Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2016 13:03
Alča Ali

XXX.XXX.57.104

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na otázky :
Mohou být tato plemena venku ?
West highland white terier, tibetsky španěl, papillon,
A jaké plemeno je podle vás nejlepší na chov venku, že by byl doma déle sám, byl by venku, a rychle se učil chápal, a nepotřebuje moc pohybu
Děkuji

26.11.2016 13:07
asurwic

XXX.XXX.36.3

Alča Ali napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na otázky :
Mohou být tato plemena venku ?
West highland white terier, tibetsky španěl, papillon,
A jaké plemeno je podle vás nejlepší na chov venku, že by byl doma déle sám, byl by venku, a rychle se učil chápal, a nepotřebuje moc pohybu
Děkuji

Proč společenská plemena nechávat venku? Pokud chcete psa, co bude dlouho sám v mrazu, nepotřebuje pohyb ani výcvik, tak bych volila něco plyšového.

26.11.2016 13:09
Sam 90210

XXX.XXX.132.97

Žádné, děláte si srandu ? Každý pes potřebuje pohyb a čas s člověkem, jedině plyšový ne..

Stendo

26.11.2016 13:12
Stendo

XXX.XXX.49.145

Mame petileteho tibetanka smajlík ma rad teplicko a ted se vyhriva u topeni. smajlík

26.11.2016 13:19
Alča Ali

XXX.XXX.57.104

Tak sem to nemyslela ovšem ze se mu budeme věnovat ale je rozdíl v množství pohybu s bernskym salasnickim a tibetskym španělem jasný? Tvl.

26.11.2016 13:21
dadu

XXX.XXX.61.94

asurwic napsal(a):
Proč společenská plemena nechávat venku? Pokud chcete psa, co bude dlouho sám v mrazu, nepotřebuje pohyb ani výcvik, tak bych volila něco plyšového.

Taky mě to napadlo...

26.11.2016 13:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Alča Ali napsal(a):
Tak sem to nemyslela ovšem ze se mu budeme věnovat ale je rozdíl v množství pohybu s bernskym salasnickim a tibetskym španělem jasný? Tvl.

Berňáka jsem měla a ráda bych si nechala vysvětlit ten rozdíl v pohybu? Snad jen ten, že berňák nebude dělat agility a španěl by mohl...

26.11.2016 13:27
neregistrovan

XXX.XXX.213.253

Edit.

26.11.2016 13:40
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Ze společenských plemen těžko některé snese pobyt venku . když jsme byla malá tak jsme venku měli německé ovčáky ale pracovalo se s nimi denně několik hodin

26.11.2016 13:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Nudíš se, Trolíku?

Z registrovaného uživatele se stal najednou neregistrovaný.

26.11.2016 14:04
Šarina

XXX.XXX.168.239

Alča Ali napsal(a):

"Tvl."? Jako Ty vole?

Potřebovala byste od rodičů na zadek.
Snad jste jen troll, kterého to tady brzo přestane bavit.

26.11.2016 15:05
asurwic

XXX.XXX.36.3

Alča Ali napsal(a):

Ani ne. Berňáček a tibeťan na tom budou tak podobně. Možná bych řekla, že s tibeťánkem byste mohla více sportovat. Pokud chcete srovnávat, tak je rozdíl třeba mezi BOC a společenským plemenem.

Pokud na psa nemáte čas, prostory snahu ho učit a další podmínky, tak si ho nepořizujte. Zvláště ne malé hafánky bez podsady ven a ještě k tomu na zimu.

26.11.2016 16:05
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Možná by byl vhodný dospělý klidný Voříšek z útulku. Ten bude za domov, lásku a pohlazení a alespoň trochu zaměstnání vděčný;-).

26.11.2016 17:00
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

asurwic napsal(a):
Ani ne. Berňáček a tibeťan na tom budou tak podobně. Možná bych řekla, že s tibeťánkem byste mohla více sportovat. Pokud chcete srovnávat, tak je rozdíl třeba mezi BOC a společenským plemenem.

Pokud na psa nemáte čas, prostory snahu ho učit a další podmínky, tak si ho nepořizujte. Zvláště ne malé hafánky bez podsady ven a ještě k tomu na zimu.

Určitě souhlasím s tím, že ne malé společenské plemeno bez podsady.

Ale neviděla bych zase tak jednoznačně to, že zadavatelka na psa nemá čas, prostory a snahu ho něco učit. Za mě už psa ven nikdy, mě vyhovuje pes doma - nebo částečně venku, kde chce. Ale chápu lidi, kteří chtějí psa ven. Lecky je to i tak, že dítěti rodiče povolí psa, dítě chce psa domů, ale to nepřipadá v úvahu. U nás to tak také bylo. Ale to neznamená hned, že by si nemohli pořídit žádného psa, stačí jen zvolit vhodnhé plemeno nebo u kříženců povahu.

Ale nikdo nevíme, co přesně znamená, že by byl doma déle sám. Občas se tu někdo ptá, zda pes může být v bytě 6 hodin sám - takže pro někoho je "déle" 6 hodin. U zadavatelky to třeba může být myšleno tak, že sám bude 10 hodin a proto není vhodné aby byl doma bez venčení. Ale také může myslet 6 hodin, nebo 14, to nikdo nevíme.

To, aby se snadno učil může znamenat pouze to, aby to nebyl nezávislý pes typu seveřani, nebo tvrdohlavý pes třeba jako teriéři. Ale aby měl ochotu spolupracovat jako ovčáci.

A nepotřebuje moc pohybu - jasně každý pes potřebuje pohyb. Ale také nevíme kolik pohybu má zadavatelka na mysli. Pro někoho to může znamenat obejít jednou denně se psem vesnici, pro druhého to může být 10 km procházka denně. Pro někoho potřebuje moc pohybu mladý maltézák, pro druhého je aktivní teriér "líný".

A za mě - pokud by šlo o psa z útulku, staršího a klidného, tak si myslím, že pořád lepší vlastní domov, láska, mazlení a hry, zahrada a třeba občasné procházky než celé dny v kotci sám v útulku.

Hned bych každého tak nekritizovala, spíš bych počkala na vysvětlení, co znamená déle sám a ne moc pohybu.

Jen prosím zadavatelku - společenská plemena ven opravdu ne, stejně tak ne psy hladkosrsté bez podsady. Za mě fakt ideál chlupatý dospělý klidný voříšek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2016 17:06

Co ten špic, ten se vám nakonec nezalíbil?

26.11.2016 17:08
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):
Určitě souhlasím s tím, že ne malé společenské plemeno bez podsady.

Ale neviděla bych zase tak jednoznačně to, že zadavatelka na psa nemá čas, prostory a snahu ho něco učit. Za mě už psa ven nikdy, mě vyhovuje pes doma - nebo částečně venku, kde chce. Ale chápu lidi, kteří chtějí psa ven. Lecky je to i tak, že dítěti rodiče povolí psa, dítě chce psa domů, ale to nepřipadá v úvahu. U nás to tak také bylo. Ale to neznamená hned, že by si nemohli pořídit žádného psa, stačí jen zvolit vhodnhé plemeno nebo u kříženců povahu.

Ale nikdo nevíme, co přesně znamená, že by byl doma déle sám. Občas se tu někdo ptá, zda pes může být v bytě 6 hodin sám - takže pro někoho je "déle" 6 hodin. U zadavatelky to třeba může být myšleno tak, že sám bude 10 hodin a proto není vhodné aby byl doma bez venčení. Ale také může myslet 6 hodin, nebo 14, to nikdo nevíme.

To, aby se snadno učil může znamenat pouze to, aby to nebyl nezávislý pes typu seveřani, nebo tvrdohlavý pes třeba jako teriéři. Ale aby měl ochotu spolupracovat jako ovčáci.

A nepotřebuje moc pohybu - jasně každý pes potřebuje pohyb. Ale také nevíme kolik pohybu má zadavatelka na mysli. Pro někoho to může znamenat obejít jednou denně se psem vesnici, pro druhého to může být 10 km procházka denně. Pro někoho potřebuje moc pohybu mladý maltézák, pro druhého je aktivní teriér "líný".

A za mě - pokud by šlo o psa z útulku, staršího a klidného, tak si myslím, že pořád lepší vlastní domov, láska, mazlení a hry, zahrada a třeba občasné procházky než celé dny v kotci sám v útulku.

Hned bych každého tak nekritizovala, spíš bych počkala na vysvětlení, co znamená déle sám a ne moc pohybu.

Jen prosím zadavatelku - společenská plemena ven opravdu ne, stejně tak ne psy hladkosrsté bez podsady. Za mě fakt ideál chlupatý dospělý klidný voříšek.

Nemám problém s tím, že ven. Spíše jako základní požadavky na psa "aby byl sám, nepotřeboval aktivitu a poslouchal" příliš perspektivně nevidím. Vypadá to v podstatě jako, že jediné co se po něm chce, je, aby moc neotravoval.

Každý den se setkávám se psy, které jejich majitel už prostě nechce a nový domov kvůli psychickým problémům, které jim páníček natropil (ať ignorací nebo "speciální výchovou"), najít nemohou. Psa nemusí mít každý. Není to žádný povinný doplněk domácnosti.

26.11.2016 17:32
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

asurwic napsal(a):
Nemám problém s tím, že ven. Spíše jako základní požadavky na psa "aby byl sám, nepotřeboval aktivitu a poslouchal" příliš perspektivně nevidím. Vypadá to v podstatě jako, že jediné co se po něm chce, je, aby moc neotravoval.

Každý den se setkávám se psy, které jejich majitel už prostě nechce a nový domov kvůli psychickým problémům, které jim páníček natropil (ať ignorací nebo "speciální výchovou"), najít nemohou. Psa nemusí mít každý. Není to žádný povinný doplněk domácnosti.

Ano nemusí ho mít každý. Ale jak jsem psala, třeba chce zadavatelka jen nenáročného psa, kterému se bude věnovat a bude ho milovat.

Neregistrovaný uživatel

26.11.2016 17:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Alča Ali napsal(a):

Sama si kráva!

27.11.2016 10:18
Alča Ali

XXX.XXX.57.104

Promiňte, chci se omluvit že jsem vůbec založila tuto diskuzi, rozumím že asi není v pořádku že chci psa a nemam na něj čas. Ale chci poděkovat těm co sem napsali smyslu plné zprávy a pomohli mi v ohledu se psem. Ale musíte pochopit ze me taky není příjemné když mi sem píšete si kráva, pořiď si plysaka atd.ale ovšem chápu to a určitě vaše zprávy vezmu na vědomí děkuji a už prosím žádné zlé komenty

27.11.2016 10:21
Alča Ali

XXX.XXX.57.104

Zalíbil a moc smajlík ale mám pocit že není pro pobyt venku ale jestli ano tak ho beru ! A děkuji ti ještě jednou za radu že sem si na to ja husa nevspomela. Si super a díky

27.11.2016 10:35

Alča Ali napsal(a):
Zalíbil a moc smajlík ale mám pocit že není pro pobyt venku ale jestli ano tak ho beru ! A děkuji ti ještě jednou za radu že sem si na to ja husa nevspomela. Si super a díky

Venkovních špiců znám dost a žádný zimou netrpí a to nežijí jen tady v ČR, kde je v zimě max -5 stupňů Celsia, ale např v Rumunsku, Maďarsku, na Ukrajině nebo v Rusku, a tam ty teploty sahají v průměru k -20 stupňům Celsia, takže se nemusíte bát.

27.11.2016 10:43
Alča Ali

XXX.XXX.57.104

Tak to strašně moc děkuji !smajlík vážně si toho cením !smajlík a pro ty co nevěděli s tím časem sem to myslela tak že s ním nemůžu být celý den bude doma sám asi 3h. Ale lásky bude dostávat neuveritelne moc, a procházky sice nebudou dvouhodinové ale bude jich dost aby byl pejsek hodně spokojený.

27.11.2016 12:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Alča Ali napsal(a):

West highland white terier, tibetsky španěl, papillon nebo mops? Teď špic?
To je do dopisu pro Ježíška?

27.11.2016 15:20
Alča Ali

XXX.XXX.57.104

Hele chápu že sem blbka a že neustále otravuju a ptám se na jiný plemeno. Ano sem pitomá a vím to, neustále mám blbé dotazy. Ale strašně moc vás prosím neurazejte mě. Mě je to pak vážně líto a vyčítám si to. Máte naprostou pravdu ale vážně vás prosím neurazejte mě, vsadím se ze ste všichni skvělí a chytří lidé. Víte toho o psech tolik a ja nic. Takže prosím přestante na mě být zlí.A ještě bych se vás chtěla zeptat jaké je vaše oblíbené plemeno ?

27.11.2016 16:47
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Alča Ali napsal(a):
Hele chápu že sem blbka a že neustále otravuju a ptám se na jiný plemeno. Ano sem pitomá a vím to, neustále mám blbé dotazy. Ale strašně moc vás prosím neurazejte mě. Mě je to pak vážně líto a vyčítám si to. Máte naprostou pravdu ale vážně vás prosím neurazejte mě, vsadím se ze ste všichni skvělí a chytří lidé. Víte toho o psech tolik a ja nic. Takže prosím přestante na mě být zlí.A ještě bych se vás chtěla zeptat jaké je vaše oblíbené plemeno ?

Venku můžete mít určitě dost plemen ale určitě ne společenské. ale když píšete že bude sám jen 3h tak by mohl být doma. pokud bude jen venku tak ne nic malého a vybrat i dle srsti společenští psi jsou fakt do vnitř, potřebují častý lidský kontakt. takže popřemýšlet co se psu dá nabídnout, naopak co od psa vyžaduji já a pak hledat . my máme jen společenská malá plemena

Přidejte reakci

Přidat smajlík