Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

dfnekjw

13.10.2016 16:11
dfnekjw

XXX.XXX.108.7

Dobrý den, chci si pořídit plemeno Sibiřský husky. Máte někdo zkušenosti povaha, výcvik, chov... ? Za každé rady budu mooc ráda. Nevíte prosím někdo dobrou chovnou stanici?

13.10.2016 16:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

dfnekjw napsal(a):
Dobrý den, chci si pořídit plemeno Sibiřský husky. Máte někdo zkušenosti povaha, výcvik, chov... ? Za každé rady budu mooc ráda. Nevíte prosím někdo dobrou chovnou stanici?

Napište své podmínky pro psí život. Co mu nabídnete. Dům, byt, pracujete, studujete? Vyžití..bude tahat? Atd.

13.10.2016 16:17
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

dfnekjw napsal(a):

Zeptám se bez nějakého rýpání - takový to úplně základní povědomí o rase máte? Velký lovec s velkou potřebou pohybu, de facto vodítkový pes, který to má v našem civilizovaném světě těžší než ostatní plemena? Mám teď na mysli možnost volného pohybu, což je zapotřebí mu kompenzovat jinak. Je krásný, ale ne vždy si lidé uvědomí, že potřebuje něco jiného, než klasická plemena.

dfnekjw

13.10.2016 16:18
dfnekjw

XXX.XXX.108.7

Pracuji doma, mám velký barák a velikou zahradu, určitě mu poskytnu vše, co potřebuje. N využití bych se chtěla zeptat Vás, je dobré ho využívat k tahání...?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.10.2016 16:18

Tak chcete rtw nebo SH?

dfnekjw

13.10.2016 16:20
dfnekjw

XXX.XXX.108.7

Ano vím, pod rukami mi už prošlo mnoho psů jak lovecká, tak i sportovní a bojovná plemena. Řekla bych, že mám dost zkušeností se psem. Spoustu jsem si toho o huskym přečetla, ale tenhle píše tohle a tenhle zase tamto, proto se ptám Vás, jestli máte někdo osobní zkušenosti.

13.10.2016 16:21
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak chcete rtw nebo SH?

Aha, takže provokace.

dfnekjw

13.10.2016 16:24
dfnekjw

XXX.XXX.108.7

Rozhodně nechci rtw. Přišla jsem si jen pro rady od lidí, od kterých jsem doufala, že mi poradí. Myslím si, že to nebyl špatný název, chci si být jistá, že je to pes pro mě, něž si ho pořídím, pokud Vás mé dotazy unavuji, nebo se Vám nelíbí, tak prosím neodpovídejte. Doufám, že se najde někdo jiný, kdo mi poradí.

13.10.2016 16:26

Nějak Vám tedy nerozumím, píšete, že si pro kvalitní štěně rotvajlera dojedete i za hranice a zároveň se ptáte na chov huskyho?

dfnekjw

13.10.2016 16:28
dfnekjw

XXX.XXX.108.7

Ale já nechci rtw, ani se to neptám já. Jsem zmatená, jak to myslíte?

13.10.2016 16:29
asurwic

XXX.XXX.36.3

dfnekjw napsal(a):
Pracuji doma, mám velký barák a velikou zahradu, určitě mu poskytnu vše, co potřebuje. N využití bych se chtěla zeptat Vás, je dobré ho využívat k tahání...?

Husky nepotřebuje velký barák ani přehnaně obrovskou zahradu, ale hodiny a hodiny práce v terénu. Cvičit lze jen do té míry, jak ho to baví. Za pamlsek doma je úžasný, ale výcvik u něj neznamená ovladatelnost při venčení. Jak bych shrnula povahu: silný lovecký instinkty, láska k tahání a mushingovým sportům, neustále je mu horko, je hlasitý, nezávislý, rád zdrhá na samostatné procházky, soužití s jinými druhy zvířat je komplikované, občas i setkávání se s cizími psy, ve své smečce je společenský, přátelský, hravý a veselý, přesto si zachovává určitou míru důstojnosti.

Podle čeho jste si vybírala, že chcete právě huskouna, když se zde ptáte na rady typické pro plemeno? Nechci rýpat, jen mě to vážně zajímá.

13.10.2016 16:31

Dfnekjw
Autor Pokud zjistím, jak se registrovat, tak budu mooc ráda. děkuji Vám za rady
dnes v 16:25 0 hlasů Kvalitní příspěvek Nahlásit Citovat Vložit příspěvek

Píšete v diskuzi Rotweiler, děláte si z nás blázny?

dfnekjw

13.10.2016 16:35
dfnekjw

XXX.XXX.108.7

Když jsem byla malá, tak si můj strýc pořídil huskyho, byl úžasný, ovladatelný a byl prostě perfektní. Strýc s ním cvičil, chodil na cvičák a měl spostu zkoušek. Dělal s ním i mushingové sporty. Bylo krásné se na ně dívat, jak ten pes toho pána uplně vníma a dělá vše, co mu na očích viděl. Měla jsem už spoustu psů, tak mi nevadí trochu problémové chování, nemyslím to ve zlé. Byla to láska na první pohled, vždy jsem si ho přála, jen jsem neměla vhodné prostředí k tomu si ho pořídit, ted mám, proto se o něj zajímám.

13.10.2016 16:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

dfnekjw napsal(a):

No, opravdu se neuražte, píšete, jak jste velmi, co se psů týče zkušená a zeptáte se, jestli je pro typicky saňového psa vhodné tahání?!? Mám samojeda, takže podobné plemeno, podmínky doma také podobné jako vy. I když samojed není tak vášnivý tahač jako husky, od 3/4 roku jsem s ním běhala v zápřahu(canicross) abych mu alespoň trochu ten pohyb vynahradila a poskytla mu vyžití takové, jaké toto plemeno vyžaduje. Teď už má 8let a bohužel špatné tlapky, tak neběháme, ale alespoň turistujeme hodně. Běžná procházka(na flexině) není pod 5km. Jestli si myslíte, že bude spokojeně trůnit v zahradě, tak na to zapomeňte. Začne zdrhat, jako většina husky. Je to lovec, takže v zahradě s oblibou hrabe, venku jen na vodítku, protože zdrhne za vším co se šustne a sousedovic drůbež nemá šanci. Přes to, že dávám pozor a z vodítka ho pustím jen v úseku, co zná a dává, také už jsme kachnu a slepici platili. Bohužel tam byly, když jsem to nečekala.

13.10.2016 16:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

dfnekjw napsal(a):
Když jsem byla malá, tak si můj strýc pořídil huskyho, byl úžasný, ovladatelný a byl prostě perfektní. Strýc s ním cvičil, chodil na cvičák a měl spostu zkoušek. Dělal s ním i mushingové sporty. Bylo krásné se na ně dívat, jak ten pes toho pána uplně vníma a dělá vše, co mu na očích viděl. Měla jsem už spoustu psů, tak mi nevadí trochu problémové chování, nemyslím to ve zlé. Byla to láska na první pohled, vždy jsem si ho přála, jen jsem neměla vhodné prostředí k tomu si ho pořídit, ted mám, proto se o něj zajímám.

Bylo krásné se na ně dívat, jak ten pes toho pána uplně vníma a dělá vše, co mu na očích viděl - no, tak to si nejsem jistá, jestli jste to jako dítě vnímala správně. On se umí hezky dívat, což o to, je to opravdu milý krásný pejsek, ale rozhodně neudělá to, co vám na očích vidí. První si udělá svoje, pak až to, co po něm chcete vy. Vážně to měl strejda huskyho? Čistokrevného, nebo mix s ovčákem?

13.10.2016 17:00
asurwic

XXX.XXX.36.3

lesnížínka napsal(a):
Bylo krásné se na ně dívat, jak ten pes toho pána uplně vníma a dělá vše, co mu na očích viděl - no, tak to si nejsem jistá, jestli jste to jako dítě vnímala správně. On se umí hezky dívat, což o to, je to opravdu milý krásný pejsek, ale rozhodně neudělá to, co vám na očích vidí. První si udělá svoje, pak až to, co po něm chcete vy. Vážně to měl strejda huskyho? Čistokrevného, nebo mix s ovčákem?

Já jsem také jako malá nějakých dvacet pohárků chovatelky našeho prvního psa a to, že táta štěňat uměl sednout a přinést míček, viděla jako vrchol výcviku. Ono je asi něco jiného dětský pohled na huskyho a reálný život s ním.

Přidejte reakci

Přidat smajlík