Staffbull (pes) a druhý pes v domácnosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

kvetina88

11.12.2016 16:29
kvetina88

XXX.XXX.193.167

Ahoj,
mám doma psa (samce) boston teriéra a přemýšlím nad druhým psem.
Pokud to nebude boston, je možné, že to bude staf. bullteriér.
Kdo máte zkušenost, napište prosím, jak se pes snáší s ostatními psy. Nejde mi ani tak o to, když venku potká psa, ale o to, že by byli doma 2 kluci.
Když budou spolu od malička, předpokládám, že by se v dospělosti neměli bít, ale ráda bych znala názory zkušenějších.
dííky.

11.12.2016 16:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

kvetina88 napsal(a):
Ahoj,
Kdo máte zkušenost, napište prosím, jak se pes snáší s ostatními psy. Nejde mi ani tak o to, když venku potká psa, ale o to, že by byli doma 2 kluci.
Když budou spolu od malička, předpokládám, že by se v dospělosti neměli bít, ale ráda bych znala názory zkušenějších.
dííky.

Nekomplikujte si život a vemte(pokud musíte mít druhého psa) něco snášenlivějšího, klidně tedy zase bostonka. U bull plemena nemáte nikdy jistotu, že druhého psa časem nezabije. Nikdo tyto psy nenechává spolu o samotě. Mám jiná plemena, jistě sem písnou i majitelé bull.

11.12.2016 18:24
noemi

XXX.XXX.64.236

Znám nekolik lidí, kteří mají kombinaci stafbull a buldocek a snaseji se v pohodě. Pohlaví jsem si příliš nevsimala, takže v tom smeru neporadim. Boston je akčnější než buldas, takze společne aktivity by problem nebyly, stafbullove jsou pri správném vyberu chovky a dobré socializaci naprosto pohodě.
Zvažte také, zda budete na oba psy dost casu na jejich "vybití " energie - někdy stačí delsi nemoc najednou je na světě problém, ktery cloveka normálně asi nenapadne
Take ubytovani s 1 psem se hleda mnohem snáz.

11.12.2016 18:32
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Znám lidi, kteří mají více stafbullů stejného pohlaví a nemají problém. Jaký je vás boston, co se týče vztahu k ostatním psům?

Ono to nejde takhle říct. Může to být v pohodě, ale také nemusí. Může to být dobré několik let a pak se stane něco - třeba úplná kravina a budete mít problém.

Já osobně bych do toho nešla, ale jak jsem psala, znám lidi, kteří to tak mají. Když už do toho půjdete, počítejte pak s tím, že třeba budete muset psy oddělovat v době vaší nepřítomnosti, tak aby na to byly prostory.

Adam a Garth

11.12.2016 18:52
Adam a Garth

XXX.XXX.227.6

Máme 2 psy (samce)- anglické kokry s PP. Staršímu bude 13 let, mladšího jsme pořídíli v jeho 7 letech.
Od začátku je všechno v pohodě, do dnešního dne se nestalo, že by se poprali. Běhají spolu venku na zahradě i na procházce, spí v jednom pelíšku. Když dostávají pamlsek, klidně si počkají až se na ně dostane. Misky má každý své, ale klidně se u nich vystřídají a nevadí jim to.
Pokud není starší pes nějaký vyložený dominantní rváč, vůbec bych se toho nebála. Bostonek je sice teriér, ale ani kokr nemá v tomto ohledu nejlepší pověst (ale to platí většinou jen pro tzv. pseudokokry bezt PP) a je všechno v pořádku. Vypadá to jako neskutečná idyla, ale opravdu to tak je.

11.12.2016 19:03
asurwic

XXX.XXX.36.3

marcelaamax napsal(a):
Znám lidi, kteří mají více stafbullů stejného pohlaví a nemají problém. Jaký je vás boston, co se týče vztahu k ostatním psům?

Ono to nejde takhle říct. Může to být v pohodě, ale také nemusí. Může to být dobré několik let a pak se stane něco - třeba úplná kravina a budete mít problém.

Já osobně bych do toho nešla, ale jak jsem psala, znám lidi, kteří to tak mají. Když už do toho půjdete, počítejte pak s tím, že třeba budete muset psy oddělovat v době vaší nepřítomnosti, tak aby na to byly prostory.

