučká štěňátka a veterinář jí to schválil, tak to udělá.
pozastaví se až nad nad mrtvou fenou. možná.
Myslíte? Já bych spíš řekla, že se ani nad tou mrtvou fenou nepozastaví.
Z toho, co tu zadavatelka píše mám dojem, že je slečna/paní taková slepice, že si vůbec neuvědomuje, jak tu chudinku ohrožuje na životě a asi ji na ní zas tak moc nezáleží.
Jestli ji skutečně nechá nakrýt a fenka nakonec umře, najde vysvětlení, proč umřela a jak za to ona rozhodně nemůže.
Takových lidí je všude plno. Všechno podělaj, ale nakonec to přece nezavinili oni...

Atheira
napsal(a):
Myslíte? Já bych spíš řekla, že se ani nad tou mrtvou fenou nepozastaví.
Z toho, co tu zadavatelka píše mám dojem, že je slečna/paní taková slepice, že si vůbec neuvědomuje, jak tu chudinku ohrožuje na životě a asi ji na ní zas tak moc nezáleží.
Jestli ji skutečně nechá nakrýt a fenka nakonec umře, najde vysvětlení, proč umřela a jak za to ona rozhodně nemůže.
Takových lidí je všude plno. Všechno podělaj, ale nakonec to přece nezavinili oni...
Jo.
ale někdy se nad mrtvým zvířetem fakt pozastaví a uznají, že na jeho úhynu mají fakt zásluhu. neříkám, že všichni - spoustu má v záloze spoustu jiných viníků počínaje "to mi nikdo neřekl" až po "to ten veterinář, nedouk jeden" a kecy o přírodě a osudu. ale někteří se pozastaví.
XXX189

XXX.XXX.89.103
macomb
napsal(a):
Co Vám mám říct Doktor jí už sehnal ženicha prej a když jsem ji odkázala na diskuze aby si o tom něco načetla tak mě řekla, že si o tom už četla.
A ženicha má doktorova manželka, ne? Nemá cenu se vztekat, já už to vzdala dávno, taky mám v rodině asi nakrytou dvoukilovou jorkšírku... Vtipné je, že ženich má asi 5 kg a sono ji neudělají, protože je drahééé.
napsal(a):
Jo.
ale někdy se nad mrtvým zvířetem fakt pozastaví a uznají, že na jeho úhynu mají fakt zásluhu. neříkám, že všichni - spoustu má v záloze spoustu jiných viníků počínaje "to mi nikdo neřekl" až po "to ten veterinář, nedouk jeden" a kecy o přírodě a osudu. ale někteří se pozastaví.
Tak snad by paní byla z té druhé skupiny lidí a nakonec si to uvědomila... Ovšem, za jakou cenu, že? Nejlepší by bylo, kdyby se jí rozsvítilo, než bude pozdě.
Fakt nevím, nedovedu si představit, že bych měla mít doma fenku, která v dospělosti váží pouhé kilo a ještě bych přemýšlela o tom, že na ní odchovám štěňata (nemluvě o tom, že to ani není PP pes). Vždyť přece každý musí vidět, že je to strašně droboučké mrně, dokonce i laik... A nebo taky ne, jen mám asi naivní představy o lidským vnímání zvířat. Můj obří gigantickej potkan měl necelý kilo a přišel mi jako to nejmenší a nejkřehčí stvořeníčko na celým světě. Psa s takovou váhou si reálně ani nedovedu představit.

XXX189
napsal(a):
A ženicha má doktorova manželka, ne? Nemá cenu se vztekat, já už to vzdala dávno, taky mám v rodině asi nakrytou dvoukilovou jorkšírku... Vtipné je, že ženich má asi 5 kg a sono ji neudělají, protože je drahééé.
To je k z.blití
XXX189
napsal(a):
Máte pravdu nemá to cenu, když někdo chce jít hlavou proti zdi...
Aktevi

XXX.XXX.243.228
Chuda fenka slecna ju asi nema velmi v laske ! Ide jej iba o stenata. Ak by ju milovala, neriskovala by jej zivot !
Dajte jej precitat tuto diskusiu, nech sa uvedomi.
P.s. este je mozne ze fenka sa nenecha nakryt, bude utekat, krcit sa a podobne. Daj aby to tak bolo!
Aktevi
napsal(a):
Chuda fenka slecna ju asi nema velmi v laske ! Ide jej iba o stenata. Ak by ju milovala, neriskovala by jej zivot !
Dajte jej precitat tuto diskusiu, nech sa uvedomi.
P.s. este je mozne ze fenka sa nenecha nakryt, bude utekat, krcit sa a podobne. Daj aby to tak bolo!
Přesně to jsem si včera říkala, že doufám, že se ani nakryt nenechá
Fiona.Praha
napsal(a):
Jako že by měla fenka víc rozumu než panička?
