Psí akce a povinné odčervení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2016 01:12

Pro ty z vás, co se psy jezdí na výstavy a sportovní akce, jak se většinou kontroluje, že byl pes řádně odčerven? Já krom toho, že neodčervuji nejméně 4x do roka jak je předepsáno, tak i když odčervuji, v očkováku nemám místo na nic jiného než zakroužkovat datum odčervení, což si tam můžu zakroužkovat jak se mi zlíbí.

13.10.2016 01:29
awake

XXX.XXX.115.224

Kontroluje se jen očkování. Odčervení ne. Alespoň jsem se s tím nikdy nesetkala.

13.10.2016 03:56

Já se na přihlášce na caniscross právě dočetla, že chtějí i odčervení. Nakonec nejedem, odradilo mě povinné očkování proti psincovému kašli. Jen mě to zajímalo.

13.10.2016 07:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já se na přihlášce na caniscross právě dočetla, že chtějí i odčervení. Nakonec nejedem, odradilo mě povinné očkování proti psincovému kašli. Jen mě to zajímalo.

No ale co potom lidi, kteří odčervují až na základě koprologie, já jsem s tím začala cca před třemi lety a zatím nebylo potřeba odčervit a výsledky rozboru si nikam zapsat nenechávám...

13.10.2016 09:44
asurwic

XXX.XXX.36.3

Já už jsem se s tím také setkala. Buď to víte dopředu, že se na podobné akce chystáte a necháváte si pravidelně dávat razítko od veterináře do očkováku (veterinář v tom případě podá tabletky psovi sám v ordinaci). Není to automatické, ale každý je na požádání ochotný. Druhou možností (což jsem se dozvěděla, když jsem odčervovala sama a razítko jsem také neměla) je rozbor na parazity s veterinárně potvrzeným výsledkem - vzali to v pohodě. Na hodně akcích jen otevřou a to ještě na špatné stránce, zase ho zavřou a ke štěstí jim to stačí, jinde to doopravdy čtou. Ale riskovat by se mi nechtělo.

To jsou závody v ČR? Přijde mi, že se u nás nic moc neřeší, nepožaduje ani nekontroluje. Můžu vědět, kdo to pořádá? Já jsem se s tím setkala jen v zahraničí - tam jsou podmínky jako odčervení, nadrámcové očkování (psincový kašel, tetanovka, borelioza) pro caniscross, trekking a jiné venkovní sporty celkem běžné.

jolyha

13.10.2016 10:12
jolyha

XXX.XXX.229.101

Mám za to, že chingis psala, že žije v Mexiku? jestli se pletu, tak sorry

13.10.2016 19:49
asurwic

XXX.XXX.36.3

jolyha napsal(a):

Až tak daleko? V ČR by to byl asi první závod, o kterém jsem slyšela, kde by požadovali odčervení i konkrétní očkování mimo vztekliny.

13.10.2016 20:04

jolyha napsal(a):

Jo, přesně tak. V Mexiku. Dřív nic takového nebylo, ale předloni tu založili klub caniscrossu a letos vypsala místní univerzita závod přímo tady. Skoro všichni z klubu v tom vedru tady běhají se severskými plemeny.

13.10.2016 20:33
asurwic

XXX.XXX.36.3

Jo, přesně tak. V Mexiku. Dřív nic takového nebylo, ale předloni tu založili klub caniscrossu a letos vypsala místní univerzita závod přímo tady. Skoro všichni z klubu v tom vedru tady běhají se severskými plemeny.

Takže ani omylem, že by Češi tohle řešili. Jak jinak. Já vím, že sever Evropy občas odčervení požaduje a USA skoro vždy. Když už tam máte crossový klub, tak si asi s ostatními bez jejich kontrol nezaběháte.

Chudáci seveřánci v horku už jenom bydlet, natož běhat. Chtěla jsem říct, že jsem si myslela, že snad mají lidé rozum a pořídí si psa dle svých klimatických podmínek, ale stejné je to i u nás - hromada ridgebacků a jiným teplomilných plemen je 12 měsíců v roce na zahradě mráz nemráz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík