Kokoska55

XXX.XXX.71.161
Dobrý den všem, abych vás uvedla do problematiky - začala jsem nově pracovat ve zverimexu. Sama své psy krmím
Timberwolfem, Acanou, atd. Přiznám se však, že kolikrát nevím, jak přesně vysvětlit lidem proč granule Royal canin,
či Pro plan jsou tak špatné, aby jimi psa nekrmili, když jim dle jejich slov na nich prospívá. Většinou
používám klasické argumenty jako vysoký obsah plnidel (tlak na nízkou cenu), syntetické konzervanty, atd.
Je to ale o to těžší, když spousta veterinářů takové granule vychválí do nebes. Často slyším, že třeba v Carnilove, či
Applaws je příliš moc bílkovin a psi to zkrátka "nedávají", že dle veterinářů to nejsou vhodné granule, co si o tom myslíte?
Jaký je Váš názor, nebo máte nějaké použitelné zdroje dobrých infomací ze kterých čerpáte?
koukala jsem, že většinu veterinárních školení zaštiťuje právě Royal, či pro plan - jak mohu takovému veterináři vlastně věřit?
A jakto že psi na RC vlastně prospívají a koneckonců i celkem dobře vypadají?
Stačí si přečíst složení. Samé obilí a rakovinotvorné konzervanty, které dávají granulím chuť.
Pokud na nich psi prospívají, asi jsou na ně zvyklí, někteří psi prospívají i na Pedigree, co si budem povídat. Můj pes se z Roylaek tak po*ral, že mi ho bylo až líto.
Ať si lidi přečtou složení, a vidí, za co platí takové peníze...nic co by bylo pro psa extra prospěšné.
Kokoska55
napsal(a):
Dobrý den všem, abych vás uvedla do problematiky - začala jsem nově pracovat ve zverimexu. Sama své psy krmím
Timberwolfem, Acanou, atd. Přiznám se však, že kolikrát nevím, jak přesně vysvětlit lidem proč granule Royal canin,
či Pro plan jsou tak špatné, aby jimi psa nekrmili, když jim dle jejich slov na nich prospívá. Většinou
používám klasické argumenty jako vysoký obsah plnidel (tlak na nízkou cenu), syntetické konzervanty, atd.
Je to ale o to těžší, když spousta veterinářů takové granule vychválí do nebes. Často slyším, že třeba v Carnilove, či
Applaws je příliš moc bílkovin a psi to zkrátka "nedávají", že dle veterinářů to nejsou vhodné granule, co si o tom myslíte?
Jaký je Váš názor, nebo máte nějaké použitelné zdroje dobrých infomací ze kterých čerpáte?
koukala jsem, že většinu veterinárních školení zaštiťuje právě Royal, či pro plan - jak mohu takovému veterináři vlastně věřit?
A jakto že psi na RC vlastně prospívají a koneckonců i celkem dobře vypadají?
Veterináři jsou zároveň obchodníky - prodávají známé značky, které velkoobchodně málo stojí, ale dá se na nich dalším prodejem vytěžit hodně.
To že pes prospívá je to samé, jako kdybyste celý život Vy jedla piškoty - také potom nebudete mít trávicí potíže (budete mít pevná hovínka nebo co to bylo v té reklamě , hlady neumřete + jsou docela dobré, protože jsou ochucené, ale za vhodnou kompletní stravu pro lidi je považovat nelze - stejné je to i s odpadními granulemi.
Dalším argumentem je, že někde firma brát peníze musí. Když investují do reklam, sponzorování akcí a jiné propagace, tak na něčem ušetřit musejí a většinou je to kvalita surovin.
Kokoska55

XXX.XXX.71.161
A co říkáte na některé názory veterinářů ohledně přepříliš velkého množství masa v granulích?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kokoska55
napsal(a):
A co říkáte na některé názory veterinářů ohledně přepříliš velkého množství masa v granulích?
Lež jako věž, pes je masožravec.

Však si spočítej, kolik bílkovin je v teoretické denní dávce masa a kolik - pro téhož psa - v teoretické denní dávce (viz doporučené dávkování na balení granulí) granulí

napsal(a):
Však si spočítej, kolik bílkovin je v teoretické denní dávce masa a kolik - pro téhož psa - v teoretické denní dávce (viz doporučené dávkování na balení granulí) granulí
Kolik ?

Kokoska55
napsal(a):
Ale vždyť oni to neumí spočítat. Neví co je maso, moučka, živ. protein, kosti, nic.
Nejvíc masa v granulích je 50%.
Je to hodně ?

asurwic
napsal(a):
Střílet je a zpracovat je do granulí.
Zvláštní druh masa aneb 2 mouchy..
Kokoska55

XXX.XXX.71.161
napsal(a):
Ale vždyť oni to neumí spočítat. Neví co je maso, moučka, živ. protein, kosti, nic.
Nejvíc masa v granulích je 50%.
Je to hodně ?
Mám tu evidované už dva případy, kdy zákazník přišel s tím, že pes měl problémy právě s přemírou bílkovin v granulích. Jeden pes na základě toho (podle veta) začal kulhat, druhý měl křeče, bolesti a museli s ním na veterinu, kde to odůvodnili takhle. Zajímalo by mne kde je pravda.

Jde o to, kolik proteinů v granulích je živočišného původu, jaké kvality jsou vstupní suroviny a je pravda, že spousta psů nabušené granule nedává. Můj pes může jíst dva dny maso + kosti s perfektním bobkem, ale ďobne někomu do vysokoproteinovek a letí. Jinak kvalita vs. obsah masa není v přímé úměře - za kvalitní nízkoproteinovky dáte to samé, co třeba za Orijen.

Vlci, před mnoha a mnoha tisíci lety, žerouc maso čerstvé - ulovený králíček nebo maso dehydrované - mršina králíčka, všichni pochcípali na předávkování proteinem.
Tak co to dnes vet léčí a pro koho kupujeme granule.

Kokoska55
napsal(a):
Mám tu evidované už dva případy, kdy zákazník přišel s tím, že pes měl problémy právě s přemírou bílkovin v granulích. Jeden pes na základě toho (podle veta) začal kulhat, druhý měl křeče, bolesti a museli s ním na veterinu, kde to odůvodnili takhle. Zajímalo by mne kde je pravda.
Která značka ?
Kokoska55
napsal(a):
koukala jsem, že většinu veterinárních školení zaštiťuje právě Royal, či pro plan - jak mohu takovému veterináři vlastně věřit - tady jste si odpověděla sama. Totéž se mi stalo s vetem na klinice, kam jsme přivezli hodně nemocného psa. Popravdě...on vet asi už věděl, že mu nepomůže ani svěcená, ale po té, co mi řekl, ať mu dáváme dietu Hills(kterou tam měl všude kolem vyskládanou) a na můj podrážděný dotaz proč tuhle dietu a ne dietní maso, či jiné obsahově podobné granule? couvnul, protože viděl, že se orientuju a jen tak mi kdeco nevnutí a nakonec jsme společně vybrali druhy masa i druh granulí, co by mohl.

Jediný problém je ve STRAVITELNOSTI toho proteinu. A jak je kompletní. Z čeho se který protein skládá.
Klíčové slovo - AMINOKYSELINY.
Jedna věc je číslo v analýze, druhá z jakých složek se číslo poskládalo - co z toho pes bude mít.
Kulhání by šlo také. Když nebude z čeho stavět. Co potřebují kosti a co svaly a šlachy, aby tu nohu něco drželo.
Oni ti vlci fakt přežili kvůli živočišným bílkovinám.
Obsah proteinů v kytkách:
Lněné semínko 20
Sója 45
Amarant 16
Čočka 24
Fazole 22
Hrách 20
Cizrna 19
Špalda 16
Celozr. rýže 8
Jenže ony ty ingredience neobsahují jen protein, který ani není komplet, který pes potřebuje, ale i spoustu kravin.
Na obale může být pěkné číslo Ca, ale ještě existují věci, které brání jeho vstřebávání.Co pak.
Počítat a zbláznit se z toho.
Tak to nechme jen tak, že živočišné věci jsou pro psa lepší.
Pes potřebuje ne slovo protein, ale aminokyseliny.
Jaké jsou v kuřeti a jaké v luštěninách ?

lesnížínka
napsal(a):
Nízkobílkovinové granule se řeší jen u selhávání ledvin a podle veta, se už i od toho ustupuje.
Ježíši, jak já jsem ráda, že mám veta, který NENÍ příznivcem granulí. Sám má psy na mase, jezdí shánět po jatkách. Taky jsem chodila na veterinu, kde granule doporučovali, ale už dávno tam nechodím. Feňuli mám na mase 4 roky a je naprosto OK. Abych to jen nezařekla.

napsal(a):
Ježíši, jak já jsem ráda, že mám veta, který NENÍ příznivcem granulí. Sám má psy na mase, jezdí shánět po jatkách. Taky jsem chodila na veterinu, kde granule doporučovali, ale už dávno tam nechodím. Feňuli mám na mase 4 roky a je naprosto OK. Abych to jen nezařekla.
Tfu tfu tfu po dřevu
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.75.25
Tak kdyz uz nic, co ten pomer slozeni vs cena?