Dobrý den, nemáte někdo změřené, na jakou teplotu si dokáže pes vlastním tělem vyhřát zateplenou boudu při mrazech ? Mám půl roční štěně BOC, má luxusní boudu, zateplenou 6cm polystyrenem a ve vchodu do boudy a do ložnice proti průvanu koberec.Jako podestýlku vysokou vrstvu slámy.Manžel si ťuká na čelo, když ho každý večer chodím přikrývat dekou už v říjnu...
Místo koberce mám "klapačku" - takové houpací dveře - vevnitř polystyrén, zvenku dřevo. Venku -15, vevnitř +10 - +12. Bouda není na větru a dešti, ale v chráněném kotci.
Nemusíte mít strach, než budou mrazy, štěně bude zase větší a navíc má i chlupy, takže v zateplené boudě se slámou vám určitě nezmrzne, i když bude -20. Navíc ty zimy poslední dobou ani moc zimou nejsou, opravdové mrazy jsou jen pár dní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak mu dejte boudičku do stáje k ovečkám, tam mu nebude zima určitě.
Děkuji za odpovědi. Lítačky dvířka jsou dobrý nápad, už jsem se dívala na netu.Ovečky nemáme, máme kravičky, boudu tam tahat nebudu, ale třeba jí zkusím udělat pelíšek u nich v teple ve slámě, třeba jí zima donutí a vezme to za vděk...Zatím dává přednost lidské smečce před stádečkem, i když s telátkama se chodí olizovat...