Štěně, za pár dnů rok, žere zatím 2- 3x denně, ráno granule, zbylé dávky barf. Prakticky celé dětství byla ranní dávka štěnečí Barking Heads, momentálně nově testujeme Petkult mini adult.
Velké plus je, že je žere s velikou chutí, ačkoliv po pubertě je hodně vybíravá. Enegie má na rozdávání, vypadá tak akorát. Jediné, co se mi nepozdává je objem stolice - na tak malého psa mi to přijde moc. Konzistence je zcela OK nebo většinou zcela OK, ale kadí prakticky při každém venčení, čili 3-4 x denně a hromady, za které by se nemusel stydět ani větší pes. A mám pocit, že jak je malá a stolice je hodně, že ji to díky tomu občas i nutí, ačkoliv průjem nemá.
Tak nevím, zda objednat další dvoukilovku anebo zkusit něco jiného...máte už někdo s touto značkou zkušenost?
Kdyby bylo nejhůř, ranní granule bychom nemuseli vůbec, můžem prostě dávat barf pořád. Ale ráda bych je nechala - miluje je, zatímco v mase je najednou vybíravá. Je to prostě jistá jistota , navíc rychlá a praktická.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli má granule jen jako ranní dávku, tak bych mrkla i jinam. Nicméně co jí sedne, tady asi nikdo nevyvěští. Za nás při kombi s barfem Marp, BH a Wolfsblut.
Jinak v roce asi ještě po pubertě nebude, to by s ní mělo "třískat" nejvíc.
napsal(a):
Jestli má granule jen jako ranní dávku, tak bych mrkla i jinam. Nicméně co jí sedne, tady asi nikdo nevyvěští. Za nás při kombi s barfem Marp, BH a Wolfsblut.
Jinak v roce asi ještě po pubertě nebude, to by s ní mělo "třískat" nejvíc.
Jj, tříská to s ní úplně nejvíc, ale fyzicky myslím, že je dospělá, po hárání, ukončený růst. Je to kříženec dvou malých plemen.
Co jí sedne, budu muset vyvěštit já, jen mě zajímalo, zdali už někdo zkusil Petkult, přece jen je na trhu krátce.

A nechcete pokračovat s BH? Jako mrně toho na snídani moc nepolkne, máte je vyzkoušené a adultky mají větší výběr.
Kimiko

XXX.XXX.209.113
Nám bylo doporučeno při přechodu na BARF u obou psů krmit pouze BARF nebo pak pouze granule. S tím, že maso tráví 24 hodin a granule až 3 dny a proto je nevhodné kombinovat...Zkuste třeba i jiného dodavatele masa, který má širší výběr BARFu (jiný druh masa, např. místo kuřete dávat krůtí nebo tak) pokud tohle momentálně nechutná:). My jsme jinak s granulemi měli stejný problém, i když byly kvalitní s vysokým obsahem masa tak při venčení hrozné hromady. Teď krmímě jen BARF a u dvou velkých psů tak 3x denně mini hromádky:).

Kimiko
napsal(a):
Nám bylo doporučeno při přechodu na BARF u obou psů krmit pouze BARF nebo pak pouze granule. S tím, že maso tráví 24 hodin a granule až 3 dny a proto je nevhodné kombinovat...Zkuste třeba i jiného dodavatele masa, který má širší výběr BARFu (jiný druh masa, např. místo kuřete dávat krůtí nebo tak) pokud tohle momentálně nechutná:). My jsme jinak s granulemi měli stejný problém, i když byly kvalitní s vysokým obsahem masa tak při venčení hrozné hromady. Teď krmímě jen BARF a u dvou velkých psů tak 3x denně mini hromádky:).
Jenže jednotlivé části klasické barfácké misky se taky tráví dost rozdílnou dobu.

To s různou délkou trávení gr. a masa je kec. Někdo něco studoval, testoval na psech a aj jen v laborce ( "trávicí šťávy v misce" ) a na ničem se nikdo neshodl. Záleží čistě na jednotlivém psu.
Kimiko
napsal(a):
S kombinací barfu a granulí problém nemám, že to není vhodné je nesmysl, kterého se bohužel zuby nehty drží i někteří veti, aniž by to měli jakkoli podložené. Rozdílná doba trávení je v pohodě- proč by to měl být problém? I granule se skládají z masa, zeleniny, obilovin, doplňků a každá ta složka se tráví jinak. A jak píše Ollie, ani jednotlivé složky barfácké misky se netráví stejně.
Časy trávení, které uvádíte (24 hodin a 3 dny) se mi moc nepozdávají - na psovi pozoruju vliv toho, co sežral, hned při následujícím venčení - má-li večer víc kostí,. ráno jsou tužší bobky apod.
A myslím, že kombinace barfu a granulí je rozhodně lepší, než výhradně granulovaná strava. Bez problémů kombinuje fůra barfařů, dokonce i v jediné dávce, což já nedělám.
Dodavatele masa má pes stejného jako my , má necelých 7 kg, krmím masem pro lidi, střídám kuře, kachnu, krůtu, hovězí, ryby...žere vesměs vše krom králíka. Tou vybíravostí jsem měla na mysli, že už to není taková popelnice jako ve štěněcím věku. Občas si něco chce schovat na horší časy, některé věci nebaští tak ochotně. Ale do nežravosti má pořád daleko.
Místo Petkultu už asi 2 týdny krmíme ND a zdá se to v pohodě.