Dobrý večer, potřebuji poradit.Mám fenku maltézáka má 2 roky.Asi před týdnem měla podle veterináře nějakou virozu šla jsem tam s tím, že moc nechce jíst sní granule na etapy.Změřil jí teplotu a říkal, že má trochu zvýšenou, že teď řádí virozy.Byla za tři dny objednaná na čištění zubů, které jí provedl i přesto, že ještě nebyla úplně fit.Také jsem mu říkala, že poslední dny i kadí zelená hovínka, které jsou řidší.Sice jsme v té době změnily granule, ale ty už měla a navíc jí nikdy přechod na jiné nevadil vždy bez problémů.Teď po týdnu se nic moc nezměnilo a stále má takovou stolici, která navíc zvláštně zapáchá i u zadečku.Škruňká jí i trochu v břichu což jí nikdy nedělalo.Nechci nic zanedbat, ale podle veta je v pořádku jen možná má střevní virozu.Dostala i na to nějaké léky na 4 dny.Prosím poraďte co s tím. díky...
jitsur
napsal(a):
Dobrý večer, potřebuji poradit.Mám fenku maltézáka má 2 roky.Asi před týdnem měla podle veterináře nějakou virozu šla jsem tam s tím, že moc nechce jíst sní granule na etapy.Změřil jí teplotu a říkal, že má trochu zvýšenou, že teď řádí virozy.Byla za tři dny objednaná na čištění zubů, které jí provedl i přesto, že ještě nebyla úplně fit.Také jsem mu říkala, že poslední dny i kadí zelená hovínka, které jsou řidší.Sice jsme v té době změnily granule, ale ty už měla a navíc jí nikdy přechod na jiné nevadil vždy bez problémů.Teď po týdnu se nic moc nezměnilo a stále má takovou stolici, která navíc zvláštně zapáchá i u zadečku.Škruňká jí i trochu v břichu což jí nikdy nedělalo.Nechci nic zanedbat, ale podle veta je v pořádku jen možná má střevní virozu.Dostala i na to nějaké léky na 4 dny.Prosím poraďte co s tím. díky...
Má hlad. Nové granule jsou asi horší kvality než ty původní.
Druhá - co analní žlázky?
Třetí - nevidím jediný důvod dvouletému psíkovi čistit zuby-je to zbytečné..dejte mu kost
Čtvrté - poohlídla bych se po jiném vetovi
Páté - je odčervený?
Šesté - jaké léky na virozu? Většinou při nachlazení postačí jitrocelový sirup případně malá lžička medu.
Uživatel s deaktivovaným účtem
bhk
napsal(a):
Má hlad. Nové granule jsou asi horší kvality než ty původní.
Druhá - co analní žlázky?
Třetí - nevidím jediný důvod dvouletému psíkovi čistit zuby-je to zbytečné..dejte mu kost
Čtvrté - poohlídla bych se po jiném vetovi
Páté - je odčervený?
Šesté - jaké léky na virozu? Většinou při nachlazení postačí jitrocelový sirup případně malá lžička medu.
Vůbec nemusí mít hlad, může mít klidně zánět žaludku, při tom v něm taky škrundá..Doporučuji domácí dietu: dietní suché maso( krůtí, králičí nebo kuřecí) a rozvařená rýže nebo pohanka po dobu 1 týdne.
napsal(a):
Vůbec nemusí mít hlad, může mít klidně zánět žaludku, při tom v něm taky škrundá..Doporučuji domácí dietu: dietní suché maso( krůtí, králičí nebo kuřecí) a rozvařená rýže nebo pohanka po dobu 1 týdne.
Ano i to je možné.
Napsala jsem první co mě k těm málo info napadlo.
Zjevně jí vet moc nepomohl.. Čistění zubů u 2letého psa? Proč?
A je to tady znovu - vet a "vet".
Pokud měla už ve dvou letech zuby v takovém stavu, že musela na čištění, tak začněte zvykat na kartáček, jinak bude pod narkózou každou chvíli a to není žádná hiparáda.
Játra přímo do střeva vylučují žluč, která během procesu trávení mění barvu zelená - žlutá - hnědá. Tedy barvu bobku. Když potrava psem jen proletí (průjem), tak se ty změny nestihnou a zůstává zelená. Nicméně tím vás nechci uklidnit, určitě nechte vyšetřit. Radši u jiného vet.
Zelená hovínka, a co takhle nechat udělat koprologii.
Odčervená byla asi před měsícem, anální žlázky ji mačkal než byla uspaná.Právě že se mi zdálo taky brzo na čištění zubů, ale měla ten zubní kámen docela dost a zarudlé dásně proto jsem tam s ní šla.Veterinář říkal, že má začínající zánět dásní, že bude lepší ji to odstranit.Jenže problém je, že ona si moc nenechá sahat na zuby takže čistit zuby u nás moc nehrozí.Různé kostičky na kousání dostává často.Krmení má Orijen, které si myslím, že je kvalitní.Granule občas měníme, sní všechno není vybíravá.Nikdy jí nedělalo problém přejít na jiné.
jitsur
napsal(a):
Odčervená byla asi před měsícem, anální žlázky ji mačkal než byla uspaná.Právě že se mi zdálo taky brzo na čištění zubů, ale měla ten zubní kámen docela dost a zarudlé dásně proto jsem tam s ní šla.Veterinář říkal, že má začínající zánět dásní, že bude lepší ji to odstranit.Jenže problém je, že ona si moc nenechá sahat na zuby takže čistit zuby u nás moc nehrozí.Různé kostičky na kousání dostává často.Krmení má Orijen, které si myslím, že je kvalitní.Granule občas měníme, sní všechno není vybíravá.Nikdy jí nedělalo problém přejít na jiné.
Odčervená sice mohla být, ale tablety co se běžně podávají zabírají pouze na oblé červy. Např zelená stolice může být při nakažení kokcidiemi, na ty běžné odčervovací tablety nezabírají, je spousta druhů parazitů.
jitsur
napsal(a):
Jestli myslíte různé, kostičky" na čištění zubů - tak ty jsou pěkný hnus a můj pes by to ani do huby nevzal. Opravdu, vyzkoušeno několikrát u darovaných. Je to jen jiná forma granulí, které jsou ale na zuby snad to nejhorší. Náš starý pejsa měl do 14let zuby jak mimino. Byl krmený kostma se zbytky z kuchyně. Pak začal boom granulí, kterýma jsme mu, tehdy ještě z neznalosti, chtěli přilepšit...a zuby šli rychle do kopru Kupte jí normální větší kost na okusování, pokud ji to baví, tak je to na čištění zubů super. Nemyslete, i mí psi měli granule, teď má pes také jedno jídlo granulové, protože je má bohužel pořád raději, než maso(starého psa novým kouskům nenaučíš ).