Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Hezký den, svoje kříženky APBT krmím masem, jejich miska vypadá cca takto, maso dle jejich váhy + ovoce, zelenina, pivovarské kvasnice, občas vejce, ovesné vločky, tvaroh...některé dny, dělám bezmasé, takže mají jen rýži, tvaroh, vejce a mrkev s jablkem (říkám tomu sladké dny), když to řeknu škaredě, naše feny mají 9 a 7 let a myslím, že už tam není zas až tak moc pokazit co se týká výživy, ale koupili jsme si s manželem fenečku Cane Corso a protože je to moloss a potřebují dobrou a vyváženou výživu kvůli růstu, tak se trochu bojím Barfovat abych něco nezanedbala, fenečka vyrůstala na Ontario granulích, já nejsem moc zastánce krmit granulemi ale bojím se mého selhání z nevědomosti, pokud máte zkušenosti s mohutnými psy a jejich výživou přes BARF tak se prosím podělte o zkušenosti, popřípadě doporučte osvědčenou literaturu. Děkuji.
Knížek o Barfu je více, u obříka můžete zkusit i kombinovanou stravu, hlavně je potřeba, aby vám moc netloustl, dávat pozor va množství a poměr vápník fosfor, někdo dává i nějaká chondra, já jsem preferovala chrupavky. Obříky krmíme leta kombinovanou, neměli jsme problém s kloubama. Mokrá dávka je maso,30% kosti, zeleninku nemusíme, rýže, kvasnice, kelpa, kvalitní olej.
Pes je šelma, proč používáte bezmasé dny? Spíše bych dávala bezmasé dávky, ale stejně nevidím důvod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
inusanka
napsal(a):
Knížek o Barfu je více, u obříka můžete zkusit i kombinovanou stravu, hlavně je potřeba, aby vám moc netloustl, dávat pozor va množství a poměr vápník fosfor, někdo dává i nějaká chondra, já jsem preferovala chrupavky. Obříky krmíme leta kombinovanou, neměli jsme problém s kloubama. Mokrá dávka je maso,30% kosti, zeleninku nemusíme, rýže, kvasnice, kelpa, kvalitní olej.
Pes je šelma, proč používáte bezmasé dny? Spíše bych dávala bezmasé dávky, ale stejně nevidím důvod.
Tak šelmy samozřejmě jsou, ale venku denně taky nežerou maso...každý měsíc dávám bezmasé 2 dny, aby si zažívání taky trochu odpočinulo od trávení masa, když to srovnám s vlky, taky nežerou jen maso...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak šelmy samozřejmě jsou, ale venku denně taky nežerou maso...každý měsíc dávám bezmasé 2 dny, aby si zažívání taky trochu odpočinulo od trávení masa, když to srovnám s vlky, taky nežerou jen maso...
To ne, ale hlavně se necpou rýží, pokud bezmasový den, tak použít bylinky (kopřiva, šípek, třapatka nachová, například), a zalít na půl rybím a rostlinným olejem nebo druhá varianta do toho tvaroh rozředěný kozímmlékem nebo syrovátkou a vejce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
To ne, ale hlavně se necpou rýží, pokud bezmasový den, tak použít bylinky (kopřiva, šípek, třapatka nachová, například), a zalít na půl rybím a rostlinným olejem nebo druhá varianta do toho tvaroh rozředěný kozímmlékem nebo syrovátkou a vejce.
Takže rýži ne...no já jim ju dávám aby neměly takový hlad, ony jsou totiž dost žravé a pak strašně otravují když je šidím šípek byste jim dala takový ty plody co roste všude kolem na divoko? Třapatku vůbec neznám...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže rýži ne...no já jim ju dávám aby neměly takový hlad, ony jsou totiž dost žravé a pak strašně otravují když je šidím šípek byste jim dala takový ty plody co roste všude kolem na divoko? Třapatku vůbec neznám...
Šípek sušený, když nemám nasbíraný, koupím obyč šípkový čaj a do krmné dávky vsypu 1-2 sáčky, Třapatka je perfektní na imunitu
napsal(a):
Šípek sušený, když nemám nasbíraný, koupím obyč šípkový čaj a do krmné dávky vsypu 1-2 sáčky, Třapatka je perfektní na imunitu
Když Vás tu vidím, můžu se zeptat, jestli se pes může čerstvými šípky "předávkovat" (jestli nemohou ve větší míře škodit)? Můj hafan se naučil sbírat sám je z keře a za vycházku jich sní vždy několik hrstí ráno i večer.

