Změna chování po kastraci - agrese a neustálé štěkání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.10.2016 22:23
arsiela

XXX.XXX.215.2

Dobrý večer mám prosbu.Před týdnem jsem dala kastrovat ze zdrav.důvodů 10letou fenu papillona.Fena pocházela z ne moc dobrých podmínek, máme ji 4 roky.Nebyla socializovaná, hodně se bála.To se nám povedlo hodně srovnat.Ve smečce fen co tu mám byla velmi submissivní.Kastrace byla s komplikacema, nyní je fena na tom fyzicky celkem dobře, ale naprosto změnila chování.Mám ji u sebe v pokoji kuli dohledu, má tu pokojovou klec kde leží.Jakmile se někdo pohne - stačí pohyb židle začne strašně štěkat.Jakmile se ji k domečku přiblíží některa z fen okamžitě startuje.Muže se stále ještě jednat o přiměřené chování s ohledem na krátkou dobu od zákroku, že ještě chce mít klid, nebo je furt vystrašená?Pokud ano upraví se to spontálně?Co mám jako majitel dělat, aby se fenule dala rychleji zas do pohody a přestala se tak stresovat?Dávala jsem před tím kastrovat i jiné feny a u nich jsem žádnou změnu chování nepostřehla.Díky moc za případné rady.

sh

6.10.2016 02:41
sh

XXX.XXX.4.192

Potrebuje klid, tak ji nechte a nepoustejte k ni zadne dalsi zvirata. Az ji bude dobre bude mit urcite i lepsi naladu.

6.10.2016 03:15
scylla

XXX.XXX.150.32

Byla jste s ní při probouzeni z narkozy? Víte, jak s ní bylo zacházeno na veterině?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.10.2016 08:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fena je po zákroku celá bolavá. Možná, že se bojí každého dotyku. Jestli nebyla na klec zvyklá, tak jí také na klidu nepřidá. Nemůže být, oddělená od ostatních zvířat, v pokoji volně ?
Asi by neměla být izolovaná úplně, těžko ji budete do smečky znovu začleňovat.

6.10.2016 09:07
manbea

XXX.XXX.70.116

Fenka si je vědoma své současné zranitelnosti a proto se preventivně brání. V podstatě to, co popisujete je reakce psa zahnaného do kouta, který se brání. Píšete, že je submisivní, to jí na sebevědomí v tomto stavu také nepřidává. Oplotila bych jí ohrádkou na štěňata kus pokoje, kde by měla veškeré své zázemí a přitom byla v bezpečném (vzdáleném) kontaktu s ostatními psy. Její nevyrovnané chování může být i důsledek narkózy, čas by měl vše srovnat, fenečka teď potřebuje klid, trpělivost a pocit bezpečí.

6.10.2016 14:29
arsiela

XXX.XXX.215.2

Manbeo moc díky, ano takhle mi to taky přijde, že se prostě strašně bojí, i když ji pustím vyvenčit, tak je strašně ve stresu, kouká kam by i venku zalezla.Kdoví co se ji v ty makovině semlelo.U minulých majitelů asi moc dobrej život neměla.Dám ji čas, v pokoji může být i na volno jinej pes sem přístup nemá, má i klec otevřenou, ale momentálně z ní nechce.

6.10.2016 18:27
manbea

XXX.XXX.18.54

arsiela napsal(a):
Manbeo moc díky, ano takhle mi to taky přijde, že se prostě strašně bojí, i když ji pustím vyvenčit, tak je strašně ve stresu, kouká kam by i venku zalezla.Kdoví co se ji v ty makovině semlelo.U minulých majitelů asi moc dobrej život neměla.Dám ji čas, v pokoji může být i na volno jinej pes sem přístup nemá, má i klec otevřenou, ale momentálně z ní nechce.

Týden po kastraci je ještě málo, může i mít bolesti, každý pejsek snáší bolest jinak a také se jinak dlouho regeneruje. Papilloni jsou cíťové (vím o čem mluvím ).
A jinak je v pořádku ? Jí, pije, vyměšuje? Jestli ano, tak bych jí nechala opravdu čas, ono se jí to v té její ušaté hlavince srovná.Díky za její záchranu, nevím jestli pochází z nějaké množírny, ale jestli ano, tak pak je ta psychika asi jasná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík