Necháváte psy doma samotné když jedete přes noc pryč? sousedka už několikrát zmizela na víkend a psa tu nechá, ten tady řve non stop od večera, celou noc. ječí i teď takže se ještě nevrátila. vyvenčí další sousedka ale 5 minut a psa vrací zpět do bytu no teda i venčení majitelkou je max že jsou venku sotva 10 minut. já jí říkala že ten pes potřebuje být venku mnohem déle, že s nim musí pracovat at se vyblbne a prý na to ona nemá čas . jen mě řekla že začíná startovat po cizích psech ale ten pes se ven dostane max 3x denně na 10 minut. a ted tam brečí od odpoledne Manžel říkal že jí k tomu něco řekne ale neočekávam sebemenší změnu. nechápu proč si takového psa kupovala ale je to katastrofa, dcera majitelky už s nim nechodí, neudrží ho na vodítku
Pokud jdeme s přítelem někam si sednout, někdy se to dost protáhne, tak ho normálně vyvenčeného necháme doma, on je ospalej, takže je hodnější než ve dne a když přijdu, tak ho.hned vyvenčím a jdeme spát. Minule jsem ho venčila asi ve 4 ráno a šli jsme spát všichni ještě do 11 a ani nepípnul, spal celou dobu. Pak jsem mu to vynahradila. Ale není to často. Samozřejmě to co popisujete vy je hrozný, už jen v tom, že se o psa nikdo moc nestará a pořádně ho nevenčí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud je pes vyvenčený a po večeři a někdo se zavčasu vrátí, aby ho ráno vyvenčil, tak v tom nevidím problém...pokud tedy pes doma "vydrží", ale v tomto případě je jedno jestli je to den nebo noc.
Doma stéle nejsou, pes řve . o půlnoci sousedka s nim byla 10 minut venku nevim jak mu pomoc, sousedka neřeší, prý nemá čas s nim chodit ven, dcera s ni už chodit nechce strašně se majitelka diví že útočí na cizí psy . Před 14 dny taky odjely v so po obědě a přijeli v ne večer takže tentokrát to bude asi stejné Mě je toho psa fakt líno, paní odchází ráno po 9h a vrací se až večer což chápu ale to venčení mu přece stačit nemůže

Markéta80
napsal(a):
Doma stéle nejsou, pes řve . o půlnoci sousedka s nim byla 10 minut venku nevim jak mu pomoc, sousedka neřeší, prý nemá čas s nim chodit ven, dcera s ni už chodit nechce strašně se majitelka diví že útočí na cizí psy . Před 14 dny taky odjely v so po obědě a přijeli v ne večer takže tentokrát to bude asi stejné Mě je toho psa fakt líno, paní odchází ráno po 9h a vrací se až večer což chápu ale to venčení mu přece stačit nemůže
Nemůže, ale pochybuju, že se vám to nějak povede změnit...

Markéta80
napsal(a):
Tak se se sousedkou domluvte a psa venčete Vy.
aktevi

XXX.XXX.243.228
napsal(a):
Mne by ho bolo lúto, asi by som sa tiež dohovorila so susedkou a venčila ho. A ak je preč dlhšie brala by som ho k sebe domov. Ovšem ale pokial je psík velký a bojíte sa že vás strhne to je potom iné..a k tomu by Vám susedka musela dať kľúče od bytu a zakaždým oznámiť že ide preč a kedy príde...
no ťažké rozhodnutie, ktoré asi naozaj nevyriešite chudák pes
napsal(a):
To nejde, máme 3 děti, z toho jedno nemocné, syna vozim do speciání školky takže každý den jsem 2 h v tramvaji, proto jsem sama šla do malého plemene ten jejich pes nemá ani zákl výcvik takže chodí na flexi na krátko. paní mě už několikrát řekla že on pohyb nevyžaduje když jedou pryč vyvenčí jim ho sousedka. Do bytu bych si ho nevzala, máme doma malou fenku a brzo tady bude štěně, opět menší rasa. Navíc jestli pes útočí i na ně doma tak kdo ví jak by reagoval na děti . ten pes dle mého potřebuje základní výcvik a pohyb alespon pár hodin venku, je to mladý pes cca 2,5 roku.

Fiona.Praha
napsal(a):
To je ale "prima" nápad.
Pak si může sousedka pořídit třeba ještě jednoho psa nebo může jezdit bez psa na výlety nebo dovolené častěji, když bude mít pro psa chůvu
Ale, ale.
Markéta80
napsal(a):
A co je to za psa? Myslím kvůli velikosti...co nabídnout, že byste jí ho vyvenčila spolu se svým? :).
lavacca
napsal(a):
A co je to za psa? Myslím kvůli velikosti...co nabídnout, že byste jí ho vyvenčila spolu se svým? :).
SBT, brzo budu mít doma štěně takže se třema to nevim jak bych chodila . panička za nim slušně vlaje.
manžel za ní byl a je to super, pes je doma v klidu ale tim že máme doma fenu tak řve. takže vlastně za to můžeme my. zvláštní že když jsou doma tak pes nebrečí. psa nezvládá, útočí na cizí psy takže je na flexi vodítku co nejkratšim aby ho udržela, obejdou blok a jdou domů . asi už to neni to zábavné štěnátko ale dospělý pes. počítam že si na ní budou stěžovat ostatní sousedi když ten pes tam bude řvát celou noc každou chvilku . jedna sousedka jí ho venčí a já bych ho mohla krmit když mu kupují marketovky
Markéto, ale co s tím chcete dělat? Můžete se spolu se sousedy nanejvýš pořád dokola stěžovat (včetně oficiální stížnosti na obecném úřadě), příp. nechat změřit hladinu hluku a pokud je přes normu, řešit to přes SVBJ. Budete-li mít Vy i pes štěstí, snad ho majitelka prodá / daruje a skončí v nějakých lepších rukách.
balisek
napsal(a):
Markéto, ale co s tím chcete dělat? Můžete se spolu se sousedy nanejvýš pořád dokola stěžovat (včetně oficiální stížnosti na obecném úřadě), příp. nechat změřit hladinu hluku a pokud je přes normu, řešit to přes SVBJ. Budete-li mít Vy i pes štěstí, snad ho majitelka prodá / daruje a skončí v nějakých lepších rukách.
Právě že nic a to mě štve že vim že ten pes tam řve a vim že majitelka nic řešit nechce . ani jí nevadí ho tady nechat přes noc samotného ještě bych pochopila kdyby si ho sousedka chtěla vzít k sobě ale on je tam sám. ale vim že neni jediná co to takhle má.