Psie plemená pred ktorými máte rešpekt, bojíte sa ich

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2016 18:08

Nedávno som čítal anketu o plemenách, ktoré u ľudí vzhľadovo na prvý pohľad vzbudzujú najväčší rešpekt a ľudia sa ich boja. Čo si myslíte, ktoré plemeno vyhralo? Akému plemenu by ste sa radšej vyhli?

6.11.2016 18:24
kiko967

XXX.XXX.148.130

Na prvý pohľad určite bull plemená a niektoré pastierske, hlavne stredoazijat a kaukazák.

6.11.2016 18:34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nedávno som čítal anketu o plemenách, ktoré u ľudí vzhľadovo na prvý pohľad vzbudzujú najväčší rešpekt a ľudia sa ich boja. Čo si myslíte, ktoré plemeno vyhralo? Akému plemenu by ste sa radšej vyhli?

No, k pastevcům nebo k brazilské file bych plot nepřelézala :D

ale jinak v pohodě. pokud to na mě blbě nečumí, nebojím se žádného psa. a pokud blbě čumí, vyhla bych se radši i těm malým zmetkům, protože od malého to taky bolí.

6.11.2016 18:38

Plot bych nepřelézala v podstatě k žádnému psovi.

Jinak se nebojím žádného plemene, což samozřejmě neznamená, že se skáču na kdejakého neznámého psa, abych ho podrbala.

6.11.2016 18:48
Gerhild

XXX.XXX.149.104

"Akému plemenu by ste sa radšej vyhli?"

Plemenu vlastněnému debilem.

6.11.2016 19:21
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Asi bull jakékoliv, z těch lidi mají strach. těch se zrovna nebojim, ale potkat někde pastevce tak asi dobrý pocit mít nebudu . záleží na výchově, někdy je pes skoro jako zbraň. v okolí kromě jednoho je klid a toho už má majitel na vodítku, neměl a ještě se mě smál že by byla sranda až mě tu naší blechu zakousne, když jsem mu řekla kolik ho ta sranda bude stát se nám vyhýbá

6.11.2016 19:45
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Gerhild napsal(a):
"Akému plemenu by ste sa radšej vyhli?"

Plemenu vlastněnému debilem.

6.11.2016 20:01
bhk

XXX.XXX.210.132

marcelaamax napsal(a):

Jednou jsme se s manželem tak trochu ztratili - vylezem z lesa, mažeme protože už se stmívalo a jdem kolem samotky - neoplocené - na ní SAO... Tak to jsem se bála přesto, že jsme měli sebou dva naše psy...Naštěstí zrovna vyšla z domu panička a psa si odvolala..Příjemné to fakt nebylo, ale počítám, že stejně by mě lepilo kdyby tam byl třeba RTW...

Jinak obecně nemůžu říct, že bych se bála konkrétního plemene spíš bych se bála se dostat do podobně blbé situace nebo jak píše Gerhild.

6.11.2016 20:15
Evv

XXX.XXX.23.16

Budu k smíchu, ale když jsem byla malá chodila jsme kolem zahrady na které měli puštěnou kolii která na nás vždy hrozně ječela přes plot, no řekneme že si od nich držím zdravej odstup. A pak má nějakej feťák co vysedává v parku psa kterej mi připomíná kangala (věčně navolno), se psem do parku už nechodím. Jinak pastevci mě fascinují, ale stejně jako většinu velkých psů bych je bez páníčka potkat někde v lese nechtěla.

6.11.2016 20:19
mikimajky

XXX.XXX.144.252

Akýkoľvek pes ak je nezvládnutý.
AJ malý pes dokáže škaredo pohrýzť.
Hlupák majiteľ nebude mať iného ani psa. Denne sa o tom presviedčam.
Moja žena nedávno stretla mladý pár ktorý mal so sebou psa. Asi RTW a ako okolo nich prechádzala s malým synom tak obaja majitelia na psa doslova zaľahli aby ho zvládli. Snažil sa útočiť na naše dieťa. Pes samozrejme bez košíka a úplne psycho. Tá istá scéna sa zopakovala asi o 50 metrov dalej pri inej mamičke s dieťaťom.
Už len čakám kedy bude tento pes v správach:(
Takže ako tu niekto napísal každé plemeno vlastnené debilom je nebezpečné.
Strach so psov vyslovene nemám, ale bol som už pohryzený psom NO. Nereagoval na žiadne povely pána. Jednoducho ho obehol a zautočil na mňa. Našťastie mal stále v tlame tenisák čo mu majiteľ hádzal tak uhryznutie bolo iba povrchové. Nechcem si ani predstaviť že by ten tenisák nemal. A to som sa najprv nehýbal a neskôr aktívne bránil. Asi o 20 metrov dalej sa hrali malé deti. Tie by sa určite neubránili.
Našťastie si majiteľ nechal dohovoriť. Už nikdy nebude toho psa venčiť bez vodítka a košíka zároveň v blízkosti ľudí.

6.11.2016 20:22
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

mikimajky napsal(a):
Akýkoľvek pes ak je nezvládnutý.
AJ malý pes dokáže škaredo pohrýzť.
Hlupák majiteľ nebude mať iného ani psa. Denne sa o tom presviedčam.
Moja žena nedávno stretla mladý pár ktorý mal so sebou psa. Asi RTW a ako okolo nich prechádzala s malým synom tak obaja majitelia na psa doslova zaľahli aby ho zvládli. Snažil sa útočiť na naše dieťa. Pes samozrejme bez košíka a úplne psycho. Tá istá scéna sa zopakovala asi o 50 metrov dalej pri inej mamičke s dieťaťom.
Už len čakám kedy bude tento pes v správach:(
Takže ako tu niekto napísal každé plemeno vlastnené debilom je nebezpečné.
Strach so psov vyslovene nemám, ale bol som už pohryzený psom NO. Nereagoval na žiadne povely pána. Jednoducho ho obehol a zautočil na mňa. Našťastie mal stále v tlame tenisák čo mu majiteľ hádzal tak uhryznutie bolo iba povrchové. Nechcem si ani predstaviť že by ten tenisák nemal. A to som sa najprv nehýbal a neskôr aktívne bránil. Asi o 20 metrov dalej sa hrali malé deti. Tie by sa určite neubránili.
Našťastie si majiteľ nechal dohovoriť. Už nikdy nebude toho psa venčiť bez vodítka a košíka zároveň v blízkosti ľudí.

Pes útočil s tenisákem v tlamě? Nechtěl si spíš hrát? To samozřejmě majitele neomlouvá, pes nemá co otravovat cizí lidi. Jen mi přijde divné, že pes který by chtěl opravdu útočit by šel útočit s míčkem v hubě.

6.11.2016 20:28
mikimajky

XXX.XXX.144.252

No asi poznám hru a útok.
Pohrýzol ma asi tri razy. Raz do nohy, kým som sa nehýbal. Potom do ruky a keď som sa bránil doboku.
Privolaný policajti a aj sám majiteľ mal rovnaký názor že pes útočil. Majiteľ bol z toho dosť špatne, lebo to mal papierového psa ktorého chcel do chovnej stanice a takéto chovanie tam nepotrebuje ani on.
Nič ni neodhryzol iba vďaka tomu tenisáku.
Krv tiekla.Modriny a chrasty som mal asi tri týždne.
Ironické a blbé poznámkly si nechaj pre seba.

6.11.2016 20:33
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

mikimajky napsal(a):
No asi poznám hru a útok.
Pohrýzol ma asi tri razy. Raz do nohy, kým som sa nehýbal. Potom do ruky a keď som sa bránil doboku.
Privolaný policajti a aj sám majiteľ mal rovnaký názor že pes útočil. Majiteľ bol z toho dosť špatne, lebo to mal papierového psa ktorého chcel do chovnej stanice a takéto chovanie tam nepotrebuje ani on.
Nič ni neodhryzol iba vďaka tomu tenisáku.
Krv tiekla.Modriny a chrasty som mal asi tri týždne.

Co je na tom ironického a blbého? . Já to myslela vážně, prostě mi to připadá divné, nic víc.

Modřiny mám od našich her se psem skoro pořád, na krev občas také dojde , ale to už je mimo od tématu...

Jo pokud jste si jistý, že útočil, tak OK, já u toho nebyla, vyvracet vám to nebudu. Jen mě to zarazilo, toť vše

6.11.2016 21:05
vava69

XXX.XXX.98.20

Obecně se nebojím žádného plemene. Mám respekt z kavkazáků a SAO. Ale nerada se potkávám se psy, kteří mají modré nebo jantarové oko. Modré oko je pro mě nečitelné a jantarové mi dělá fyzicky nevolno. Možná blbost, ale taková barva oka je pro mě nepřijatelná a tím pádem mám i jemnou obavu z reakce psa.

6.11.2016 21:14
asurwic

XXX.XXX.36.3

vava69 napsal(a):
Obecně se nebojím žádného plemene. Mám respekt z kavkazáků a SAO. Ale nerada se potkávám se psy, kteří mají modré nebo jantarové oko. Modré oko je pro mě nečitelné a jantarové mi dělá fyzicky nevolno. Možná blbost, ale taková barva oka je pro mě nepřijatelná a tím pádem mám i jemnou obavu z reakce psa.

Můj nejmladší člen smečky je zlatý a má jasně zlaté i oči, takže jsem si na to zvykla. Osobně mám špatný pocit ze psů, kteří mají předkus nebo jsou jim z jiného důvodu neustále vidět zuby. Pokud nějaké plemeno, tak nemusím rotvíky, ale to je hromadou špatných zkušeností. Dále boxeři - těch se nebojím, ale nelíbí se mi. Kavkazáka nebo středoasijata bych také bez páníčka samozřejmě někde potkat nechtěla.

6.11.2016 21:22

asurwic napsal(a):
Můj nejmladší člen smečky je zlatý a má jasně zlaté i oči, takže jsem si na to zvykla. Osobně mám špatný pocit ze psů, kteří mají předkus nebo jsou jim z jiného důvodu neustále vidět zuby. Pokud nějaké plemeno, tak nemusím rotvíky, ale to je hromadou špatných zkušeností. Dále boxeři - těch se nebojím, ale nelíbí se mi. Kavkazáka nebo středoasijata bych také bez páníčka samozřejmě někde potkat nechtěla.

Tak kavkazana bez pána určitě ne...
a pak bych měla strach ze psů, kteří v noci hlídají nějaký objekt a přes den jsou zavření v kotci, obzvlášť když toto provozují ve dvojici, myslím, že když se jim nějak podaří z objektu dostat, tak mohou být i nebezpeční...

6.11.2016 21:56
asurwic

XXX.XXX.36.3

Tak kavkazana bez pána určitě ne...
a pak bych měla strach ze psů, kteří v noci hlídají nějaký objekt a přes den jsou zavření v kotci, obzvlášť když toto provozují ve dvojici, myslím, že když se jim nějak podaří z objektu dostat, tak mohou být i nebezpeční...

Na nás takto řvali pár let za plotem dva ovčouni. Jednou prolezli dírou v pletivu, vyřítili se na nás, před mým psem ale najednou ztuhli a nechtěli se ani hnout (ne že by to na něj byla neobvyklá reakce). Jen tam stáli, ocas svěšený a čuměli. Tak jsem je připnula na vodítko, chvíli jsem je táhla za sebou a nakonec se vzpamatovali a lítali nadšeně za mojí smečkou. Jó, hold jsem prostě pitomá. Cestou zpátky jsem je vrátila tam, kam patří a druhý den zase štěkali, jako bych je ani nevenčila.

6.11.2016 22:45
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Já se bojím jen některých zástupců podivné raśy zvané homo sapiens sapiens, tahle rasa je všude a mnozí jsou vysoce nebezpeční a navíc ani nejsou ve srovnání s ostatními psími rasami ani pěkní.

7.11.2016 07:54

"chodila jsme kolem zahrady na které měli puštěnou kolii která na nás vždy hrozně ječela přes plot, no řekneme že si od nich držím zdravej odstup"
jenom poznámka mimo téma - pastevec je za plotem masový vrah... jsme takhle vyšli na špacír a vzápětí jsme potkali vzdálené sousedy chatařky pejskařky, pastevec šel k jedné somrovat, tak ho drbe po kebuli a druhá s otevřenou pusou komentuje, že by si nikdy nemyslela, že by to vůbec mohlo jít...si ho pohladit ...ono pes za plotem a před plotem jsou dvě zcela odlišné věci.

7.11.2016 10:00
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

"chodila jsme kolem zahrady na které měli puštěnou kolii která na nás vždy hrozně ječela přes plot, no řekneme že si od nich držím zdravej odstup"
jenom poznámka mimo téma - pastevec je za plotem masový vrah... jsme takhle vyšli na špacír a vzápětí jsme potkali vzdálené sousedy chatařky pejskařky, pastevec šel k jedné somrovat, tak ho drbe po kebuli a druhá s otevřenou pusou komentuje, že by si nikdy nemyslela, že by to vůbec mohlo jít...si ho pohladit ...ono pes za plotem a před plotem jsou dvě zcela odlišné věci.

Souhlasím.

Jednou jsem takhle šla po vesnici kolem baráku, kde hlídá pes, řekla bych že je to nějaký kříženec, trochu připomínající KAO, ale čistej určitě není. Za plotem hrozně vyvádí. Když jsem šla okolo, pes jak skákal po vrátkách, tak se mu podařilo je otevřít. Ve mě už to tuhlo. Ale pes udělal pár kroků ze zahrady, znejistěl, přestal řvát a začal pomalu couvat zpátky na dvůr. Tam opět začal řev, běhal kolem otevřených vrátek ale ven už nešel.

Podobnou zkušenost mám s naším retrívrem. Byl to výborný hlídač a nesnášel pošťačky. Jednou když se blížily pošťačky jsme měli také otevřená vrátka, pošťačky vyprávěly, že už měly smrt v očích, ale pes se těsně před vrátkama zastavil, řval, vrčel, ale dál nešel.

Accuracy

7.11.2016 10:07
Accuracy

XXX.XXX.1.187

Chápu, že je to asi divné, ale já mám respekt z jezevčíků...
A pak z těch skutečně nebezpečných plemen, jako jsou pastevci a velcí ovčáci, ale to asi není nijak zvláštní.

7.11.2016 10:17
Andrýsek3

XXX.XXX.118.51

Zrovna včera jsme potkali pána, co měl na silným vodítku psa, co vypadal jak argentina, ale byl žíhaný. Druhého psa měl navolno. Zrovna z takového psa jsem neměla úplně dobrý pocit, celkově žíhaným psům moc nevěřím. Ale pan říkal, že jsou oba moc hodný, tak bych ho klidně šla podrbat za uchem.

7.11.2016 10:19

No respekt mám z toho co vím že bych nemohla fyzicky zvládnout. Např asijati, kavkazani, rtw, fila, argentinská doga, prostě tihle velcí psi. V mém okolí venčí mladík nějakého velkého psa, nevím co to je, asi nějaký mastin, tomu se se svými psy obloukem vyhýbám. Ten kluk totiž nemá ruce, a zajímalo by mě co by dělal a jak by psa chytil kdyby došlo ke konfliktu. pes ho poslouchá ale nemá ani košík, je to přece jen pes, tak z těch dvou mám opravdu respekt, ani ne tak kvůli sobě, ale kcůli svým psům.

