Kiki55

XXX.XXX.243.82
Dobrý den, chci se zeptat
Chtěla bych si pořídit psa ( raději malého) ale možnost je jen celoročně venku ( se zateplenou boudou). Jaká malá plemena lze takto chovat, popř. je možný brabantský grifonek a něm. špic (trpasličí, střední)?
Kiki55
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat
Chtěla bych si pořídit psa ( raději malého) ale možnost je jen celoročně venku ( se zateplenou boudou). Jaká malá plemena lze takto chovat, popř. je možný brabantský grifonek a něm. špic (trpasličí, střední)?
Já osobně bych žádné malé plemeno nechovala trvale venku. Pokud nemáte možnost ubytování uvnitř, buď se vzdejte psa nebo si vyberte mezi středními a velkými dlouhosrstými plemeny, kterým nebude dělat problém být celoročně venku. Vždyť přece každý NEMUSÍ MÍT PSA, pokud pro něj nemá podmínky. Jen k uváděným plemenům - grifonci NE NE NE, jsou to závisláčci, společenští, potřebují být s rodinou a v teple a suchu. Střední špic by to vydržel klidně.
Kiki55

XXX.XXX.243.82
Já neříkám že musím mít jen malé plemeno a jiné ne, jen se radši ptám :) ale děkuji za názor ( takže trpasličího špice raději ne?).
Kiki55
napsal(a):
Já neříkám že musím mít jen malé plemeno a jiné ne, jen se radši ptám :) ale děkuji za názor ( takže trpasličího špice raději ne?).
No asi by to zvládl, ale představte si to, má břicho skoro u země, krásně nasákne vodu a když bude fakt zima, tak jediný, co může je, být zalezlý v boudě a bude mu maximálně trčet čumák ze slámy. Zase budu za citlivku, ale mě prostě nesedí pidi psi do boudy. Celkově to nemam ráda u psů, kteří tam jsou úplně sami, štěňat, malých psů a psů, co nemají podsadu. Raději koukejte aspoň po středním psovi, dokážu si představit, jak ten malinký musí okamžitě od země prochladnout.
Kiki55

XXX.XXX.243.82
Děkuji :).
Kiki55

XXX.XXX.243.82
A Entlebušský Salašnický pes venku být může?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kiki55
napsal(a):
Už z názvu plyne, že pravděpodobně ano.
Já mám ještě jeden návrh : malí knírači,2 - 3.
nighthunter
napsal(a):
A co labrador ?
Sice je to "typický český venkovní pes", ale mně na zahradě prostě nesedí. Za prvé je stále krátkosrstý (když už retrívra, tak už raději zlaťáka - ten je alespoň chlupatější) a navíc mi přijde dosti fixovaný na smečku. Sice sama mám retrívra - nezávislou osobnost, ale většina jsou dosti společenští (jen já zase musím mít výjimku ).

asurwic
napsal(a):
Sice je to "typický český venkovní pes", ale mně na zahradě prostě nesedí. Za prvé je stále krátkosrstý (když už retrívra, tak už raději zlaťáka - ten je alespoň chlupatější) a navíc mi přijde dosti fixovaný na smečku. Sice sama mám retrívra - nezávislou osobnost, ale většina jsou dosti společenští (jen já zase musím mít výjimku ).
Proboha, krátkosrstý labrador by venku umrzl, chudinka Viděla jste někdy z blízka labradora ? Tomu zima venku určitě není. Labrador není krátkosrstý, někdy se na něj pořádně podívejte. Má fyzické předpoklady na to být venku, zima jim vůbec nevadí. jediný problém u labradora je to že je to pes závislý na majiteli a špatně snáší odloučení a samotu. Tím trpí psychicky. Ale že by mu vadila zima, tak to fakt ne.
Kiki55

XXX.XXX.243.82
Zahradu máme, ale moc velká není... Jinak teď máme německého ovčáka a má to zařízené tak že má boudu s předsíňkou která je v kotci (ze 2 stran dřevěné obložení, zastřešený) ale má ho pořád otevřený s volným přístupem na zahradu, zavřeme ji tam jen vyjímečně, např. návštěva s dětmi které se psů bojí ( vím že to nebyla otázka ale radši to uvádím).
Kiki55

XXX.XXX.243.82
Pardon, to mělo být vložené jinam :).

Kiki55
napsal(a):
Môže byť, ale v prípade, že má zateplenú búdu. Má hustú podstatu, takže zima im nerobí problémy. Ja mám appenzellského salašníckeho psa a je celoročne vonku.
Levin

XXX.XXX.167.118
V rodine mame labrdora a ten jinde nez v boude pres noc byt nechce. Domu se chodi uenim 2x za den najist a zase ven. Kdyz byvali mrazy pod -15, nechtelo jsme ho nechavat spat venku, tak jsme ho vzali domu a tam furt knucel a stekal, tak sel zpatky do boudy a byl spokojeny. Bouda zateplena a jako podestylka slama.