Jen aby ji panička, dychtivá štěňátka, nepřidržela, když to má naordinované od doktora
No kéž by Jinak si teď říkám, že když ta fenka není absolutně socializovaná s jinýma psama tak není to reálný, že bude utíkat nebo je to blbost?
macomb
napsal(a):
No kéž by Jinak si teď říkám, že když ta fenka není absolutně socializovaná s jinýma psama tak není to reálný, že bude utíkat nebo je to blbost?
Netuším.
Co kamarádku vyděsit a vyprávět jí příběhy o maličkých fenkách, těžkých porodech císařem a defektních, mrtvých, nemocných, ošklivých,...štěňatech?
Fiona.Praha
napsal(a):
Netuším.
Co kamarádku vyděsit a vyprávět jí příběhy o maličkých fenkách, těžkých porodech císařem a defektních, mrtvých, nemocných, ošklivých,...štěňatech?
No budu mít čas s ní ještě mluvit, připouštění plánuje až po novým roce tak bude ještě možnost to s ní probrat. Včera se na mě asi nakrkla, že moc čtu a přestala psát.Snad jí to v hlavě bude trochu šrotovat a zkusí prohledat nějaké diskuze Je to těžký, když prostě doktor řekl že je to v pohodě tak co já víc o tom můžu vědět než on.
macomb
napsal(a):
No budu mít čas s ní ještě mluvit, připouštění plánuje až po novým roce tak bude ještě možnost to s ní probrat. Včera se na mě asi nakrkla, že moc čtu a přestala psát.Snad jí to v hlavě bude trochu šrotovat a zkusí prohledat nějaké diskuze Je to těžký, když prostě doktor řekl že je to v pohodě tak co já víc o tom můžu vědět než on.
A kdyby jí její doktor poradil, ať si nechá fiknout nohy, že tak může předejít křečákům, tak by to taky udělala?
Sakra, snad by ještě všichni měli mít zdravý rozum a nad věcmi přemýšlet. To, že tímhle krokem může předejít některým problémům stejně není stoprocentní.
Známá měla dvě fenky něčeho menšího. Skutečně nevím, co to bylo za plemeno, bohužel. (Jak jsem se tu v jiném vláknu už zmiňovala, já tahle mrňata prostě nedávám, o čemž svědčí, že jsem nepoznala ani shi-tzu :D ale zpět k věci...) Jedna byla chovná, druhá bez PP, kastrovaná. Ta první měla za svůj život dva vrhy. V ničem jí to ale nepomohlo, na záněty trpěla... Dožila se patnácti, ale paní ji musela dát uspat, protože poslední měsíce už byly trápení jak pro fenku, tak pro paničku.
Kastrovaná byla víceméně v pohodě, celkem tlusťoch, ale výrazné problémy neměla, táhlo jí na osmnáct, když zemřela. Stejně tak ale není možné brát ani jeden případ jako zaručený příklad toho, jak to bude, když kastrujete/kryjete fenu. Jeden kastrát může být v pohodě, jiný mít problémy, stejně jako krytím sice můžete problémům předejít, ale zaručené to rozhodně nemáte. Stejně tak není možné tvrdit, že nekastrovaná fena, která nikdy neměla štěňata, bude zákonitě mít zdravotní problémy.
Není to tak. Tohle se prostě odvíjí od mnoha jiných faktorů. (Když se vaše kamarádka ohání tím, že i drobná žena má děti... Je snad žena, která děti nikdy neměla, později na smrt nemocná a trpící?)
Když se k tomu přičte fakt, že fenka je ke krytí ve všech směrech naprosto nevhodná a je hodně velká pravděpodobnost, že když už se dožije porodu, nepřežije ho, nevidím jediný důvod, proč by mělo být toto pro fenku přínosem.
Mimochodem, neberte to jako nějaký útok na vás. Všimla jsem si, že někteří lidé vnímají můj psaný projev jako útok a nadávání. Není to tak.
macomb
napsal(a):
ona jí nebere mezi psy? Kdyby raději se pořádně starala o fenu co má, byla ráda že i při takové váze normálně funguje. Fakt si to neumim představit jak by taková fena v sobě mohla mít štěnata, o porodu ani psát nemusim ale ona se nejspíš neobává vidí jen to štěně, popřípadě lehký výdělek .Utíkat může, nemusí psa chtít, kdo ví ejstli je šance na zabřeznutí s takovou váhou. Zvláštní že vet má hned psa na připuštění, ten asi kilový nebude
Atheira
napsal(a):
A kdyby jí její doktor poradil, ať si nechá fiknout nohy, že tak může předejít křečákům, tak by to taky udělala?
Sakra, snad by ještě všichni měli mít zdravý rozum a nad věcmi přemýšlet. To, že tímhle krokem může předejít některým problémům stejně není stoprocentní.
Známá měla dvě fenky něčeho menšího. Skutečně nevím, co to bylo za plemeno, bohužel. (Jak jsem se tu v jiném vláknu už zmiňovala, já tahle mrňata prostě nedávám, o čemž svědčí, že jsem nepoznala ani shi-tzu :D ale zpět k věci...) Jedna byla chovná, druhá bez PP, kastrovaná. Ta první měla za svůj život dva vrhy. V ničem jí to ale nepomohlo, na záněty trpěla... Dožila se patnácti, ale paní ji musela dát uspat, protože poslední měsíce už byly trápení jak pro fenku, tak pro paničku.
Kastrovaná byla víceméně v pohodě, celkem tlusťoch, ale výrazné problémy neměla, táhlo jí na osmnáct, když zemřela. Stejně tak ale není možné brát ani jeden případ jako zaručený příklad toho, jak to bude, když kastrujete/kryjete fenu. Jeden kastrát může být v pohodě, jiný mít problémy, stejně jako krytím sice můžete problémům předejít, ale zaručené to rozhodně nemáte. Stejně tak není možné tvrdit, že nekastrovaná fena, která nikdy neměla štěňata, bude zákonitě mít zdravotní problémy.
Není to tak. Tohle se prostě odvíjí od mnoha jiných faktorů. (Když se vaše kamarádka ohání tím, že i drobná žena má děti... Je snad žena, která děti nikdy neměla, později na smrt nemocná a trpící?)
Když se k tomu přičte fakt, že fenka je ke krytí ve všech směrech naprosto nevhodná a je hodně velká pravděpodobnost, že když už se dožije porodu, nepřežije ho, nevidím jediný důvod, proč by mělo být toto pro fenku přínosem.
Mimochodem, neberte to jako nějaký útok na vás. Všimla jsem si, že někteří lidé vnímají můj psaný projev jako útok a nadávání. Není to tak.
Néé, jako útok to určitě neberu To, že to není stoprocentní prevence ona ví, ale spíš tím začala obhajovat připuštění tak malinké feňule jako další důvod proč ano. Kdyby byla fenka větší tak ať si ji připustí když si chce nechat její štěně, ale takhle, kdy je riziko strašně velký? To mě teda hnula žlučí V tom lidským příkladu bych to spíš přirovnala k tomu, že otěhotní a má porodit 30ti kilová anorektička
Markéta80
napsal(a):
ona jí nebere mezi psy? Kdyby raději se pořádně starala o fenu co má, byla ráda že i při takové váze normálně funguje. Fakt si to neumim představit jak by taková fena v sobě mohla mít štěnata, o porodu ani psát nemusim ale ona se nejspíš neobává vidí jen to štěně, popřípadě lehký výdělek .Utíkat může, nemusí psa chtít, kdo ví ejstli je šance na zabřeznutí s takovou váhou. Zvláštní že vet má hned psa na připuštění, ten asi kilový nebude
Hmm, no ona jí má doma a venčit se chodí jen na zahradu co říkala. V tomhle případě by nešlo o výdělek, chce si to štěndo nechat. Prej ví o malým pejskovi se kterým by to šlo...ale i tak kilová fenka ?
rapotacka11
napsal(a):
Sakra, snad by ještě všichni měli mít zdravý rozum a nad věcmi přemýšlet.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Proč?
Vymyslí to zdejší diskus .
Co vy máte za problém, že jste neustále tak arogantní?
Prostě nejdřív přemýšlím, než něco udělám a zapojím rozum. Nevidím na tom nic, co by bylo nějak nenormální. Kdo tohle nezvládne, je prostě vůl.
Někdo tady něco plácne (zadavatelka)
a hromada lidí má co řešit .
Připomíná mi to kdysi nějakou diskuzi:
majitel koně u sebe nechal jezdit puberťačku
a ta ho řešila na diskuzi, že by se jeden
divil, že kůň vůbec žije, protože ta...
věděla všechno líp.
Tomuhle prostě nevěřím.
Holka (kámoška) něco plácla
a její "kámoška" má co řešit na fauně .
Ať ji sem pozve .
rapotacka11
napsal(a):
věděla všechno líp.
Tomuhle prostě nevěřím.
Ať ji sem pozve .
Venku prši, v praci nuda tak co se trochu pobavit
rapotacka11
napsal(a):
věděla všechno líp.
Tomuhle prostě nevěřím.
Ať ji sem pozve .
Ano, "plácla" jsem sem svůj emoční výlev a zajímaly mě názory ostatních, kteří se psům věnují leta a mají zkušenosti.
Věřit nemusíte, virtuální svět není důvěryhodný, ale ne každý je troll nebo má bujnou fantazii
Ivulka2: Ifauna skvěle zkracuje pracovní dobu. Nebýt v práci, na nějaký diskutování se zrovna v tuhle dobu fakt vybodnu... Ale znáte to.
Hlavně to, co se děje tady, je standardní situace na naprosté většině internetových diskuzí (a nejen českých, kdyby někdo zase začal s tímhle). Nechápu, že se nad tím ještě někdo může pozastavovat.