Devil1234

XXX.XXX.99.38
Mám 4 měsíční stěně ohaře. Je strašně nenažrané. Je úplně bezedné. Sežere všechno, nikdy nemá dost. Pak z toho zvrací. Veterinářka říkala, že je tlustý, tak at mu nic nedáváme, ale on si stejně něco vždy najde. Nevíte někdo co s tím? Já už si fakt nevím rady. Takový nenažranec už byl, když jsme si ho v 7. tydnu brali.
No, ono se to lehce řekne - schovat krmení...
Taky mám teď doma pětiměsíčního "pažravce" rotíka. Baští dvojnásobnou dávku, která je uvedená na pytli s granulemi. S váhou je na horní hranici (odhadem, nemám váhu), žádné pohybové problémy nemá, je venku a blíží se zima...
Pořád musí mít k dispozici něco ke žvýkání, jinak žere dřevo, nebo vyhledává a vyhrabuje i kameny Osvědčily se mi prasečí nožičky. Bohužel nevím, kde je sehnat, jelikož jsou pro něj nejlepší takové ty sušené (nebo jak je to upravené), co se prodávají na výstavách. O syrové totiž nestojí a uvařené má za chvilku zblajznuté. Zkuste mu taky nabídnout třeba ucho, nebo nožičku. Na víc se tím i zabaví a nevymýšlí "bekoviny".
Holt, každý pes má jinou "spotřebu". Moje kamarádka měla matku s dcerou RR a při stejném krmení (typ granulí i množství) byla jedna fena v perfektní kondici a druhá byla přímo vychrtlá, takže musela dostávat víc, jak dvojnásobek toho, co první fena.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prasečí nožičky apod. jsou celkem výživné pamlsky, co dlouho nevydrží, pořiďte paroží. Taky jsem měla pažravé štěně - jídlo jsem zabezpečila a kupovala parohy - jel pomalu od rána do večera.
dadu
napsal(a):
Taky mám teď doma pětiměsíčního "pažravce" rotíka. Baští dvojnásobnou dávku, která je uvedená na pytli s granulemi. S váhou je na horní hranici (odhadem, nemám váhu), žádné pohybové problémy nemá, je venku a blíží se zima...
Pořád musí mít k dispozici něco ke žvýkání, jinak žere dřevo, nebo vyhledává a vyhrabuje i kameny Osvědčily se mi prasečí nožičky. Bohužel nevím, kde je sehnat, jelikož jsou pro něj nejlepší takové ty sušené (nebo jak je to upravené), co se prodávají na výstavách. O syrové totiž nestojí a uvařené má za chvilku zblajznuté. Zkuste mu taky nabídnout třeba ucho, nebo nožičku. Na víc se tím i zabaví a nevymýšlí "bekoviny".
Holt, každý pes má jinou "spotřebu". Moje kamarádka měla matku s dcerou RR a při stejném krmení (typ granulí i množství) byla jedna fena v perfektní kondici a druhá byla přímo vychrtlá, takže musela dostávat víc, jak dvojnásobek toho, co první fena.
Ale tady nejde o to, jestli některý pes potřebuje víc nebo míň žrádla na dobrou kondici. Ale pokud je už štěně obézní, ničí mu majitel zdraví. Zbytečná zátěž na klouby a celkově na vnitřní orgány.
Schovat krmení je přece to nejjednodušší. Co se vám na tom zdá tak složitého?
Pes se dá zabavit i jinak než mu strčit do tlamy kus žvance. A překrmovat štěně sušenýma prasečíma nohama už vůbec není dobré.
LájošM
napsal(a):
Ale tady nejde o to, jestli některý pes potřebuje víc nebo míň žrádla na dobrou kondici. Ale pokud je už štěně obézní, ničí mu majitel zdraví. Zbytečná zátěž na klouby a celkově na vnitřní orgány.
Schovat krmení je přece to nejjednodušší. Co se vám na tom zdá tak složitého?
Pes se dá zabavit i jinak než mu strčit do tlamy kus žvance. A překrmovat štěně sušenýma prasečíma nohama už vůbec není dobré.
Přesně tak, jestli už ve 4měsících VET! řekne, že je štěně obézní tak dělá majitel někde chybu.
Taky mám "nenažrance", ale prostě dám odpovídající dávku dle věku, kondici..
Je to jednoduché - psíkovi omezte krmnou dávku a berte ho ven, vymyslete aktivity vhodné pro 4měsíční štěně loveckého psa, více pohybu, více unavit. Jinak si fakt zaděláte na zdravotní problém...a ne jen ten.
Všichni řeší schovávání jídla, ale nikdo neřeší, proč má to štěně takový buď hlad nebo fixaci na jídlo. Jestli má hlad, chce to přidávat do jídla zeleninu, aby měl pocit mechanické zasycenosti a zrušit jakoukoli fixaci na jídlo, tedy cvičení na pamlsky, krmení jen při výcviku nebo krmení části krmné dávky za zásluhy, jak často propagují zastánci tzv. pozitivní motivace.
Asi bych se hlavně zamyslela nad složením krmné dávky. Pokud je hlad způsoben nedostatkem bílkovin, moc nepomůže nacpávat štěně zeleninou. Čtyřměsíční štěně velkého plemene je v období prudkého růstu a sacharidy budování kostní a svalové hmoty moc nepomůžou. Pocit hladu je pak chronický a pes opravdu neví, co by sežral, je na pohled "tlustý" a ve skutečnosti vlastně podvýživený.
Devil123

XXX.XXX.99.38
Štěně dostává ty nejlepší granule co jsou pro štěňata. I když je nažraný a dostal tolik, kolik má dostat, ta je schopný začít žrát i hlínu. Hlady netrpí. Je schopný sežrat i celý 3 kilový pytel granulí najednou. Je to tím, že se nudí nebo tím, že je hladový? Krmení dostává ve stejnou dobu.

dadu
napsal(a):
Můj malý by taky mohl žrát furt, ale dostane ráno a večer.. Mezitím nějaký ten pamlsek když jsme venku.
Nemyslím si, že štěndo kouše dřevo z hladu. Podle mě se pouze nudí a potřebuje se něčím zabavit. Když ho unavíte, nebude to dělat. Chodit, věnovat se mu! Nemusíte s ním chodit moc, ale vzít ho někam, kde mu budete házet míček, běhat s ním apod. Myslím, že to pak přestane dělat, aspoň s naším to tak je. Když jsem ve škole, tak vytahá spostu dřeva a kouká, co by kde mohl zničit. Jak přijdu domů ničeho se nedotkne. Stýská se mu a i se nudí.
Devil123
napsal(a):
Štěně dostává ty nejlepší granule co jsou pro štěňata. I když je nažraný a dostal tolik, kolik má dostat, ta je schopný začít žrát i hlínu. Hlady netrpí. Je schopný sežrat i celý 3 kilový pytel granulí najednou. Je to tím, že se nudí nebo tím, že je hladový? Krmení dostává ve stejnou dobu.
Dostává kolik má dostat - to snad určuje on, jeslti má dost nebo ne. Jestli má kvalitní krmení, dejte mu tu zeleninu do jídla, aby měl pocit zasycení. Může být nervní, měla jsem nedávno takovou fenku, která se chovala jako blázen, žrala trávu, kaštany, dřevo, všechno, byla tak vynervovaná.
Devil123
napsal(a):
Malá štěňata v době intenzivního růstu bývají často extrémně žravá, i moje fenka taková byla...ale přejde to. Teď je po prvním hárání, čili pubertu má asi za sebou a už se nad polovinou věcí ofrňuje a hnedtak něco do huby nevezme. Pažravost je tatam.
Čtyřměsíční štěně může být jako kulička, ale přiznám se, tlustého pubertálního ohaře si neumím představit
Jestli se můžu zeptat, které to jsou, ty nejlepší granule pro štěňata?
Devil123

XXX.XXX.99.38
Má Fitmin pro štěňata. Myslíte že to přejde i psa? Přeci jenom kluci jsou více dětinský než holky.

Tak to jste se netrefil, Firmin rozhodně nejsou nejkvalitnější Granule pro štěňata.

Zkuste změnit granulky.
Devil123

XXX.XXX.99.38
Taky jsem krmila Britem, ale byla jsem dořvána cvičiteli, jak si toto krmivo můžu dovolit dávat psovi. Je to prý stejné, jako kdybych mu dala rohlíky.

Devil123
napsal(a):
Taky jsem krmila Britem, ale byla jsem dořvána cvičiteli, jak si toto krmivo můžu dovolit dávat psovi. Je to prý stejné, jako kdybych mu dala rohlíky.
A jakým fitminem krmíte?
Devil123

XXX.XXX.99.38
Fitmin medium puppy.
Devil123
napsal(a):
Fitmin je o třídu horší než Brit, nejméně o jednu. Jestli chcete mít zaručenou kvalitu, tak Orijen, First Mate, Fromm Family, a podobné značky.
Něco mu v tom krmení chybí - kupte kvalitnější granule ( u nás skvěle sedí Brit Care) a k tomu mu dejte dávku masa se zeleninou, ať se zasytí.
A jak často vůbec krmíte? takto malé štěně by mělo jíst ještě aspoň 3-4x denně. A nějaké aktivity s ním děláte?
Máme doma půlročního beaucerona, taky je občas jak bezedný, ale celé dny je v pohybu, do teď je štíhlý (v klidu mu nahmátnu žebra).
Devil123
napsal(a):
Pokud pes žere hlínu tak se chce vyčistit je dobré si vybrat jeden den v týdnu kdy mu nedáte nažrat já osobně jsem si vybrala středu (neutrální den).
Co se týče nenažranosti měla jsem minulí rok stejné problémi s kotětem které jsem našla vyhublé i s jeho sourozenci zabaléné v zažce a hozené do křoví kousek od dětského hřiště. Dvě koťata jsem rozdala dětem a jedno si nechala byl tak hubený a hladový že se mi při pohledu na něj chtělo brečet . Také byl po pár dnech víc a víc nenažraný, dnes už je to ale pořádný mazlivý lovec nedávno ulovil na nedalekém poli zajíce a co hůře snědl ho do pozlední kostičky takže si myslím že u vás se to časem zpraví a my máme doma lovce.

avalin
napsal(a):
Pokud pes žere hlínu tak se chce vyčistit je dobré si vybrat jeden den v týdnu kdy mu nedáte nažrat já osobně jsem si vybrala středu (neutrální den).
Co se týče nenažranosti měla jsem minulí rok stejné problémi s kotětem které jsem našla vyhublé i s jeho sourozenci zabaléné v zažce a hozené do křoví kousek od dětského hřiště. Dvě koťata jsem rozdala dětem a jedno si nechala byl tak hubený a hladový že se mi při pohledu na něj chtělo brečet . Také byl po pár dnech víc a víc nenažraný, dnes už je to ale pořádný mazlivý lovec nedávno ulovil na nedalekém poli zajíce a co hůře snědl ho do pozlední kostičky takže si myslím že u vás se to časem zpraví a my máme doma lovce.
4 m štěněti nedat 1 den v týdnu vůbec nažrat?!?!?! Ježkovy voči!

asurwic
napsal(a):
Tak nějak- Chudák malý. Moje štěně má 6 měsíců, jí třikrát denně a ani nevím, jestli vůbec budeme do budoucna ještě snižovat frekvenci krmení.
My jsme u tří dávek denně zůstali. Pořád někde lítá, tak ve finále ani není vhodné, aby se nacpal najednou.
avalin
napsal(a):
Jeden den hladovku dávám pouze dospělým psům. U štěněte mi to přijde jako bych nedala najíst dítěti
avalin
napsal(a):
Nedat štěněti ve vývinu den nažrat je docela velká pitomost.

asurwic
napsal(a):
Tak nějak- Chudák malý. Moje štěně má 6 měsíců, jí třikrát denně a ani nevím, jestli vůbec budeme do budoucna ještě snižovat frekvenci krmení.
Moje štěňata (7 let) jí taky třikrát denně...víc se nám to z původních pěti dávek nepodařilo stáhnout (pesani by asi přežili i dvakrát, ale mě by bylo divný jim nedat svačinu, prostě jak ve školce je oběed a pak dvě hoďky polední klid ).
avalin
napsal(a):
Štěněti přece nemůžete dávat hladovku! To lze praktikovat u dospělého psa...a i tak jsem to krom přípravy na operaci nikdy nedělala. Já taky jim denně...
Hlínu může jíst i pro nedostatek minerálů, atd. Takže já bych změnila krmení a případně i frekvenci, pokud neji častěji.
Damocles

XXX.XXX.103.29
Něco jako zaručená kvalita je dost často citovaný omyl. Bavil jsem se s veterinářem i výživářkou, a ve finále je pro každého psa to "pravé kvalitní" krmení jiné. Ve smyslu - nedá se přesně kategorizovat, co přesně musí a nesmí obsahovat (když pominu nějaké jedy) - záleží, jak na něm prospívá ten který pes. S Orijenem například měla ta výživářka velký problém, přepálené množství proteinů a doslova přeplácaný obsah "stopadesáti" přísadami podle ní psům vůbec nesvědčí. Orijen se totiž používá jako taková svatá mantra, ale důležitý je spíš pozorovat svýho psa. Já jsem takhle DVA ROKY střídal krmení všech vyhlášených i běžných značek na našem Cane Corso - a buď to nechtěl žrát nebo měl neustále průjem, plynatost příšernou a tak pořád dokonala. Normálně jsem leckdy nevěeěl, jak se zbavit 12 nebo 15 kg pytle, třeba Boshe nebo právě Brita. Pak jsem překvapivě "dal" na reklamu, zkusil bezobilnou Starvitu v Mountfieldu - a od tý doby na něj nedám dopustit. Akorát jsem přešel z dospělých psů na dospělé XXL, když to teď zavedli. Cena je dotovaná, Mountfield to prohlašuje veřejně, že to dělá pro své zákazníky, což má logiku (má to u všech řad, nejen u té holistické) a já jsem za to jenom rád. Nicméně naprosto pochopím, když někdo řekne, že jeho pes prospívá třeba na Nativii nebo Calibře atp. Nejsem ale moc podporovatel toho za každou cenu kupování toho nejdražšího žrádla, protože ono to pro toho psa vůbec nemusí být to nej.
Damocles
napsal(a):
Něco jako zaručená kvalita je dost často citovaný omyl. Bavil jsem se s veterinářem i výživářkou, a ve finále je pro každého psa to "pravé kvalitní" krmení jiné. Ve smyslu - nedá se přesně kategorizovat, co přesně musí a nesmí obsahovat (když pominu nějaké jedy) - záleží, jak na něm prospívá ten který pes. S Orijenem například měla ta výživářka velký problém, přepálené množství proteinů a doslova přeplácaný obsah "stopadesáti" přísadami podle ní psům vůbec nesvědčí. Orijen se totiž používá jako taková svatá mantra, ale důležitý je spíš pozorovat svýho psa. Já jsem takhle DVA ROKY střídal krmení všech vyhlášených i běžných značek na našem Cane Corso - a buď to nechtěl žrát nebo měl neustále průjem, plynatost příšernou a tak pořád dokonala. Normálně jsem leckdy nevěeěl, jak se zbavit 12 nebo 15 kg pytle, třeba Boshe nebo právě Brita. Pak jsem překvapivě "dal" na reklamu, zkusil bezobilnou Starvitu v Mountfieldu - a od tý doby na něj nedám dopustit. Akorát jsem přešel z dospělých psů na dospělé XXL, když to teď zavedli. Cena je dotovaná, Mountfield to prohlašuje veřejně, že to dělá pro své zákazníky, což má logiku (má to u všech řad, nejen u té holistické) a já jsem za to jenom rád. Nicméně naprosto pochopím, když někdo řekne, že jeho pes prospívá třeba na Nativii nebo Calibře atp. Nejsem ale moc podporovatel toho za každou cenu kupování toho nejdražšího žrádla, protože ono to pro toho psa vůbec nemusí být to nej.
Žádný granule nejsou pro psa to nej.
Pokud váš pes během dvou let střídal granule všech vyhlášených i běžných značek, vůbec se nedivím, že měl průjem a příšernou plynatost - to z toho ještě vyšel dobře.
Terven
napsal(a):
Žádný granule nejsou pro psa to nej.
Pokud váš pes během dvou let střídal granule všech vyhlášených i běžných značek, vůbec se nedivím, že měl průjem a příšernou plynatost - to z toho ještě vyšel dobře.
Jak se vůbec nedivíte?
To že váš pes vyrostl na jedné značce tak to neznamená že na tom musí být každý pes stejně.

