Zdravím,
pes čivava 3 roky- nyní rok po kastraci...je statnější, před kastrací měl cca 3,5 kg...nyní 4,5 kg...
Krmení střídám, granule Acana, Esential Foods, belcando + vařené...
Vím, že je tady sposta názorů atd...bylo mi doporučeno nekrmit vařeným, ale pouze granulema..nyní opravdu potřebuju ustálit a snížit váhu..ještě napíšu, že pokud jsem snížila dávku, pes mi v noci, nebo po ránu zvracel žaludeční šťávu...
Na doporučení jsem koupila Brit Care rabbit- velice chutná musím říct, ale pes má prostě hlad...
Mám ještě fenečku, ta mu je taky z chutí ukrade...ALE...je to dobře ?
..
Moc prosím o zkušenosti, zůstat u kvalitních granulí a jenom snížit dávku...nebo dávat light...
Další problém je, že fenečka je nudle, granule si vezme, až když má hlad, ta miluje vařené...
Takže když jí sypnu do misky musím být v pozoru, at se k tomu nedorve mazaný pejsek ...
Prosím o zkušenosti chovatelů malých plemen...jak to děláte vy, jaké granule a dávkování...
děkuji moc.
Krmila bych 2x denně a zkusila systém - ráno pár granulí (kvalitních, ale vážně málo), večer syrové - vyhnula bych se vepřovému, lososu (tučné), ale klidně kuřecí, hovězí, kachní, telecí. Tak krmím téměř celou smečku (kupuji maso pro psy ve velkém) a všem to vyhovuje včetně naší čivavy. Volím tuto kombinaci, protože v granulích dostanou vitamíny a vše ostatní mají v tom syrovém mase, které dávám včetně kostí. Dnes např. byly k večeři kachní krky, zítra bude směs kuřecího masa s držťkami - kousky. Po syrovém psi nemívají sklon k tloustnutí. Hlavně jestli nedáváte přes den hodně pamlsků, občas jsem se s tím setkala, že pes byl prokrmovám po celý den pamlsky a páníček se divil, proč je v "blahobytné" kondici .
conie
napsal(a):
Krmila bych 2x denně a zkusila systém - ráno pár granulí (kvalitních, ale vážně málo), večer syrové - vyhnula bych se vepřovému, lososu (tučné), ale klidně kuřecí, hovězí, kachní, telecí. Tak krmím téměř celou smečku (kupuji maso pro psy ve velkém) a všem to vyhovuje včetně naší čivavy. Volím tuto kombinaci, protože v granulích dostanou vitamíny a vše ostatní mají v tom syrovém mase, které dávám včetně kostí. Dnes např. byly k večeři kachní krky, zítra bude směs kuřecího masa s držťkami - kousky. Po syrovém psi nemívají sklon k tloustnutí. Hlavně jestli nedáváte přes den hodně pamlsků, občas jsem se s tím setkala, že pes byl prokrmovám po celý den pamlsky a páníček se divil, proč je v "blahobytné" kondici .
Děkuji, ne pamlsky jsem vyřadila, dávala jsem mu sušené maso...syrové maso...nemám zkušenost...určitě nemůžu dávat s kostmi..jsou to sarančata ) závidí si a hltají...pokud krmíte syrovým, jak často odčervujete atd.?
Persefona
napsal(a):
Děkuji, ne pamlsky jsem vyřadila, dávala jsem mu sušené maso...syrové maso...nemám zkušenost...určitě nemůžu dávat s kostmi..jsou to sarančata ) závidí si a hltají...pokud krmíte syrovým, jak často odčervujete atd.?
Krmím syrovým, ale zásadně jen hluboce přemraženým masem. Odčervuji smečku 7 fen (5 malých + 2 trochu větší ) na základě koprologického vyšetření, když se mi něco nezdá, a preventivně bez vyšetření vše - kočky i psy 1x ročně na podzim. Kosti jsou v pohodě, buď mají kusové nebo nahrubo mleté ve směsi a nikdy žádné problémy. A to máme čivavu, křížence čivavy a jorka a trpasličí pinče. Hltouni, nenažranci také. Podle mých letitých zkušeností je tento systém nejvíce vyhovující - všichni jsou zasyceni, nenažranci nemají přehnaný hlad, nežravci si vyberou jednou granule, podruhé masíčko a je to. A ze syrového masa si vezmou daleko více než z vařeného. Jestli dáváte s přílohami, tak ty právě můžou být příčinou tloustnutí.
Prosím a maso kupujete kde?At mám záruku, že je kvalitní...Víte, já žiju zdravě a taky v tom oboru podnikám...vím, že lidé sní 5x více, než tělo pro život potřebuje a taky vím, že ti kteří pochopí, jsou mnohem vitálnější atd...právě proto potřebuji najít systém pro mé psy, přeji si aby byli zdraví, netrpěli na klouby atd...od mala jim kupuji kvalitní granule...co se týče masa...no víme jak to dnes je..kuřata hormony atd...u nás u lidí je základem střídmost a u psů platí totéž...jenomže ti jsou od přírody masožravci...v tomhle potřebuju zkušenosti...nechci at to vyzní špatně, ale jsou to čivavy, klidně jim koupím maso přímo od chovatele, kde vím jak a co chová, čím krmí...zkoušela jsem koupit mražené maso ve zverimexu, ale byl to takový hnus, že to nežraly ani venkovní, toulavé kočky, které krmím...
na druhou stranu mi prostě pejsek po vařeném přibírá...takže to je špatně...po light granulích má hlad...
Já kupuji maso od
http://synor.cz/
už několik let a spokojenost. Snad jednou trochu zavánělo, vrátila jsem bez problémů. Výběr dostatečný, pro nás odběr v místě zdarma. Ale těch prodejců je víc, nevím, odkud jste, chce to prostě vyhledat ve vašem okolí a prověřit kvalitu. Upřímně - já to zase nijak nehrotím, maso je pěkné, voňavé, chutné (i omylem lidmi vyzkoušené bez následků ) a cenově přijatelné. Moji psi prosperují, včetně sportovců i chovných a výstavních jedinců.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hodně "hubnoucí" jsou Marp Hol., i normální jehněčí. Jinak taky doporučuji syrové bez sacharidů.

Malý pes potřebuje více energie než velký. Dáte mu menší dávku, aby zhubl, ono se to bleskově spálí, má hlad, nakonec i to tělo si pamatuje..hlad na hubnutí nefunguje.
Není divu, že po BC má hlad - strašné množství vlákniny - nevyužitelná část granulí.
Čím menší pes, tím víc spotřebuje kalorií a rychleji. Podívejte se na granule small breed. Oproti klasickým adult dost rozdíl.
Maso víckrát denně.
Dobré je z dopsimisky.eu, pro malého dobře i u řezníka.
Tak jsem dnes objednala Best Breeder Adult Small Breed Chicken & Rice 2,5 kg z obchodu Krmímkvalitne.cz- super jednání a profi vysvětlení, pro malou tu samou značku, ale Breed Salmon & Potato 2,5kg- pán mi polopaticky vysvětlil složení atd., spočítal dávku, prostě vše...to se jen tak nevidí...takže uvidíme, pisnu pak...děkuji všem za příspěvky ).

Tak co by nevysvětlil..
losos (celkem 36 %; z toho 23 % losos a 13 % lososová moučka) = 13% moučky + 5% MASA = 18% "masa" - fakt strava masožravce
brambory (24 %) - obyčejné brambory..no dobře
oves - ok
kukuřice - snad ne
drůbeží tuk - chemicky konzervovaná surovina a dost hnusná
48% sacharidů (energie ze sacharidů je za chviličku pryč), hrozně málo energie z ostatního, málo proteinů atd. - přesně to, co tahle čivava nepotřebuje
Best Breeder Adult Small Breed Chicken & Rice...vůbec.
Hrubý protein 20 %, hrubý tuk 8,5 %...chudák malý pes.
Drůbeží moučka (26 %), rýže (26 %), drůbeží tuk, rybí moučka...bože.
"drůbeží moučka - produkt, který se získává tepelnou úpravou, sušením a mletím odpadů z jatečné drůbeže. Nesmí obsahovat peří.".
Kvalitní granule, menší dávky častěji. Ne cokoli, co má nápis SB. Wolfsblut, ND a tak. Prostě mu dejte víckrát denně pár normálních granulí. Aby vydržel. Když nechce maso. Pes jeden.

Persefona
napsal(a):
Tak jsem dnes objednala Best Breeder Adult Small Breed Chicken & Rice 2,5 kg z obchodu Krmímkvalitne.cz- super jednání a profi vysvětlení, pro malou tu samou značku, ale Breed Salmon & Potato 2,5kg- pán mi polopaticky vysvětlil složení atd., spočítal dávku, prostě vše...to se jen tak nevidí...takže uvidíme, pisnu pak...děkuji všem za příspěvky ).
K tomuhle by si můj pes jen čichnul a měl by nahoře kilo.
Standardní čivava sní nula nula nic, té můžete kupovat pomalu svíčkovou. Pokud chcete krmit pouze granulemi, tak jí vyberte něco s lepším složením a hlavně něco skutečně na hubnutí, pokud je to potřeba.
No tak teď jsem úplně ( omlouvám se ) v prd...
Shrnu to: od mala krmen Belcando, Acana, Esential Foods, ano jasně, že upřednostňuje vařené ( kuřecí stehna, prsa, krůtí krky( oberu)...občas přes den kost obalená sušeným masem...http://www.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/zvykaci_tycinky/19744/580813...teď když chci snížit váhu jednou za 2 -3 dny za odměna u výcviku http://www.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/zvykaci_tycinky/19744/528982
Opravdu mi přibírá, nepřežírám ho...všichni tvrdí, že to je tím vařeným...
Takže mohu zústat u mých...výše napsaných granulí ? a snížit dávku?
Už jsem z toho fakt jelen ) spousta lidí, spousta názorů...ten pán mluvil tak přesvědčivě...
a mají super recenze...
k Vámi uvedenému složení...
já jsem našla tohle:
Složení:
Losos a pstruh 50% (včetně 36% čerstvě zpracovaného lososa a pstruha,12% sušeného lososa a 2% rybího vývaru), sladké brambory (26%), hrášek, brambory (6%), řepná dužina, lněné semínko, vitaminy a minerály, zeleninový vývar, doplněk stravy Omega 3 nenasycených mastných kyselin, chřest (7,5 g/kg), fruktooligosacharidy (92 mg/kg), mannanoligosacharidy (23 mg/kg)
já tam drůbeží tuk nevidím..jsem dnes unavená, možná jsem to přehlédla...jaké jsou názory ostatních na složení ? děkuji.

Hm ale to je GF verze salmon and trout, ne. Ta je ok.
napsal(a):
Tak co by nevysvětlil..
losos (celkem 36 %; z toho 23 % losos a 13 % lososová moučka) = 13% moučky + 5% MASA = 18% "masa" - fakt strava masožravce
brambory (24 %) - obyčejné brambory..no dobře
oves - ok
kukuřice - snad ne
drůbeží tuk - chemicky konzervovaná surovina a dost hnusná
48% sacharidů (energie ze sacharidů je za chviličku pryč), hrozně málo energie z ostatního, málo proteinů atd. - přesně to, co tahle čivava nepotřebuje
Best Breeder Adult Small Breed Chicken & Rice...vůbec.
Hrubý protein 20 %, hrubý tuk 8,5 %...chudák malý pes.
Drůbeží moučka (26 %), rýže (26 %), drůbeží tuk, rybí moučka...bože.
"drůbeží moučka - produkt, který se získává tepelnou úpravou, sušením a mletím odpadů z jatečné drůbeže. Nesmí obsahovat peří.".
Kvalitní granule, menší dávky častěji. Ne cokoli, co má nápis SB. Wolfsblut, ND a tak. Prostě mu dejte víckrát denně pár normálních granulí. Aby vydržel. Když nechce maso. Pes jeden.
Co je GF verze? děkuji
osos (celkem 36 %; z toho 23 % losos a 13 % lososová moučka) = 13% moučky + 5% MASA = 18% "masa" - fakt strava masožravce...
píšete v příspěvku, že masa je málo...ale poté, že to je ok?nerozumím...pomůžete vysvětlit mi Váš názor?

Persefona
napsal(a):
Co je GF verze? děkuji
osos (celkem 36 %; z toho 23 % losos a 13 % lososová moučka) = 13% moučky + 5% MASA = 18% "masa" - fakt strava masožravce...
píšete v příspěvku, že masa je málo...ale poté, že to je ok?nerozumím...pomůžete vysvětlit mi Váš názor?
Best breeder a Bb grain free jsou jiné receptury.
Píšete první, ale složení máte od druhé.

Persefona, při hubnutí platí:
- více malých porcí denně
- psy krm zvlášť
- dej psu POHYB
"u nás u lidí je základem střídmost a u psů platí totéž...jenomže ti jsou od přírody masožravci"
však mu to maso (masokosti) dej, já kupuji "lidské", občas krmné - Falco, Pošvář, ještě cosi (u nás je obchůdek, takže než koupím, tak si prohlídnu). To by měl být základ, k tomu zelenina, brambory, batáty, dýně, rýže...
"od mala jim kupuji kvalitní granule...co se týče masa...no víme jak to dnes je..kuřata hormony atd"
- i by se dalo polemizovat o vhodnosti spojení slova kvalita a granule...obecně..
- a myslíš, že do granulí se dávají kuřata z čistě ekobiochovů, která žádnou chemii v životě ani neviděla?
A ještě jednou - pohyb, pohyb a ještě jednou pohyb!
Závěrečná otázka - je ten pes skutečně tlustý? Tukem obalený? Nebo se jenom "dodělal"...