L-ussy

XXX.XXX.36.105
Dobrý den, mohli byste mi napsat názor na krmivo Oven-Baked? Mají i bezobilnou řadu. Složení se mi líbí, ale ráda bych slyšela i jiný názor. Děkuji ;) Lucka.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Orig. složení :
čerstvé vykos. kuře, kuřecí moučka, tapioka, rybí moučka, s. brambory, čerstvá kuř. játra, suš. vaječný produkt, kuřecí tuk, čerstvý síh, hrach. vláknina, dýňové pyré, ...monosodium phosphate, sea salt,...zelenina, ovoce, rostlinný olej.
Přes 30% sacharidů, ok, akorát, že tapioka je zcela nanic, jen škrob, brambory ok.
Moučky nevím čím konzervované, ta rybí je hnusná.
Takové běžné granule, jak kopie Totw, nezajímavé, nelíbí se mi,121kč za kilo..vůbec.
Zbytečný produkt.

Zkoušeli jsme velikost pro mrňata jako pamlsky (rybu, myslím), chutnaly všem psům. Ověřovala jsem, jestli nelžou s tím, že nebobtnají a nejsou mleté na kaši a mají pravdu. Ve vodě se objem nezvětšil a granule se nerozmázla, nýbrž rozpadla na kusy.
L-ussy

XXX.XXX.36.105
Děkuji moc za reakci. Už fakt nevím, čim krmit :D máme toy pudlíky, večer dostávají vařené maso, ale jsou to mrchy mlsný a přílohy nechávají. Tak hledáme vhodné krmivo, které by jim dalo potřebné živiny a hlavně upravilo zažívání.
Dávali jsme jim Orijen, ale po něm mají průjem
Co byste doporučili?

Aatu, Akela, Barking H, Canagan, Carneeval, Devoted, Eden, Essential, Fish4dogs, Goodstuff, Lupo, Lukullus, Magnusson, Markus M., N&D, Petkult, Purizon fish + salmon, Simpsons, Timberwolf, Wolfsblut
Nejvíc Wolfsblut, ND, Eden
Anebo co mají a nemají rádi a co můžou a nemůžou ?
A vždyť stačí maso s kostmi, zeleninu. Když vaříte, krájíte, strouháte, vaříte, mícháte, mícháte, vaříte..a je to. Zamaskovat.
majitelka alergika

XXX.XXX.73.11
Dívala jsem se na ten Eden, škoda toho složení. Do zvěřiny dali vejce a do kachny dršťky. Nic pro nás.

majitelka alergika
napsal(a):
Dívala jsem se na ten Eden, škoda toho složení. Do zvěřiny dali vejce a do kachny dršťky. Nic pro nás.
A co všecko nemůžete ?
By to mohly být droby, ne dršťky.
Jo a duck nejsou granule klasické, ale polovlhké s glycerinem.
majitelka alergika

XXX.XXX.73.11
Děkuji za reakci, vím že jsou polovlhké, právě to mne potěšilo. Pes miluje Platinum. Nesmí nic co vidělo kuře a hovězí. Předpokládám že dršťky budou hovězí. Wolfsblut znám, granule jsou na nás moc velké.

majitelka alergika
napsal(a):
Děkuji za reakci, vím že jsou polovlhké, právě to mne potěšilo. Pes miluje Platinum. Nesmí nic co vidělo kuře a hovězí. Předpokládám že dršťky budou hovězí. Wolfsblut znám, granule jsou na nás moc velké.
A co Barking Heads s kachnou/rybou? Ty jsou i pro mrňata. Wolfsbluty mají různou velikost. Už jsem narazila na velké lentilky, velké trojhránky a malé trojhránky. Malé jsou př. Golden Goose.

majitelka alergika
napsal(a):
Jsou i pro malá plemena.

Small breed a puppy jsou maličké
ND codfish mini také, nemají ani cm
http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-kleine-rassen.html
záložka Krottenen...
majitelka alergika

XXX.XXX.73.11
napsal(a):
Jsou i pro malá plemena.
Děkuji, nemám malé plemeno, ale velké co nechce žrát velké granule. Vyhovuje mu Platinum, že je poloměkké a pak velikost Acany. Wolsblut má velké i ty granule, kterým vy říkáte malé. Navíc nemohu krmit míchaným masem, jako je ten Golden Goose, potřebuji jednodruhové. Proto jsem se nadšeně dívala na ten Eden, ale taky mne zklamal. Mám prostě alergického mlsouna. Zde zmiňovaný Barking Heads kachní taky nechtěl žrát. Krmím hlavně masem.

majitelka alergika
napsal(a):
Děkuji, nemám malé plemeno, ale velké co nechce žrát velké granule. Vyhovuje mu Platinum, že je poloměkké a pak velikost Acany. Wolsblut má velké i ty granule, kterým vy říkáte malé. Navíc nemohu krmit míchaným masem, jako je ten Golden Goose, potřebuji jednodruhové. Proto jsem se nadšeně dívala na ten Eden, ale taky mne zklamal. Mám prostě alergického mlsouna. Zde zmiňovaný Barking Heads kachní taky nechtěl žrát. Krmím hlavně masem.
Tak buď pštrosa nebo klokana.

napsal(a):
Tak buď pštrosa nebo klokana.
Na klokana už se těšíme, jen se mi ho nechce objednávat v tomhle vánočním doručovacím psycho.

