Miješek

XXX.XXX.233.221
Dobrý den, máme takový problém s našim pejskem, je to kokršpaněl anglický, zvyklý být celoročně venku, jmenuje se Dicky a je mu 13 let, má k dispozici celou zahradu, letní přístřešek a boudu pod pergolou s oplocením, takže takový malý kotec, kam jsme ho zavírali ze začátku co jsme se přistěhovali, než byla zahrada oplocená.V loni už i přes zimu trávil čas na celé zahradě nepřetržitě. Každou noc trávil v boudě, ale letos se to změnilo.Začal spávat i při těch větších mrazech v letním přístřešku.Sice tam má tlustou madračku ze slámy, ale tři boky má otevřené, rozhodně žádné teplo.Boudu má zateplenou na vchodu má neprofoukavou látku, uvnitř madračku na které ještě polštář naplněný slámou.Nechápu proč leží v zimě.Za čtyři dny docela zhubl.Je ale veselý a když jsme s ním na zahradě, běhá, hraje si s hračkami, prohání kočky...koupili jsme mu vitamíny na imunitu a na srst, přidali jsme mu jídlo, ráno kus salámu s těstovinami a vitamíny a večer granule, snažíme se teď když mrzne mu dodávat jak to jde vodu, během dne tak třikrát a začali jsme ho zavírat do kotce, kde ale naříká a nechce tam být, ale je to jediný způsob jak docílit toho, že pak vleze do boudy a spí v ní a je v teple.To jeho řvaní a naříkání mi rve srdíčko a tak přemýšlím jak to udělat, aby mohl být na zahradě neomezeně a spal v boudě.Už jsme přemýšleli o tom, že by jsme mu schovali letní byt, ale zase se bojíme, aby neležel u branky na zemi. Zkoušela jsem mu do boudičky dát dobroty i moje staré tričko, nepomohlo.Poradíte mi? Děkuji moooc.
Za 4 dny docela zhubnul? To se mi moc nezdá, pes přeci nemůže zhubnout tak rychle, aby to bylo vidět. A žere normálně? Teda tu hrůzu myslím, co nu dáváte Do boudy bych ho nenutila. Vím, že pro něj chcete to nejlepší, taky bych měla starost, ale jestli nejeví viditelně známky nemoci, nenutila bych ho spávat tam, kde nechce. Mám také psa venkovního, oni jsou otužilí. Místa ke spaní si vybírá sám. Matračku bych nedávala, jen třeba nějakou nižší bednu či krabici naplněnou slámou či senem. Matrace navlhá a je nepříjemně studená. Možná i to mu vadí. I tu boudu jen vycpěte pořádně senem či slámou, žádné matrace a polštáře. Mí psi to zbožňují. Začněte mu na jídlo dávat silný masový vývar(s tím vším masem a kostma pochopitelně) pokud není alergický na kuře, klidně slepičí. Jako by jste si sama vařila polévku, jen bez soli a koření. Můžete mu tam zavařit těstoviny, rýži, ještě líp ovesné vločky. Z takového jídla se nají i napije. S těmi salámy vzhledem k tomu, kolik je v tom soli, bych se bála, že náhlé hubnutí může být známkou odcházejících ledvin. Bylo by dobré mu vzít moč a zavézt na kontrolu na veterinu, klidně zatím i bez psa.
Miješek

XXX.XXX.233.221
Děkuji moc za vaše rady.Úbytek váhy není tak znatelný, ale jelikož se mu věnuji sebemenší změna mě znepokojuje, asi bych to neměla tak prožívat, ale je mi to líto, když ho vidím jak leží v přístřešku na matraci ze slámy, (kterou má i v boudě) a třepe se zimou, jeho spánek nemůže být pak kvalitní a pro tak starého psa si myslím, že není dobré ho takto nechat, jen proto, že on chce.Vývar z masa a kostí jsem mu začala dělat po domluvě s veterinářem.Salám mu kupuji ve zverimexu a věřte, že ho pečlivě vybírám.Též granule kupuji kvalitní a speciální pro seniory.Je pod pravidelným veterinárním dohledem i s těmi odběry moče a krve.Na noc ho i nadále zavíráme do kotce, spí v boudě a kňourat začne až ráno.Jsem ráda, že se jeho nevole boudy vyřešila a přestal večer při zavírání do kotce naříkat.Asi to chtělo jen být trpěliví a vytrvat.
- mě znepokojuje,
asi bych to neměla tak prožívat,
ale je mi to líto, když ho vidím jak leží v přístřešku
na matraci ze slámy a třepe se zimou...
pro tak starého psa si myslím, že není dobré ho takto nechat...
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Jste moc přecitlivělá.
Že se nezahrabe do tý hluboký slámy, trouba...
jo pardon, do matrace nemůže...
Kokři mají podsadu ?
Miješek
napsal(a):
Dobrý den, máme takový problém s našim pejskem, je to kokršpaněl anglický, zvyklý být celoročně venku, jmenuje se Dicky a je mu 13 let, má k dispozici celou zahradu, letní přístřešek a boudu pod pergolou s oplocením, takže takový malý kotec, kam jsme ho zavírali ze začátku co jsme se přistěhovali, než byla zahrada oplocená.V loni už i přes zimu trávil čas na celé zahradě nepřetržitě. Každou noc trávil v boudě, ale letos se to změnilo.Začal spávat i při těch větších mrazech v letním přístřešku.Sice tam má tlustou madračku ze slámy, ale tři boky má otevřené, rozhodně žádné teplo.Boudu má zateplenou na vchodu má neprofoukavou látku, uvnitř madračku na které ještě polštář naplněný slámou.Nechápu proč leží v zimě.Za čtyři dny docela zhubl.Je ale veselý a když jsme s ním na zahradě, běhá, hraje si s hračkami, prohání kočky...koupili jsme mu vitamíny na imunitu a na srst, přidali jsme mu jídlo, ráno kus salámu s těstovinami a vitamíny a večer granule, snažíme se teď když mrzne mu dodávat jak to jde vodu, během dne tak třikrát a začali jsme ho zavírat do kotce, kde ale naříká a nechce tam být, ale je to jediný způsob jak docílit toho, že pak vleze do boudy a spí v ní a je v teple.To jeho řvaní a naříkání mi rve srdíčko a tak přemýšlím jak to udělat, aby mohl být na zahradě neomezeně a spal v boudě.Už jsme přemýšleli o tom, že by jsme mu schovali letní byt, ale zase se bojíme, aby neležel u branky na zemi. Zkoušela jsem mu do boudičky dát dobroty i moje staré tričko, nepomohlo.Poradíte mi? Děkuji moooc.
Myslím si že kdyby ten pes chtěl spát v boudě tak tam je. Pokud nechce nenutila bych ho.
Jinak- nemáte náhodou ještě nějaké jiné zvíře? Mohlo mu tam vlest a označkovat si to proto se tam psovi nechce. Dobře vás chápu mám také angl. kokra sice křížence ale to je zas něco jiného- také byl ze začátku v kotci, poté jsme ho nechali a niní trávý v boudě čas jen přes den protože v noci škrábe na dveře že chce dovnitř.
Jinak podobný problém byl s mím kocourkem, postavili jsme mu novou boudu ze začátku tak nechtěl být ale pak si zvykl a těť tam spí běžně.
Miješek

XXX.XXX.233.221
Nerozumím vaší reakci, proč analyzujete mou povahu.Nic jste mi neporadila, jen vypisujete mé věty a vysmíváte se mi. Jo " pardon", ale vaše psaní je pro mě zcela zbytečné a tímto vašim stylem nebudu s vámi diskutovat a proto bych vás chtěla poprosit, aby jste se podívala na netu nebo do knížek jak vypadá anglický kokršpaněl, tam uvidíte jestli má podsadu.
Miješek

XXX.XXX.233.221
Rapotacka11 odpověď : Nerozumím vaší reakci, proč analyzujete mou povahu.Nic jste mi neporadila, jen vypisujete mé věty a vysmíváte se mi. Jo " pardon", ale vaše psaní je pro mě zcela zbytečné a tímto vašim stylem nebudu s vámi diskutovat a proto bych vás chtěla poprosit, aby jste se podívala na netu nebo do knížek jak vypadá anglický kokršpaněl, tam uvidíte jestli má podsadu.
Miješek

XXX.XXX.233.221
Avalin: odpověď: Děkuji vám moc za odpověď a za to, že můj problém chápete.Máme ještě dva kocourky, ti jsou s ním kamárádi a spí doma.Problém bouda je už u nás pasé, náš pejsek si do ní zaleze i přes den a podle stop ve sněhu je v ní i v noci.Myslela jsem si, že mě tu lidé podpoří a poradí mi, ale kromě vás mě tu odsuzovali a uráželi.Několikrát už jsem vstoupila do diskuzí na těchto podobných stránkách a většinou si tam lidé jen dokazovali jací jsou znalci, říkala jsme si už nikdy se ničeho takového neúčastním, zavolám chovateli a s ním to vyřeším a zase jsem se nechala zlákat.Přeji vám hodně radosti s vašimi zvířátky.
aktevi

XXX.XXX.243.228
Keď vidíte, že sa klepe zimou, nemôžete ho zobrať dovnútra ? nie samého na chodbu či garáže, to by plakal, ale k sebe napr. do obývačky aby na vás videl. V takom mraze by mi bolo luto ho nechať vonku a pozerať sa ako sa trasie.
za pokus nič nedáte :).
Miješek

XXX.XXX.233.221
Aktevi odpověď: Už to máme vyřešené, ale děkuji.