Nikol1519

XXX.XXX.128.57
Dobry den, mam dotaz :) poridili jsme si stenatko s tim, ze je to border kolie :) videli jsme jen tatinka stenatka, takze tezko rict jak vypada miminka, ale bylo nam receno ze je to take borderka :) Jenze veterinar nam rekl ze to je jasny Australky ovcak :) co si myslite vy ? Je nam to tedy asi jedno :) milujem ho i tak samozdrejme :) je to medvidek :) jen nas to zajima ;) Díky;).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nic proti, ale pokud nemáte v ruce rodokmen, tak je štěndo kříženec. Mimochodem, kde byla matka štěněte?
Viděli jste tatínka štěňat? Proč Vám neukázali i matku? Že by to nebyla bordera ale nějaký kříženec? Vy jste jí nechtěli vidět?
Jakou barvu měli oba rodiče Vašeho štěněte? Ptám se proto, aby Vaše štěně nebylo double merle.
Proč řešíte co je to za "rasu"? Snad víte co jste si chtěli koupit a podle toho jste si našli chovatele ne?
U psa bez PP nemáte nikdy záruku čistokrevnosti. Často si lidé koupí jen předraženého voříška. Co máte Vy zřejmě poznáte až začne štěndo růst.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
Pejsek je krásný a double merle to není, to je na první pohled poznat. Takže nemusíte mít z tohoto strach. Není vyloučené, že je to borderka i když barva není ta nejtypičtější, ale bordera může být zbarvena jakkoliv, jen nesmí být převaha bílé. Takže nestandartní zbarvení to není, naopak velmi pěkné. Kříženec s aussíkem to být může, ale popravdě ani v dospělosti toto křížení nemusí nikdo poznat. Je zvláštní, že jste neviděli mamču štěňat, to ano. Asi vám to ale nějak vysvětlili, ale jediné co bych pochopila, že byla urgentně na veterině, nebo mrtvá. Jinak nevím... Matky se ukazují. Špičatější čumáček a lehká ouška na borderku docela fakt ukazují. Bylo by moc supr, kdyby jste poslali nějakou fotku, až pejsek povyroste.
Mějte z něj radost!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
Jinak ještě toto - australský ovčák v bicolour barvě je pořád u nás spíš rarita. A u bez PP je to téměř vyloučené. Váš vet plemenům nerozumí, ale to je u vetů dost časté. Nejsou to odborníci na plemena, ale na nemoci. I když orientovat by se ti dobří měli, protože spousta nemocí jde "ruku v ruce" s určitými plemeny.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jinak ještě toto - australský ovčák v bicolour barvě je pořád u nás spíš rarita. A u bez PP je to téměř vyloučené. Váš vet plemenům nerozumí, ale to je u vetů dost časté. Nejsou to odborníci na plemena, ale na nemoci. I když orientovat by se ti dobří měli, protože spousta nemocí jde "ruku v ruce" s určitými plemeny.
Aussík bicolor sice ještě úplně běžný není, ale vlohu pro "bi-zbarvení" mohl dát právě otec borderák :).

Asi je zbytečné dohadovat se o "bi-zbarvení" - matka mohla být téměř cokoliv. Třeba se dozvíme, proč ji neviděli - aspoň nějaký důvod.
Štěně je krásné - ať z něj mají jen radost. Ale vyrůst z něj může ledacos.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25
aneleh
napsal(a):
Aussík bicolor sice ještě úplně běžný není, ale vlohu pro "bi-zbarvení" mohl dát právě otec borderák :).
Ano, to jednoznačně souhlasím. Já jenom, že vet prý řekl, že je to jasný australák.
Je jasný, že počítáte s podvraťáčkem, tak je to celkem jedno. U psa bez PP stejně nevíte, co z něj vyroste, jaké bude mít vlohy, jestli nebude mít choroby, na které chovatelé s PP testují (CEA, MDR, PRA...). Je to pěkné štěňátko. Jestli vám ale neukázali matku ani sourozence, spíš bych tipoval, že každé štěně prodají podle toho, na kterého rodiče je spíš podobné a dle výzoru ukazují matku nebo otce
Bylo by zajímavé, kdybyste sem dal fotku tak za půl roku, abychom viděli, co z něco vyrostlo.
Nikol1519

XXX.XXX.13.83
Zdravím, vysvětlení proč jsme neviděli matku bylo od paní také, že štěnátka jsou od její matky, která bydlela cca 20 km od ní a je stará, takže jí je prodávala dcera, která si vždy štěnátko přivezla k sobě domu a tam jsme si pro něho dojeli. Nedávno jsem z ní vydolovala fotku matky podle mě to borderka je, ale bůh ví jakou fotku mi poslala, že ? :D každopádně nám to nevadí jelikož nám z něho vyrost zdraví krásný mazlik :) je moc chytrej a moc hodnej :) Takže ať je to co je to tak ho milujeme a už to nějak neřešíme. Každopádně děkuji za kometáře :).
Nikol1519

XXX.XXX.13.83
Nikol1519
napsal(a):
Zdravím, vysvětlení proč jsme neviděli matku bylo od paní také, že štěnátka jsou od její matky, která bydlela cca 20 km od ní a je stará, takže jí je prodávala dcera, která si vždy štěnátko přivezla k sobě domu a tam jsme si pro něho dojeli. Nedávno jsem z ní vydolovala fotku matky podle mě to borderka je, ale bůh ví jakou fotku mi poslala, že ? :D každopádně nám to nevadí jelikož nám z něho vyrost zdraví krásný mazlik :) je moc chytrej a moc hodnej :) Takže ať je to co je to tak ho milujeme a už to nějak neřešíme. Každopádně děkuji za kometáře :).
Ještě nějaké foto :).

Pejsek na fotkách není ani bordera ani AUO. Ale možná je lepší než každé z těchto plemen.
Mějte ho rádi a mějte s ním hodně radosti. Je krásný.

Nikol1519
napsal(a):
...velká škoda, že vám není lito matky vašeho mazlíka....

Klára Květoňová
napsal(a):
Abych mohla presneji urcit potrebovala bych fotky z boku , jak nosí ocas a ještě par věci . A je divné ze vám neukazali fenu.
Myslím, že po třech letech už sem zadavatelka foto z boku, aby někdo mohl jejího psa posoudit, dávat nebude.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!