Také znám smečky stafbullů, které se "v pohodě" snáší. Alespoň to tak majitelé pár let, co se spolu známe, tvrdí. Ale před časem z nich vypadla hláška "holky se nastejně háraly, nějak si špatně vlezly do cesty a servaly se jak koně. Za chvíli se uklidnily a bylo to dobrý". S vytřeštěným pohledem jsem zírala. Na to mně bylo řečeno, že problém spolu nemají, jenom se třeba jednou za půl roku stane, že jim něco přeletí přes nos, ale po většinu času spolu vycházejí skvěle. Když jsem se o tom bavila s dalšími lidmi, co mají stafíky, pitbully nebo teriéry (foxlíky, JRT a podobné), tak jim to přišlo jako úplně normální a bezproblémové soužití psů stejného pohlaví.

Takže asi záleží i na úhlu pohledu, co člověk považuje za problém a co ne. Já jsem zvyklá na psy se kterými například ani nehne, když do nich agresor s náhubkem, kterého si přitáhnu na převýchovu, vráží a snaží se na ně útočit. Když už toho mají dost, tak retrívr maximálně odvrátí hlavu nebo odejde a karolíny si na útočníka prostě lehnou. Kdyby nastal jediný konflikt, tak myslím, že už bych asi hafany o samotě spolu nikdy nenechala a celkově by při kontaktu s ostatními psy kompletně ztratili moji důvěru.

kvetina88

11.12.2016 19:36
kvetina88

XXX.XXX.193.167

Děkuju za názory, vlastně to tak cítím taky. Moc bych chtěla dalšího psa, ale na druhou stranu než abych je musela třeba oddělovat, možná radši pořídím fenku. Ideálně asi nestandardní fenku a vykastrovat. Uvidíme..
Jinak náš boston je spíš míň akční, je to takový těžší typ, není tak pérovací jak ti malí. Ale to je jedno, máme rádi pohyb, nemáme problém psa unavit, snad bychom zvládli i staffbulla.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2016 21:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

asurwic napsal(a):
Také znám smečky stafbullů, které se "v pohodě" snáší. Alespoň to tak majitelé pár let, co se spolu známe, tvrdí. Ale před časem z nich vypadla hláška "holky se nastejně háraly, nějak si špatně vlezly do cesty a servaly se jak koně. Za chvíli se uklidnily a bylo to dobrý". S vytřeštěným pohledem jsem zírala. Na to mně bylo řečeno, že problém spolu nemají, jenom se třeba jednou za půl roku stane, že jim něco přeletí přes nos, ale po většinu času spolu vycházejí skvěle. Když jsem se o tom bavila s dalšími lidmi, co mají stafíky, pitbully nebo teriéry (foxlíky, JRT a podobné), tak jim to přišlo jako úplně normální a bezproblémové soužití psů stejného pohlaví.

Takže asi záleží i na úhlu pohledu, co člověk považuje za problém a co ne. Já jsem zvyklá na psy se kterými například ani nehne, když do nich agresor s náhubkem, kterého si přitáhnu na převýchovu, vráží a snaží se na ně útočit. Když už toho mají dost, tak retrívr maximálně odvrátí hlavu nebo odejde a karolíny si na útočníka prostě lehnou. Kdyby nastal jediný konflikt, tak myslím, že už bych asi hafany o samotě spolu nikdy nenechala a celkově by při kontaktu s ostatními psy kompletně ztratili moji důvěru.

To jo, je to hrozně subjektivní. Když jsem byla poprvé na hromadné akci svého plemene, tak jsem byla úplně v šoku, jak na sebe každou chvíli někdo hororově řve - s adekvátním výrazem. Teď už to nevnímám. Oni se vzájemně seřvou i v kennelce, že to vypadá, jako kdyby se vraždili, ale u nich je to normální součást komunikace.

Když se můj pes nechává od někoho neznalého drbat, labužnicky se kroutí a na drbače hází láskyplné pohledy, pak se zjeví neznámý konkurent a trdloň přepne na ksichtík chrčící bestie, tak drbač v panice odskakuje a nechápe. Pes okamžitě přešaltruje na tázavý mírumilovný kukuč, jako co je s tím drbáním, a hned se zase otočí zpátky a formálně pouští hrůzu. Ti zvyklí nehnou brvou a drbou toho Gremlina dál: "No jó, co si to dovoluje, lézt ti do revíru, jen mu to vysvětli."

11.12.2016 23:49
asurwic

XXX.XXX.36.3

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To jo, je to hrozně subjektivní. Když jsem byla poprvé na hromadné akci svého plemene, tak jsem byla úplně v šoku, jak na sebe každou chvíli někdo hororově řve - s adekvátním výrazem. Teď už to nevnímám. Oni se vzájemně seřvou i v kennelce, že to vypadá, jako kdyby se vraždili, ale u nich je to normální součást komunikace.

Když se můj pes nechává od někoho neznalého drbat, labužnicky se kroutí a na drbače hází láskyplné pohledy, pak se zjeví neznámý konkurent a trdloň přepne na ksichtík chrčící bestie, tak drbač v panice odskakuje a nechápe. Pes okamžitě přešaltruje na tázavý mírumilovný kukuč, jako co je s tím drbáním, a hned se zase otočí zpátky a formálně pouští hrůzu. Ti zvyklí nehnou brvou a drbou toho Gremlina dál: "No jó, co si to dovoluje, lézt ti do revíru, jen mu to vysvětli."

Fajn. Na basenji jsem zapomněla - ti také dokáží v mžiku udělat scénu a pak ještě rychleji vychladnout. U nás je to naopak - akce našeho plemen většinou končí dřív, než jsou k sobě dva cizí psi ochotni se bez strachu přiblížit a očichat se. Jednou jsme měli na výstavě vedle nás ze strany basenji a celý náš kruh (karolíny + zpívající psi) z toho byl naprosto vyplesknutý, že se ani nestranili jeden druhého navzájem a jen užasle zírali, proč se ti psi proboha navzájem vraždí.

11.12.2016 23:52
asurwic

XXX.XXX.36.3

kvetina88 napsal(a):
Děkuju za názory, vlastně to tak cítím taky. Moc bych chtěla dalšího psa, ale na druhou stranu než abych je musela třeba oddělovat, možná radši pořídím fenku. Ideálně asi nestandardní fenku a vykastrovat. Uvidíme..
Jinak náš boston je spíš míň akční, je to takový těžší typ, není tak pérovací jak ti malí. Ale to je jedno, máme rádi pohyb, nemáme problém psa unavit, snad bychom zvládli i staffbulla.

Ono je fajn, když si "spolubydlící" rozumějí a mohou si hrát třeba i ve Vaší nepřítomnosti - hezky se tím ve dlouhé chvíli zabaví. A když kromě sportování mají venku možnosti řádit i spolu, tak je celá procházka veselejší.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2016 13:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

kvetina88 napsal(a):
Ahoj,
dííky.

To vám asi nikdo nemůže 100% zaručit, já mám doma dvě feny křížlé APBT, někdo tvrdí že kříženci pitbullů jsou nejhorší, někdo tvrdí že feny když se servou tak na tvrdo a na život a na smrt...no Attila má 9 a Chiquita 7 a jediné co si udělali tak že si vyškubli ze zadku trs chlupů při honičce po zahradě...Teď k nám přibyla fenka CC a momentálně terorizuje obě feny APBT jak to dopadne se uvidí, člověk musí být ve střehu. Hlavně ať nikdo nikoho nešikanuje, protože jediný co může doma dělat nějaké rázné rozhodnutí jsem JÁ! Tedy Vy

bazz

22.12.2016 16:45
bazz

XXX.XXX.178.61

Mám doma 2 fenky( stafbul a jorkšír), už skoro 2 roky a je to super. žádná agrese ani od jedné, jsou jen kapku žárlivější na mazlení, kam se cpe jedna, musí se nacpat i druhá, ale neměnila bych. Při hrách a běhání se jorkšírka snaží usilovně vyrovnat stafbulici, marně, nicméně se spolu stejně honí a hrají si, ale když vidí cizího psa tak jsou nejnadšenější. Bazz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík