Obrousene drapy do krve

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.11.2016 10:58
PumaCZ

XXX.XXX.108.111

Zdravim,
Po prestehovani se memu psovi zacaly drasticky obrusovat drapy o asfalt/beton. Bohuzel zde mame vsude chodniky tohoto typu a ackoli ma pes moznost jit po trave, preferuje chodnik.
Po prichodu ze vcerejsi cca tri kilometrove prochajdy jsem zjistila, ze drapy na zadni noze uz jsou obrousene az na cevu, takze slave krvacel.
Co v takovem pripade delat?
Myslela jsem, ze ho to alespon donuti nohy zacit zvedat, ale nevypada to tak..
Predem dekuji za postrehy.

22.11.2016 11:09
asurwic

XXX.XXX.36.3

PumaCZ napsal(a):
Zdravim,
Po prestehovani se memu psovi zacaly drasticky obrusovat drapy o asfalt/beton. Bohuzel zde mame vsude chodniky tohoto typu a ackoli ma pes moznost jit po trave, preferuje chodnik.
Po prichodu ze vcerejsi cca tri kilometrove prochajdy jsem zjistila, ze drapy na zadni noze uz jsou obrousene az na cevu, takze slave krvacel.

Zdravému psovi se takto extrémně neobrušují. Také jsem nucena chodit se všemi hafany několik km po chodníku každý den, ale takhle ty drápky nevypadají. Zkuste nějaké doplňky stravy pro kůži, srst a kosti - mohlo by to pomoci.

Jinak bych koupila botičky. Nejen že zabrání dalšímu obrušování, ale umožní i zahojení současné rány bez toho, aby si tam pes zanesl infekci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.11.2016 11:30

Přesně tak, doplňky na srst, kůži a drápy pomáhají perfektně, v tomto případě, jako s otlaky, doporučuji Dromy biotin smajlík

22.11.2016 11:36

PumaCZ napsal(a):
Zdravim,

Doted asi běhal jen po měkkém ? jinak sem tohle neviděla a bydlím ve městě a mí psi po chodnících nachodí mnoho kilometrů, chodíme po nich denně.

22.11.2016 11:45
asurwic

XXX.XXX.36.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Doted asi běhal jen po měkkém ? jinak sem tohle neviděla a bydlím ve městě a mí psi po chodnících nachodí mnoho kilometrů, chodíme po nich denně.

Moje předchozí fena si při coursingu vytrhla nehtové lůžko i s kouskem prstu a vypadalo to podobně. Spíš mi přijde, že se drápek zlomil v rohovině a odkryl se tím měkký živý prostředek, než že by to bylo ošoupané. Ale na léčbě by to asi nic neměnilo.

22.11.2016 12:22
PumaCZ

XXX.XXX.108.111

Ne ne, je to osoupane. Bohuzel je to smajdal, takze zadni nohy coura po zemi, proto se mu to takto obrusuje. Jde pouze o dva prostredni drapy na obou zadnich nohach. Ale jednu ma horsi. Predek bez problemu.
Asi zkusim ty boticky, ale nevim, jak se na ne bude tvarit..
Kazdopadne dekuji.

22.11.2016 12:48

PumaCZ napsal(a):
Ne ne, je to osoupane. Bohuzel je to smajdal, takze zadni nohy coura po zemi, proto se mu to takto obrusuje. Jde pouze o dva prostredni drapy na obou zadnich nohach. Ale jednu ma horsi. Predek bez problemu.
Kazdopadne dekuji.

Dejte mu botky, např baron dělá suprový, můj pes s tím chodil po operaci hodně douho. brzo si zvykne

22.11.2016 13:15

PumaCZ napsal(a):
Kazdopadne dekuji.

A proč je šmajdal? neurologický nebo ortopedický problém?

zdravému psovi se tohle nestane. za to nemůžou chodníky, je to příznak nemoci.

22.11.2016 15:15
asurwic

XXX.XXX.36.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A proč je šmajdal? neurologický nebo ortopedický problém?

zdravému psovi se tohle nestane. za to nemůžou chodníky, je to příznak nemoci.

Nemusí to být nemoc. Někteří psi prostě nechodí tak, jak by měli. Mě třeba část mých hafanů šoupe nohama a mimochodí, jen co na ně dám postroj, se kterým chodíme na několikadenní trekkingy, jinak jdou normálně. Prostě ví, že je čeká delší cesta a šetří energií.

22.11.2016 17:43

asurwic napsal(a):
Nemusí to být nemoc. Někteří psi prostě nechodí tak, jak by měli. Mě třeba část mých hafanů šoupe nohama a mimochodí, jen co na ně dám postroj, se kterým chodíme na několikadenní trekkingy, jinak jdou normálně. Prostě ví, že je čeká delší cesta a šetří energií.

Ale tak mimochod je něco úplně jiného než pohyb, při kterém si pes obrousí drápy do krve.

22.11.2016 17:53
PumaCZ

XXX.XXX.236.125

Ortopedický problém. Ale co při jeho velikosti v jeho devíti letech mohu chtít, že..
Každopádně vyzkoušíme botičky a uvidím, zda pomohou.
Děkuji všem za rady a přeji hezký večer :).

22.11.2016 18:00

PumaCZ napsal(a):
Ortopedický problém. Ale co při jeho velikosti v jeho devíti letech mohu chtít, že..
Každopádně vyzkoušíme botičky a uvidím, zda pomohou.
Děkuji všem za rady a přeji hezký večer :).

Pokud je nemocný a lepší to nebude, pak nezbývá než botičkovat. pro podobné případy je to osvědčená pomoc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík