Týnuška

XXX.XXX.138.26
Zdravím :) mám doma 9mesicni fenku a teď posledních 14 dní cura kam se jí zachce( není den aby mi nepocurala postel) jsem z toho nešťastná všechno co umela tak teď vůbec neumi a neposlouchá :( před týdnem začala harat.
Týnuška

XXX.XXX.138.26
Ano dobře ale když je doma sama tak chodí na podložku a když přijdu domů tak cura všude možně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Cože? V 9ti měsících chodí na plínu?
Sama jste si tím odpověděla! Je to pro ni normální
Týnuška

XXX.XXX.138.26
Ano chodí v 9 mesicich na podložku jelikož je doma i 13 hodin sama...

Týnuška
napsal(a):
Ano chodí v 9 mesicich na podložku jelikož je doma i 13 hodin sama...
To ale není normální, pes vydrží nečůrat i 15hodin.
Chudák pes.
Týnuška
napsal(a):
Ano dobře ale když je doma sama tak chodí na podložku a když přijdu domů tak cura všude možně.
Tak to se pak nedivim že čůrá kde jí napadne. Já naší feně jorka sebrala podložku v 5ti m kdy byo jasně poznat že jí nepotřebuje. neumim a ani si enchci představit že by se doma venčila pořád. pro psa to neni ok a proč by nemohla do postele když může se doma venčit
Ooo bože. Čůrání do postele je pro fenu normální, když je naučená na podobný povrch, tedy na podložku. Proč jste si pořizvala psa, který musí být sám doma 13 hodin? Zajednejte fence venčení během dne a zrušte podložku. Co je to za rasu? Jste denně pryč 13 hodin? Nebo vyjímečně..Nebude se mít fenka lépe jinde?

Andrýsek3
napsal(a):
Ooo bože. Čůrání do postele je pro fenu normální, když je naučená na podobný povrch, tedy na podložku. Proč jste si pořizvala psa, který musí být sám doma 13 hodin? Zajednejte fence venčení během dne a zrušte podložku. Co je to za rasu? Jste denně pryč 13 hodin? Nebo vyjímečně..Nebude se mít fenka lépe jinde?

Andrýsek3
napsal(a):
Přesně tak.
Háravka značkuje a když je naučená venčit se doma, tak bude i značkovat doma. To není žádná složitá věda.
Podložku zrušte, jestli je 13h sama občas, tak to vydrží, jestli denně tak si zařiďte venčení nebo ji dejte někomu kdo na ní bude mít čas.
napsal(a):
Přesně tak.
Háravka značkuje a když je naučená venčit se doma, tak bude i značkovat doma. To není žádná složitá věda.
Podložku zrušte, jestli je 13h sama občas, tak to vydrží, jestli denně tak si zařiďte venčení nebo ji dejte někomu kdo na ní bude mít čas.
Zkusila jste 13 hodin nejít na WC? Vydrží to proto, že je to "jenom" pes?

scylla
napsal(a):
Zkusila jste 13 hodin nejít na WC? Vydrží to proto, že je to "jenom" pes?
Jo, když je venku hnusně, to byste se divila jak dlouho to člověk či pes vydrží, a dobrovolně.
Netvrdím že je to ideální, ale občas to vydrží, člověk i pes. Pokud je to pravidelně, např. když někdo dělá dvanáctky, tak s tím samozřejmě už nesouhlasím, aby to pes musel takhle vydržet pravidelně. Na to si má majitel zařídit venčení nebo jinou práci. Ale jestli se rozhodne řešit to plínou, tak ať se pak nediví že mu háravka značkuje byt. To je každého volba.
napsal(a):
Jo, když je venku hnusně, to byste se divila jak dlouho to člověk či pes vydrží, a dobrovolně.
Netvrdím že je to ideální, ale občas to vydrží, člověk i pes. Pokud je to pravidelně, např. když někdo dělá dvanáctky, tak s tím samozřejmě už nesouhlasím, aby to pes musel takhle vydržet pravidelně. Na to si má majitel zařídit venčení nebo jinou práci. Ale jestli se rozhodne řešit to plínou, tak ať se pak nediví že mu háravka značkuje byt. To je každého volba.
Já v životě plíny nepoužívala ani u štěněte a stejně mi háravka značkovala. Sice ne močí, ale vždy si shrnula kalhotky na stranu a schválně dělala flíčky, třela se hlavou o každý roh a i zvukově si vymezovala území. Také to byla docela psina.
Andrýsek3
napsal(a):
Slepice, u vás by se určitě měla lépe.

asurwic
napsal(a):
Já v životě plíny nepoužívala ani u štěněte a stejně mi háravka značkovala. Sice ne močí, ale vždy si shrnula kalhotky na stranu a schválně dělala flíčky, třela se hlavou o každý roh a i zvukově si vymezovala území. Také to byla docela psina.
Jo, stane se.
Mě ten jezevčík Lumpi taky nejdřív cvičně nadzvihl nožku venku, zjistil že mu to prošlo, tak přilítnul domu a označkoval celý byt. Půl dne jsem za ním chodila jak dráb, než to vzdal. A to jsem ho brala ven hned od začátku, nenaočkovaného, jen proto že odmítal venčit se doma "v karanténě".
Ale když je pes zvyklý venčit se vevnitř, tak je ta šance na značkování bytu stoupá.

Vet poradil, jako už tolikrát, přestaňte psát
jahodapavel
napsal(a):
Příspěvky některých " kynoložek " mi připomínají chování norskéhp Barneveldu. já nejlépe vím, co je pro cizího psa dobré.Jještě si můžete pro psa zajet. administrátol by vás měl hned mazat. Pokud máte radu poraďte, pokud chcete každého kritizovat, vypadněte od klávesnice.
Ono se špatně radí něco jiného, než zadavatel dělá, bez toho, aby člověk zároveň řekl, že zvolený postup je špatný. Jestli máte typ, jak člověka pochválit místo kritizovat a zároveň ho navést na dobrou cestu, tak si to ráda poslechnu a určitě se podle Vaší metody zařídím, když mi na cvičák přijde někdo, kdo má problém se psem.
Týnuška
napsal(a):
Zdravím :) mám doma 9mesicni fenku a teď posledních 14 dní cura kam se jí zachce( není den aby mi nepocurala postel) jsem z toho nešťastná všechno co umela tak teď vůbec neumi a neposlouchá :( před týdnem začala harat.
Hárání na to bude mít vliv. Mám 3 feny a doma se počůrají jen při hárání. Váš problém je, že je to do postele. Vemte ji hned jak přijdete ven, třeba jen na chvíli a až vykoná potřebu se s ní přivítejte. Rozhodně ji nedávejte pamlsky ani ji nechvalte, protože se naučí dělit močení, aby dostala pamlsek. Uvědomte si, že pokud se vymočí jinam než na určené místo ucítí pach moči. Je třeba to vydrhnout Savem. A do ložnice zavírejte dveře.
napsal(a):
Nebudu po psech nikdy nic takového chtít.
asurwic
napsal(a):
Na fenu nepatří žádné kalhotky.
konkon

XXX.XXX.150.103
Pro Lorie161: ona fena kdyz hara, tak to nejsou potoky, proste se to po ni uklidi.
konkon
napsal(a):
Pro Lorie161: ona fena kdyz hara, tak to nejsou potoky, proste se to po ni uklidi.
Mě je jasné, že to nejsou potoky, ale když má člověk doma malé dítě, tak si nedovedu představit, že ukápne a dítě se mi v tom vyválí, člověk nechodí celý den za fenou a neutírá po ní kapky že a pokud je fena na sedačce a otírá se tam, je to trošku nechutné..
Lorie161
napsal(a):
Mě je jasné, že to nejsou potoky, ale když má člověk doma malé dítě, tak si nedovedu představit, že ukápne a dítě se mi v tom vyválí, člověk nechodí celý den za fenou a neutírá po ní kapky že a pokud je fena na sedačce a otírá se tam, je to trošku nechutné..
Proč jste si tedy pořizovali fenu?
Lorie161
napsal(a):
Jé to jsem přesně čekala :-D. Já tady nechci vyvolat diskuzi proč mám fenu, jen mě zajímají zkušenosti lidí co mají v bytě feny a zároveň děti jak to u nich je. Já mám fenu poprvé a tak mě zajímá jak to dělat, když kalhotky ne.
Normálně, uklízet a nechat jí, aby se čistila sama. Mám dvě dospělé děti, vyrostly se psi i s fenami. Kbelík, mop a není problém.
scylla
napsal(a):
Máme omyvatelné podlahy, na gauč dávám staré deky. A fena, na kterou necpe nikdo kalhotky, se naučí se sama čistit.
Fena nemá zájem se čistit. Jako každý karolínský pes, i ona hárá více jak dva měsíce v kuse, během té doby intenzivně barví a otírá se o všechno = neolizuje se jako pes, ale obtisková. Omyvatelné mám snad vše, ale peřiny a stěny opravdu ne. Navíc u našeho plemene to funguje tak, že fena nezačne psům vonět (ani není plodná), dokud nemá ve své blízkosti "nápadníka" = když ji ostatní psi nemají díky kalhotkám šanci olizovat a ona spí na posteli, zatímco kluci na pelíškách, tak mám po starostech, nemusím trápit smečku rozdělováním a hlavně kluci si ani nevšimnou, že jim holčička hárá a neblázní kvůli vůni.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Týnuška
napsal(a):
Puberta a hárání, užijte si to!