Žeroska

XXX.XXX.115.30
Ahojte,
mám dotázek ohledně drápků. Svému psovi drápky stříhám, ale moc se mi to nelíbí a má je celkem dost dlouhé. Proto bych je ráda upravila ještě pilníkem, jen netuším, jaký použít. Poradíte prosím? Co používáte vy a kde jste pilník vhodný na drápky sehnali? Nejedná se o štěně, je to dospělý pes s normálními drápy.
Díky.
Žeroska
napsal(a):
Ahojte,
mám dotázek ohledně drápků. Svému psovi drápky stříhám, ale moc se mi to nelíbí a má je celkem dost dlouhé. Proto bych je ráda upravila ještě pilníkem, jen netuším, jaký použít. Poradíte prosím? Co používáte vy a kde jste pilník vhodný na drápky sehnali? Nejedná se o štěně, je to dospělý pes s normálními drápy.
Díky.
Pes by měl mít tolik pohybu, aby si obrušoval drápy, ale samozřejmě jsou i výjimky, které mají tvrdší drápy a přirozený pohyb na to nepomáhá. Každopádně můžete zkusit delší venčení a tvrdší povrchy pro chůzi. Pilníkem bych do toho nešla - je to mnohem zdlouhavější a pokud psovi vadí jedno šmiknutí, tak z postupného hoblování rohoviny šťastný nebude.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Žeroska
napsal(a):
Ahojte,
Díky.
Ideální je bruska, pak stačí jednou týdně cca 2 sec na drápek. Akorát u drápku pátého prstu na předních se moc netváří, ale ten si holt sám neobrousí.