Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2016 16:08
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dobrý den,

uvažujeme o koupi nového psa. Měli jsme kokršpaněla, ale ten na začátku roku zemřel (12 let, rakovina vaječníků). Chtěli bychom fenečku kokra na sport, agility. Jen by mě zajímalo, jak jsou na to kokršpanělové s aportováním?
Fenku, kterou jsme do teď měli byla skvělá na agility, hodná, ale vůbec jí nezajímaly hračky. Už jako štěně jich měla hodně, ale nikdy si jich nevšímala a nikdy tudíš neběhala za míčky a neaportovala.
Takže by mě zajímalo, jestli je to vyjímka, nebo jestli kokrové neradi aportují? Případně, dá se u štěněte poznat, že ho bude aportování bavit, když si jej pojedu vybrat?

Děkuji a prosím pište jen ti, kdo máte vlastní zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2016 16:15
Uživatel s deaktivovaným účtem

K čemu byl kokršpaněl vyšlechtěn?

7.10.2016 16:23
asurwic

XXX.XXX.36.3

karo2702 napsal(a):
Dobrý den,

uvažujeme o koupi nového psa. Měli jsme kokršpaněla, ale ten na začátku roku zemřel (12 let, rakovina vaječníků). Chtěli bychom fenečku kokra na sport, agility. Jen by mě zajímalo, jak jsou na to kokršpanělové s aportováním?
Fenku, kterou jsme do teď měli byla skvělá na agility, hodná, ale vůbec jí nezajímaly hračky. Už jako štěně jich měla hodně, ale nikdy si jich nevšímala a nikdy tudíš neběhala za míčky a neaportovala.
Takže by mě zajímalo, jestli je to vyjímka, nebo jestli kokrové neradi aportují? Případně, dá se u štěněte poznat, že ho bude aportování bavit, když si jej pojedu vybrat?

Děkuji a prosím pište jen ti, kdo máte vlastní zkušenosti.

Poznat to samozřejmě můžete. Zkuste si se štěnětem hrát a uvidíte, jak ho to bude bavit a s jakým zájmem se bude s odhozeným předmětem vracet. Kokrové jsou zpravidla nadšení přinašeči - aportování z vody bylo jejich původní využití, takže si myslím, že jste prostě měli předtím doma výjimku.

7.10.2016 16:58
karo2702

XXX.XXX.172.116

asurwic napsal(a):
Poznat to samozřejmě můžete. Zkuste si se štěnětem hrát a uvidíte, jak ho to bude bavit a s jakým zájmem se bude s odhozeným předmětem vracet. Kokrové jsou zpravidla nadšení přinašeči - aportování z vody bylo jejich původní využití, takže si myslím, že jste prostě měli předtím doma výjimku.

Ano, vím že jsou to lovečtí psy, kteří pracují v lese a ve vodě, ale nikdy jsme je v reálu neviděla aportovat, přitom u nás je jich spoustu a všichni tvrdí, že jejich pes to neumí nebo že ho to nebaví. Ale děkuji, teď už nemám žádné pochybnosti a určitě bude naším novým členem kokršpaněl

7.10.2016 17:11
anonymx

XXX.XXX.134.47

Tak predevsim ji nedavejte spousty hracek. Hracky jsou k tomu, aby si stene s majitelem mohlo s nimi hrat. Pokud jich ma tuny jen tak k dispozici tak ji samozrejme moc nezajimaji. Kdyz to bude stene nicitel, dejte mu jednu a az ji znici dalsi. A hlavne si s nim hrajte vy.

7.10.2016 17:26
karo2702

XXX.XXX.172.116

anonymx napsal(a):
Tak predevsim ji nedavejte spousty hracek. Hracky jsou k tomu, aby si stene s majitelem mohlo s nimi hrat. Pokud jich ma tuny jen tak k dispozici tak ji samozrejme moc nezajimaji. Kdyz to bude stene nicitel, dejte mu jednu a az ji znici dalsi. A hlavne si s nim hrajte vy.

No mi jich měli mraky v krabici a vždy jsme jí nabídly v ruce jednu. Další den zkusili zase jinou atd. Ale ona k nim ani nečuchla to jsme jí tím mohli mávat před obličejem, házet si jí mezi sebou, házet jim ji k nohám, ale ona vždycky přišla a chtěla se jen mazlit. A tak to zůstalo celý její život...

7.10.2016 18:28
asurwic

XXX.XXX.36.3

karo2702 napsal(a):
Ano, vím že jsou to lovečtí psy, kteří pracují v lese a ve vodě, ale nikdy jsme je v reálu neviděla aportovat, přitom u nás je jich spoustu a všichni tvrdí, že jejich pes to neumí nebo že ho to nebaví. Ale děkuji, teď už nemám žádné pochybnosti a určitě bude naším novým členem kokršpaněl

Já znám asi jen jednoho, co neaportuje (ale také mu už je 16 let). Jinak američtí i angličani z mého okolí jsou na klacíky ve vodě naprosto ujetí. Například jedna kokřice od sousedů vydrží nosit míček několik hodin - jen ho občas v trávě nemůže najít a tak lítá sem a tam a nešťastně štěká. Každopádně i bez aportu je to fajn plemeno.

K.

8.10.2016 15:10
K.

XXX.XXX.201.128

Moje byvala kokrice aportovat umela - naucila jsem ji to jako treba sedni nebo lehni, ale byl to jeji nejmin oblibeny cvik. Ze by ji to bavilo, o tom nemohla byt ani rec. Micky ji absolutne nezajimaly. Jedine, co ji bavilo, bylo plavat pro klacky a tahat je z vody. Sama od sebe na suchu aportovala jenom jednou v zivote, kdyz mi umrel deda a ona mi chtela udelat extra radost a rozveselit me ;)
Ted mam stene, zase kokrici, a ta mi nosi hracky od prvniho dne, kdy byla u nas.
Takze bych rekla, ze se to da poznat, az si pro stene pojedete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík