Ted skoncil, mimo jine o psech v Peru. Bylo tam ukazano, jak kazdy den odchazeji ze svych domovu ven aby se spolu sessli, postupne jich byla cela smecka, byl tam i "souboj" o haravku bez krve, bez kousani, jen nejodvaznejsi jedinec zvitezil, komentovali to, ze ke skutecne rvacce nikdy nedojde, protoze znaji zakony kolegyalniho chovani od stenete. S uderem vecera se vsichni rozesli zpet do svych domovu k lidem. Byl k tomu dan pekny komentar, ze diky te volnosti psi neztraci svoji prirozenost. Pekne. Prekvapive nepotrebovalu tadny klikr
Lexaurin
napsal(a):
Kolegialniho? To vypada lip
Teď napíšu to, co se tady mnohým nelíbí a už jsem to psala několikrát: stejně vždycky fungovali psi na vesnici. Ti, co jim nechávali páníčci volný pohyb. Naučili se uhýbat před auty, naučili se vyhýbat lidem(zvláštní, že...vždyť přece my jsme pro ně to nejlepší...?!? ) Naučili se komunikovat mezi sebou bez rvaček. Teď si tady nově mladí pořizují psy a když s nima vyjdou ven a potkají sem tam ještě takového psího tuláka šílí, jen ho uvidí. Přitom o nic nejde, tito psíci(bývají to malí, maximálně střední velikost) agresivní nejsou. Nejhorší je pes, kterému se náhodou povede zdrhnout. Ten se chovat neumí a často bývá agresivní, byť jen ze strachu...
Uživatel s deaktivovaným účtem
lesnížínka
napsal(a):
Teď napíšu to, co se tady mnohým nelíbí a už jsem to psala několikrát: stejně vždycky fungovali psi na vesnici. Ti, co jim nechávali páníčci volný pohyb. Naučili se uhýbat před auty, naučili se vyhýbat lidem(zvláštní, že...vždyť přece my jsme pro ně to nejlepší...?!? ) Naučili se komunikovat mezi sebou bez rvaček. Teď si tady nově mladí pořizují psy a když s nima vyjdou ven a potkají sem tam ještě takového psího tuláka šílí, jen ho uvidí. Přitom o nic nejde, tito psíci(bývají to malí, maximálně střední velikost) agresivní nejsou. Nejhorší je pes, kterému se náhodou povede zdrhnout. Ten se chovat neumí a často bývá agresivní, byť jen ze strachu...
No, zas tak jednoznačně bych to neviděla... U nás na chalupě (ostatně jako v každé vesnici) byla taky místní partička ve stylu té v dokumentu. Sem tam ale někoho z nich auto srazilo a i na krev kolikrát došlo, když hárala fena, nebo se nějaké namachrované štěně dostalo do puberty a rozhodlo se převzít velení. Samozřejmě ty vztahy byly celkem v pohodě, když se psi znali odmalička, jako normální smečka. Kdybyste vzala psa z vedlejší vesnice, tak mu ve většině přípaů neřeknou 'jé, to je prima, že jsi tady, pojď se poflakovat s námi', ale budou si chtít vyjasnit vztahy.
napsal(a):
No, zas tak jednoznačně bych to neviděla... U nás na chalupě (ostatně jako v každé vesnici) byla taky místní partička ve stylu té v dokumentu. Sem tam ale někoho z nich auto srazilo a i na krev kolikrát došlo, když hárala fena, nebo se nějaké namachrované štěně dostalo do puberty a rozhodlo se převzít velení. Samozřejmě ty vztahy byly celkem v pohodě, když se psi znali odmalička, jako normální smečka. Kdybyste vzala psa z vedlejší vesnice, tak mu ve většině přípaů neřeknou 'jé, to je prima, že jsi tady, pojď se poflakovat s námi', ale budou si chtít vyjasnit vztahy.
Psi si vztahy určitě vyjasní, ale na krev dojde spíše nechtěně, nějaké to rýpnutí zubem, to bych nedramatizovala. Auto...to máte pravdu, sem tam se stane, většinou ještě u mladého trdla. V tomto případě je to právě účinný, přírodní" výběr - přežijou jen ti nejchytřejší. Proto se možná o voříšcích traduje, že jsou inteligentnější. Tedy ti praví, vzešlí z takovýchto podmínek. Už jich ale mnoho nebude, i na vesnicích se situace mění...
V dnešní době by asi takové tuláctví nebylo bezpečné pro lidi (auta) ani pro psy, přece jen je doprava hodně jiná než byla ještě před 20 lety.
Ale když porovnám chování pejskařů dnes a před 30 lety, je to tak nějak špatně. Dřív jsme psům nechávali na procházkách větší volnost, když se potkali z jiným psem, nebyl problém, aby se přivítali, očichali. Dnes vidím málo psů na volno nebo si je všichni hned hystericky přivazují, sotva je jiný pes na dohled. Pes pak neví, jak se chovat, slyším na cvičáku každou chvíli o agresivních psech, s kterými se majitelé nevědí rady. A přitom je to v mnoha případech jen nedostatečná socializace.
Nedaleko nás bydlí ženská, která si neustále pořizuje německé ovčáky. Má je v bytě, na procházky chodí jen 3x denně na 20 minut, a to pouze na vodítku. Psi jsou viditelně frustrovaní, nechápou, jak se mají k jiným jedincům svého druhu chovat. Zatím každý její pes na ostatní řval a napadal je, dokonce i feny. Brečel bych, když vidím ta krásná zvířata, jak jsou vlastně týraná, jen kvůli opičí lásce tlusté líné ženské, která si pořizuje psy pouze kvůli vzhledu a na jejich potřeby kašle.
LájošM
napsal(a):
V dnešní době by asi takové tuláctví nebylo bezpečné pro lidi (auta) ani pro psy, přece jen je doprava hodně jiná než byla ještě před 20 lety.
Ale když porovnám chování pejskařů dnes a před 30 lety, je to tak nějak špatně. Dřív jsme psům nechávali na procházkách větší volnost, když se potkali z jiným psem, nebyl problém, aby se přivítali, očichali. Dnes vidím málo psů na volno nebo si je všichni hned hystericky přivazují, sotva je jiný pes na dohled. Pes pak neví, jak se chovat, slyším na cvičáku každou chvíli o agresivních psech, s kterými se majitelé nevědí rady. A přitom je to v mnoha případech jen nedostatečná socializace.
Nedaleko nás bydlí ženská, která si neustále pořizuje německé ovčáky. Má je v bytě, na procházky chodí jen 3x denně na 20 minut, a to pouze na vodítku. Psi jsou viditelně frustrovaní, nechápou, jak se mají k jiným jedincům svého druhu chovat. Zatím každý její pes na ostatní řval a napadal je, dokonce i feny. Brečel bych, když vidím ta krásná zvířata, jak jsou vlastně týraná, jen kvůli opičí lásce tlusté líné ženské, která si pořizuje psy pouze kvůli vzhledu a na jejich potřeby kašle.
Souhlasím, teď je to můj první pes a čekala jsem to teda trochu jiné, jakmile vidíme psa, už na mě někdo z dály huláká jestli pes nebo fena, když řeknu, že pes, "JEŽÍS TAK TO NE, TEN BY NÁS SEŽRAL", psa si připínám po každé, když někoho vidíme, ale když lidé nenechají psa ani očuchat..malé zvedají nad hlavu "TEN SI S TEBOU NEBUDE HRÁT, TEN BY TĚ SNĚDL".. No byla jsem z toho dost rozčarovaná, můj pes je kamarádský jak se psy, fenami, štěňaty, chová se ohleduplně i k malým psům..A, že nás budou obcháze obloukem lidé i s přátelským psem jsem opravdu nečekala. Opravdu málokdo nechá psa pohrát, pustit z vodítka, to je pak skoro zázrak. Jedna se bojí svého BOMxNO pustit s mým psem hrát, aby ho můj náhodou nepokousal a on z toho měl špatnou zkušenost, takže si hraje na flexině a můj navolno, ani od jednoho žádný náznak agrese. Nebo když se s jiným psem začne můj očuchávat (na vodítku), a začne vyzývat ke hře, tak páníci berou nohy na ramena. Je mi to docela líto, protože pes si fakt nemá takhle s kým hrát, i když tu je psů kvanta. A to se opravdu chová dobře, při hře..není to žádný magor.
lesnížínka
napsal(a):
No tak pokud tvrdíte, že tito tuláci agresivní nejsou (nevím zda to, že mnohým se to nelíbí byla narážka na mě, vím, že v jiné diskuzi jsme to spolu také řešili) tak se přijeďte podívat k nám.
Ten voříšek tulák, o kterém jsem psala právě v té jiné diskuzi nedávno napadnul dítě, které šlo okolo. I přes to, že je malý, tak ho dost ošklivě pokousal. Řeší to policie.
Chtěla jste tím říct, že kdyby všichni na vesnicích nechávali psy od štěněte volně se toulat tak pak to bude ideální?
Je pravda, že jsme tady ještě nedávno také měli takového psa, ale ten si opravdu nevšímal cizích lidi, nevšímal si psů a když už, tak pokud se to druhému psovi nelíbilo, pochopil a odešel. Nebyl agresivní. Prostě tady nějak přežíval. Ten pes mi nevadil ani trochu. Už nějakou dobu tady není, buď ho něco přejelo, někdo si ho vzal domů nebo se toulá někde jinde. Nevím, páníčci po tom nepátrají. Ale pokud je tady pes, který nám a všem ostatním znepříjemňuje procházky, otravuje a je agresivní, tak pardon - ale to mi opravu vadí. Já vím, že vy jste psala jinde, že byste klidně radši chodila jinudy roštím atd, aby jste nemusela tam, kde se pohybuje ten pes. Já ne, já se takhle omezovat nenechám. Majitel toho psa má úplně stejné povinnosti jako všichni ostatní majitelé psů a je úplně jedno, zda má křížence tuláka nebo pastevce.
Já zas napíšu něco, co se asi nebude líbit vám. Ale prostě ne každý má psa, který je zvědavý na všechny ostatní psy. Proto´třeba když na procházce vidím psa, tak si svého psa dávám k noze - někdo to pak vidí tak, že si psa hystericky přivazuji, ale tak to není. "Pouze" nesu odpovědnost za svého psa a podle toho jednám. Dokud byl štěně, tak jsem ho samozřejmě nechávala, ale také ne tím stylem, že by si mohl běžet za jakým psem se mu zachce, to bych teď měla asi problém. Ale vždy po domluvě s majitelem a "kontrolovaně" - ne jako že vypálí a tak ho pustím.
Taky jsem ten pořad viděla, líbil se. Jen tam nebylo ukázané, že sem tam některého psa přejede auto - asi se to tam moc neřeší.
A pak také to, že když se tam vystytne pes, který projeví agresivitu vůči lidem, je rychle zlikvidován. Však u nás to dřív ( hodně dřív ) také tak chodívalo.
Pes vyjel proti dítěti ( většímu a celkem neškodně ), "páneček" odešel do lesa s rýčem a se psem a vrátil se jen s rýčem.
marcelaamax - No tak pokud tvrdíte, že tito tuláci agresivní nejsou (nevím zda to, že mnohým se to nelíbí byla narážka na mě, vím, že v jiné diskuzi jsme to spolu také řešili) tak se přijeďte podívat k nám. - ježíš ne, to vůbec, ani jsem si na tu diskusi nevzpomněla...
K tomu agresivnímu vořechovi u vás...ano, i takoví existujou a mívají je právě stejní lidé: agresivní a nepřispůsobiví. I u nás se vyskytují. Ne nadarmo se říká, jaký pán-takový pes. Vůbec neřeším, že si svého psa dáte k noze - každý svého psa zná a zhruba ví, jak reaguje. Můj samojed byl napadnutý velkým psem cca 7x. I nějaká krev tam byla. Včera si jdeme ranní prochajdu kolem potoka, tam když tak, potkáváme jen známé a malé pejsky. Můj chodí na volno a některé to asi šokne: ani obojek nemá(dá se přichytit za chlupy, když na to dojde ) A najednou koukám, na cestě stojí NO. Tušila jsem asi, odkud ten pes je...utíká tady z jednoho areálu. Za plotem by nás sežral, ale kamarádka říkala, že venku se agresivně neprojevoval. No, nezbývalo mi, než zachovat klid a doufat, že psy nebudu muset rozrážet. Mluvila jsem na napružené psy klidným hlasem, můj vrknul něco jako: nech mně jo?!? Očichali se, NO ustál i to jeho brumlání, popřechcávali si značky a my se odšourali přes lávku - pes za náma už nešel. Asi šel domů, kde ho s jistotou čekal výprask Měla jsem stažený zadek, nepopírám, ale psa mi i tak bylo líto, nevypadal moc opečovávaný a vím, že ho mlátí...A utíká o to víc
Když už jste se tady bavili o tom napadání.
Tak se mi můj labís mění před očima, veselý pes, který i kdyby po něm vyjel pes, tak bude nadšeně běhat kolem a poběží si klidně pro další.. se začíná bát. Poslední měsíc máme "štěstí" na vyjíždějící psy, bohužel, vždy byl můj pes na vodítku. Takže to, že by odběhnul za psem, což se teď stává opravdu minimálně, už ani nevím, kdy naposled, se nekoná a vždy je před psem na vodítku nebo ho alespon držím.
Bohužel, když ho po několikáté napadnul pes u nás v baráku (jsme tu tři byty, tři psy) a jen jedni nechávají svého starého morouse běhat po baráku i okolí navolno, kterému když se nelíbí jiný pes, tak jde po krku. Sice našeho zná, ale když se potkají v úzké chodbě, můj na vodítku, nebo metr ode mně, jeho paneček někde doma, tak není kam utect..už ho odháním já. Dneska dostal kartáč od lovečáka, co k nám přiběhl, před dvěma dny, šílenej xNO, co je věčně na řetězu se objevil za rohem bez obojku, bez pána a naježenej a uvrčenej si to mířil k nám. Ty jeho světý oči, fuj, měla jsem strach. Naštěstí toho si pak odvolal pán. Před barákem nám někdo minulý týden uvázal fenu s kočárem (máme v baráku masnu), museli jsme projít, fena vrtěla ocasem, jak sjme prošli, vrhla se na mého. Kňučení. Pak boxer, jack russell, nějak se nám to hromadí..
A můj nebojácný pes, se teď při každém podezřelém psu staví za mě (což jsem ráda, že mi důvěřuje), ale stejně..
Andrýsek3
napsal(a):
Když už jste se tady bavili o tom napadání.
Tak se mi můj labís mění před očima, veselý pes, který i kdyby po něm vyjel pes, tak bude nadšeně běhat kolem a poběží si klidně pro další.. se začíná bát. Poslední měsíc máme "štěstí" na vyjíždějící psy, bohužel, vždy byl můj pes na vodítku. Takže to, že by odběhnul za psem, což se teď stává opravdu minimálně, už ani nevím, kdy naposled, se nekoná a vždy je před psem na vodítku nebo ho alespon držím.
Bohužel, když ho po několikáté napadnul pes u nás v baráku (jsme tu tři byty, tři psy) a jen jedni nechávají svého starého morouse běhat po baráku i okolí navolno, kterému když se nelíbí jiný pes, tak jde po krku. Sice našeho zná, ale když se potkají v úzké chodbě, můj na vodítku, nebo metr ode mně, jeho paneček někde doma, tak není kam utect..už ho odháním já. Dneska dostal kartáč od lovečáka, co k nám přiběhl, před dvěma dny, šílenej xNO, co je věčně na řetězu se objevil za rohem bez obojku, bez pána a naježenej a uvrčenej si to mířil k nám. Ty jeho světý oči, fuj, měla jsem strach. Naštěstí toho si pak odvolal pán. Před barákem nám někdo minulý týden uvázal fenu s kočárem (máme v baráku masnu), museli jsme projít, fena vrtěla ocasem, jak sjme prošli, vrhla se na mého. Kňučení. Pak boxer, jack russell, nějak se nám to hromadí..
A můj nebojácný pes, se teď při každém podezřelém psu staví za mě (což jsem ráda, že mi důvěřuje), ale stejně..
Já vám asi dobře neporadím, protože nejsem zastáncem toho: já jsem ta, co psa brání. Ne, není to, že bych psa nechala na pospas nějakému zabijáku, ale prvotně je nechávám, aby si to řešili sami. Většinou se daří, ale když potkáte špatně socializovaného psa nepomůže, že váš se bavit umí. Když se servou, tak to ale komentuju celkem v klidu: pejsek je darebák, vůbec neumí kamarádit, kašlem na něho, nebudem si s ním hrát(můj pes si už nehraje, to jsou jen takové bla, bla uklidňující řeči ) Byl servaný nevím...možná už i 10krát a všímám si, že pokud potká stejně velkého či většího psa, už je ostražitější(a nemá už za zadkem našeho berňuchu ) Proto už se to snažím právě klidnit předem: hele pejsek, hmm, ten nevypadá na to, že by chtěl kámošit, tak jen pozdravíme a půjdem dál...ale to právě funguje jen na psa, který k nám neletí z úmyslem zrovna na mého skočit(což se také stalo už několikrát) Pokud je to nějaké vrrr, tak se mi to zatím povedlo vždycky ukecat do klidu
Ještě jsem zapomněla dopsat: můj pes je celkem namachrovaný, je tady kolem největší, takže takový kápo ulice. Ale tím, že ho párkrát, složil" větší pes, se musel naučit i stáhnout ocas a tvářit se podřízeně. To je právě dovednost, co se psi musí naučit, aby přežili. Pokud vy psa neustále bráníte, nemusí tyto signály vydávat on(na to má přece vás) ale ti ostatní psi vás tak úplně při kontaktu se psem nevnímají, sledují právě spíš jeho a pokud není dostatečně podřízený, můžou ho napadnout, aby ho, postavili do latě".
lesnížínka
napsal(a):
Já vám asi dobře neporadím, protože nejsem zastáncem toho: já jsem ta, co psa brání. Ne, není to, že bych psa nechala na pospas nějakému zabijáku, ale prvotně je nechávám, aby si to řešili sami. Většinou se daří, ale když potkáte špatně socializovaného psa nepomůže, že váš se bavit umí. Když se servou, tak to ale komentuju celkem v klidu: pejsek je darebák, vůbec neumí kamarádit, kašlem na něho, nebudem si s ním hrát(můj pes si už nehraje, to jsou jen takové bla, bla uklidňující řeči ) Byl servaný nevím...možná už i 10krát a všímám si, že pokud potká stejně velkého či většího psa, už je ostražitější(a nemá už za zadkem našeho berňuchu ) Proto už se to snažím právě klidnit předem: hele pejsek, hmm, ten nevypadá na to, že by chtěl kámošit, tak jen pozdravíme a půjdem dál...ale to právě funguje jen na psa, který k nám neletí z úmyslem zrovna na mého skočit(což se také stalo už několikrát) Pokud je to nějaké vrrr, tak se mi to zatím povedlo vždycky ukecat do klidu
Ještě jsem zapomněla dopsat: můj pes je celkem namachrovaný, je tady kolem největší, takže takový kápo ulice. Ale tím, že ho párkrát, složil" větší pes, se musel naučit i stáhnout ocas a tvářit se podřízeně. To je právě dovednost, co se psi musí naučit, aby přežili. Pokud vy psa neustále bráníte, nemusí tyto signály vydávat on(na to má přece vás) ale ti ostatní psi vás tak úplně při kontaktu se psem nevnímají, sledují právě spíš jeho a pokud není dostatečně podřízený, můžou ho napadnout, aby ho, postavili do latě".
