Starší fenka se počůrává

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

90Janka

4.10.2016 07:26
90Janka

XXX.XXX.211.244

Ahoj, chtěla bych poprosit o radu.
S novým domečkem jsme adopotovali 11 letou bíglici. Byla zvyklá být hlavně venku, ale z domu ji už nedostaneme Ze začátku vydržela přes noc i celou dobu, co jsme v práci. Ale poslední týden se každý den počůrá. Buď na podlahu nebo do pelíšku a maskuje to dekama. A to ji pouštíme ven čůrat každou chvilku. Nevíte, čím to může být? Jestli už věkem, nebo může být nastydlá? A jak to řešit? Nechceme aby v deštích a zimě byla venku ale taky nechceme, aby jsme měli počůraný dům. Nemyslíme si, že by to bylo tím, že je sama. Má doma kamaráda a hlavně byla zvyklá být jen sama. Takže v tom nevidíme problém.
Díky, J.

4.10.2016 07:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Ty dva možné důvody jste našla sama.
Věk a nachlazení.
Je kastrovaná ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2016 07:32

Samozřejmě může být nemocná. Takže tohle bych řešila nejdřív.
Pokud je kastrovaná, tak to taky může být příčina.

"A jak to řešit? Nechceme aby v deštích a zimě byla venku ale taky nechceme, aby jsme měli počůraný dům"
Kdyby to měl být déle trvající či trvalý problém, tak bych ji v klidu naučila chodit na savou podložku.

90Janka

4.10.2016 07:41
90Janka

XXX.XXX.211.244

Není kastrovaná. A dnes po práci budeme shánět nějaké savé podložky, abysme tomu trochu odlehčili. Také se chystáme k veterináři, protože má i nějaké bradavičky, špatné dásně a zuby. Majitel se z domu odstěhoval a nechal ji samotnou venku. Je vděčná za každé pohlazení.

4.10.2016 07:48

"A dnes po práci budeme shánět nějaké savé podložky, abysme tomu trochu odlehčili."

např. tady:
http://www.dogsandcats.cz/podlozka-puppy-field-sanitary-xl-60x90-cm-25-ks/d-75558/.

90Janka

4.10.2016 07:51
90Janka

XXX.XXX.211.244

Děkuju. Nevíte, v jakých drogériích bych tyto podložky sehnala? Objednat po internetu je poslední volba. Potřebovala bych je pro jistotu hned dneska.

4.10.2016 07:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Malé...
Je to průšvih, ale třeba je jen nachlazená...

4.10.2016 08:02

90Janka napsal(a):
Děkuju. Nevíte, v jakých drogériích bych tyto podložky sehnala? Objednat po internetu je poslední volba. Potřebovala bych je pro jistotu hned dneska.

Já jsem kupovala tuším v drogerii teta podložky 60x90. Jinak je mají i ve zveráčích, v lékárnách...

"Malé..."
jsou nějaké větší?
Jinak lze dát i dvě vedle sebe, hovík při střevních problémech měl i letiště ze tří

4.10.2016 08:03

Podložky mají normálně vedle plen v DM drogerii, než se dostanete k veterináři, tak jí alespoň kupte a vařte urologický čaj.

90Janka

4.10.2016 08:07
90Janka

XXX.XXX.211.244

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podložky mají normálně vedle plen v DM drogerii, než se dostanete k veterináři, tak jí alespoň kupte a vařte urologický čaj.

Doma se nevykaká. Jen se počůrá.
Podložky určitě nakoupíme a můžu jí vařit klasický urologický čaj? Doma bych měla mít, sama trpím na záněty.
Děkuju moc za rady

4.10.2016 08:09
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

90Janka napsal(a):

V drogeriích, pod děti 60x60, jedna vyjde cca na +/- na 10 korun, takže balík s 10 ks stojí cca 100-110 korun. Neprodávají se na kusy, ale celé balení. Já kupovala v Tetě a DM, ale určitě je mají i v jiných drogeriích. Viděla jsem je i v Albertu, byly nejlevnější, ale nejméně vydržely (balík 10 ks asi za 80 korun).
Psí jsou dražší, ale vydrží víc.
Jako vzorek bych zkusila tu levnější variantu (pro děti), pokud by jedna třeba na celou noc nestačila, zkusila bych tu dražší psí.

Třeba je jen nastydlá, skočte k tomu veterináři a uvidíte.

4.10.2016 08:11
Fine

XXX.XXX.129.20

Mám velmi dobrou zkušenost s podložkami z lékárny ( dávají se starším lidem), jsou levnější než dětské z drogerie a bohatě to stačí.

90Janka

4.10.2016 08:32
90Janka

XXX.XXX.211.244

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Můžu tedy vařit klasický urologický čaj? Nemůže jí to nějak uškodit? Máte zkušenosti?
Díky.

4.10.2016 08:42
manbea

XXX.XXX.70.116

Urologický čaj uvařit můžete, mám pejska trpícího také na záněty močáku a příznaky jsou podobné. Nechte ji zkontrolovat veterinářem a případně přeléčete. Dobré by bylo jít na veterinu se vzorkem moči - naberte ji při čůrání do nějaké vypařené čisté skleničky. Moč by neměla být starší než 3 hod.

4.10.2016 08:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Hlavně, aby nebyla v průvanu.
Ventilačka, pootevřené dveře.
Při zemi je chladněji.

4.10.2016 08:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě k té poznámce, že byla zvyklá být sama, teď má kamaráda...nedělá to ze stresu právě? Že se nějakým způsobem cítí ohrožená? Nemám s tím zkušenosti, jen mne to tak napadlo..občas to tu někdo písne..

4.10.2016 08:57

90Janka napsal(a):
Můžu tedy vařit klasický urologický čaj? Nemůže jí to nějak uškodit? Máte zkušenosti?
Díky.

Samozřejmě uškodit to opravdu nemůže, jen pomoci
Mám s bylinkovou léčbou hromadu zkušeností

90Janka

4.10.2016 08:57
90Janka

XXX.XXX.211.244

lesnížínka napsal(a):
Ještě k té poznámce, že byla zvyklá být sama, teď má kamaráda...nedělá to ze stresu právě? Že se nějakým způsobem cítí ohrožená? Nemám s tím zkušenosti, jen mne to tak napadlo..občas to tu někdo písne..

Hned na začátku si to "vyříkali" jinak spolu skvěle vychází. Hrajou si spolu a tak. Je fakt že na poprvé se poprali a kousl ji, ale za chvilku za ním zase běhala.
Kdyby to bylo ze stresu, tak si neumím představit, jak bychom to řešili. První den zůstal každý sám a rozkousali nám dveře, jak chtěli k sobě.

90Janka

4.10.2016 09:36
90Janka

XXX.XXX.211.244

I když ono to může být asi všechno se vším.
Věk, nastydnutí, stres z nových páníčků a z nového kápa... Já doufám v tu nejjednodušší alternativu a to, že je jen nachlazená. To se vyléčí a je hotovo. S věkem nás čeká ještě taky dosta starostí. Ale prozatím je dost čiperná :).

4.10.2016 10:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

90Janka napsal(a):

Ve zdravotních potřebách.
Kdysi prodali jednotlivě, myslím 8 kč/ks.
Ale neumím si představit, jak to (bígl) použije.

4.10.2016 10:13

"Ale neumím si představit, jak to (bígl) použije. "
tak v tom by problém nebyl, čupne a vyčurá se, jenom ji to nejdřív někdo musí naučit...a v tom problém být může.

4.10.2016 10:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Neshrne to ?

4.10.2016 10:40

To záleží, jakou má fenečka techniku

90Janka

4.10.2016 10:54
90Janka

XXX.XXX.211.244

Na svůj věk je dost učenlivá. Doufám, že ji půjde v případě potřeby použít podložku :) Jinak jednu ji chci určitě nechat v pelíšku. Myslím, že něco ucvrkne i ze spaní, ale těžko říct. Můžu ještě zkusit ten trénovací spray. Zkusit to každopádně musíme a ještě uvidime co řekne vet.
Jinak moc děkuju za rady a nápady.

4.10.2016 11:04
conie

XXX.XXX.206.202

90Janka napsal(a):
Na svůj věk je dost učenlivá. Doufám, že ji půjde v případě potřeby použít podložku :) Jinak jednu ji chci určitě nechat v pelíšku. Myslím, že něco ucvrkne i ze spaní, ale těžko říct. Můžu ještě zkusit ten trénovací spray. Zkusit to každopádně musíme a ještě uvidime co řekne vet.
Jinak moc děkuju za rady a nápady.

Jste báječní, že jste se ujali staré feny a nedali ji třeba do útulku! Díky za ni.

90Janka

4.10.2016 11:53
90Janka

XXX.XXX.211.244

conie napsal(a):
Jste báječní, že jste se ujali staré feny a nedali ji třeba do útulku! Díky za ni.

Taky nám nabízeli útulek nebo utracení. Jelikož milujeme zvířata, bylo to pro nás nemyslitelný. Tam hlavně záleželo na tom, jak ji přijme ten náš pejsek. A nakonec spolu od začátku "pečou" :) Bude na ní hodně práce, ale hlavní je, aby byla zdravá. Děkujeme za pochvalu

90Janka

5.10.2016 09:22
90Janka

XXX.XXX.211.244

Tak jsem včera v lékárně nakoupila čůrací podložky pro děti. Měli 10 ks za 120, -.
Uvařila jsem ji urologický čaj, ale nechutnal ji, tak jsem ji lákala na namáčený chlebík a vypila toho dost, jak ten chleba musela lovit v misce :)
Než jsme šli spát, odebrali jsme ji misku s vodou a noc byla v suchu, juchů!
Každopádně, co bylo horší, že ji vypadl levý horní špičák. Chudinka má hrozné zuby a dásně :(.

5.10.2016 10:19

90Janka napsal(a):
Tak jsem včera v lékárně nakoupila čůrací podložky pro děti. Měli 10 ks za 120, -.
Uvařila jsem ji urologický čaj, ale nechutnal ji, tak jsem ji lákala na namáčený chlebík a vypila toho dost, jak ten chleba musela lovit v misce :)
Než jsme šli spát, odebrali jsme ji misku s vodou a noc byla v suchu, juchů!
Každopádně, co bylo horší, že ji vypadl levý horní špičák. Chudinka má hrozné zuby a dásně :(.

Gratuluji, doufejme, že se jedná jen o nachlazení, čaj jí podávejte 2x denně týden a uvidíte, jestli se bude zlepšovat smajlík
S těmi zuby to vyřešit musíte s vetem.

5.10.2016 11:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pozor: špatné zuby a dásně jsou velmi nebezpečné pro srdce. Chtělo by to vážně veta na celkovou prohlídku.

90Janka

6.10.2016 07:22
90Janka

XXX.XXX.211.244

Zítra jedeme k vet.
Jinak mám pocit, že se to pořád zhoršuje. Počůrává se v noci i přes den. Snažím se jí pouštět ven každou chviličku, na noc ji odebírám misku s vodou a stejně. Zkusím vydržet, na noc bych ji chtěla stvořit nějaké plenky, protože na podložku ne vždycky se trefí a to mám pocit, že jimi mám obložený celý dům. Může to být i tím močopudným čajem, že? Upřímně, je to hrozné

6.10.2016 07:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.88

Zažila jsem to... .
U labradorky.
(větší pes - větší problém...byl to děs).
Myslela jsem si, že podložky nemohou fungovat.
Naše nečůrala, ona vytekla jakmile se pohnula.

90Janka

6.10.2016 07:52
90Janka

XXX.XXX.211.244

rapotacka11 napsal(a):
Zažila jsem to... .
U labradorky.
(větší pes - větší problém...byl to děs).
Myslela jsem si, že podložky nemohou fungovat.
Naše nečůrala, ona vytekla jakmile se pohnula.

Velký pes je v klidu ale s biglicí je problém. Chtěla bych, aby urologický čaj měl okamžitý účinek a aby se to zlepšilo, ale vím, že to chce čas. Ale je strašné na to koukat, jak ji padají zuby a jak je prostě stará. Lepší to možná nebude a mrzí mě to. Vím, že to k tomu prostě patří.

6.10.2016 11:21
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

90Janka napsal(a):
Zítra jedeme k vet.
Jinak mám pocit, že se to pořád zhoršuje. Počůrává se v noci i přes den. Snažím se jí pouštět ven každou chviličku, na noc ji odebírám misku s vodou a stejně. Zkusím vydržet, na noc bych ji chtěla stvořit nějaké plenky, protože na podložku ne vždycky se trefí a to mám pocit, že jimi mám obložený celý dům. Může to být i tím močopudným čajem, že? Upřímně, je to hrozné

Může to být v této chvíli i tím čajem. Je velice močopudný, právě proto, aby se močové cesty vyčistily. Držím palce, aby to bylo jen tohle. Třeba dostane nějaké léky a upraví se to...

6.10.2016 12:18
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

90Janka napsal(a):
Velký pes je v klidu ale s biglicí je problém. Chtěla bych, aby urologický čaj měl okamžitý účinek a aby se to zlepšilo, ale vím, že to chce čas. Ale je strašné na to koukat, jak ji padají zuby a jak je prostě stará. Lepší to možná nebude a mrzí mě to. Vím, že to k tomu prostě patří.

Je to smutný, já vím. A pro vás ne zrovna nelhký, Pomožte si tím, že si uvědomíte, že jste jí dali nový domov, je v teple, má svou smečku, zázemí, někoho, kdo se o ni stará. Jste moc fajn, že to řešíte, i když je to náročný a i přes to, si ji necháte doma .Držím palce, ať se to všechno porovná a můžete si užít společný chvilky, kdy budete mít radost z toho, jak je na starý kolínka spokojená.

Aktevi

6.10.2016 17:25
Aktevi

XXX.XXX.243.228

Mozete si kuopit nohavicky a upravit velkost. Na chvostik vystrihnut dierku a do nohaviciek dat intimnku...

Podlozky su super, len havinku drzte v teplucku prikrytu dekou, a doktor vam urcite nieco predpise na zlepsenie stavu.

Inak ani moja fenka nema zubky..kazdy rok sme chodili na cistenie a napriek tomu o ne prisla...iba vzadu ich ma par..vraj to má dedičné...tak varene mäská krajam na drobnučko, tycinky struham, este aj maso v kapsickach roztlacam vidlickou na drobnejsie kusy...musite sa prisposobit stavu..ak papa iba granulky, tak jej ich kladivom roztlcte na prach aby jej stacilo iba vylizat...aby mala chuderka 100 % starostlivost.

6.10.2016 18:21

Aktevi napsal(a):
Mozete si kuopit nohavicky a upravit velkost. Na chvostik vystrihnut dierku a do nohaviciek dat intimnku...

Podlozky su super, len havinku drzte v teplucku prikrytu dekou, a doktor vam urcite nieco predpise na zlepsenie stavu.

Inak ani moja fenka nema zubky..kazdy rok sme chodili na cistenie a napriek tomu o ne prisla...iba vzadu ich ma par..vraj to má dedičné...tak varene mäská krajam na drobnučko, tycinky struham, este aj maso v kapsickach roztlacam vidlickou na drobnejsie kusy...musite sa prisposobit stavu..ak papa iba granulky, tak jej ich kladivom roztlcte na prach aby jej stacilo iba vylizat...aby mala chuderka 100 % starostlivost.

A což granulky místo roztloukání namočit ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík