Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.10.2016 08:09
Roxx

XXX.XXX.20.145

Dobrý den,

máme 4měsíční štěně labradorskýho retrívra. Necháváme jí, v době když jsme v práci (7-16hod), venku na zahradě u domu. Jak to dělat teď na podzim a v zimě? Má zateplenou boudu vystlanou podestýlkou, kde má misky, dostává tam jídlo, má tam vodu, ale leží pořád u vchodových dvěří do domu na rohožce a nehne se. Ještě začátkem září byla zvyklá i spát venku. Byla pořád u nás a než jsme šli spát my, tak jsem s ní šla ještě ven a už tam zůstala do rána, ale teď po ochlazení se mi jí tam nechce nechávat, aby nenastydla Myslím, že jí venku, když není nikdo doma, bude lépe, ale bojim se kvůli termoregulaci. Noci bych jí nechala doma, během dne bych jí chtěla nechávat venku. Počítám s tím, že by se v zimě v domě méně topilo, aby mohla být v obýváku-kuchyni (nechci jí nechávat nikde zavřenou ve sklepě nebo na chodbě). Jsme rádi, když je u nás...jen se teď doma trošku přetahujeme, jak to udělat správně :) Když jsme doma, tak je to pes vnitřní, ale ráda bych psa i venkovního tedy kombinovaného :) a hlavně zdravého! Moc děkuji za rady-zkušenosti.

4.10.2016 08:35
manbea

XXX.XXX.70.116

Já jsem měla fenku hovawarta umístěnou doma se stálým přístupem ven. Do vchodových dveří jsme zasadili prolézací dvířka pro psy a fenka v naší nepřítomnosti mohla být venku či doma v chodbě. Když jsme byli doma, byla s námi po celém domě, libovolně si chodila ven na venčení a kontrolu teritoria. Přestože střídala teploty, nikdy nenastydla a neměla žádné potíže s klouby či ledvinami. Výhoda tohoto systému byla i to, že v případě hárání či rekonvalescence po operaci, bylo bezpečné ji doma zavřít a mít pod kontrolou.
To že vaše fenka leží u vchodových dveří jí velí její pud a přirozený instinkt - být co nejvíce nablízku svému pánovi, s tím nic neuděláte.

4.10.2016 08:38
Roxx

XXX.XXX.20.145

Moc děkuji! Dvířka do dveří pro psy neznám... neprojde i zloděj?:).

4.10.2016 08:39
Katy12

XXX.XXX.216.7

My máme křížence BSP a aljašského malamuta a když byl malý řešili jsme skoro to samé. V září mu byly čtyři měsíce a měl to být venkovní pes, ale byli jsme ochotní ho na noc brát dovnitř aby mu nebyla zima. Nakonec to nebylo ani potřeba, večer kdž jsme pro něho přišli tak už většinou spal v boudě a tvářil se velmi spokojeně, pokud nebyla v noci velká zima tak sme ho tam nechali. Z hruba od půlky listopadu už byl schopný spát venku pořád. Asi bych se řídila rozumem a podle toho jek to vašemu psovi bude vyhovavat. Být venku přes den snad zvládne, na noc podle toho jaké bude počasí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.10.2016 08:42

"To že vaše fenka leží u vchodových dveří jí velí její pud a přirozený instinkt - být co nejvíce nablízku svému pánovi, s tím nic neuděláte"
přesně tak

Roxx, já mám tak nějak svého pastevce, jaro-podzim má otevřeno i v noci ven, na zimu se stěhuje, a to dobrovolně, na noc domů.

4.10.2016 08:47
manbea

XXX.XXX.70.116

Roxx napsal(a):
Moc děkuji! Dvířka do dveří pro psy neznám... neprojde i zloděj?:).

Zloděj neprojde, dvířka se dají i pevně zavřít, pokud pojedete na dovolenou apod. Zadejte si ve vyhledávači Průchozí dvířka pro psy a inspirujte se

4.10.2016 08:50
Andrýsek3

XXX.XXX.13.217

Taky bych to vyřešila, tak aby pes mohl být jak venku tak doma. Myslím, že je to nejideálnější. :) Teď se bude držet hlavně doma, pak už si bude lítat po zahradě,. když budete pryč a když bude fakt hnusně, tak si může zalézt a být s vámi, nebo koukat venku, co se děje.

4.10.2016 14:50

Katy12 napsal(a):
My máme křížence BSP a aljašského malamuta a když byl malý řešili jsme skoro to samé. V září mu byly čtyři měsíce a měl to být venkovní pes, ale byli jsme ochotní ho na noc brát dovnitř aby mu nebyla zima. Nakonec to nebylo ani potřeba, večer kdž jsme pro něho přišli tak už většinou spal v boudě a tvářil se velmi spokojeně, pokud nebyla v noci velká zima tak sme ho tam nechali. Z hruba od půlky listopadu už byl schopný spát venku pořád. Asi bych se řídila rozumem a podle toho jek to vašemu psovi bude vyhovavat. Být venku přes den snad zvládne, na noc podle toho jaké bude počasí.

Pozeral som si fotky a veľmi sa podobá na tibetskú dogu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík