Dobrý večer,
chci psovi (jorkšírovi,1 rok) pořídit granule Wolfsblut a zajímá mě, jestli hrubý popel 12% ve variantě konina + sladký brambor je v pořádku, nebo je to moc.
Případně, jaké granulky by jste doporučili složením, chutností a maličkou velikostí, pokud možno nějaké křehčí.
Psík má na kůži trošku šupinky... tak možná pro jistotu bez kuřete, možná snad hypoalergenní?
Děkuji.
Složení:
Sušené koňské maso (min.48%), sladké brambory (min.26,5%), kůň (min.8,5%), koňský tuk, tymián, šalvěj, majoránka, oregano, petržel, Immutop ® (Topinambur koncentrát), vitamíny, minerály, lněné semínko, hráškový protein, ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, Aronia, mannan-oligo-sacharidy (MOS Prebiotic. min 0.22%), frukto-oligo-sacharidy (FOS, prebiotic., min 0,22%), nukleotidy ( min.0,2%), rajčatový protlak, kopřiva, hloh, ženšen, pampeliška
Přísady:
Potravinářské látky přídatné na 1kg:
Vitaminy: Vitamin A (retinol acetát) 26760 IU, Vitamin D3 (cholekalciferol) 1800 IU, Stopové prvky: železo (síranu železnatý) 321,36 mg Železo (chelát železa) 21,33 mg, Jód (jodičnan vápenatý bezvodý) 1,64 mg, měď (síran měďnatý) 42,24 mg Měď (chelát) 52,80 mg, mangan (síran manganatý) 116,95 mg, zinek (síran zinečnatý) 296,49 mg Zinek (chelátu) 355,73 mg, selen (seleničitan sodný) 0,53 mg, Aminokyseliny: Taurin 1100 mg
Nutriční analýza:
Hrubý protein 34%
Hrubý tuk: 14%
Hrubá vláknina: 2,5%
Hrubý popel: 12%
Vlhkost: 8%.
Bledulebledá
napsal(a):
Dobrý večer,
chci psovi (jorkšírovi,1 rok) pořídit granule Wolfsblut a zajímá mě, jestli hrubý popel 12% ve variantě konina + sladký brambor je v pořádku, nebo je to moc.
Případně, jaké granulky by jste doporučili složením, chutností a maličkou velikostí, pokud možno nějaké křehčí.
Psík má na kůži trošku šupinky... tak možná pro jistotu bez kuřete, možná snad hypoalergenní?
Děkuji.
Taky máme jorka a taky žere wolfsblut, právě se chystam dělat objednávku po půl kg. Hodně jí chutnali http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-african-dog-15kg/ nevypadají ale jdou křehčí takže ok a pak měla vzorek tuňáka taky úspěch a ted má lososové a žere bez problémů. menší velikost jsou ty trojúhelníkové nebo mrknout na řadu small
Uživatel s deaktivovaným účtem

Popel 12% znamená, že je tam trochu více kostí (výše Ca, P apod.) než třeba v levnějších kuřecích.
U takto drahých mas je to normální. Nepoužili jen steaky, ale celou kořist. Tak jako u kachních, jehněčích, klokaních,...WB a tisíc dalších značek.
Stačí se podívat na Ca, je ho dost.2,3%.
Tak tím nekrmit pořád. Střídat s recepturami, které mají méně.
Wolfsblut jsou "hypoalergenní".
Najdete tam pár receptur s jedním druhem masa + stejný tuk, žádná chemie, žádné moučky a nevhodné suroviny.
Živí se tím spousta alergiků.
Co když psovi vadí brambory a ne kuře.
Nechcete se nejdříve zeptat vet, co to asi je.

Můj pes nemusí kuřecí a vůbec to má s granulemi takové všelijaké - Wolfsblut bereme křížem krážem bez nějakých přechodů a komplexně ideální. Akorát mi zpočátku úplně nedocvaklo, že obsah tuku není až tak o komplexních výživových hodnotách a mít zvěřinu s 10 % na nekonečné pamlskování je samozřejmě blbost.2 pytle po 2 kg tedy dostal normálně a i přes nízké hodnoty 20/10 aktivita stejná, srst stejně perfektní... Sice z 1/3 barfař, ale i tak by případné změny byly vidět.

"Popel 12% znamená, že je tam trochu více kostí (výše Ca, P apod.) "
hlavně to znamená, že je to vyrobeno z masoKOSTNÍ moučky
JanulaM
napsal(a):
V adult je popel 9,5%.
Tady píší 5,5 http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/wide-plain-15kg nebo se to přepočítává ješě jinak? Já myslela že adult a small budou stejné jen small vyrobili malé na velikost. tak to musim ještě kouknout jaké jsou v tom rozdíly a to jsme chtěla dnes objednávat chci vzít víc receptur a uvidíme jaké jí budou vyhovovat + chci vzít i nějaké štěněcí

Markéto, na popel se musíš dívat v kontextu s proteiny.
Můj je vyhlášený rypák, ale Wolfsbluty jsou jediné granule z těch snad 30.značek, co chutnaly oběma psům a neprůjmovali po nich. Teď jsem vzala novější http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-jack-rabbit-15kg/ a taky mu chutnají moc(jí je radši, než syrové či vařené maso) Je to vždycky o nervy, jestli budou chutnat, ale zatím dobrý. Ze starších řad mu chutnal jen Pacific a Blue Mountain, z novějších nejvíc: Hunters pride, Wild boar, ale žere dobře všechny. Neberu s rýží, ta mu moc nešla.
lesnížínka
napsal(a):
Můj je vyhlášený rypák, ale Wolfsbluty jsou jediné granule z těch snad 30.značek, co chutnaly oběma psům a neprůjmovali po nich. Teď jsem vzala novější http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-jack-rabbit-15kg/ a taky mu chutnají moc(jí je radši, než syrové či vařené maso) Je to vždycky o nervy, jestli budou chutnat, ale zatím dobrý. Ze starších řad mu chutnal jen Pacific a Blue Mountain, z novějších nejvíc: Hunters pride, Wild boar, ale žere dobře všechny. Neberu s rýží, ta mu moc nešla.
Já právě chci nabrat víc druhů po půl kg tak zvažuji které vzít, něco měla ve vzorcích a taky chutnalo, na štěněcí musim mrknout které příchutě zkusit. pro starší mě láká vodní bůvol, down under, golden goose, jack rabbit, polar night, red rock a ty kozí asi vezmu small?
lesnížínka
napsal(a):
Z těchto chutnali ten rabbit a kozí. Buvol, noc a rock míň, ale snědli. down under, golden goose jsme zatím neměli.
Jó, pro takové prcky se to objednává...to můžete v klidu vyzkoušet všechny..
No právě, paní ty půl kg zrušila a teď je má v nabídce zase, sice finančně dražší ale na zkoušku super . ty kozí jsou veliké? Jen že je dělají i ve small velikosti? Možná postupně zkusí všechny, jako štěně to nechtěla, ale možná jsme vzala na ní velké granule. Ted to žere krásně a krásně jí sedí
Fine
napsal(a):
Menší balení výjde vždycky dráž..., ale 15 kg bychom měli tak na dva roky.
Průměrná spotřeba granulek 800g na měsíc.
co máte za psa? Naše má kilovku . takže pro starší beru max 2kg balení. pokud by až mladší vyroste žraly obě stejné můžu brát větší ale max těch 7,5kg. netušim kolik mladší v dospělosti bude žrát ale taky asi nic závratného.15 kg by měly na moc dlouho

Markéta80
napsal(a):
No právě, paní ty půl kg zrušila a teď je má v nabídce zase, sice finančně dražší ale na zkoušku super . ty kozí jsou veliké? Jen že je dělají i ve small velikosti? Možná postupně zkusí všechny, jako štěně to nechtěla, ale možná jsme vzala na ní velké granule. Ted to žere krásně a krásně jí sedí
Takhle
Markéta80
napsal(a):
Tady píší 5,5 http://shop.wolfsblut.cz/krmivo-wolfsblut/wide-plain-15kg nebo se to přepočítává ješě jinak? Já myslela že adult a small budou stejné jen small vyrobili malé na velikost. tak to musim ještě kouknout jaké jsou v tom rozdíly a to jsme chtěla dnes objednávat chci vzít víc receptur a uvidíme jaké jí budou vyhovovat + chci vzít i nějaké štěněcí
Dívala jsem se přímo na německé stránky
http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-erwachsene-hunde/hundefutter-wide-plain-trockenfutter.html
tam píší 9,5% tomu věřím,5,5% je zase dost málo, tahle značka popel má trochu výš.
JanulaM
napsal(a):
Dívala jsem se přímo na německé stránky
http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-erwachsene-hunde/hundefutter-wide-plain-trockenfutter.html
tam píší 9,5% tomu věřím,5,5% je zase dost málo, tahle značka popel má trochu výš.
Díky, mrknu na stránky. to než přelouskám

Markéta80
napsal(a):
A to jsou klasické adultky? to mě nepřijde nějak velké nebo jsou vyšší? Vim že ty jedny rybí jsou fakt veliké, to jsme měla jen vzorek a sežrala ale měla co dělat takže tyurčitě small ale ty kozí dle fotky mě tak obrovské nepřijdou.
Ano, klasické. Pro yorka by dle mě byly lepší ty small.
napsal(a):
Ano, klasické. Pro yorka by dle mě byly lepší ty small.
Tak jo vezmu raději small, říkam si že small začali dělat hlavně ty větší. Ty lososvé má teď a ty se jí žerou dobře. Z 2kg tam má na pár dní tak právě musim objednat tak objednam víc a uvidíme jaké jí osloví.

napsal(a):
Ne, WB moučku nemá.
Používá čerstvé a sušené maso.
Všecky receptury teď znovu číst nejdu, ale tihleti si na tom zakládají..
Feriteoretik

XXX.XXX.141.21
napsal(a):
A velmi nekvalitnej mucky. Masovokostne mucky su vsetky vzdy cela korist ale tu teda je to brutal plne kosti. Ca uleteny a podiel popol a proteiny je potvrdenim toho odkial je tento hrozny zdroj suroviny. Este stastie ze tam doplnia aspon 8% koniny.
Feriteoretik

XXX.XXX.141.21
napsal(a):
Ne, WB moučku nemá.
Používá čerstvé a sušené maso.
Všecky receptury teď znovu číst nejdu, ale tihleti si na tom zakládají..
Hmm a ktora fabrika v Ohio ma susene alebo cerstve maso? Ziadna. Rovnako ako Timberwolf spracovavaju len masovokostne mucky. Ale ved to je v poriadku, horsie by bola ina varianta a potom sypat Ca. Salmon sa v Cechach preklada ako cerstvy losos. Basnici si nedokazu ani overit informacie u vyrobcu.

Feriteoretik
napsal(a):
Hmm a ktora fabrika v Ohio ma susene alebo cerstve maso? Ziadna. Rovnako ako Timberwolf spracovavaju len masovokostne mucky. Ale ved to je v poriadku, horsie by bola ina varianta a potom sypat Ca. Salmon sa v Cechach preklada ako cerstvy losos. Basnici si nedokazu ani overit informacie u vyrobcu.
Wolfsblut v Ohiu.
No to by možná chtěli..ale nejsou ;-)
Jsou z Německa.
http://www.wolfsblut.com/
...Pferdefleisch 26 %, getrocknetes Pferdefleisch 17 %, Pferdefett 8 %, ... adult 9,5% popela, active 12, maso : Getrocknetes Pferdefleisch min.48 %.
Ca je dost, jistě, koníčkové steaky za tu cenu fakt nikdo do granulí nedá. Také se tím v žádném případě nekrmí pořád, každý den, ani nastálo.
napsal(a):
Wolfsblut v Ohiu.
No to by možná chtěli..ale nejsou ;-)
Jsou z Německa.
http://www.wolfsblut.com/
...Pferdefleisch 26 %, getrocknetes Pferdefleisch 17 %, Pferdefett 8 %, ... adult 9,5% popela, active 12, maso : Getrocknetes Pferdefleisch min.48 %.
Ca je dost, jistě, koníčkové steaky za tu cenu fakt nikdo do granulí nedá. Také se tím v žádném případě nekrmí pořád, každý den, ani nastálo.
No ale ve vašem odkazu vlevo je indián. Bude asi z Ohiu. . Tak proto.

"Jsou z Německa"
Takže výrobu mají v Německu?

Ne, myslím, že výroba byla Francie a GB. Tedy bylo tomu tak před pár lety.
Jestli teď je v Německu.. a mají tak skvělý extrudér jako GA pet food partners, nevím..každopádně je to pořád Evropa.
Hlavně, že ne Diamond, jak tomu bylo, když začali místo dovážení TW kopírovat TW.
Teď je předčili. Právě v tom mase, například
Např. ND od Farminy také nejsou z Itálie. Mají závody po celé planetě - Jižní a Sev. Amerika, pro nás v Srbsku.

18.3.2016 WB napsali : "Naše výrobní zařízení jsou umístěna v Anglii a Německu.".
Tak já myslela, že už se nikdo neozvete a nebyla jsem tu. Mezi tím jsem objednala tu koninu se sledkým bramborem... a tedy se ptàm, zvládne to půl kg balení, ikdyž je tam těch 12 % popela? Tedy, že ikdyž je tam tedy zřejmě víc vápníku, půl kila mu neublíží ne?
A kdyby zachutnalo, tak příští várku vyměnit za něco s méně popela, stejné značky, že?
A případně, co ty ND jehně borůvka brambor, nebo jiná příchut?
Díky.
Bledulebledá
napsal(a):
Tak já myslela, že už se nikdo neozvete a nebyla jsem tu. Mezi tím jsem objednala tu koninu se sledkým bramborem... a tedy se ptàm, zvládne to půl kg balení, ikdyž je tam těch 12 % popela? Tedy, že ikdyž je tam tedy zřejmě víc vápníku, půl kila mu neublíží ne?
A kdyby zachutnalo, tak příští várku vyměnit za něco s méně popela, stejné značky, že?
A případně, co ty ND jehně borůvka brambor, nebo jiná příchut?
Díky.
ND jehně borůvka pro malý plemena právě zkoušíme. Zatím nevím
Bledulebledá
napsal(a):
A máte s bramborem?
Dáte pak vědět zda chutnají?
Teď na to koukám...my máme tyhle
http://www.spokojenypes.cz/n-d-low-grain-dog-adult-mini-lamb-blueberry-2-5kg/
to je těžký, jí chutná všechno, takže chutnají
Spíš jsem zvědavá na bobky a tak.
Edit - my je zatím mícháme s Petkultem, aby neměla náhlej přechod, až bude žrát jenom tyhle, dám vědět.

Když ono je to s tím vápníkem těžké - využitelnost různá, potřeba individuální, která nesouvisí pouze s věkem nebo plemenem... V plánu mám soba s vyššími hodnotami a nijak mě to netrápí. Stejně sežere mraky sušené svaloviny na pamlscích, to bych se z toho počítání musela zcvoknout. Složení barfáckých misek vymýšlím taky od oka. Jednou dostane víc masa, příště třeba kost navíc jako vedlejší produkt kuchtění jako přesnídávku. Navíc kdyby skutečně existovalo nějaké zdravotní riziko, asi by si nedovolili na to upozornit.
fosi

XXX.XXX.171.209
napsal(a):
"Jsou z Německa"
Takže výrobu mají v Německu?
Stejně sežere mraky sušené svaloviny na pamlscích. Tak pecen ma co robit aby ten cinsky bordel odburala.

fosi
napsal(a):
Stejně sežere mraky sušené svaloviny na pamlscích. Tak pecen ma co robit aby ten cinsky bordel odburala.
Jj, jak píše lesnížínka, blik - maso s glycerinem a sorbitolem nedostává, můžete v klidu spát. Na tohle téma se tu diskutuje hojně a čím dál víc lidí suší doma.
Feriteoretik

XXX.XXX.141.21
napsal(a):
18.3.2016 WB napsali : "Naše výrobní zařízení jsou umístěna v Anglii a Německu.".
Aha tak oni nasli alternativu. No je pravda, ze uz ubehlo par rokov ked ukoncili distribuciu Timberwolfa.