Doma sušené maso x kupovanemu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.10.2016 21:01
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Tak pesi ochutnali a ja ocichala domaci susene maso a uz nam jede v koute susicka od babicky . Od ted se mi tak nejak prici davat kupovana masa.Jsem asi divna, manzel se bude zase citik hur, ale muzu ja mu za to, ze se neumi citit lepe

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.10.2016 21:17

Zkuste kachní srdce, ty pak voní úplně jako pečená kachna. Teď mám v mrazáku hovězí, to mu zas chudákovi skoro nic nezbyde, všechno sežere panička. Hlavně při venčení se lidi děsí, že se cpu nějakým oslizlým jerky z krámu.

17.10.2016 22:15
Lexaurin

XXX.XXX.159.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zkuste kachní srdce, ty pak voní úplně jako pečená kachna. Teď mám v mrazáku hovězí, to mu zas chudákovi skoro nic nezbyde, všechno sežere panička. Hlavně při venčení se lidi děsí, že se cpu nějakým oslizlým jerky z krámu.

A co dělají vasi pesi pri suseni? Nasi lezi u dušičky a hypnotizuji ji A jelikož jo mam poprvé zapnutou v noci, jsem zvedava, jak se vyspim

17.10.2016 22:18
Lexaurin

XXX.XXX.159.43

U susicky ach jo, mobil si zase domysli v podzimním stylu

18.10.2016 00:06

Lexaurin napsal(a):

A co dělají vasi pesi pri suseni? Nasi lezi u dušičky a hypnotizuji ji A jelikož jo mam poprvé zapnutou v noci, jsem zvedava, jak se vyspim

Ano, můj pesan taky hlídá sušičku a má problém jít i ven čůrat, co kdyby mu jí někdo vyraboval. Má o zábavu postaráno a večer padne vyčerpáním. To za to otravné krájení sakra stojí.

18.10.2016 06:42

Začala nám topná sezóna (klasická kamna) i bude domácí sušené masko - kolikpak sušené krkovičky zůstalo na psy? ...nebezpečná věc tohle sušené...

18.10.2016 09:10
manbea

XXX.XXX.70.116

U nás chodí psi sušičku průběžně kontrolovat . Nejvíce je berou sušené vepř. uši, poznají, kdy se proces chýlí ke konci a chodí mě na něj upozorňovat. A jinak ano - doma sušené maso je opravdu lepší než ty glycerínové ňamky z obchodu. Děláte dobře, sušení zdar

18.10.2016 09:20
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

manbea napsal(a):
U nás chodí psi sušičku průběžně kontrolovat . Nejvíce je berou sušené vepř. uši, poznají, kdy se proces chýlí ke konci a chodí mě na něj upozorňovat. A jinak ano - doma sušené maso je opravdu lepší než ty glycerínové ňamky z obchodu. Děláte dobře, sušení zdar

Glycerin, jo presne to me napadlo, když jsem srovnala susena prsa doma a koupena, Koupena proste nacucana glycerinem, fuj

18.10.2016 16:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Glycerin, jo presne to me napadlo, když jsem srovnala susena prsa doma a koupena, Koupena proste nacucana glycerinem, fuj

Holky navnadily jste mne. Ty kupované občas dávám, ale sušičku mám, tak bych sakryš mohla něco nasušit! Teď mi pomalu dochází domácí játrovky, tak bych zkusila ta kachní srdíčka, jen nevím, kde je vlastně koupím, ani si nevybavuju, že bych je někde v krámu viděla Kde kupujete? A návod, jak usušit, aby byla, tak akorát"?

18.10.2016 17:05

lesnížínka napsal(a):
Holky navnadily jste mne. Ty kupované občas dávám, ale sušičku mám, tak bych sakryš mohla něco nasušit! Teď mi pomalu dochází domácí játrovky, tak bych zkusila ta kachní srdíčka, jen nevím, kde je vlastně koupím, ani si nevybavuju, že bych je někde v krámu viděla Kde kupujete? A návod, jak usušit, aby byla, tak akorát"?

Proboha, snad v sušičce nesušíte ovoce?! Tam patří zásadně maso!

Kachní srdce mají standardně v Tesku a někdy i v Albertu.

18.10.2016 18:44
manbea

XXX.XXX.18.54

Sušíme jakékoliv maso - svalovinu, kachní, kuřecí, vepřové srdce a uši, hovězí srdce, zkoušeli jsme i játra. Vše je potřeba nakrájet na cca 1 cm tlusté plátky a sušit a sušit a sušit. Srdce a játra mají dost krve, trvá to o něco déle.Jediná nevýhoda sušeného masa je ta, že se dlouho krájí a suší, a pak se strašně rychle sežere

18.10.2016 20:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ne, nehrozí, od té doby, co jsem dostala sušičku(dva roky zpátky) všechno ovoce poschlo a pomrzlo

18.10.2016 20:25
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Už jsme to dost zvažovala takže tahle diskuze je super . Co tam vše sušíte za maso a jak dlouho? Manžel a nejstarší syn si sušené maso kupují takže by se sušička asi i vyplatila, navíc když budou dvě feny tak se spotřeba zvýší sušička asi je jedno jaká? uchovávat ve sklenici? jak dlouho to vydrží pokud se to nesní

18.10.2016 20:52
manbea

XXX.XXX.18.54

Sušené uši vydrží v clip dóze ve špajzu při skoro pokojové teplotě více než měsíc ( déle nevydržely - byly sežrány). Ostatního masa suším tolik, aby se do 3 týdnů spotřebovalo, to mám v chladničce v dóze a u toho silikagel kvůli eliminaci vlhkosti.
Nejlépe se suší kuřecí svalovina, ale počítejte s tím, že se sušením maso opravdu hodně scvrkne. Doba sušení je různá, záleží na druhu masa a sušičky, cca 12 - 15 hod.

18.10.2016 22:02
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

No tak moje prvni zkusenost dle doporuceni "stare zname susicky". Kureci prsa na dva milimetry krajene, omyte, osusene uterkou za 5 hodin suseni konzistence chipsu . Chutna ale priste necham kratsi dobu nebo udelam silnejsi platky.

18.10.2016 22:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Asi jste to tady někde psali/psaly, ale stejně se zeptám - co máte za sušičky?

Že bych napsala Ježíškovi

18.10.2016 22:14

Mám nejlevnější Zelmer FD sušičku se dvěma výkonnostními stupni a na ten vyšší to trvá pár hodin. Maso tak 2 až 3 mm tloušťka - kuřecí nebo krůtí max.4 h, kachní srdce cca 6 h, hovězí do 7 h. V lednici v mikroteňáku 3 týdny, ale u nás se bezpečně spolyká za pár dní, většinou suším každý víkend.

18.10.2016 22:21
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Ja mam nejakou totalitni po rodicich Abc Dörrer. tri vykonnostni stupne.Susi jak o zivotsmajlík jen nevim, jestli se jeste prodava

18.10.2016 23:09

Lexaurin napsal(a):
Ja mam nejakou totalitni po rodicich Abc Dörrer. tri vykonnostni stupne.Susi jak o zivotsmajlík jen nevim, jestli se jeste prodava

Se nedivím, že suší jak o život, jsou výkonné, jak tak koukám. Stále se prodávají, jen neuvádějí Dörrer, jen ABC.

Zaneta2

19.10.2016 00:10
Zaneta2

XXX.XXX.162.36

Maso suším už roky, vždy, když zabíjíme kůzlata i třeba králíky, ten psům ten "odpad", který nezpracuju. Tedy i průdušnice, uši, velké cévy, vnitřnosti všeho druhu, ořezy (na střívka jsem ještě neměla čas, ani chuť). Vydrží ve vakuovém sáčku do sežrání a to i několik měsíců a voní, ty sra*kY už nekoupím. Suším teda poctivě,0,5 mm, na program "maso" asi den, balím hned po vychladnutí, ať to nestihne zase natáhnout vlhkost. Zkrmuju nejdřív ořezy s vyšším obsahem tuku, čím víc tuku, tím míň vydrží. Suška stará asi 15,20 let od již nežijící babičky...velmi podobná EziDri, možná její předchůdce.

19.10.2016 07:23
manbea

XXX.XXX.70.116

Se nedivím, že suší jak o život, jsou výkonné, jak tak koukám. Stále se prodávají, jen neuvádějí Dörrer, jen ABC.

Přesně tuto máme, ta první skonala asi po 15 letech sušení, tak jsme ji koupili znovu (a přidali plata z té původní). Suší dobře, suším na nižší stupeň a déle, ale vím, že to jde i urychlit, záleží na mase a času. V každém případě je doma sušené maso pro psy nejlepší odměna.

19.10.2016 10:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Dáváte pod maso do sušičky pečící papír? Nebo plata po každém sušení umyjete?

19.10.2016 10:16
asurwic

XXX.XXX.36.3

Fiona.Praha napsal(a):

Já ty největší zbytky nechám vyždíbat psům a pak myji. Mám sušičku s platy, které mají v sobě díry (jsou tak už od výrobce ) a tak nevím, zda by to s papírem fungovalo.

Zaneta2

19.10.2016 16:22
Zaneta2

XXX.XXX.162.36

Fiona.Praha napsal(a):

Umyju v myčce smajlík (jsou to taková síta).

25.10.2016 20:10
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Susite nekdo v susicce kosti?

Mocha

25.10.2016 21:29
Mocha

XXX.XXX.168.56

Suším mlety vetamix i s droby pro 7 psu na dogtreky a na vandry. Psi si libuji, rodina v dobe kdyz to sušim bud neni doma, nebo se chce odstehovat nebo vystehovat mě. Do trouby dam 5 drevenych platiček a rozprostřu na to asi 1 cm silnou vrstvu masa. Do cele trouby se vejde asi 6 kilo masa, což mi staci na dva dny krmeni, kdyz k tomu jeste primicham ovesne vlocky. Pro moje psy mam na jeden den i s vločkama v suchym stavu 1 kilo smesi. Naprosto uzasna vec. Ja teda jeste to skorousušeny maso rozdrtim v mixeru, je neuveritelny, jak se to seschne. Nedelam to moc dopredu, vzdy vyuziju kdyz jede rodina treba ke tchyni nebo tak, susim to aso dva dny na 50 stupnu na horkovzduch, max tak mesic a nebo to skladuju v mrazaku.

26.10.2016 11:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Hele..ta kachní srdce muž se ptal v Tescu a čuměli na něj, jako že to v životě neslyšeli, já se ptala jen tak cvičně u řezníka, přeci jen objednávají z rozličných zdrojů a smáli se mi, že to asi těžko. Prý: kde by se spotřebovalo tolik kachen, aby zbylo toliko srdcí Vážně kupujete kachní, ne kuřecí? Každopádně ho zítra ještě vyšlu do Alberta...

26.10.2016 11:59
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Ja kachni kupuji normalne v masne, maji je tam mrazene. A v Globusu take.

26.10.2016 18:27

lesnížínka napsal(a):
Hele..ta kachní srdce muž se ptal v Tescu a čuměli na něj, jako že to v životě neslyšeli, já se ptala jen tak cvičně u řezníka, přeci jen objednávají z rozličných zdrojů a smáli se mi, že to asi těžko. Prý: kde by se spotřebovalo tolik kachen, aby zbylo toliko srdcí Vážně kupujete kachní, ne kuřecí? Každopádně ho zítra ještě vyšlu do Alberta...

Fakt kachní, zrovna před chvílí jsem přinesla z Máje (Tesco) a mrskla do mrazáku. Pak ještě v Kotvě (Albert), ale tam už jsou teď jen někdy. Jednou byly kachní poslední, tak jsem přihodila balíček kuřecích a byla jiná, menší.

wvw

28.11.2016 20:51
wvw

XXX.XXX.106.7

Suším prvně, koupila jsem kuřecí srdíčka, nakrájela každé cca na 5 podélných kousíčků, a vepřové žaludky taky na kousíčky.

Přemrazila, ještě polotuhé nakrájela (fakt to jde mnohem lépe než krájet je měkké), chvilku povařila (abych měla jistotu, že mi při canisterapii důchodci nechytí salmonelu) a suším.

Jak poznám, že už to je? Dá se to přesušit?