asurwic
napsal(a):
Když Vás tu vidím, můžu se zeptat, jestli se pes může čerstvými šípky "předávkovat" (jestli nemohou ve větší míře škodit)? Můj hafan se naučil sbírat sám je z keře a za vycházku jich sní vždy několik hrstí ráno i večer.
U čerstvých jedině hrozí to, že se mu zaplácne žaludek to "vatou", která je uvnitř, jinak nic. Kolik jich tak zdlábne za den?
napsal(a):
U čerstvých jedině hrozí to, že se mu zaplácne žaludek to "vatou", která je uvnitř, jinak nic. Kolik jich tak zdlábne za den?
Očeše tak dva až čtyři keře za den. Nedovedu to odhadnout, ale minimálně 10 hrstí to bude. Jinak je to 40ti kilový pes, ujetý na veškerou zeleninu, ovoce a bobule.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Dnes jdu orvat keře šípku všude kolem řeky dáváme je našemu žakovi, ale nikdy by mě nenapadlo je dávat psovi :D co všechno dáváte psům, to bude tak nějak lepší když to na nás vychrlíte

asurwic
napsal(a):
Očeše tak dva až čtyři keře za den. Nedovedu to odhadnout, ale minimálně 10 hrstí to bude. Jinak je to 40ti kilový pes, ujetý na veškerou zeleninu, ovoce a bobule.
A jak dlouho už na nich jede? Tak teď je má jak ledovou čokoládu
napsal(a):
A jak dlouho už na nich jede? Tak teď je má jak ledovou čokoládu
Od té doby, co jsou hezky přezrálé. Začal před měsícem s mírným oďobáváním, ale postupně zvyšuje dávku. Nezastaví ho ani trny ani mráz. Asi ho budu muset vzít na nějakou odvykačku.

asurwic
napsal(a):
Od té doby, co jsou hezky přezrálé. Začal před měsícem s mírným oďobáváním, ale postupně zvyšuje dávku. Nezastaví ho ani trny ani mráz. Asi ho budu muset vzít na nějakou odvykačku.
Tak pokud je tráví v pohodě, tak ať si dá
asurwic
napsal(a):
Ok. Díky za radu. Zatím problém nebyl.
Jak už jste psala, je to divoké přírodní plemeno. Řekla bych, že ten pes ví sám nejlíp, co je pro něj dobré. Lidi se také živili přemrzlýma šípkama odpradávna...je teď na to ze samé rozežranosti už zapomněli(a někteří ani neví, co je šípek ) Vit.C se vylučuje z těla přirozeně, nedá se ním předávkovat. Jedině tím áčkem, které obsahuje také, ale troufnu si říct, že neumělým A se nikdo nepředávkuje...
lesnížínka
napsal(a):
Jak už jste psala, je to divoké přírodní plemeno. Řekla bych, že ten pes ví sám nejlíp, co je pro něj dobré. Lidi se také živili přemrzlýma šípkama odpradávna...je teď na to ze samé rozežranosti už zapomněli(a někteří ani neví, co je šípek ) Vit.C se vylučuje z těla přirozeně, nedá se ním předávkovat. Jedině tím áčkem, které obsahuje také, ale troufnu si říct, že neumělým A se nikdo nepředávkuje...
Ví co je pro něj dobré? Tak v čem mu tedy prospívá výplň z plyšáků, kterou tak ochotně také konzumuje?
Musím tedy uznat, že opravdu spásá jen jedlé bobule a trávy. Když dlabe sám, tak ho nechávám, ale chtěla jsem mít jistotu, že se mu nic nestane. Většinou si třeba sní jen dva až tři vnitřky žaludů či podobných věcí a stačí mu to, ale šípky fakt dává ve velkém.

asurwic
napsal(a):
Ví co je pro něj dobré? Tak v čem mu tedy prospívá výplň z plyšáků, kterou tak ochotně také konzumuje?
Musím tedy uznat, že opravdu spásá jen jedlé bobule a trávy. Když dlabe sám, tak ho nechávám, ale chtěla jsem mít jistotu, že se mu nic nestane. Většinou si třeba sní jen dva až tři vnitřky žaludů či podobných věcí a stačí mu to, ale šípky fakt dává ve velkém.
Tak to je šikula Taky používám žaludovou mouku.

asurwic
napsal(a):
A až to s něčímpřežene, tak mu ukažte strom dub a on už bude vědět
asurwic
napsal(a):
Tak v čem mu tedy prospívá výplň z plyšáků, kterou tak ochotně také konzumuje? - můj pes ho vždycky rozpáral a všechno ven, ale nikdy to nežral. Kurňa, zkuste mu dát nažrat Asi je na sladké, přemrzlé šípky jsou jak marmeláda Žaludy jsem teda nechutnala, ale prasatům to též chutná
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Tož lidi, moje diskuze skrz krmení malého molosse se odebrala k šípku...
napsal(a):
Tak to je šikula Taky používám žaludovou mouku.
Já žaludovou mouku nikdy neměla, tak si chudák asi musel poradit sám. Proto třeba ode mě z misky kolikrát nic nechce - prostě ví, že sám se nají lépe. Jeho letní specialita byla nalovené malé rybičky, tráva a ostružiny, nyní na podzim to vyměnil za myši s jablíčky a šípky. Kam se hrabu já s rozmrazovanými plícemi.
lesnížínka
napsal(a):
Tak v čem mu tedy prospívá výplň z plyšáků, kterou tak ochotně také konzumuje? - můj pes ho vždycky rozpáral a všechno ven, ale nikdy to nežral. Kurňa, zkuste mu dát nažrat Asi je na sladké, přemrzlé šípky jsou jak marmeláda Žaludy jsem teda nechutnala, ale prasatům to též chutná
Jo, na sladké je. Dnes na snídani jsem do něj nemohla dostat jogurt s ovesnými vločkami, ale když jsem mu tam dala med, tak už neprotestoval. Obvykle má na večeři výběr ze dvou až tří chodů a stejně se mu nic nelíbí. Včera mi vyházel z misky kachní žaludky a vyždíbal samotnou cizrnu. Potvora jedna ušatá.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tož lidi, moje diskuze skrz krmení malého molosse se odebrala k šípku...
Ale neodebrala Pokud chcete, napíšu to dneska i s tím druhým do zprávy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Ale neodebrala Pokud chcete, napíšu to dneska i s tím druhým do zprávy.
Super
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
asurwic
napsal(a):
Ne jen k jednomu šípku - k celým sežraným keřům.
Pardon, už mlčím. Krmte dál molossa.
Ale klidně pište, mě zajímá čím vším krmíte...protože zjišťuji že já krmím strašně omezeně!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
asurwic
napsal(a):
Krmíte třeba adventním věncem a solnou lampou? Já třeba zase dneska ráno ano.
Jo tak na to je expert Chiquita že mi ožrala adventní věnec!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
asurwic
napsal(a):
A pak že nemáte pestrou stravu.
No hlavně ještě teda kuřince, kočičince, kunince, a bobkují... to není že jezdí na bobech, ale sbírají bobky od zajíců a srn mrchy jedny a pak dojdou a chcou pusu
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No hlavně ještě teda kuřince, kočičince, kunince, a bobkují... to není že jezdí na bobech, ale sbírají bobky od zajíců a srn mrchy jedny a pak dojdou a chcou pusu
To znám. Moji tyto "voňavé úlovky" mají zákaz žrát a tak mi je odevzdávají vychovaně přímo do ruky, pak mě olizují, ještě za to chtějí pamlsky a vůbec jim nepřijde divné, že z toho nemám stejnou radost jako oni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
asurwic
napsal(a):
To znám. Moji tyto "voňavé úlovky" mají zákaz žrát a tak mi je odevzdávají vychovaně přímo do ruky, pak mě olizují, ještě za to chtějí pamlsky a vůbec jim nepřijde divné, že z toho nemám stejnou radost jako oni.
Fuuuj tak to radši ať to sežerou než aby mi nosili překvapení já se teda olizování bráním, protože jsem tak trochu alergik :).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale klidně pište, mě zajímá čím vším krmíte...protože zjišťuji že já krmím strašně omezeně!
Já bych to s tou pestrou stravou naopak nepřeháněla. Já to přeháněla(myslím v jedné dávce) nacpala jsem do dávky doslova: co mi cvrnklo o nos a připadlo mi zdravé. Různou zeleninu, různé bylinky, semena a už ani nevím co všechno...Výsledek byl, že to samojed nechtěl vůbec. Až jsem to omezila na jeden druh masa, jednu přílohu, jednu bylinu, ledový salát...tak mu to chutná

lesnížínka
napsal(a):
Já bych to s tou pestrou stravou naopak nepřeháněla. Já to přeháněla(myslím v jedné dávce) nacpala jsem do dávky doslova: co mi cvrnklo o nos a připadlo mi zdravé. Různou zeleninu, různé bylinky, semena a už ani nevím co všechno...Výsledek byl, že to samojed nechtěl vůbec. Až jsem to omezila na jeden druh masa, jednu přílohu, jednu bylinu, ledový salát...tak mu to chutná
Ale to přece nemůžete takhle brát, Vás samojed je echt nežravka, a jiný pes tuto směs sežere normálně.
Nebala bych se toho, chce to hlavně používat zdravý rozum. Na kombinované stravě nám vyrostla všechna štěňátka včetně mollosů a vždy vše OK.
Štěně krmime hlavně syrovým masem ( svalovina, vnitřnosti, chrupavky, drobné kosti, velké kloubový na zabavení se), sem tam nějakou zeleninu a sypaný vitamin ( mořská řasa, pivovarské s kvasnice, atd) plus večer dostává dávku granulí, aby bylo zvyklé i na to. Druhy mas střídat - u nas nejvíc jedem vepřové, domácí i kupovane drůbeží, hovězí, občas ryby či zveřina.
Momentálně mam na této stravě beaucerona 8 měsíčního - maso s přílohou ( miluje ovoce a zeleninu už odmala, takže dostával hlavně sezonní věci, teď taham zásoby z mrazáku), na noc dostává BC granule pro štěňátka velkých plemen. Je akorát v kondici, hezky nasvaleny, žádný tlouštík ( což je třeba hlídat hlavně kvůli kloubům).
lesnížínka
napsal(a):
Taky se mi u našich psů osvědčila spis střídmost, co se tyče jedné dávky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Takže myslíte že třeba ráno dát granule s vodou či nasucho puppy large breed a večer BARF? není to moc velký psycho pro žaludek? že se střídají granule s BARF v jeden den?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže myslíte že třeba ráno dát granule s vodou či nasucho puppy large breed a večer BARF? není to moc velký psycho pro žaludek? že se střídají granule s BARF v jeden den?
Spis bych dala rano maso a večer granule ( tráví se déle a pes je v noci přece jen víc v klidu). Ono stejne štěně krmite ze začátku 4-5x denně, tak je lepší dle mého pres den menší dávky masa s přílohou a na noc ty granule.
U nas to nikdy žádnému psovi nevadilo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
lavacca
napsal(a):
Spis bych dala rano maso a večer granule ( tráví se déle a pes je v noci přece jen víc v klidu). Ono stejne štěně krmite ze začátku 4-5x denně, tak je lepší dle mého pres den menší dávky masa s přílohou a na noc ty granule.
U nas to nikdy žádnému psovi nevadilo.
Je fakt, že když budu dávat 2x maso a 2x granule tak by se při nejhorším ty vitamíny a potřebné minerály mohly doplnit i z těch granulí že? co by se stalo kdyby měl pes něčeho hodně? jde to jějak brzy poznat? třeba kdyby měl hodně vápníku atd...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je fakt, že když budu dávat 2x maso a 2x granule tak by se při nejhorším ty vitamíny a potřebné minerály mohly doplnit i z těch granulí že? co by se stalo kdyby měl pes něčeho hodně? jde to jějak brzy poznat? třeba kdyby měl hodně vápníku atd...
Že je vápníku hodně se pozná na hovcech, jsou dlouhodoběji bílá. Nepíšu teda z vlastní zkušenosti jen že teďkom to barfování taky pořád lustruju My jsme se včera dozvěděli, že máme naopak vápníku málo.
Ahoj, využiju tohle téma a zeptám se. Mám 4 měsíční štěndo, dostává 20% kostí (kuřecí křídla),10% vnitřnosti,40% maso a zbytek zelenina, ovoce, tvaroh a příloha (bez přílohy to všechno vyzvrací). K tomu přidávám 1x týdně vajíčko 30g, trošku kvasnic a kolagen.Teď, dokud přezubovala měla ještě přidané drcené skořápky. Zajímá mě, zda je ten poměr ok a taky jestli nemám přidat nějaké doplňky.