No já ho právě nikdy chránit nemusela, vždy se ke psu postavil čelem a dobrý, nějak si to vyříkali, a bylo to možná tím, že byl mladší, teď mě přijde, že už trochu dospívá, a o má zrovna takový blbý "zlozvyk", že se vždy hrozně naježí, říkám mu dikobraz, ale nikdy neublíží, dělal to už jako dvouměsíční štěně, když viděl psa, naježil se a dělá to doteď. Ale teď právě poslední dobou na nás z ničehonic prostě pes vyjel, normálně se očuchali třeba s tím v baráku a najednou mu vystartoval po krku. A právě od té doby se dvakrát schoval za mě. Což jsem taky nečekala, prootže to nedělal, když k nám přiběhl zase ten pes v baráku, stáhnul ocas a schoval se za mě, pes odešel. A teď u toho xNO taky, to ho viděl, to jsem se fakt bála, tak se schoval za mě, a já jsem tomu psu něco vyprávěla, pomalu a potichu, ať vypadne, ať zmizí atd.. On ho nikdo nijak nepokousal nebo tak, ale vyjede po něm, a on pak knučí, a pak se to většinou uklidní, ale můj pes se začíná bát. Nešel po nás pes, který by ho chtěl fakt pokousat, protože by po něm fakt hned skočil.
Andrýsek3
napsal(a):
No já ho právě nikdy chránit nemusela, vždy se ke psu postavil čelem a dobrý, nějak si to vyříkali, a bylo to možná tím, že byl mladší, teď mě přijde, že už trochu dospívá, a o má zrovna takový blbý "zlozvyk", že se vždy hrozně naježí, říkám mu dikobraz, ale nikdy neublíží, dělal to už jako dvouměsíční štěně, když viděl psa, naježil se a dělá to doteď. Ale teď právě poslední dobou na nás z ničehonic prostě pes vyjel, normálně se očuchali třeba s tím v baráku a najednou mu vystartoval po krku. A právě od té doby se dvakrát schoval za mě. Což jsem taky nečekala, prootže to nedělal, když k nám přiběhl zase ten pes v baráku, stáhnul ocas a schoval se za mě, pes odešel. A teď u toho xNO taky, to ho viděl, to jsem se fakt bála, tak se schoval za mě, a já jsem tomu psu něco vyprávěla, pomalu a potichu, ať vypadne, ať zmizí atd.. On ho nikdo nijak nepokousal nebo tak, ale vyjede po něm, a on pak knučí, a pak se to většinou uklidní, ale můj pes se začíná bát. Nešel po nás pes, který by ho chtěl fakt pokousat, protože by po něm fakt hned skočil.
Jak jste psala, že by si klidně přiběhl pro další - to je právě špatně, měl by chápat, že když se s ním pes bavit nechce, tak by za ním lézt neměl. Jestli už dospívá, pro spoustu psů se stává konkurencí. Můj pes z toho šílí, když zamručí, chce si postupně srovnat, jak na tom spolu jsou, a druhý (zpravidla na volno) nechápe a naivně se na něj přátelsky vrhá dál. To by ho zabil a už se s ním těžko někdy skamarádí, když neumí komunikovat. Malí psi a štěňata v pohodě, ti se nežerou za žádných okolností, ale nejčastěji se nám to stává právě u dospívajících labroušů. Pro vás možná lepší, že se začíná bát, protože jako dospělého by ho mohl někdo opravdu napadnout.
napsal(a):
Jak jste psala, že by si klidně přiběhl pro další - to je právě špatně, měl by chápat, že když se s ním pes bavit nechce, tak by za ním lézt neměl. Jestli už dospívá, pro spoustu psů se stává konkurencí. Můj pes z toho šílí, když zamručí, chce si postupně srovnat, jak na tom spolu jsou, a druhý (zpravidla na volno) nechápe a naivně se na něj přátelsky vrhá dál. To by ho zabil a už se s ním těžko někdy skamarádí, když neumí komunikovat. Malí psi a štěňata v pohodě, ti se nežerou za žádných okolností, ale nejčastěji se nám to stává právě u dospívajících labroušů. Pro vás možná lepší, že se začíná bát, protože jako dospělého by ho mohl někdo opravdu napadnout.
To, že by si šel pro další už nedělá, teď se prostě bojí. A hlavně to ani dělat nemlže, protože je na vodítku a u mě. A jen vidí psa, už stáhne ocas a jde se schovat za mě, to není uplně dobrý To s tím odbíhám a přibíháním dělal třeba u karádky feny, která ho zpucla a on zase běžel..U psa někde venku se očuchají a v pohodě šel dál, nebo když po něm vyjel pes, tak si z toho nic nedělal, teĎ se bojí. Včera jsem vycházeli z "Restaurace" a před dveřmi stál kokr, můj pes se bál vyjít ven.
..." nebo když po něm vyjel pes, tak si z toho nic nedělal, teĎ se bojí."... To je právě to, že není vyjel jako vyjel. I když nám lidem se to jeví stejně, psi si rozumí.
Nějak teď nevím, jak je váš pes starý. Jinak vyjíždí dospělí psi po štěněti, jinak po dospělákovi, který třeba signalizuje, že se podřizuje nerad.
Asi máte pravdu, dospívá, je mu teď něco přes rok a půl. Takže už ho ne každý pes bere jako štěně a on se ještě ježí jak trubka.
To ježení je fakt enormní, má tkovej obří pás na hřbetu, někdy až pomalu na hlavě a ocasu. Takový můj malý gepardík. Ale nikdy po žádném psu nevyjel.
Andrýsek3
napsal(a):
Asi máte pravdu, dospívá, je mu teď něco přes rok a půl. Takže už ho ne každý pes bere jako štěně a on se ještě ježí jak trubka.
To ježení je fakt enormní, má tkovej obří pás na hřbetu, někdy až pomalu na hlavě a ocasu. Takový můj malý gepardík. Ale nikdy po žádném psu nevyjel.
Možná je teď jen v blbém, přechodném věku. Až se nějak mezi psy zařadí, snad se uklidní. A vy taky Zkuste na to celé kolem nějak výrazně nereagovat, jen tak něco prohodit veselým hlasem: pojď, nekámošíme, jdeme na prochajdu...Ale je to vždy sázka do loterie, když jste v té situaci tři: vy, váš naježený pes a třeba nabručený další pes. Včera: jdeme z prochajdy, už jsme v naší ulici, u prvního domu. Pes tam kouká někam dozadu, kde mají slepice, já tím směrem, co tam vidí a jakmile se kouknu zpátky na cestu vidím, že se k nám blíží naježený NO, s hlavou skloněnou(byl to ten, co už jsme se setkali, ale teď to vypadalo dost útočně) Tak jsem hned spustila: jéé, ahoj pejsku, ty jsi zase dneska tady? Worick začal hned vrčet: Miško nevrč, pejsek jde pozdravit. Hned jsem hrabala v tašce a lovila frolíky. Worka si vzal, pejsa vyplivnul, ale bylo vidět, že se oba klidní, šli tak jako vedle sebe, co čichnul jeden, to druhý, už to vypadalo, že se v klidu rozejdem. Jelo auto, tak jsem je oba zavolala na trávník. Auto zastaví, vyletí chlap a řve jak tur: ty ha.zle jeden, ale už táhni domů..Pes odskočil a se staženým ocasem se dal na útěk. Chlap něco na mne(nedoslýchám, takže ani nevím přesně co, ale asi se omlouval, že mu utekl, já že to neva, že nám nic nedělal) radši jsem se otočila a šli jsme dál, Worka byl nervní, protože se lekl taky, že je to na něj. Chlap skočil do auta a se staženým okénkem, řvaním nadávek a troubením - hnal psa před sebou. Vůbec netuším, kdo to tedy je, protože co mi sousedi říkali, čí je to pes, tak tohle ten chlap ale nebyl...