napsal(a):
Na klokana už se těšíme, jen se mi ho nechce objednávat v tomhle vánočním doručovacím psycho.
My už ho máme, dokoupila jsem teď ještě 2kg ke koze

napsal(a):
My už ho máme, dokoupila jsem teď ještě 2kg ke koze
A chutná?
Já mám ještě mraky hovězího, ale do barelu lezu jednou týdně, tak se asi prd stane, když budou chvíli odpočívat. Ten Curver je v pohodě. I tak mi pořád šrotuje v hlavě, jestli mám vzít 2,7,5 nebo rovnou 15 kg.
L-ussy

XXX.XXX.36.105
Velice děkuji za tipy krmiv. O půlce jsem vůbec nevěděla. Kouknu se na ně na internetu.
Když naši psi jsou strašně mlsní. I tu rýži, či najemno nakrájenou zeleninu, vyberou a vyplivnou ven to by se asi muselo opravdu mixnout. Můžeme zkusit...
Myslela jsem, že vařené kosti psi nemůžou. Myslím kuřecí.
Nemocní nejsou, můžou jíst cokoli. Jen je jim už 9, tak potřebujeme, aby měli dostatek živin. Jak jsem psala, když uvaříme, vyberou maso - kuřecí, hovězí, někdy se povede, že snědí i rybu - a přílohy se většinou nedotknou.
Zkoušeli jsme i BARF, ale to strašně průjmovali. Tak jsme se vrátili zpět k vaření a granulím.

L-ussy
napsal(a):
Velice děkuji za tipy krmiv. O půlce jsem vůbec nevěděla. Kouknu se na ně na internetu.
Když naši psi jsou strašně mlsní. I tu rýži, či najemno nakrájenou zeleninu, vyberou a vyplivnou ven to by se asi muselo opravdu mixnout. Můžeme zkusit...
Nemocní nejsou, můžou jíst cokoli. Jen je jim už 9, tak potřebujeme, aby měli dostatek živin. Jak jsem psala, když uvaříme, vyberou maso - kuřecí, hovězí, někdy se povede, že snědí i rybu - a přílohy se většinou nedotknou.
Zkoušeli jsme i BARF, ale to strašně průjmovali. Tak jsme se vrátili zpět k vaření a granulím.
Tak vařte krmení z jednoho hrnce

L-ussy
napsal(a):
Vařené kosti žádné!
A jak píše rájka, když se jednou za čas zadaří a musím vařit dietku, tak jedině eintopf. Všechno to má chuť po mase a kdo by se myl s více kusy nádobí, že jo. Taky můžete jako přílohu zkusit brambory, batáty nebo dýni.

Markéta80
napsal(a):
Eden je lepší než Wolfsblut nebo je to na stejné úrovni?
Jsou tak nastejno. Eden je téměř polovina masa a něco přes 20% sacharidů - sl. a obyč. brambory, cizrna apod. Wolfsblut má spoustu receptur, tam jsou víc či méně masové, bramborové nebo aj rýžové. S žádnou verzí neuděláte chybu, nejlépe střídat.
Ale kvalitou jsou stejné. Obojí z VB, potravinová kvalita.

napsal(a):
Jsou tak nastejno. Eden je téměř polovina masa a něco přes 20% sacharidů - sl. a obyč. brambory, cizrna apod. Wolfsblut má spoustu receptur, tam jsou víc či méně masové, bramborové nebo aj rýžové. S žádnou verzí neuděláte chybu, nejlépe střídat.
A nehlásil někde někdo, že pamlskuje poloměkkou kachnou? Trochu grrr, glycerin, ale mít je doma v záloze, když nenasuším, by možná šlo.

napsal(a):
A nehlásil někde někdo, že pamlskuje poloměkkou kachnou? Trochu grrr, glycerin, ale mít je doma v záloze, když nenasuším, by možná šlo.
Možná to tak vypadá, ale vážně je neprodávám
Já glycerin nechcu. Je to nasládlé, Megi je pak agresivní něco jak gumoví medvídci pro děti. Není aj návykové ?
Určitě nepochází ze zpracování ropy, ale aj tak, neberu.

A chutnala jste něco s glycerinem? Já chtěla, ale zatím to neproběhlo.

napsal(a):
A chutná?
Já mám ještě mraky hovězího, ale do barelu lezu jednou týdně, tak se asi prd stane, když budou chvíli odpočívat. Ten Curver je v pohodě. I tak mi pořád šrotuje v hlavě, jestli mám vzít 2,7,5 nebo rovnou 15 kg.
Ještě je neochutnala, ale myslím, že problém nebude

napsal(a):
A chutnala jste něco s glycerinem? Já chtěla, ale zatím to neproběhlo.
Mám s glycerinem jen mýdlo..do toho nejdu
napsal(a):
Wolfsblut je co se týká receptůr nepřekonatelný. dospělá bez problémů, žere bez problémů a odpad minimální . u štěněte mě přijde že z ní jde dost odpadu, ale nevim jestli to nebude mít po všech tim že je to štěně nebo i štěně by mělo mít málo odpadu? kadí ca 4x denně a docela dost, jinak jí wolfsblut chutná, škoda že Eden má zrovna tu kachnu poloměkkou
L-ussy

XXX.XXX.36.105
Asi zkusíme ten Eden ;) děkuji moc.
A můžu se ještě zeptat na Apllaws? Je to jen reklamní tah, nebo jsou také dobré? Ty bych mohla mít zítra. Ostatní asi až po vánocích...

Applaws 64% sušeného masa. A pak to zkazili drůbežím tukem, celulózou a drůbeží příchutí.
Fakt mimoni.