Dohromady 1,5 kg povařením pustilo tak asi 3-4 litru šťávy, takže mám čím psovi ochutit granule a sušení se dost urychlilo. Snad to teda fena bude žrát, nechtěla to ani syrové, ani povařené, ale ona je fakt anorektička.

Z kila vepřových žaludků mám aktuálně 300g kostiček, z 500g kuřecích srdcí jsem na 120g. Povařením se z nich sice dostal nějaký tuk, ale i tak jsou kousky srdíček výrazně mastnější než žaludky.

Počítali jste si někdo, jak vám to vychází finančně?

Odhaduju to, že z toho kila vepřového budu mít 250g sušeného, nakoupeno za 50kč/kg... takže 100g sušeného mám za 20kč + energie (vlastní a elektrická )... oproti 80kč za balíčky v obchodě.

wvw

28.11.2016 20:54
wvw

XXX.XXX.106.7

Ještě poznatek - mám také zde zmiňovanou sušičku ABC, zaplnila jsem stěží 3 patra ze 4, takže příště tam směle naskládám 2,5 kg masa, aby byla skutečně vytížená.

Teda pokud to čuba bude žrát :D.

28.11.2016 21:04
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Dá se to presusitsmajlík, je to pak jak troud a lame se tosmajlík. Jinak bych nevarila, maso prichazi o cenne latky. Staci premrazit. Susim na ABC na trojku, coz je šedesat stupnu, skoro jako pasterizace ;-). Navic zaludecni kyselina psa je silnejsi nez u cloveka obzvlaste umi-li travit kosti.

28.11.2016 21:08
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Mimochodem, ja veprove nesusim, je tucne. Susim hovezi, kruti, kureci, kachni, srdce, zaludky, jazyk, jatra.Mam objednanu koninu, teleci a jehneci.

28.11.2016 22:06

Pokud chcete mít jistotu zdravotní nezávadnosti, sušte (nebo dejte předsušit do trouby) první půl hodiny na 75 stupňů, nemusíte vařit. Salmonela by neměla (teoreticky) přežít 2 minuty při teplotě nad 70°C.

wvw

28.11.2016 22:33
wvw

XXX.XXX.106.7

Lexaurin napsal(a):
Dá se to presusitsmajlík, je to pak jak troud a lame se tosmajlík. Jinak bych nevarila, maso prichazi o cenne latky. Staci premrazit. Susim na ABC na trojku, coz je šedesat stupnu, skoro jako pasterizace ;-). Navic zaludecni kyselina psa je silnejsi nez u cloveka obzvlaste umi-li travit kosti.

Ono o psa mi v tomto směru až tak nejde, projde to přes ruce stařičkých lidí v domově důchodců, tak chci mít jistotu.

Jak jsem psala, kuřecí srdíčka jsou tučnější než vepřové žaludky.

Konečné skóre - z kila žaludků mám 280g sušeného, po odstranění vody převařením mi stačilo na dokonalé usušení 5 hodin. Pokud suším alespoň částečně na noční proud, tak jsem to byvoko spočítala na 10kč (moc mi to nevěřte, na matiku jsem špatná).

Takže jsem pořád na těch cca 20kč/100g.

28.11.2016 22:56
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

wvw napsal(a):
Ono o psa mi v tomto směru až tak nejde, projde to přes ruce stařičkých lidí v domově důchodců, tak chci mít jistotu.

Jak jsem psala, kuřecí srdíčka jsou tučnější než vepřové žaludky.

Konečné skóre - z kila žaludků mám 280g sušeného, po odstranění vody převařením mi stačilo na dokonalé usušení 5 hodin. Pokud suším alespoň částečně na noční proud, tak jsem to byvoko spočítala na 10kč (moc mi to nevěřte, na matiku jsem špatná).

Takže jsem pořád na těch cca 20kč/100g.

