Uživatel s deaktivovaným účtem

Slámu.

Letos chci vyzkoušet toto, ale asi to pes vyháže ven.
https://www.marusik.cz/p/podestylka-pro-psy-150-l-drevita-vlna.

Slámu.

Je to dole na tom odkazu, ale praktickou zkušenost nemám.
-
Hlavní důvody, proč používat dřevitou vlnu jako nejlepší podestýlku pro psy místo slámy, koberců, starých matrací, sena nebo dek:
- vlna udržuje psa v teple
- dřevitá vlna je bezprašná a antialergická
- dobře odvádí vlhkost i z těla psa, tudíž se pes rychleji zahřeje
- požívat ji mohou i chovatelé-alergici, protože je bezprašná
- chrání proti plísním a mikroorganismům
- je trvanlivější než sláma nebo seno
- psům " neteče z očí", nemají oči podrážděné.

Celý život, co máme N.O. používáme do boudy od podzima do jara jen slámu. V létě nic. Manžel udělal do boudy ještě jednu podlahu na vyndávání, jen do té ložnice přímo na míru. Fena má boudu zateplenou ze shora i dola a ze všech stran (mezi všemi stěnami je isover) a v ložničce má právě ještě tu 2. podlahu navíc, a to z prostého důvodu. Má to celé vystlané slámou a jak je např z prochajdy špinavá a mokrá, do rána krásně uschne a vyleze jak ze salonu, čistá. Je to huňatá dlouhosrstka. Ta špína a prach propadá tou vrchní podlahou dolů na tu spodní a zůstane tam. Podle potřeby, pak zvednu víko, vymetu slámu, vyndám vrchní podlahu a vytřu ten propadaný prach ze spodku. Vrchní podlahu dám zpátky, nastelu další čerstvou slámu a hotovo. Vždycky, když má takhle čerstvě vyměněnou, se jí ani nechce vylézat ven. Moc ráda si tam hoví zavrtaná ve slámě. Je čistá a voní po té slámě. Když jsou mrazy, přidělávám na vchod lamely, opravdu fungují, v boudě má krásně teplo. Boudu máme tuto:http://www.boudy-propsy.cz/boudy/ a lamela je toto:http://www.boudy-propsy.cz/news/lamelova-clona-odolna-proti-okusu-vhodna-pro-zimni-obdobi-/.
Celý život používám slámu, o dřevité vlně jsem dřív ani nic nevěděla (snad se ani nevyráběla, nevím). Sláma dobře odvádí vlhkost a udržuje teplo. Nevýhodou je, že se drolí, takže v mrazech je nutno ji 1x týdně vyměňovat, protože nadrolená už svoje dobré vlastnosti nemá.
Desítky psů (za můj život) snášely slámu dobře až se našel jeden alergik - feně teklo z očí (hodně). Slámu jsem vyměnila za bezprašné hobliny. Prodávají to ale jako bezprašné piliny (ale piliny jsou pro mne označení pro jemné kousky dřeva, spíše prach, hobliny pro hrubé). Feně z očí již neteklo, ale mám za to, že izolační vlastnosti byly trošku horší, ta dřevitá vlna by mohla být lepší (ale zkušenost s ní nemám). Výhodou hoblin bylo, že se nemusely tak často měnit. Stačilo tak 1x za 4 - 6 týdnů.
maci1516
napsal(a):
Zdravím,
nemám žádné zkušenosti, jen co jsem si přečetla... Co dát psovi na zimu do boudy? Máte někdo zkušenost? Slámu nebo dřevitou vlnu?
Jinak boudu máme 3vrstvou dřevo, polystyrén, dřevo..Jak nám bylo doporučené...Jen by mě zajímalo, co mu dát na zimu dovnitř... Děkuji vám
Spoustu čisté, vyprášené a suché slámy.
I my jsme přešli na dřevitou vlnu a přiznávám, že víceméně z nouze neboť sehnat v Praze kvalitní slámu je nemožnost. Spokojenost však předčila očekávání. Psi jsou v ve větší zimě krásně zahřátí a sušší, není binec po celém kotci a nemusí se vůbec doplňovat. Vydrží celou zimu nerozdrobená a krásně nadýchaná.