Zánět dásní u starého psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2016 15:35
90Janka

XXX.XXX.211.244

Zdravím, potřebovala bych radu a pomoc.
Máme 11 letou bíglici, kterou jsme koupili i s barákem. Zjistili jsme, že ji padají zuby, má zánět dásní a zubní kámen.
Veterinář nedoporučuje narkózu vzhledem ke stáří, ale do huby si nenechá vůbec šáhnout. Snažíme se jí stříkat do huby sprey proti kameni a zápachu, ale nevede se nám ji udržet. Na to jak je malá tak je schopná ublížit sobě i nám, aby se dostala ze sevření.
Nemůžete mi prosím poradit, jak to řešit? Jestli neexistuje něco do vody nebo do jídla? Stříkat ani potírat dásně se nám nepovede a odstranění kamene u veterináře taky ne :( Jsem z toho nešťastná a bojím se, kdy jí zase vypadne jaký zub.

5.12.2016 15:49
hn..

XXX.XXX.245.252

90Janka napsal(a):
Zdravím, potřebovala bych radu a pomoc.
Máme 11 letou bíglici, kterou jsme koupili i s barákem. Zjistili jsme, že ji padají zuby, má zánět dásní a zubní kámen.
Veterinář nedoporučuje narkózu vzhledem ke stáří, ale do huby si nenechá vůbec šáhnout. Snažíme se jí stříkat do huby sprey proti kameni a zápachu, ale nevede se nám ji udržet. Na to jak je malá tak je schopná ublížit sobě i nám, aby se dostala ze sevření.
Nemůžete mi prosím poradit, jak to řešit? Jestli neexistuje něco do vody nebo do jídla? Stříkat ani potírat dásně se nám nepovede a odstranění kamene u veterináře taky ne :( Jsem z toho nešťastná a bojím se, kdy jí zase vypadne jaký zub.

Existuje něco jako ustní voda pro psy, dává se do vody. Ale v požadované koncentraci to nikdy žádný můj pes nebyl ochotný pít. Pak řasy kelpa do jídla - to trochu pomáhá, ale trvá to dlouho. Já bych psa uspala /tedy dala narkózu/ - pokud se tlama vyčistí, vydrží to jakž takž v pořádku dost dlouho. je pravděpodobné, že ji zuby bolí, proto si na ně nenechá sáhnout.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2016 16:09

Pokud má již takový zánět a padají jí zuby, žádný přípravek, co se přidává do žrádla jí nepomůže. Musí to pro ni být bolestivé, navíc se bakterie ze zánětu šíří do celého těla.
Proč vet vyloučil narkózu? Dělal vyšetření srdce?

5.12.2016 16:26

11 let samo o sobě NENÍ kontraindikací k anestezii. Asi tak.

5.12.2016 16:29

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
11 let samo o sobě NENÍ kontraindikací k anestezii. Asi tak.

6.12.2016 07:58
90Janka

XXX.XXX.211.244

Veterinář ji zběžně prohlédl a řekl, že by se vzhledem ke stáří nemusela probrat. Pro jistotu jsme se objednali i jinde, protože osobně si také myslím, že pokud by byla jinak zdravá, narkoza by ji neměla uškodit. Rádi bychom ji na stáří ulevili a postarali se o ni, když ji majitel zanedbal a opustil
Děkuji za názory a rady.

6.12.2016 08:05
Atheira

XXX.XXX.240.171

90Janka napsal(a):
Veterinář ji zběžně prohlédl a řekl, že by se vzhledem ke stáří nemusela probrat. Pro jistotu jsme se objednali i jinde, protože osobně si také myslím, že pokud by byla jinak zdravá, narkoza by ji neměla uškodit. Rádi bychom ji na stáří ulevili a postarali se o ni, když ji majitel zanedbal a opustil
Děkuji za názory a rady.

Určitě bych zkusila ještě jiného veta. Ale i tak bych tu narkózu asi riskla. Má se zbytek života trápit bolestí zubů, od které ji nemůžete pomoct? Kdyby se opravdu neprobrala, aspoň byste se pokusili ji od trápení ulehčit.
Ale nechápu, proč hned s ohledem na věk veterinář narkózu vyloučil. Našemu staršímu psu je už přes deset let, je to pěkně prošedivělej a náladovej dědek, nedávno byl pod narkózou a nikoho z nás ani nenapadlo, že by se neměl probrat. A taky, že se v pohodě probral. Rozhodně bych to neviděla tak černě.

6.12.2016 08:53
aluska

XXX.XXX.223.199

Zkuste olejíček na dásně a zubní kámen z Dokonalé lásky, potírají se tím dásně a je velmi účinný. Nevím teda, jestli si fenka nechá prstem s kapkou oleje potřít dáseň...

6.12.2016 08:57
Atheira

XXX.XXX.240.171

aluska napsal(a):
Zkuste olejíček na dásně a zubní kámen z Dokonalé lásky, potírají se tím dásně a je velmi účinný. Nevím teda, jestli si fenka nechá prstem s kapkou oleje potřít dáseň...

Zadavatelka to píše hned v úvodním příspěvku. Když se jí nedaří aplikovat ani sprej, jak má potírat dásně olejíčkem, prosímvás?

6.12.2016 08:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.168

Aluska
Olejíček sundá - odstraní kámen ?

6.12.2016 09:14
linduš

XXX.XXX.79.4

My jsme nechávali dělat zuby i 15-ti letý psům. s ohledem na kvalitu života to bylo buď a nebo.
buď se jim uleví defacto na "zbytek života", nebo to budou mít holt za sebou, my si popláčem, ale pes se nebude trápit.
zatím to bylo vždy v pořádku a to i u pesana s trochu slabším srdcem. ulevilo se jim, ožili díky úlevě od bolesti.
na tohle stačí lehčí narkoza, myslím. a pokud nemá větší zdravotní problém, nemělo by to riziko být výrazně větší než u mladšího psa.
už vás někdy boleli zuby? bych to riskla, ale u nějakého dobrého veta.

6.12.2016 12:51
aluska

XXX.XXX.223.199

Atheira napsal(a):
Zadavatelka to píše hned v úvodním příspěvku. Když se jí nedaří aplikovat ani sprej, jak má potírat dásně olejíčkem, prosímvás?

Odepisuji rychleji než čtu , nedočetla jsem to do konce. Pardón.

6.12.2016 12:53
aluska

XXX.XXX.223.199

rapotacka11 napsal(a):
Aluska
Olejíček sundá - odstraní kámen ?

Olejíček zaléčuje zánět a změkčuje zubní kámen, který pak jde snadno seškrábnout. Používám ho u svých jezevčic a byla jsem teď u vetky s 11ti letou, aby jí koukla do tlamky a popřípadě objednat na sundavání kamene, kvůli věku a narkóze a vetka prohlídla a ptala se, co chceme sundávat?

Přidejte reakci

Přidat smajlík