. Takze se nic nestane kdyz to slupnou i stareccismajlíkSuper. Mne ujida sousedka, kdyz spolu vencime, zatim se nepo... . Na finance to nepocitam, pro me je dulezite, ze psiska necpu chemií

wvw

28.11.2016 23:03
wvw

XXX.XXX.106.7

Lexaurin napsal(a):
. Takze se nic nestane kdyz to slupnou i stareccismajlíkSuper. Mne ujida sousedka, kdyz spolu vencime, zatim se nepo... . Na finance to nepocitam, pro me je dulezite, ze psiska necpu chemií

By to chudáci žužlali celý den

28.11.2016 23:08

Sušená kachní srdce u nás do 30 až 40 Kč/kg. Podle toho, kde koupím. Zabavení psa z asistence a hlídání sušičky - neocenitelné. Po sušícím půldni večer padne a spí. Jinak tučné spodní části okrájím na okamžitou spotřebu a zpět do mrazáku, sušené části jsou absolutně bez tuku.

29.11.2016 11:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Sušená kachní srdce u nás do 30 až 40 Kč/kg. Podle toho, kde koupím. Zabavení psa z asistence a hlídání sušičky - neocenitelné. Po sušícím půldni večer padne a spí. Jinak tučné spodní části okrájím na okamžitou spotřebu a zpět do mrazáku, sušené části jsou absolutně bez tuku.

Díky moc za fotku krabičky kachních srdcí! Našla jsem to až včera a hned jsem ukazovala muži. Je přesvědčený, že se to fakt vozí jen do Prahy a já částečně také - sama jsem se v Tescu dívala a nic takového tam nebylo. V pondělí jedu do Brna, tak kouknu tam

29.11.2016 11:56
Arni

XXX.XXX.21.146

lesnížínka napsal(a):
Díky moc za fotku krabičky kachních srdcí! Našla jsem to až včera a hned jsem ukazovala muži. Je přesvědčený, že se to fakt vozí jen do Prahy a já částečně také - sama jsem se v Tescu dívala a nic takového tam nebylo. V pondělí jedu do Brna, tak kouknu tam

Kupte hovězí srdce u řezníka, taky dobrota pro pesany.

29.11.2016 12:00

Arni napsal(a):
Kupte hovězí srdce u řezníka, taky dobrota pro pesany.

A jaký guláš z něho

29.11.2016 12:05
Arni

XXX.XXX.21.146

A jaký guláš z něho

Já gulage jen z klišky. Srdce baští hafan.

29.11.2016 12:07
Arni

XXX.XXX.21.146

Kližky, oprava.

29.11.2016 12:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni napsal(a):
Já gulage jen z klišky. Srdce baští hafan.

My taky, z kližky je nepřekonatelný. Srdce kupuju na vaření, sušit mne je nanapadlo. Jen uvažuju...nekupuju já to vepřová? Nějak si neuvědomuju, že bych viděla někdy hovězí...zase (teda nakupuju jen u našeho řezníka, možná někde v marketu...).

29.11.2016 12:11
Arni

XXX.XXX.21.146

lesnížínka napsal(a):
My taky, z kližky je nepřekonatelný. Srdce kupuju na vaření, sušit mne je nanapadlo. Jen uvažuju...nekupuju já to vepřová? Nějak si neuvědomuju, že bych viděla někdy hovězí...zase (teda nakupuju jen u našeho řezníka, možná někde v marketu...).

Objednávám u řezníka, má tak dvě kila. Cena kolem padesáti korun za kilo.

29.11.2016 16:50
Lexaurin

XXX.XXX.177.137

Nezkoušel někdo susit třeba masova zebra hovězí?

29.11.2016 22:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin napsal(a):
Nezkoušel někdo susit třeba masova zebra hovězí?

Jako celá žebra, s kostma? Hm, to asi půjde hůř. Ne, nezkoušela. Kdysi jsem je psům objednala na kousání syrová a vůbec je nechtěli. Proti věpřovým jsou hodně tvrdá a oni mi tvrdé ani nechtěli vzít do papulí.

29.11.2016 22:33
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

lesnížínka napsal(a):
Jako celá žebra, s kostma? Hm, to asi půjde hůř. Ne, nezkoušela. Kdysi jsem je psům objednala na kousání syrová a vůbec je nechtěli. Proti věpřovým jsou hodně tvrdá a oni mi tvrdé ani nechtěli vzít do papulí.

No tem mym kosti prave, ze syrove take nejedou, davam jim krky pomlacene palickou a zatazene ve vyvaru, tak jsem si rikala, ze ta susena zebra by mohla byt OK, asi to zkusimsmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík