Jak unavit štěně BOC

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hayley

2.12.2016 13:30
Hayley

XXX.XXX.148.17

Ahoj, chtěla bych poprosit o radu. Mám 9-týdenní štěně xBOC a nevím jak ji venku utahat, abych ji nepřetížila, když je to ještě mimino. Venku ji nezajímají hračky ani aport(to zatím zvládá jen doma).Je submisivní, kolem cest bázlivá. Když je klid a nejsou kolem nás auta ani jiní psi zvládá, k noze, sedni, lehni aráda běhá, miluje schody, skákání na lavičky...ale nevím jak ji utahat psychicky. Z toho plyne problém, že když přijdeme večer z venku tak vyčerpáním hned usne, ale jen tak na dvě hodiny a pak vyvádí v noci, chce si hrát. Když je rozdováděná je agresivní, kouše ruce a skáče, nedá se uklidnit. Jak ji mám unavit ať je v noci klid?Předem díky za rady, jsem s ní celý den doma/venku, tak mám na ni čas a ráda vyzkouším cokoliv.Lucie.

2.12.2016 13:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Socializujte, zvedejte sebevědomí, berte mezi lidi, jiné psy a tak. V noci štěně do postele, krásně se přitulí a usne. Venčit stejně musíte, tak si dejte budík a vezměte ho ven. Je to mimino.

2.12.2016 13:41
asurwic

XXX.XXX.36.3

Hayley napsal(a):
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu. Mám 9-týdenní štěně xBOC a nevím jak ji venku utahat, abych ji nepřetížila, když je to ještě mimino. Venku ji nezajímají hračky ani aport(to zatím zvládá jen doma).Je submisivní, kolem cest bázlivá. Když je klid a nejsou kolem nás auta ani jiní psi zvládá, k noze, sedni, lehni aráda běhá, miluje schody, skákání na lavičky...ale nevím jak ji utahat psychicky. Z toho plyne problém, že když přijdeme večer z venku tak vyčerpáním hned usne, ale jen tak na dvě hodiny a pak vyvádí v noci, chce si hrát. Když je rozdováděná je agresivní, kouše ruce a skáče, nedá se uklidnit. Jak ji mám unavit ať je v noci klid?Předem díky za rady, jsem s ní celý den doma/venku, tak mám na ni čas a ráda vyzkouším cokoliv.Lucie.

1) Pokud štěně vydrží spát 2 hod, tak je opravdu unavené. Jak dlouho by proboha mělo spát?
2) Nejlepší psychická zátěž pro štěně je socializace = nechodit tam, kde je klid, ale chodit do společnosti.
3) Štěně nikdy není, není a ještě jednou není agresivní - je to malé veselé miminko.
4) Když jste si pořídila prcka, tak musíte počítat s tím, že v noci budete vstávat a klid prostě nebude.

2.12.2016 13:50
Atheira

XXX.XXX.240.170

Ale notak, jak může být takové mrně agresivní? Není to člověk, ale pes. Zatímco lidské mládě bude z radosti lítat a řvát, to psí bude o to víc kousat a skákat, čím bude veselejší. Vaším úkolem je v takové situaci popadnout plyšáka nebo nějakou hadru a přetahovat se s ní, nejen, že ji zabavíte, ale budete tím i utužovat vzájemný vztah.

Na noc si ji vemte k sobě do postele. Nečekejte, že prospí celou noc, ale časem se určitě naučí být v klidu. Já o té své po prvním týdnu ani nevěděla, z postele ani vylézat nechtěla, a to jsem si dávala dvakrát za noc budík, abych ji mohla vzít ven vyvenčit.

Hodně ji berte na nezvyklá místa, seznamujte s co největším počtem věcí. Nejen, že tak získá sebevědomí, ale v budoucnu se pak nebude bát všeho, co potká.

2.12.2016 13:58
L(phi)

XXX.XXX.125.67

Borderku okrem utahavania treba hlavne naucit aj odpocivat, inak si len vyrobite psieho terminatora ktoremu budete musiet robit otroka a vymyslat zabavu 24/7.

Přidejte reakci

Přidat smajlík