Eliška Novotná

XXX.XXX.108.7
Dobrý den,
mohu se jen zeptat, jestli má někdo zkušenosti se zakládáním chovné stanice psů. Vůbec nevím kde a jak začít.Všechny podmínky jsem splnila, jen ten věk, nedovršila jsem 18 let. Je nějaká možnost, zda by mi rodiče svěřily nějakou plnou moc, nebo něco takového, abych mohla podepisovat kupní smlouvy a tedy si založila CHS? Za případné odpovědi děkuji.
Eliška Novotná
napsal(a):
Dobrý den,
mohu se jen zeptat, jestli má někdo zkušenosti se zakládáním chovné stanice psů. Vůbec nevím kde a jak začít.Všechny podmínky jsem splnila, jen ten věk, nedovršila jsem 18 let. Je nějaká možnost, zda by mi rodiče svěřily nějakou plnou moc, nebo něco takového, abych mohla podepisovat kupní smlouvy a tedy si založila CHS? Za případné odpovědi děkuji.
Řešením je počkat a nebo zatím můžeš chovat pod někým jiným - třeba pod rodnou stanicí tvé feny. Další, co mě napadá je, že tvoji rodiče by si ji mohli registrovat na sebe. Ale pokud neplánuješ více odchovů a nemáš více fen, tak stanici nemá cenu pro jedny štěňata s PP zakládat.
Eliška Novotná

XXX.XXX.108.7
Mé feně je už rok a půl a myslím, že je čas na štěnata, které plánuji už dlouho, chtěla jsem už od mala založit CHS. Když by si jí rodiče registrovali na sebe, mohou jí později přepsat na mě? Děkuji za odpovědi.
Eliška Novotná

XXX.XXX.108.7
Špatně jsme se pochopily. Samozřejmě ještě počkám, vím, že je na to ještě dost mladá, ale je už uchovněná, a tak jsem si říkala, že by nebylo od věci si založit CHS. Omlouvám se, za nedorozumění. Nebojte, opravdu počkám minimálně ještě půl roku.
Eliška Novotná

XXX.XXX.108.7
Až založím CHS určitě počkám až feně budou 2 roky a pak jí nechám nakrýt. Jen každý říká, jak dlouho trvá založení CHS, proto chci s tím začít hned. Pokud mi bude 18 za rok a půl, má si raději CHS založit můj rodič a pak v dovršení 18 let jí na mě přepsat, a nebo se to dá nějak právnicky udělat, že jí budu mít já s plnou mocí. Chovat pod jinou CHS nechci, budu si pořizovat další fenu, a také na ní budu chovat, pokud to bude možné. Děkuji za odpovědi.
Podle mě CHS fakt přepsat nejde a můžeš si založit jen jednu za celý život. Být tebou, domluvím se s rodnou stanicí, kde se fenka narodila a vrh odchovám pod nimi. A se svoji prací začnu až po dovršení 18ti let a založení své vlastní CHS. nebo počkat prostě. Ve třech letech je na první vrh feny tak přiměřeně.
Eliška Novotná
napsal(a):
Až založím CHS určitě počkám až feně budou 2 roky a pak jí nechám nakrýt. Jen každý říká, jak dlouho trvá založení CHS, proto chci s tím začít hned. Pokud mi bude 18 za rok a půl, má si raději CHS založit můj rodič a pak v dovršení 18 let jí na mě přepsat, a nebo se to dá nějak právnicky udělat, že jí budu mít já s plnou mocí. Chovat pod jinou CHS nechci, budu si pořizovat další fenu, a také na ní budu chovat, pokud to bude možné. Děkuji za odpovědi.
Přepsat chovatelskou stanici samozřejmě lze! Jen ten původní majitel už nikdy nedostane povolení k založení jiné chovatelské stanice.
Podle mého názoru by pro Vás bylo nejlepší kdyby ChS založil jeden z vašich rodičů a převedl ji na Vás v den dovršení 18. narozenin.
Eliška Novotná

XXX.XXX.108.7
Mooc Vám děkuji za užitečné rady a popřemýšlím o tom, zda odchovat první vrch v chovatelské stanici u kud mám fenu, a nebo ji založí můj rodič a pak mi jí přepíše. Děkuji Vám