Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2016 20:23
JanulaM

XXX.XXX.167.14

Dobrý den,

už jsem vznesla dvakrát dotaz v jiné diskuzi a jelikož nikdo nereagoval a nechci plevelit diskusi na jiné téma, zeptám se tady. Můj pes trpí na hotspoty pravděpodobně z blech, potřebovala bych poradit účinný prostředek proti blechám, který můžu použít hned. Teď momentálně má jeden velký hotspot mezi lopatkami, takže spot-on je asi nevhodný. Nebo jaký je váš názor. Mám počkat až bude mít ten hotspot zhojený? Mám strach, že než se mu ten velký zhojí bude mít dalších pár jinde. Všude po těle má malé pupínky se strupem a kolem dokola zarudlý flek - náběh na další hotspot.

17.11.2016 20:35
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mezi lopatky se nejspíš dává proto, aby si ho pes nedokázal slízat. Pokud vám to nevadí, klidně mu ho dejte víš, na temeno hlavy. Ale počkala bych, jestli se ozve veterinářka Bodlinka a neřekne k tomu něco víc, či vysvětlí pro a proti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2016 22:41

JanulaM napsal(a):
Dobrý den,

už jsem vznesla dvakrát dotaz v jiné diskuzi a jelikož nikdo nereagoval a nechci plevelit diskusi na jiné téma, zeptám se tady. Můj pes trpí na hotspoty pravděpodobně z blech, potřebovala bych poradit účinný prostředek proti blechám, který můžu použít hned. Teď momentálně má jeden velký hotspot mezi lopatkami, takže spot-on je asi nevhodný. Nebo jaký je váš názor. Mám počkat až bude mít ten hotspot zhojený? Mám strach, že než se mu ten velký zhojí bude mít dalších pár jinde. Všude po těle má malé pupínky se strupem a kolem dokola zarudlý flek - náběh na další hotspot.

Pokud se mu hotspoty dělají z blech, nemůžete čekat. spot-on aplikujte prostě vedle:D

nebo mu kupte tablety proti blechám.

17.11.2016 23:44

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud se mu hotspoty dělají z blech, nemůžete čekat. spot-on aplikujte prostě vedle:D

nebo mu kupte tablety proti blechám.

Dala bych tabletu Comfortis, nebo Bravecto. Jestli má kožní problémy, spot-on bych nedávala. Údajně jsou také tablety účinější. Ale byla tu diskuze o jejich vhodnosti. Moje psice dostává Comfortis a zatím jí nic nebylo.

18.11.2016 09:05
JanulaM

XXX.XXX.167.14

Děkuji za odpovědi a co obojek je vhodný? Nebo na blechy je málo účinný? Já jsem vždycky používala jen obojky, proti klíšťatům psovi zabírali dobře, ale s blechami nevím, nikdy na ně netrpěl až teď. Nebo možná je měl, ale hotspoty z nich má až teď, to nevím. Mohu jej vykoupat v šampónu proti blechám? Teď už má ten velký hotspot pěkně zatáhlý strupem. Doufám, že se neobjeví zase někde jinde.

18.11.2016 09:16

Spot on dej hned a tak, jak se má - od kohoutku až po kořen ocasu, hot spoty samozřejmě vynecháš. Odblešit celou domácnost a všechna zvířata. Psalas, že jsi byla 2 měsíce u mamky a jejího psa - tam dtto.

Otázka pro ty, kteří doporučujete tablety - na CO a jak byly tyto tablety testovány, víte?

18.11.2016 09:21
JanulaM

XXX.XXX.167.14

Spot on dej hned a tak, jak se má - od kohoutku až po kořen ocasu, hot spoty samozřejmě vynecháš. Odblešit celou domácnost a všechna zvířata. Psalas, že jsi byla 2 měsíce u mamky a jejího psa - tam dtto.

Otázka pro ty, kteří doporučujete tablety - na CO a jak byly tyto tablety testovány, víte?

Ty tablety nevím no, co to musí být za sajrajt, raději bych se jim vyhla, navíc tam kde žiju jsou jen na recept, koupit volně nejdou. Dám hned ten spot-on a budu doufat, že to zabere. Mamce to řeknu taky, díky.

18.11.2016 09:24

JanulaM napsal(a):
Ty tablety nevím no, co to musí být za sajrajt, raději bych se jim vyhla, navíc tam kde žiju jsou jen na recept, koupit volně nejdou. Dám hned ten spot-on a budu doufat, že to zabere. Mamce to řeknu taky, díky.

Volně prodejný věci na blechy už nefungují.

18.11.2016 09:24

Používám roky a ještě mi žádné zvíře nechcíplo

18.11.2016 09:31

Bodlinka, a to je jako odpověď na mou otázku a relevantní argument pro tablety?

18.11.2016 09:52

Bodlinka, a to je jako odpověď na mou otázku a relevantní argument pro tablety?

Ano.

Protože lidem, kteří jsou proti věcem jen proto, že jsou "nové" se nic jiného odpovědět nedá.

Comfortisy už jsou na trhu leta, Bravecto druhý rok, pokud dobře počítám. Člověk by si myslel, že by si té hromady mrtvol někdo všiml

18.11.2016 14:16

Ano.

Protože lidem, kteří jsou proti věcem jen proto, že jsou "nové" se nic jiného odpovědět nedá.

Comfortisy už jsou na trhu leta, Bravecto druhý rok, pokud dobře počítám. Člověk by si myslel, že by si té hromady mrtvol někdo všiml

Když oni si lidi myslí, že když se něco napatlá na kůži, že to tam taky zůstane. Nevěří, že se to dostane do organismu stejně.
Právě, že už dost spot-onů na blechy neúčinkuje.
Z nich jsem letos měla Duowin contact a spokojenost. Obojkům bych nevěřila vůbec, podle mě může obojek i způsobovat kožní problémy.

18.11.2016 14:20

Když oni si lidi myslí, že když se něco napatlá na kůži, že to tam taky zůstane. Nevěří, že se to dostane do organismu stejně.
Právě, že už dost spot-onů na blechy neúčinkuje.
Z nich jsem letos měla Duowin contact a spokojenost. Obojkům bych nevěřila vůbec, podle mě může obojek i způsobovat kožní problémy.

Po obojcích jsem viděla reakcí nejvíc ze všech antiparazitik:) scalibor je v tomhle evergreen a na jaře si jedna z mých koček po několika dní od nasazení do krve rozškrábala krk po forestu.

18.11.2016 14:24

Po obojcích jsem viděla reakcí nejvíc ze všech antiparazitik:) scalibor je v tomhle evergreen a na jaře si jedna z mých koček po několika dní od nasazení do krve rozškrábala krk po forestu.

Mám podobnou zkušenost, jen už nevím, který obojek to byl - je to pár let. Jeli jsme na dovolenou na jižní Moravu do klíšťatového eldoráda. Pes dostal obojek - za dva dny jsem ho vyhodila - mohl se udrbat. Poctivě jsem prohlížela a vyčesávala každý den a zvládli jsme to.

19.11.2016 02:11
impact

XXX.XXX.54.225

Dala bych psovi tabletu Bravecto.

Stejně zjistíte, že spot-on nezabral pořádně a za týden budete řešit, co do/na psa nacpat...

19.11.2016 05:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Používám roky a ještě mi žádné zvíře nechcíplo

Zvířata umírají, nechcípají. Vím o několika zvířatech, kterým z nich vůbec dobře nebylo, takže za mně - nedala bych to psovi. Ani náš veterinář to nedoporučuje.

20.11.2016 09:05
stop týrání

XXX.XXX.236.4

Já dávám psům i kočkám obojky poté, kdy se ukázalo, že kapky nefungují, spreje taky ne a injekce taky nic moc, tablety proti parazitům ještě vyzkoušené nemám, ale poradím se o nich se svými veterináři na příští sezónu.

S obojky jsem spokojena, vyhýbám se "přírodním", a kupuju ty od firmy Bayer. více než černé se mi osvědčily bílé - drží celou sezónu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík