Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2016 12:11
V_Amy

XXX.XXX.142.183

Zdravím,
zajímalo by mě, jak je to s kostmi. Tepelně opracované prý psovi škodí, ale ty syrové? My jsme dali předevčírem naší fence vepřovou nožku zakoupenou ve zverimexu, už tepelně opracovanou a dnes zvrací kousky kostí. Raději jsme s ní byli u veterinárně, kde nám řekli že kosti nikdy žádné a dostali jsme 3 injekce + antibiotika. Přitom mám v okolí lidi, kteří krmi psy kostmi (dokonce vařenými) a problémy nemají.

uživatel

23.11.2016 12:34
uživatel

XXX.XXX.99.38

My máme křížence, kosti mu dáváme jak uvařené, tak syrové. Jednou se nám pozvracel, jelikož to rychle zhltl. Jinak s tím nemá problém. Co máte za rasu?

23.11.2016 12:41
V_Amy

XXX.XXX.142.183

Ta naše to nehltala, ale myslím si, že některé kousky byla líná pokousat, tak je spolkla máme 7 měsíční stafordí slečnu, takže si myslím, že problém je v lenosti pořádně kousat Četla jsem, že pes si jídlo nevychutnává a žaludek tomu má uzpůsobený.

23.11.2016 13:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.16

Vhodné jsou syrové větší klouby.
Dá jim práci to hlodat, zabaví se.
Když jsem měla NO, labradora - milovali je.

23.11.2016 13:05
V_Amy

XXX.XXX.142.183

Děkuji, zkusím příště je pravda, že když měla velkou syrovou kost, tak jsem většinu vyhodila, protože by to ani za 2 dny nesnědla, ale žádný problém nebyl :).

23.11.2016 13:10
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Vařené NE! syrové můžete. ale pokud je na granulích, tak jen ty veliké kloubové na okus. Pes na granulích ztrácí jehlový efekt a můžou mu ublížit i syrové kosti.

23.11.2016 13:17
V_Amy

XXX.XXX.142.183

Andrýsek3 napsal(a):
Vařené NE! syrové můžete. ale pokud je na granulích, tak jen ty veliké kloubové na okus. Pes na granulích ztrácí jehlový efekt a můžou mu ublížit i syrové kosti.

Děkuji, po této zkušenosti už bude okusovat jen velké klouby. Jsme na granulích a chtěli jsme přejít na barf, ale nechci aby ji pak zlobily kosti v břiše a také kvůli vyváženosti stravy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2016 13:23

Zrovna v noze jsou malé tvrdé kosti, které pes spolkne jako bonbónek. Svému psu(velkému) bych to nedala.

23.11.2016 13:57
Terven

XXX.XXX.110.147

V_Amy napsal(a):
Děkuji, po této zkušenosti už bude okusovat jen velké klouby. Jsme na granulích a chtěli jsme přejít na barf, ale nechci aby ji pak zlobily kosti v břiše a také kvůli vyváženosti stravy.

Pokud přejdete na barf a budete pak dávat kosti syrové, pes by neměl mít problém. Bohužel to nemůžete vykládat většině veterinářů.
Velké klouby jsou fajn na zabavení, ale pes na barfu by měl kosti i žrát, aby z nich měl užitek - tam jsou potom vhodné hlavně drůbeží skelety, křídla, krky...pokud si pes na kosti zvykne, můžete dávat téměř všechny. Pro psa, který není zvyklý, mi prasečí noha nepřijde vůbec vhodná.

Lubor

23.11.2016 14:05
Lubor

XXX.XXX.184.161

Já dávám fenám Československého vlčáka běžně-klouby, vepřové ocásky(od Zemana z penáče), občas kuřecí skelety, ale všechno syrové- Feny jsou zvyklé od mala hlodat.
-Jinak bacha na sušené vepřové ucha-jedině nakouskovat- Kámošovi jednou spolklo odrostlé štěně něm.ovčáka skoro celé ucho-nikdo si toho nevšiml... večer byla fenka divná a druhej den to ucho vyblila-ucho v ní nabobtnalo do původního měkkého stavu a nák se to v ní bloklo.

23.11.2016 16:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

V_Amy napsal(a):
Zdravím,
zajímalo by mě, jak je to s kostmi. Tepelně opracované prý psovi škodí, ale ty syrové? My jsme dali předevčírem naší fence vepřovou nožku zakoupenou ve zverimexu, už tepelně opracovanou a dnes zvrací kousky kostí. Raději jsme s ní byli u veterinárně, kde nám řekli že kosti nikdy žádné a dostali jsme 3 injekce + antibiotika. Přitom mám v okolí lidi, kteří krmi psy kostmi (dokonce vařenými) a problémy nemají.

Ve zverimexu bych vepřovou nožku psu nekupovala vůbec, je to bůhví jakou chemií rádobyuzené. Příště když už, tak nožku syrovou, z masny. Ale to až se naučí jíst kosti. Postupně. Jak už píšou holky, na jídlo skelety, na hlodání velké kloubové kosti. A pod dozorem, protože známým se stalo, že v poslední chvíli zachránili psa, který si nadšením kost narval celou do papule a málem se udusil. Přiznám, že já psy nehlídala, ale mí byli velmi nežraví a nehlodaví, takže jim kost ležela v zahradě do doby, než jsem ji sama vyhodila. Ohlodali opravdu jen zbytky masa a chrupavky, kost je nezajímala.

23.11.2016 17:56

Terven napsal(a):
Pokud přejdete na barf a budete pak dávat kosti syrové, pes by neměl mít problém. Bohužel to nemůžete vykládat většině veterinářů.
Velké klouby jsou fajn na zabavení, ale pes na barfu by měl kosti i žrát, aby z nich měl užitek - tam jsou potom vhodné hlavně drůbeží skelety, křídla, krky...pokud si pes na kosti zvykne, můžete dávat téměř všechny. Pro psa, který není zvyklý, mi prasečí noha nepřijde vůbec vhodná.

Já mám fenu( N.O.) na mase, taky dávám kosti, syrové masité, ale prasečí nožky bych nikdy nedala, ani syrové. Bojím se těch malých kulatých kůstek tam uvnitř. Tepelně opracované kosti nedávám nikdy, vyjímka je v konzervě Max nebo Topstein(občas dostane), ale tam se už ani nejedná o kosti, jak jsou měkké, úplně se drolí v ruce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík