Jakou desinfekci při virových nemocech

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.11.2016 06:52
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Včera jsem převážela psa s parvovirozou, auto jsem nastříkala desinfekcí, oblečení vyprala v ecocide co ještě a hlavně čím desinfikovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.11.2016 13:01

Třeba Ecocid S.

4.11.2016 13:05

Nebo ještě Ivasan nebo Virkon.

4.11.2016 19:02
nexxi

XXX.XXX.228.56

Možná je to blbost, ale co parní čistič, jeslti teda řešíte interiér auta..ale netuším, jakou teplotu ty bakterie/viry či co to je přežijou.

4.11.2016 19:41
ivulka2

XXX.XXX.155.174

nexxi napsal(a):
Možná je to blbost, ale co parní čistič, jeslti teda řešíte interiér auta..ale netuším, jakou teplotu ty bakterie/viry či co to je přežijou.

Štěně jsem vezla včera..

4.11.2016 19:44
nexxi

XXX.XXX.228.56

ivulka2 napsal(a):
Štěně jsem vezla včera..

Tak ted nechapu souvislost.

4.11.2016 19:47
scylla

XXX.XXX.150.32

ivulka2 napsal(a):
Včera jsem převážela psa s parvovirozou, auto jsem nastříkala desinfekcí, oblečení vyprala v ecocide co ještě a hlavně čím desinfikovat.

UV zářením, skoro nic jiného na to nefunguje.

4.11.2016 20:21
tapina

XXX.XXX.189.135

scylla napsal(a):
UV zářením, skoro nic jiného na to nefunguje.

A je nutné zajistit cirkulaci vzduchu. Nejlepší vypůjčit sterybox nebo něco podobného. Parvovirus je v prostředí hodně odolný.

4.11.2016 20:25

Viru nevadí vysoké teploty, při 60°C zůstává živý jednu hodinu,80°C ho zničí až za 15 minut. Zničí ho ale ultrafialové záření a dezinfekční látky na bázi formalinu, propiolaktonu a oxidační čididla, jako je chlornan sodný (Savo), chloramin, peroxid vodíku, kyselina peroctová (Persteril) nebo hydrogenperoxosíran draselný (Virkon, Chirox).

4.11.2016 20:27
tapina

XXX.XXX.189.135

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Viru nevadí vysoké teploty, při 60°C zůstává živý jednu hodinu,80°C ho zničí až za 15 minut. Zničí ho ale ultrafialové záření a dezinfekční látky na bázi formalinu, propiolaktonu a oxidační čididla, jako je chlornan sodný (Savo), chloramin, peroxid vodíku, kyselina peroctová (Persteril) nebo hydrogenperoxosíran draselný (Virkon, Chirox).

Do toho auta si toho moc nevyberete.

4.11.2016 20:48
tapina

XXX.XXX.189.135

Třeba ten Persteril se vyloženě na to používá, má to v bezp. listů. Desinfekce přepravních komor aut. Jenomže je to strašně dráždivé. Nedokážu si to představit. A ředit to z té 36ky, co se prodává, to už vůbec. Když to přijde na čalounění, bude to flekaté. Jako další. Ale je to tak nejlevnější.
Formalin do auta - víc rizika než užitku.

4.11.2016 21:50

Parvovirus se dá zničit chloraminem. umýt celé auto a roztokem vykartáčovat textilní části. Ovšem možná to bude trošku flekaté a odbarvené. kdysi jsem takto desinfikovala celý byt včetně koberců a čalouněného nábytku. Jinak se parva ničí opravdu hodně těžko.

4.11.2016 23:22
plumosus

XXX.XXX.99.35

Co F10? Používám ji na voliéry u papoušku, ke zvířatům šetrná. http://www.e-mada.cz/products/veterinarni-desinfekce-f10sc-100ml/.

5.11.2016 06:44
scylla

XXX.XXX.150.32

plumosus napsal(a):
Co F10? Používám ji na voliéry u papoušku, ke zvířatům šetrná. http://www.e-mada.cz/products/veterinarni-desinfekce-f10sc-100ml/.

Nic. Parvu skoro nic nezničí a to auto a oblečení zadavatele bude několik měsíců pro psy velice nebezpečné-.

5.11.2016 07:07

Http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/790/parvoviroza-parvovirove-onemocneni-psu. takže taky savo, ovšem oblečení a čalounění bude vypadat divně, prostě co jde vyhodit, tak vyhodit, a zbytek nějak vydesinfikovat něčím na bázi chloru.

5.11.2016 16:05
nexxi

XXX.XXX.228.56

Ještě mě napadá, zkuste kontaktovat nějakou firmu, co se přímo zaobírá dezinfekcí atd. určitě máte v okolí.takové ty co hubí krysy, štěnice, dělají asanace.. budou mít u sebe přípravky, ke kterým se my běžně nedostaneme a třeba si budou vědět rady víc, než my, co nejsme z oboru.

5.11.2016 16:08
nexxi

XXX.XXX.228.56

Pravděpodobně nebudete z Vysočiny, to by byla malá pravděpodobnost, ale i tak dodávám kontakt, at vidíte, co takové firmy umí
http://www.veterina-hamry.cz/asanace/.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2016 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Dle mých smutných zkušeností parvu nezničí nic. Ona je vlastně všudypřítomná. Všude se píše: dbejte na to, aby se Vaše neplně naočkované štěňátko nesetkalo se zanedbanými psy. Ale - on i úpně zdravý a proočkovaný pes může ve svém trusu vylučovat parvovirus. Nejhorší je, že to jeho hovénko už může být dávno rozložené a na inkriminovaném místě být vidět nemusí, ale ten neskutečně odolný virus tam klidně je. Byla doba, kdy jsme procházeli skrz misky s čerstvě nalitým savem, převlékali se a stejně se to občas stalo.
Mnoho jsem o tom četla, byla jsem zoufalá, vyptávala se různých vetů atd.
Návod je podle mého názoru jeden: mít perfektně proočkovanou fenu kvalitní vakcínou (ne všechny jsou stejné). Ideálně, aby přeočkování vyšlo krátce před háráním. Po porodu bdít a dohlédnout na to, aby se každé štěně dostatečně první dva dny napilo mleziva. Jenom mlezivo předává dostatek protilátek proti všem těm svinstvům. Mléko, jak se často mylně traduje už nikoliv. Pokud je štěňat opravdu moc a ne na každé by se dostala pořádná dávka mleziva, raději některé uspat. Tento začátek je stěžejní. Dále - vycházet z předpokladu, že jsou štěňata velmi dobře pasívně imunizovaná z kolostra od matky a neočkovat příliš brzy. Šestý týden jen u rizikových štěňat. Tato první vakcinace u správně odchovaných štěňat nefunguje, protože štěňata mají ještě vysokou hladinu protilátek z mleziva a buď na ní vůbec nereagují, nebo vakcína dokonce vyváže tu imunitu, kterou mají. Lépe očkovat až po sedmém týdnu i později. Štěňatům většinou klesá imunita od matky opravdu až tak kolem osmého týdne. Tři týdny na to přeočkovat a pak ještě nechat týden doma. Teprve potom je zmenšené riziko, když jdou do nového domova.
Kočkaři to mají vychytaný - neprodají kotě, které není plně imunní. Pejskaři riskují a občas se to nevyplatí.
Pro plně naočkovaného staršího psa není ani kontaminované auto žádné riziko. S parvou se stejně konfrontuje každou chvílí a už jí prostě nedostane.
Jinak ještě jedna moje zkušenost - tak často používaný Canglob - jakoby hotová protilátka proti parvě, ktrá se dává nemocnému štěněti do kapačky je úplně na prd. Je to už starší výrobek a parva prošlo určitou mutací a je jiná než před lety.
Co může pomoct, když se to chytí včas je krevní plazma dospělých plně imuních psů. Tam jsem zažila až zázračná vyléčení.
Desinfekci už neřeším, parvu nemám i když strach mám stále.

kvido46

5.11.2016 19:12
kvido46

XXX.XXX.135.104

Bohužel, parvu může dostat i dospělý a řádně proočkovaný pes, většinou ale nemá fatální následky. Na desinfekci jedině Savo.

5.11.2016 19:15
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Štěně bylo v plastové přepravce pod přední sedačkou v pikapu, jsou tam jen plasty tak desinfekce jde snadno.na štěně jsem sáhla jen holou rukou, tu jsem pak odrhla ecocidem a stejně tak i volant auta...

Neregistrovaný uživatel

5.11.2016 19:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

kvido46 napsal(a):
Bohužel, parvu může dostat i dospělý a řádně proočkovaný pes, většinou ale nemá fatální následky. Na desinfekci jedině Savo.

Opravdu? To slyším prvně... Měla jsem zato, že parva napadá jen rychle se množící buňky..
Ví tady ještě někdo něco o tomto problému?

kvido46

5.11.2016 19:23
kvido46

XXX.XXX.135.104

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Opravdu? To slyším prvně... Měla jsem zato, že parva napadá jen rychle se množící buňky..
Ví tady ještě někdo něco o tomto problému?

Vlastní zkušenost, dovezla jsem štěně z útulku a onemocněl mi dospělý pes, zdravý, očkovaný. A není to ojedinělé.

Neregistrovaný uživatel

5.11.2016 19:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

kvido46 napsal(a):
Vlastní zkušenost, dovezla jsem štěně z útulku a onemocněl mi dospělý pes, zdravý, očkovaný. A není to ojedinělé.

A nebyl očkovaný pouze jednou? Pokud totiž nebyl předtím dlouho (anebo nikdy) očkovaný, tak jedno očkování dostatečnou imunitu nenavodí.
Navíc já když jsem si před několika lety vzala dva útulkáče z Jimlína, tak měli naočkovanou pouze vzteklinu. Nemůže to být podobný případ?

kvido46

5.11.2016 20:02
kvido46

XXX.XXX.135.104

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A nebyl očkovaný pouze jednou? Pokud totiž nebyl předtím dlouho (anebo nikdy) očkovaný, tak jedno očkování dostatečnou imunitu nenavodí.
Navíc já když jsem si před několika lety vzala dva útulkáče z Jimlína, tak měli naočkovanou pouze vzteklinu. Nemůže to být podobný případ?

Psala jsem, že byl dospělý, v té době 5 letý a byl pravidelně očkovaný a přeočkovaný, účastník mnoha výstav. Pes, který se narodil v naší CHS. Z našich psů onemocněl jen jeden, u dalšího jsme pozorovali cca dva dny slebší průjem.
Štěně z útulku neonemocnělo. Veterináři tvrdí, že to není zase až tak ojedinělé, viry na parvo rády mutují.

Přidejte reakci

Přidat smajlík