Damocles
napsal(a):
Prostě jste skončil na "lehčí" receptuře typu Marp Hol., Barking Heads GF, ANF, Wolfsblut apod. Na to, že zrovna tohle psovi sedí, jsem přišla brzy, ale složení mi fuk není, takže do Starvity bych nešla.
avalin
napsal(a):
Jak se vůbec nedivíte?
To že váš pes vyrostl na jedné značce tak to neznamená že na tom musí být každý pes stejně.
Vy víte na čem vyrostl můj pes?
Ony nejsou jen dvě možnosti- vystřídat během dvou let granule všech značek nebo nechat psa vyrůst na jediné značce.
Existuje spousta variant mezi tím
PS: Můj pes je na barfu a během roku jeho života jsem mimo to zkusila tři značky granulí.

Když. Je to těžké.
Přijdu do zverimexu. Řeknu - potřebuji krmivo pro psa.
Oni - co je to za rasu a je štěně ?
Já - stafford (nebo pit, tím si nejsu jistá), rok a půl.
Oni - tak Royal, to je špička, fakt nej. V testech je nej. I vet ho prodávají !
Já - proč ? A ty už jsme zkoušeli a pes se drbe a má také docela hlad..
Oni - jasně, (odpověď na "proč" ? ) no tak Optimanova, ty sou supééér, nojó trochu dražší, ale za kvalitu si musíte připlatit, já je beru pro našich 125687 psů a pro sousedy, no všickni jsou krásní v srsti.
Zklamaně, po chvíli mých nechápavých pohledů (přemýšlím jak vypadají bez srsti) přiznávají, že mají i levnější - nebo Brit, ten hodně lidé berou. (a ibalgin a lexaurin, vím, ještě dva tři zverimexy a jdu do toho také)
Dostávám migrénu, tak vezmu co leží nejblíže pultu. Malé sáčky optimy, brita, royalu, acany, carnilove, bewidog..ráno to, večer zas tohle a pes bude happydog.
Nebo hotdog. Dělala jsem co jsem mohla !
Nikdo mi neřekne proč tuhle značku, co to je moučka, proč si nemůžu koupit pro pita granule s obrázkem čivavy a že mi vlastně nabízí "z bláta do louže".
Nesednou Brit, prodají mi Orijen, ten je přece nej, je z Kanady, tradice. Ontario také, to zkusíme příště. Je tam javorový list ! Je a je a je.
A pak půjdu na ifaunu a budu říkat - vyzkoušeli jsme už úplně všechno (nedobře postavené Orijen, chemické Royal, obilné Brit s divnou vůní, bezobilné Optimanova s divnější vůní, i ty vyhlášené (kým ?) značky a po Hills je mému pitovi konečně neblivno, takže ty jsou dobré, říkejte si co chcete.