7.11.2016 10:26
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

No respekt mám z toho co vím že bych nemohla fyzicky zvládnout. Např asijati, kavkazani, rtw, fila, argentinská doga, prostě tihle velcí psi. V mém okolí venčí mladík nějakého velkého psa, nevím co to je, asi nějaký mastin, tomu se se svými psy obloukem vyhýbám. Ten kluk totiž nemá ruce, a zajímalo by mě co by dělal a jak by psa chytil kdyby došlo ke konfliktu. pes ho poslouchá ale nemá ani košík, je to přece jen pes, tak z těch dvou mám opravdu respekt, ani ne tak kvůli sobě, ale kcůli svým psům.

Jo, takhle se ve vesnici vyhýbám jedné paní s německým ovčákem. Paní je cca 70 let, v jedné ruce hůl - špatně se pohybuje, v druhé ruce vodítko s ovčákem. Když vidí nás, nebo jiného psa, tak jde k nejbližšímu stromu nebo lampě a tam si psa obmotá aby ho udržela. Takže teď automaticky když je vidím, tak minimálně chvíli počkám a přejdu na druhý chodník.

7.11.2016 11:53
balisek

XXX.XXX.131.211

Strach nemám ze žádného plemene. Respekt chovám prakticky k jakémukoliv většímu psovi, kterého neznám a u kterého si nejsem jistá reakcí. Vyhýbám se psům, které majitelé od pohledu nezvládají - a pak je jedno, zda je to jezevčík nebo mastif (akorát toho mastifa obejdu větším obloukem).

PS: Andrysek má předsudky vůči žíhaným psům, já vůči psům s modrým nebo dravčím okem. smajlík Vím, že to nemá žádné logické opodstatnění, přesto mě však lehce znervózňují. Jsou pro mě nějak méně "čitelní" než psi s tmavými očima.

7.11.2016 12:04
vava69

XXX.XXX.136.28

balisek napsal(a):
Strach nemám ze žádného plemene. Respekt chovám prakticky k jakémukoliv většímu psovi, kterého neznám a u kterého si nejsem jistá reakcí. Vyhýbám se psům, které majitelé od pohledu nezvládají - a pak je jedno, zda je to jezevčík nebo mastif (akorát toho mastifa obejdu větším obloukem).

PS: Andrysek má předsudky vůči žíhaným psům, já vůči psům s modrým nebo dravčím okem. smajlík Vím, že to nemá žádné logické opodstatnění, přesto mě však lehce znervózňují. Jsou pro mě nějak méně "čitelní" než psi s tmavými očima.

Balisek - jsem ráda, že s těma očima nejsem sama.

8.11.2016 14:16

Ja mám rešpekt pred ktorýmkoľvek psom, ktorý šteká za plotom alebo sa na mňa divne pozerá bez pohnutia a na prechádzkach hlavne z bull plemien alebo pastierskych psov... Kedysi na mňa a môjho psa vyletel 60 kg čuvač, ktorý preskočil plot a mal som dosť. Kamoš mi zase spomínal, že v susedstve majú zlatého retrievra a ľudia si ho chodia hladiť. Raz si ho chcela pohladiť jedna pani a odhryzol jej prst.

8.11.2016 14:27
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Ja mám rešpekt pred ktorýmkoľvek psom, ktorý šteká za plotom alebo sa na mňa divne pozerá bez pohnutia a na prechádzkach hlavne z bull plemien alebo pastierskych psov... Kedysi na mňa a môjho psa vyletel 60 kg čuvač, ktorý preskočil plot a mal som dosť. Kamoš mi zase spomínal, že v susedstve majú zlatého retrievra a ľudia si ho chodia hladiť. Raz si ho chcela pohladiť jedna pani a odhryzol jej prst.

No oni si všichni myslí, jací jsou retrívři dobráci, ale zapomínají, že mezi nimi jsou výjimky a poslední dobou to není nic neobvyklého.

Měli jsme retrívra, bez PP - ale laik by to nepoznal. Kdyby si ho šel někdo pohladit přes plot, tak je taky bez prstu. Venku to bylo o něco lepší, ale lidi si dost vybíral, takže cizími lidmi jsem ho hladit nenechala. Bylo pár lidí (známých, ale ne úplně blízkých), kteří na dvůr vlezli a měli z toho pár stehů.

Nehladila bych přes plot žádného psa... krom psů, které opravdu dobře znám. Když si vzpomenu, jako dítě jsem měla snahu hladit každého psa za plotem, nebo někde uvázaného, nechápala jsem, co se na tom rodičům nelíbí, když jsem viděla psa, byla jsem z něj hotová . Teď bych si za to nafackovala

8.11.2016 14:47

Ja by som tiež nehladil žiadneho psa cez plot. Tiež nemám rád, keď mne niekto hladí psa bez dovolenia. Pred pár dňami sme opekali na odľahlejšom mieste a môj pes ohlásil, že sa blížia cudzí ľudia a keď prišli k nám, tak ho chceli hladiť a to isté, keď pes stráži za plotom, tak priťahuje pozornosť s niektorí ľudia sú takí drzí, že tam strčia ruku. Vymyslel som si, že je to kríženec rotvajlera, tak potom dali pokoj.

8.11.2016 16:49

Já mám strach z malých psů, jsou pro mě hůře čitelní než velcí...prostě když mi malý pes říká "jsem kámoš", tak mu to tak úplně nevěřím...u velkýho psa se mi ještě nestalo, že by mi "lhal"
Takže např. čivavy nehladim, mám z nich panickou hrůzu ...i když jsem třeba ujištěná, že nekoušou...a nejvíc se bojim malých kníračů (naprosto iracionálně nikdy mi žádný neublížil)

Neregistrovaný uživatel

8.11.2016 19:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Mno my měli v rodině křížence rtw a dalmatina, fena s pp dalmatin se ji prohrabal a prohryzal do kotce a nakryl. No, narodilo se pár hafanů rozdaly zadáčo po známých, jedno si brala teta. byl to obří černý pes spíš připomínající křížence labrouše, celý čistě černý, na delších spíš tenčích nohách a s neustále viditelným bělmem. Mě trvalo x měsíců než jsem se mu naučila věřit a ani tak to nikdy nebylo na 10000% jako našim rotvíkum. smajlík

8.11.2016 19:27
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
No oni si všichni myslí, jací jsou retrívři dobráci, ale zapomínají, že mezi nimi jsou výjimky a poslední dobou to není nic neobvyklého.

Měli jsme retrívra, bez PP - ale laik by to nepoznal. Kdyby si ho šel někdo pohladit přes plot, tak je taky bez prstu. Venku to bylo o něco lepší, ale lidi si dost vybíral, takže cizími lidmi jsem ho hladit nenechala. Bylo pár lidí (známých, ale ne úplně blízkých), kteří na dvůr vlezli a měli z toho pár stehů.

Nehladila bych přes plot žádného psa... krom psů, které opravdu dobře znám. Když si vzpomenu, jako dítě jsem měla snahu hladit každého psa za plotem, nebo někde uvázaného, nechápala jsem, co se na tom rodičům nelíbí, když jsem viděla psa, byla jsem z něj hotová . Teď bych si za to nafackovala

Tak nějak, teď si vzpomínám, jak jsem si hladila štěně NO u dědy na "vesnici" přes plot, každý den jsem se tam s ním mazlila, jeden den, když byl velký mě rafnul, No už jsem si to pamatovala. myslím, že mi to i ten majitel dovolil, když byl.pes ještě štěně. A samozřejmě jsem.si byla plně vědoma, že je to moje chyba. :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík