Kousání...jinak zlatíčko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.10.2016 19:47
maci1516

XXX.XXX.36.52

Dobrý večer,
jdu si k vám všem pro radu...prosím každou radu nebo zkušenost uvítám..
Máme 6.měsíční štěně labradorského retrívra. Chodíme na cvičák- školička pro štěňátka.Chodíme na vycházky, hrajeme si, hraček má dostatek a velkou zahradu...Potřebuji radu nebo jak odnaučit, aby do mě nekousal už jsem snad zkusila vše..a už i četla vše možné a nějak si nevím rady... Dávám mu povely, hrajeme si a rád aportuje, povely plní...ale jakmile se mu nevěnuji nebo si dokonce jdu sednout hned ho mám na sobě a kouše mě, kde může..když mě vítá, taky se ke mě přitulí a kouše, jako by mě vítal..Má potřebuji neustále do mě kousat...Už nevím, jak mu vysvětlit, že to nesmí, že si to ke mě nesmí dovolit...Děkuji

21.10.2016 19:55
asurwic

XXX.XXX.36.3

maci1516 napsal(a):
Dobrý večer,
jdu si k vám všem pro radu...prosím každou radu nebo zkušenost uvítám..
Máme 6.měsíční štěně labradorského retrívra. Chodíme na cvičák- školička pro štěňátka.Chodíme na vycházky, hrajeme si, hraček má dostatek a velkou zahradu...Potřebuji radu nebo jak odnaučit, aby do mě nekousal už jsem snad zkusila vše..a už i četla vše možné a nějak si nevím rady... Dávám mu povely, hrajeme si a rád aportuje, povely plní...ale jakmile se mu nevěnuji nebo si dokonce jdu sednout hned ho mám na sobě a kouše mě, kde může..když mě vítá, taky se ke mě přitulí a kouše, jako by mě vítal..Má potřebuji neustále do mě kousat...Už nevím, jak mu vysvětlit, že to nesmí, že si to ke mě nesmí dovolit...Děkuji

Tady nejde o to, že si to nesmí dovolit - hrát si samozřejmě smí. A některé štěňata prostě žvýkají více. Ale nemůže Vás otravovat kdy si vzpomene - zvláště pokud na to myslí pořád..

Odhazovala jste pamlsky? Namazala jste si ruce citronem (nebo tabascem, octem...) ? Jinak když umí povely, proč ho nenecháte sednout / lehnout / odejít na místo?

21.10.2016 20:04
maci1516

XXX.XXX.36.52

Samozřejmě chápu, že hrát si musí, že je to normální...Já nevím, jak správně se vyjádřit, nejlepší by bylo tu reakci vidět...Jako povely umí, rád se učí...ale jakmile není po jeho, tak reaguje, že mě začne okusovat, abych dělala co chce on a to už někdy zareaguje na sedni, že přestane, ale za pár minut to začne znovu... Potřebovala bych radu, jak ho odnaučit nebo co přesně dělat, když začne kousat a nechce přestat...četla jsem i že jakmile kouše odejít nevšímat si, taky máme za sebou, vše možné jsem zkoušela...ale nic platné, reakce u něho je pořád stejná..je to jak kdyby se prostě začal vztekat, jako dítě, že nedělám vše podle něho nebo si sednu a nechci si chvíli hrát...nerada bych něco zanedbala, aby to nezůstalo do dospělosti a to by bylo horší...

21.10.2016 20:20
scylla

XXX.XXX.150.32

asurwic napsal(a):
Tady nejde o to, že si to nesmí dovolit - hrát si samozřejmě smí. A některé štěňata prostě žvýkají více. Ale nemůže Vás otravovat kdy si vzpomene - zvláště pokud na to myslí pořád..

Odhazovala jste pamlsky? Namazala jste si ruce citronem (nebo tabascem, octem...) ? Jinak když umí povely, proč ho nenecháte sednout / lehnout / odejít na místo?

V žádném případě si prosím vás nemažte ruce pálivým kořením, to je hrozná kravina, kdybyste mu sáhla náhodou do oka, , může oslepnout.

Může vás klidně kontaktovat, kdy si vzpomene, není jediný důvod, proč by nemohl. Je jen na vás, jak na to budete reagovat. Když ho budete chvíli ignorovat nebo na něj promluvíte a zabavíte ho jinak, případně uhladíte do klidu, bude v klidu a postupně zjemní. Kousání je u štěněte normální.

21.10.2016 20:36
maci1516

XXX.XXX.36.52

Opravdu se snažím co to jde, ale občas mě to dost bolí, nohy už mám celé modré a ruce pokousané...hladím ho, tulíme se, snažím se ho unavit, ale má potřebu pořád kousat...Hlavně teda, když není po jeho to už má amok..Píšu si sem právě o radu, zda má někdo zkušenost, abych něco nezanedbala..a je pravda, že ráda slyším, že časem to přejde doufám v to..mám dvě děti 2 a 5let a ty jsem ho odnaučila okusovat...ale na mě se pak řádně vyřádí..

21.10.2016 20:42
scylla

XXX.XXX.150.32

maci1516 napsal(a):
Opravdu se snažím co to jde, ale občas mě to dost bolí, nohy už mám celé modré a ruce pokousané...hladím ho, tulíme se, snažím se ho unavit, ale má potřebu pořád kousat...Hlavně teda, když není po jeho to už má amok..Píšu si sem právě o radu, zda má někdo zkušenost, abych něco nezanedbala..a je pravda, že ráda slyším, že časem to přejde doufám v to..mám dvě děti 2 a 5let a ty jsem ho odnaučila okusovat...ale na mě se pak řádně vyřádí..

Hraje si, jak umí, naučte ho jiné formy hry. Chce to nastavit situace tak, aby bylo po vašem a zároveň "po jeho", aby ho to po vašem bavilo a naučil se to mít rád. Mám tříletého psa a dvouletou fenu a kousali jak piraně, naučili jsme se na hračku, mazlení, povídání, asistence u práce, kde sledovali, co dělá, vše si očichali, prozkoumali a jsou z nich sice velmi temperamentí, ale pohodoví psi.

21.10.2016 21:29
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

maci1516 napsal(a):

Ja jsem fenku odnaucila kousanim prudit tak, ze jsem ji nacpala ruku jeste hloubeji do tlamy. A kdyz ji popadl amok, chytila jsem ji do naruci a drzela dokud ji neprestal. Ukidnovala jsem ji hlasem, suskala ji do ucha:"kliid". Jakmile sklidnila hormon, pustila jsem ji. Slo to v pohode. Ted si hrajem na kousanou normalne . Jinak kdyz jsem se ji nemohla venovat(byla hodne hyperaktivni jako stene), dala jsem ji na hlodani bejkovec. Ted, kdyz vidi, ze mam praci, zhodnoti situaci a kdyz to vypada na dlouho, sama si ho prinese, lehne si a hloda.Taky mame povel:"odpocivej" Pokazde, kdyz lezela v klidu, rekla jsem ho a pohladila j. Ted uz ho davam dopredu

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2016 21:44

scylla napsal(a):
V žádném případě si prosím vás nemažte ruce pálivým kořením, to je hrozná kravina, kdybyste mu sáhla náhodou do oka, , může oslepnout.

Může vás klidně kontaktovat, kdy si vzpomene, není jediný důvod, proč by nemohl. Je jen na vás, jak na to budete reagovat. Když ho budete chvíli ignorovat nebo na něj promluvíte a zabavíte ho jinak, případně uhladíte do klidu, bude v klidu a postupně zjemní. Kousání je u štěněte normální.

Měla jsem kousavou feňulku a tady musím souhlasit se Scyllou nepomáhalo nic než "umazlit" (uhladit) do klidu, časem z toho nakonec sama vyrostla, dneska je to ta nejhodnější holka pod sluncem a i když lumpačíme a "pereme se", tak "kouše" s velkým citem, na rozdíl od psa, který jako štěně nebyl okusovací, toho musím při hře krotit a upozorňovat ho, aby byl opatrný...

21.10.2016 21:56
maci1516

XXX.XXX.36.52

Moc vám vše děkuji za reakce...posbírám si toho co nejvíc a na to se upnu, zkoušela jsem vše možné..jen jsem nevěděla, čeho se držet, zda něco nedělám špatně.. taky jsem už držela v náručí a hladila, ale má sílu, jak bejk, tak jak se dostal na obličej, musela jsem pustit... ale vezmu to v klidu a budeme se snažit oba...každý má jiný názor, jiný jinak radí...proto píši tady, kdo má opravdové zkušenosti, to je nejcennější...

21.10.2016 22:01

maci1516 napsal(a):
Moc vám vše děkuji za reakce...posbírám si toho co nejvíc a na to se upnu, zkoušela jsem vše možné..jen jsem nevěděla, čeho se držet, zda něco nedělám špatně.. taky jsem už držela v náručí a hladila, ale má sílu, jak bejk, tak jak se dostal na obličej, musela jsem pustit... ale vezmu to v klidu a budeme se snažit oba...každý má jiný názor, jiný jinak radí...proto píši tady, kdo má opravdové zkušenosti, to je nejcennější...

Zkoušejte, každý pejsek je originál, na každého platí něco jiného, taky jsem toho vyzkoušela vícero, chce to notnou dávku trpělivosti a uvidíte, že se časem zadaří. Budu držet palečky, aby z toho pejsek vyrostl, co nejdříve a věřte vím o čem mluvím...

Ještě bych vzpomenula naší německou ovčandu, ta byla taky kousací a naše bábi, aby vůbec mohla chodit po zahradě aniž by měla na noze zakousnuté štěně, tak za sebou tahala koště a ovčanda zápasila s koštětem a taky nám z toho vyrostla

21.10.2016 22:12
maci1516

XXX.XXX.36.52

Ráda čtu tyto příspěvky, aspon mě uklidňují... Musím se obrnit trpělivostí, aspon vím, že je to tak všude...že to tak ty naše psí miminka mají...už jsem se fakt obávala, že dělám něco špatně, hlavně přitom jeho kousacím amoku... Zvládneme to, musíme.. ;) No a smeták u nás, jak ho vidí, tak to je rodeo...litá s ním po celé zahradě :D :D.

21.10.2016 22:17
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Take jsem nosila porad doma po kapsach pamlsky a baloneka kdyz se stene chovalo tak jak se mi libilo, odmenila jsem ho. Ze dne na den mu to docvaklo, a opakovalo to odmenovane chovani.

22.10.2016 09:38
maci1516

XXX.XXX.36.52

Ano, přesně tak...mám u sebe neustále pamlsky nebo hračku...ale při jeho kousacím amoku ho nezajímá vůbec nic ani můj hlas, jen prostě musí kousat...ale jak jsem si přečetla všechny tyto příspěvky jsem klidnější..

22.10.2016 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Na kousací amoky jsem měla malý ručník, takový ten na ruce a pokud psi začali, útočit" okamžitě jsme si hráli na přetahovanou, já ruce uprostřed a každé štěndo na jednom konci a tahala jsem je za sebou a, bojovala", dokud nepadla já či oni Měla jsem dvě stejně stará štěnda velkých ras. Dá se to, jen prostě na to musíte být připravená a vyblbnout ho. Pak chvilku mazlit a zase vyblbnout. Je to náročné, ale jinak to fakt se psem nejde.

22.10.2016 11:43
Lexaurin

XXX.XXX.226.60

Jinak kousaci hry hrajeme doted, treba kdyz prijdu z prace, vlitnem na letiste, pesa kouse me, ja vrcim, lezu po ctyrech a kousu ii take . Bud jemne rty nebo rukama, to je bezva- protoze ona ma tlamu jen jednu a ja mam ruce dve, z kazde strany jedna . Ale kdyz to zaboli, vypisknu:"Jau" a ona zjemni. Jsou to tzv "nahe hry" tedy bez pomucek a velmi upevnuji vztah se psem.

22.10.2016 16:04

maci1516 napsal(a):
Ráda čtu tyto příspěvky, aspon mě uklidňují... Musím se obrnit trpělivostí, aspon vím, že je to tak všude...že to tak ty naše psí miminka mají...už jsem se fakt obávala, že dělám něco špatně, hlavně přitom jeho kousacím amoku... Zvládneme to, musíme.. ;) No a smeták u nás, jak ho vidí, tak to je rodeo...litá s ním po celé zahradě :D :D.

Je to labrador prostě tohle dělají rádi. Koušou, tahají za oblečení, to je labradoří láska.Mám několikátého, všichni to dělali, občas jim to dovolím, když mám staré hadry, hrajeme si. Musí se naučit reagovat na povel dost nebo stačí, to přijde s věkem. Cvičte poslušnost, pracujte s ním, mějte ho ráda. labíci jsou neuvěřitelná stvoření, vrozená inteligence. Nechte ho dospět, vychovávejte ho ale nepokažte si vztah nějakými nespravedlivými tresty, nesnáší tvrdost.

22.10.2016 18:35
maci1516

XXX.XXX.36.52

Super, moc děkuji..To jsem potřebovala slyšet... je to náš Miláček, nerada bych něco pokazila..

Přidejte reakci

Přidat smajlík