Jaké plemeno celoročně ven?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kiki55

8.11.2016 18:07
Kiki55

XXX.XXX.243.82

Dobrý den, chci se zeptat
Chtěla bych si pořídit psa ( raději malého) ale možnost je jen celoročně venku ( se zateplenou boudou). Jaká malá plemena lze takto chovat, popř. je možný brabantský grifonek a něm. špic (trpasličí, střední)?

8.11.2016 18:09
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Špic může, grifonka bych tam určitě nedala je to společenské plemeno, a ještě mě napadl nějaký kříženec z útulku, malý a chlupatý tam jsou dost často.

8.11.2016 18:39
Sam 90210

XXX.XXX.182.171

Grifonka raději ne, napadá mě sheltie, ale jsou taky velmi společenské, proto by je chtělo mít aspoň dvě.

8.11.2016 19:01
conie

XXX.XXX.206.202

Kiki55 napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat
Chtěla bych si pořídit psa ( raději malého) ale možnost je jen celoročně venku ( se zateplenou boudou). Jaká malá plemena lze takto chovat, popř. je možný brabantský grifonek a něm. špic (trpasličí, střední)?

Já osobně bych žádné malé plemeno nechovala trvale venku. Pokud nemáte možnost ubytování uvnitř, buď se vzdejte psa nebo si vyberte mezi středními a velkými dlouhosrstými plemeny, kterým nebude dělat problém být celoročně venku. Vždyť přece každý NEMUSÍ MÍT PSA, pokud pro něj nemá podmínky. Jen k uváděným plemenům - grifonci NE NE NE, jsou to závisláčci, společenští, potřebují být s rodinou a v teple a suchu. Střední špic by to vydržel klidně.

Kiki55

8.11.2016 19:09
Kiki55

XXX.XXX.243.82

Já neříkám že musím mít jen malé plemeno a jiné ne, jen se radši ptám :) ale děkuji za názor ( takže trpasličího špice raději ne?).

8.11.2016 19:18
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Kiki55 napsal(a):
Já neříkám že musím mít jen malé plemeno a jiné ne, jen se radši ptám :) ale děkuji za názor ( takže trpasličího špice raději ne?).

No asi by to zvládl, ale představte si to, má břicho skoro u země, krásně nasákne vodu a když bude fakt zima, tak jediný, co může je, být zalezlý v boudě a bude mu maximálně trčet čumák ze slámy. Zase budu za citlivku, ale mě prostě nesedí pidi psi do boudy. Celkově to nemam ráda u psů, kteří tam jsou úplně sami, štěňat, malých psů a psů, co nemají podsadu. Raději koukejte aspoň po středním psovi, dokážu si představit, jak ten malinký musí okamžitě od země prochladnout.

Kiki55

8.11.2016 19:46
Kiki55

XXX.XXX.243.82

Děkuji :).

Kiki55

8.11.2016 20:32
Kiki55

XXX.XXX.243.82

A Entlebušský Salašnický pes venku být může?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2016 20:59

Kiki55 napsal(a):

Už z názvu plyne, že pravděpodobně ano.
Já mám ještě jeden návrh : malí knírači,2 - 3.

8.11.2016 21:11
avalin

XXX.XXX.178.99

Než budu popisovat svůj názor máte zahradu? Popřípadě jak velkou?

8.11.2016 21:16
bhk

XXX.XXX.210.186

avalin napsal(a):
Než budu popisovat svůj názor máte zahradu? Popřípadě jak velkou?

Velikost zahrady není důležitá. Důležité je kolik času mu věnuje či jak ten čas vyplní.

8.11.2016 21:24
asurwic

XXX.XXX.36.3

bhk napsal(a):
Velikost zahrady není důležitá. Důležité je kolik času mu věnuje či jak ten čas vyplní.

Ale když chce mít psa venku, tak je důležitá její přítomnost a oplocení.

8.11.2016 21:27
bhk

XXX.XXX.210.186

asurwic napsal(a):
Ale když chce mít psa venku, tak je důležitá její přítomnost a oplocení.

Ano, ale to není o velikosti zahrady přece...

8.11.2016 21:29
nighthunter

XXX.XXX.88.29

A co labrador ?

8.11.2016 21:35
asurwic

XXX.XXX.36.3

nighthunter napsal(a):
A co labrador ?

Sice je to "typický český venkovní pes", ale mně na zahradě prostě nesedí. Za prvé je stále krátkosrstý (když už retrívra, tak už raději zlaťáka - ten je alespoň chlupatější) a navíc mi přijde dosti fixovaný na smečku. Sice sama mám retrívra - nezávislou osobnost, ale většina jsou dosti společenští (jen já zase musím mít výjimku ).

8.11.2016 21:37
asurwic

XXX.XXX.36.3

bhk napsal(a):
Ano, ale to není o velikosti zahrady přece...

To ne - osobně bych psa nenechala venku samotného za nic na světě, takže vím, že spát může na pár metrech čtverečních na posteli a potom je hlavní "hurá ven vyběhat", aby se zase mohl jít válet na své (tedy spíše mé) místo.

8.11.2016 22:52

asurwic napsal(a):
Sice je to "typický český venkovní pes", ale mně na zahradě prostě nesedí. Za prvé je stále krátkosrstý (když už retrívra, tak už raději zlaťáka - ten je alespoň chlupatější) a navíc mi přijde dosti fixovaný na smečku. Sice sama mám retrívra - nezávislou osobnost, ale většina jsou dosti společenští (jen já zase musím mít výjimku ).

Proboha, krátkosrstý labrador by venku umrzl, chudinka Viděla jste někdy z blízka labradora ? Tomu zima venku určitě není. Labrador není krátkosrstý, někdy se na něj pořádně podívejte. Má fyzické předpoklady na to být venku, zima jim vůbec nevadí. jediný problém u labradora je to že je to pes závislý na majiteli a špatně snáší odloučení a samotu. Tím trpí psychicky. Ale že by mu vadila zima, tak to fakt ne.

Kiki55

8.11.2016 23:50
Kiki55

XXX.XXX.243.82

Zahradu máme, ale moc velká není... Jinak teď máme německého ovčáka a má to zařízené tak že má boudu s předsíňkou která je v kotci (ze 2 stran dřevěné obložení, zastřešený) ale má ho pořád otevřený s volným přístupem na zahradu, zavřeme ji tam jen vyjímečně, např. návštěva s dětmi které se psů bojí ( vím že to nebyla otázka ale radši to uvádím).

Kiki55

8.11.2016 23:52
Kiki55

XXX.XXX.243.82

Pardon, to mělo být vložené jinam :).

9.11.2016 09:50

Kiki55 napsal(a):

Môže byť, ale v prípade, že má zateplenú búdu. Má hustú podstatu, takže zima im nerobí problémy. Ja mám appenzellského salašníckeho psa a je celoročne vonku.

Levin

10.11.2016 22:20
Levin

XXX.XXX.167.118

V rodine mame labrdora a ten jinde nez v boude pres noc byt nechce. Domu se chodi uenim 2x za den najist a zase ven. Kdyz byvali mrazy pod -15, nechtelo jsme ho nechavat spat venku, tak jsme ho vzali domu a tam furt knucel a stekal, tak sel zpatky do boudy a byl spokojeny. Bouda zateplena a jako podestylka slama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík