Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím, mám půl roční stěně NO. Poslouchá jak hodinky! Ke mně, sedni, lehni, k noze, chůze u nohy- všechno na jedničku, nemusím mu nic říkat dvakrát. Problém je ale takový, že honí auta za plotem i když jsme na procházce. Okriknu ho, reknu ze nesmí a jdeme dál. Dnes se mi ale vytrhl a měla jsem to jen tak tak. Jediné štěstí bylo, ze na přivolání okamžitě otočí směr a běží ke mně. Prosím poradte mi, jak ho to mám odnaucit?

Musíte mu ta auta spojit s něčím příjemným (pamlskem), resp jejich ignorování.

napsal(a):
Zkoušela jsem, bohužel bez výsledků.

napsal(a):
Zkoušela jsem, bohužel bez výsledků.
napsal(a):
Zdravím, mám půl roční stěně NO. Poslouchá jak hodinky! Ke mně, sedni, lehni, k noze, chůze u nohy- všechno na jedničku, nemusím mu nic říkat dvakrát. Problém je ale takový, že honí auta za plotem i když jsme na procházce. Okriknu ho, reknu ze nesmí a jdeme dál. Dnes se mi ale vytrhl a měla jsem to jen tak tak. Jediné štěstí bylo, ze na přivolání okamžitě otočí směr a běží ke mně. Prosím poradte mi, jak ho to mám odnaucit?
Pokud má přivolání a chůzi u nohy na 100% tak máte v podstatě vyhráno. Vezměte ho někam k silnici, kde jezdí auta, posaďte ho k noze, nechte ho zůstat a dopravu kolem Vás projíždět. Vždy pochvalte za splnění povelu a tudíž i nehonění aut, když kolem něco pojede. Po pár dnech ho můžete zkusit nechat na volno. Když to nezvládne a vystřelí, tak zase přivolat, posadit k noze a koukat dál. Jestli to bude v pohodě, tak samozřejmě radost, pochvala... Zvykat, zvykat, zvykat. Když máte ovladatelného psa, tak není důvod se uchylovat k nějakým trestům - může to pochopit a ještě být rád za výcvik.
Můžu mít ještě takový menší dotaz? Nic tím nesleduji, jen mě to zajímá, protože poslední dobou prohánění věcí řeším se spoustou lidí, kteří s tím mají docela originální problémy. Když jde tak "skvěle" po autech, jak zvládá zvěř?

Srny mu nevadí - neutikaji před nimi. S ovcemi byl problém, ale nyní bez problémů. Tam jsme to zvládli něco jako vy mi radite. Dekuju mockrat
napsal(a):
Srny mu nevadí - neutikaji před nimi. S ovcemi byl problém, ale nyní bez problémů. Tam jsme to zvládli něco jako vy mi radite. Dekuju mockrat
Před mini by utíkat tedy vážně neměl. Ale jestli neběhá ani za nimi, tak je to super. Díky za odpověď.
Já právě nyní cvičím s tzv. (mnou takto pojmenovaným) "policejním" psem. Mimochodem je to také ovčoun. Ten šílí, když vidí opilce na dopravním prostředku (pěšky je neřeší) a nebo cyklistu bez helmy. Nevím, jak na takové dodržování zákonů přišel a jak to na tu ohromnou vzdálenost vždy spolehlivě pozná. Pak ještě nesnáší zvonící kola, ale to už na něm tak zajímavé není.

Neutikaji před ním, překlep.

Neutikaji před ním, překlep :)
To je bezvládné, to ten můj nezvládá :-D
Je to můj první pes a vážně z něho mám ohromnou radost. Jen me možná mrzí, ze ho nemá někdo zkušenější, udělal by z něho úžasného psa. Bohužel, ja se na něm učím. Když nevím, zeptam se, snažím se.
napsal(a):
Je to můj první pes a vážně z něho mám ohromnou radost. Jen me možná mrzí, ze ho nemá někdo zkušenější, udělal by z něho úžasného psa. Bohužel, ja se na něm učím. Když nevím, zeptam se, snažím se.
Na to, že to je ještě mládě, si vedete oba výborně.
Jen si dejte pozor, ať nepřetrénujete. Byla by to škoda.

Děkuji, snažím se. Je fakt úžasňák, bohužel ty auta nám teď dělají starost :(.
napsal(a):
Myslím, že je suprový i tak. Zvláště, když je to Váš první pes, tak je úžasné, co spolu zvládáte. Mám nyní také téměř půlroční štěně (ale mám ho od narození a ještě k tomu bohužel na umělém odchovu, takže je jeho výcvik o poznání snadnější) a poslušnost u něj beru už tak nějak jako samozřejmost. Když ale vidím psi v jeho věku, tak mi nervy pracují. Prostě nějak nedovedu pochopit, že na zavolání v žádném případě nepřijdou, zdrhají, kam se jim zachce, při povelu sedni nebo lehni ožvykují páníčka a za nic na světe se nenechají připnout na vodítko, natož na něm v klidu šli. Ale je to takový standard, se kterým se pořád setkávám, takže Vy si ke své ovladatelnosti můžete bez výčitek gratulovat.
napsal(a):
Jistěte ho vodítkem nebo stopovačkou a choďte tam, kde jezdí auta. Nechte ho, aby je sledoval, chvalte za to, že nevyběhne. On si na ně časem zvykne a nebude je řešit, určitě nepouštějte na volno, dokud si pes aut naprosto přestane všímat. Zatím bych ho nepodporovala v jiných aktivitách, kdy by něco lovil, co se pohybuje. U psa se nikdy nic nezkouší, vše musí být na jistotu. Pokud byste ho pustila na volno "na zkoušku" co udělá a on vám za autem vypálil, budete znovu na začátku a ještě byste ho ohrozila, mohlo by ho něco přejet. Takového psa jsem ze začátku brala na parkoviště, kde auta jezdí pomaleji, rozjíždějí se a parkují, když si jich přestal všímat tam, chodili jsme po pražských ulicích a tak. Vždy ho jistěte, aby se něco nestalo. Cvičit povely jako odvádění pozornosti není úplně ten nejlepší nápad, vy potřebujete, aby ta auta plně vnímal a věděl, jak se má u nich chovat.

Děkuji Vám všem za Vaše rady